titanium hd kart ve z5500 konusunda forumda iki ayrı görüş var.
1) titanium hd 5.1 hoparlörler için üretilmiş bir kart değil. zaten optik bağlandığından kartın özellikleri kullanılmıyor. almak mantıksız.
2) kartla hoparlör süper uyum gösteriyor. diğer kartlardan daha iyi ses veriyor. onboard çok ötesinde bi performans sağlıyor.
şimdi hangisine inanıcaz. bu işin doğrusu nedir bilen yok mu?
Farklı yorumlar yazmışsınız fakat ben iki farklı yorum yerine iki "haklı" yorum görüyorum. 1. Evet z5500 için ideal bir kart olduğu söylenemez, alternatiflere yönelmekte fayda var. 2. Değiştirebilir op-amp kullanan DTS, ASIO, Eax destekli bir kartı ,tümleşik kartla kıyaslamak abesle iştigaldir, elbette ondan çok daha iyi ve kaliteli performans alırsınız.
Dolaysıyla bana göre iki yorum da doğru.
2. görüş analog bağlantı için söylenmiş olabilir.
@Turuncu Sakal Ben de diyorum neden böyle absürt bir kıyas içine girilmiş, şimdi arkadaşın ne demek istediğini anladım, teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sterilsenfoni
@Turuncu Sakal Ben de diyorum neden böyle absürt bir kıyas içine girilmiş, şimdi arkadaşın ne demek istediğini anladım, teşekkürler.
bilip bilmeden yorum yapmayın arkadaşlar.
titanium hd de analog giriş yok zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: artentreri
quote:
Haklısınız ben fatality ile karıştırmışım, hd olan farklıymış. Aslında analog giriş var ama stereo sistemler için. Bu ses kartı z5500 ile alınmaz, bu kart resmen stereo sistemler için yapılmış.
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
quote:
quote:
Haklısınız ben fatality ile karıştırmışım, hd olan farklıymış. Aslında analog giriş var ama stereo sistemler için. Bu ses kartı z5500 ile alınmaz, bu kart resmen stereo sistemler için yapılmış.
işte bunu diyorum. iki farklı yorum diye. birileri diyor alınmaz birileri diyor kesinlikle alınması lazım.
sen bazıları gibi direk alınmaz diyorsun.
diğer yorumlarda da tamam analog yok ama 5.1 sesi digital olarak verme de çok başarılı oldupu söyleniyor.
amazon sitesinden bir kullanıcı yorumu: PROS:
THX TruStudio Pro (see 'other thoughts')
EAX (it really matters if you play games that support EAX, but you need to install ALchemy drivers to run EAX on Windows Vista or 7)
DTS connect (the best option for movies)
Burr Brown DAC (the heart and the brain of the good sound)
Good SNR
Digital S/PDIF connectors (a must if you're into a really good sound)
5 years warranty
Price. YES, price. If you shop around, you can grab this fine piece of hardware for around $130, which is $30 cheaper than HT Omega Claro and $45 cheaper than Asus Xonar Essence. Given the fact that Titanium HD provides some features that its competitors don't have (like EAX, THX TruStudio, or, in some cases, DTS connect), I really think it's a very good value.
CONS:
No headphone amplifier and Dolby Headphone technology
When I overclocked my AMD Phenom II x4 Deneb Black Edition from 3.2GHz to 4.2GHz I started to hear pops and cracks quite often. However, when I restored the original CPU settings, the pops and cracks practically disappeared. I believe, like many others have said, it's a dirver problem. Dear Creative, when are you gonna make decent drivers, huh? I think you loose a lot of potential customers only because your drivers...umm...how shall I put it?...far from perfect.
OTHER THOUGHTS:
I must admit, THX TruStudio Sorround does a very good job converting your 2.1 channel music into 5.1. I hooked up my Titanium HD through the optical S/PDIF to Yamaha HTR-5063 receiver which in turn is hooked up to Energy Take Classic 5.1 sound system, and the sound stage when you listen to your music in 5.1 is simply amazing. Pure 3D bliss. It's like all of your CD's instantly turned into something like DVD audio or SACD (though I understand that it's not a very accurate comparison). Frankly, I think that THX TruStudio Sorround alone totally justifies spending $130 for this card. I also use THX TruStudio Crystalizer which, in my opinion, also contributes to creating a better sound stage. I think that to hear what this card is really capable of, a good receiver and a 5.1 system is a must. Overall, I would say that if you're into headphone or 2.1 listening, you'd probably be better off with headphone amp'ed HT Omega or Asus Xonar, but if you're into 5.1, this card cannot be beaten.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
quote:
quote:
işte bunu diyorum. iki farklı yorum diye. birileri diyor alınmaz birileri diyor kesinlikle alınması lazım.
sen bazıları gibi direk alınmaz diyorsun.
diğer yorumlarda da tamam analog yok ama 5.1 sesi digital olarak verme de çok başarılı oldupu söyleniyor.
Hocam benim bildiğim optik bağlantı yapıldığında ses kartı devreden çıkıyor ve bütün işi hoparlörün anfisi yapıyor. Bu kart stereo sistemler için yapılmış ama belki ihtiyacı olan olur diye optik giriş koyulmuş. Eğer z5500 oyun, dd ve dts içermeyen müzik ve film için kullanılacaksa analog bağlantı yapılması lazım. Durum böyle olunca da bu kartın anlamı kalmıyor.
Burda sorulması gereken onboard ses kartındaki optik giriş ile veya 100 liralık ses kartındaki optik giriş ile titanium hd ses kartındaki optik girişin ses kalitesi açısından bir farkı var mı? Optik girişte sesi anfi çözdüğüne göre hepsinin de aynı olması lazım ama ben tecrübe etmedim sadece okuduklarımdan böyle bir kanıya varıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme