Şimdi Ara

no ide master hdd detected !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eskiden ide kabloyla baglı bir hdd üzerinde sistem kuruluydu. aynı kabloda bir de dvd vardı.
    pc.ye yeni bir sata hdd alıp sistemi ona kurdum. eski hddyi cıkardım sadece dvd ide ile baglı durumda.
    simdi pc ilk acılırken ''no ide master hdd detected.. press f1 to resume'' yazıyor. f1e basınca sistem acılıyor.
    fakat kasanın önündeki hdd okuma ledi sürekli sönmeksizin sabit sekilde yanıyor.

ide kabloda sadece dvd-rw var. birde sata hdd takılı suanda.
    bu hdd ledini ve ilk acılırkenki mesajı düzeltmek icin napmam lazım acaba.
    jumper ayarımı yoksa biosdan mı bir ayar gerekli?
    yardımcı olursanız sevinirim. cok tesekkürler..

• yok mu arkadaslar bir fikri olan?
    tekrar sorayım güncel olsun.. bir bilen okur belki.
  • Bios'taki boot menüsünde, ilk yüklenecek aygıt olarak sata hdd'yi seçtin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stratus026

selam dhci arkadaslar..

eskiden ide kabloyla baglı bir hdd üzerinde sistem kuruluydu. aynı kabloda bir de dvd vardı.
    pc.ye yeni bir sata hdd alıp sistemi ona kurdum. eski hddyi cıkardım sadece dvd ide ile baglı durumda.
    simdi pc ilk acılırken ''no ide master hdd detected.. press f1 to resume'' yazıyor. f1e basınca sistem acılıyor.
    fakat kasanın önündeki hdd okuma ledi sürekli sönmeksizin sabit sekilde yanıyor.

ide kabloda sadece dvd-rw var. birde sata hdd takılı suanda.
    bu hdd ledini ve ilk acılırkenki mesajı düzeltmek icin napmam lazım acaba.
    jumper ayarımı yoksa biosdan mı bir ayar gerekli?
    yardımcı olursanız sevinirim. cok tesekkürler..

bu sorunu nasılçözdün.yardımcı olurmusun.bende de sata hdd var.aynı hatayı verir

• Hdd nin Sata anakarta takılı kablosunu kontrol edin. Anakartın sitesinden nereya takmanızı gösteriyo onu doğru yere takın sorun çözülür tabi eğer biostan ayarları karıltırmadıysanız.(O zaman iş karışık)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.