Şimdi Ara

No Man's Sky (2016) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
21
Favori
31.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kentrilyonlarca gezegen, milyonlarca galaksi varda ondan.

Bunların hepsini oyun motoru kafasına göre tasarlıyor hepsi birbirinden farklı sende uzay gemine atlayıp bunları keşfediyorsun.

Oyunun tüm gezegenlerini gezmek tam tamına 5 milyar yılını alacak. Öyle bir oyun işte.

Yani kısaca bu dünyaya 100 binlerce kez tekrar tekrar gelsen bitiremeyeceksin oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 14 Mart 2016; 19:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan

Bunların hepsini oyun motoru kafasına göre tasarlıyor hepsi birbirinden farklı sende uzay gemine atlayıp bunları keşfediyorsun.

Oyunun tüm gezegenlerini gezmek tam tamına 5 milyar yılını alacak. Öyle bir oyun işte.

Yani kısaca bu dünyaya 100 binlerce kez tekrar tekrar gelsen bitiremeyeceksin oyunu.

Hocam tamam oyun öyle büyük ama amaçsızca gezdikten sonra oyun 3 gezegen sonra sıkar. Ben meraklıyım yıllarca oynarım gezerim "acaba burda ne var" filan diyerek ama çoğu kişiye hitap etmeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Hocam tamam oyun öyle büyük ama amaçsızca gezdikten sonra oyun 3 gezegen sonra sıkar. Ben meraklıyım yıllarca oynarım gezerim "acaba burda ne var" filan diyerek ama çoğu kişiye hitap etmeyecek.

Yukarda yazdım zaten şu haliyle, gemiye bin uzay boşluğunda gemiyi sür, gördüğün gezegene kon.

Tüm olayı bu ve 150 lira etmez.

Ama şu oyunda her gezegende olmasada en az %1 gezegende yaşam olsa medeniyetler şehirler, kimisi ultra teknolojik kimisi ilkel medeniyetler.

Burada rastgele senaryo ve karakterler bulsak ona göre oyun şekillense inanılmaz olurdu işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

mültiplayer olsaydı oynayan çok olurdu....

• ultralisan kullanıcısına yanıt
    hocam cok dogru bir tespit
    ama oyunu yinede alıcam sanırım
    sonucta her gezegende farklı yaşam biçimleri falan var çok zevkli gözüküyor
    belki ilerde eklerler ne dersiniz.. iletişim kurabilecegimiz npc ler falan

oyunun yapımcısı ayrıca çok ufak bir olasılıkla farklı kullanıcılarla karşılaşabileceğimizi oyunu tanıtan bi video da söylemişti
    neden steam de single player yazıyor merak konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: diamond4000

hocam cok dogru bir tespit
    ama oyunu yinede alıcam sanırım
    sonucta her gezegende farklı yaşam biçimleri falan var çok zevkli gözüküyor
    belki ilerde eklerler ne dersiniz.. iletişim kurabilecegimiz npc ler falan

oyunun yapımcısı ayrıca çok ufak bir olasılıkla farklı kullanıcılarla karşılaşabileceğimizi oyunu tanıtan bi video da söylemişti
    neden steam de single player yazıyor merak konusu

O kadar büyük bir evrende biriyle karşılaşman için o oyunu aynı anda 100 milyon kadar insan oynamalı.

O zaman bile düşük ihtimal.
  • Sadece birilerine rastlamak oyunu multiplayer yapmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece birisiyle karşılaşmak oyunu multi player yapar.
    multi player çoklu oyuncu demek ingilizce öğreteyim isterseniz :)
  • diamond4000 kullanıcısına yanıt
    Star Conflict cüzdan tırtıklama oyunundan başka birşey değil. Hiç bulaşmayın.
    Star Citizen oynamadım, fps modülünü gördüğüm kadarıyla beğenmedim. Oyunun asıl kısımları piyasaya çıksında eğer güzel bir oyun olursa alabilirim. Şuan ki düşüncem bu oyunun da cüzdan tırtıklama oyunu olacağı yönünde ama umarım yanılırım. Zamanla göreceğiz.

Elite Dangerous, oynadığım dönemde oyunun en etkili para kasma yöntemi "seeking luxury" olayıydı. Şimdi nasıl bilemem. Ben oyunda para kasarken çok sıkıldım. Sürekli aynı şeyi yapmak sinir bozucu. Savaş görevleri, kaşiflik gibi ıvır zıvır şeylerde kazançlı olmadığından zaman kaybı gibi geldi ve fazla yapmadım. Oyunu 2 ay kadar oynayıp bıraktım daha sonrada zaman zaman oyuna geri dönmeyi denedim her 3 seferde de uğraşacağıma değmeyeceğini görüp vaz geçtim. Keyifli bir oyun değil. Gemini patlatırsan milyonlarca kredi ücret kesiyor kullandığın gemiye ve geminin o anki donanımına göre. Yapacağın küçük bir hata, günlerce vereceğin emeği çöpe atmak demek. Eğer geminin sigorta ücretini karşılayamazsan gemini tamamen kaybediyorsun oyuna en baştan başlamak gibi oluyor. Ben beğenmedim tavsiye etmiyorum ama oyunun müptelaları da var. Sizde nasıl bir etki yapar bilemem. Saatlerce siyah fonlu uzayda dolaşmakta hoş değil. No Man's Sky bu yüzden ilgimi çekiyor, grafikleri tatlı duruyor. Uzay oyunu diye içimizi karartmasınlar siyah siyah nereye kadar.

Son olarak Evochron Legacy'i incelemeni öneririm. Ben beğenerek oynadım ama: Pencere modunda oyun arkadayken web sayfasında tıkladığım şeyleri algılaya algılaya gitmiş profili silmiş, onca saatlik oyun silinince bende oyunu silmiştim. Oyun yapımcılarının özensizlikleri işte bunlar. Pencere modunda oynamayacaksan öneririm fena değil.

not: Uzay simulasyonu sayılabilecek Star Made adında voxel tabanlı, java bir oyun var. İlgini çekebilir.

40 yılın başı oyunda birine denk gelmek oyunu sadece teknik olarak multiplayer yapar. İki arkadaşın oyunda birbirini bulması kolay olmayacak birde hadi buldular diyelim birinin başına birşey gelse tekrar mı arayacaklar birbirlerini bu muallakta kalan şeyler çıkışa yakın netleşir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 17 Mart 2016; 15:14:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

Star Conflict cüzdan tırtıklama oyunundan başka birşey değil. Hiç bulaşmayın.
    Star Citizen oynamadım, fps modülünü gördüğüm kadarıyla beğenmedim. Oyunun asıl kısımları piyasaya çıksında eğer güzel bir oyun olursa alabilirim. Şuan ki düşüncem bu oyunun da cüzdan tırtıklama oyunu olacağı yönünde ama umarım yanılırım. Zamanla göreceğiz.

Elite Dangerous, oynadığım dönemde oyunun en etkili para kasma yöntemi "seeking luxury" olayıydı. Şimdi nasıl bilemem. Ben oyunda para kasarken çok sıkıldım. Sürekli aynı şeyi yapmak sinir bozucu. Savaş görevleri, kaşiflik gibi ıvır zıvır şeylerde kazançlı olmadığından zaman kaybı gibi geldi ve fazla yapmadım. Oyunu 2 ay kadar oynayıp bıraktım daha sonrada zaman zaman oyuna geri dönmeyi denedim her 3 seferde de uğraşacağıma değmeyeceğini görüp vaz geçtim. Keyifli bir oyun değil. Gemini patlatırsan milyonlarca kredi ücret kesiyor kullandığın gemiye ve geminin o anki donanımına göre. Yapacağın küçük bir hata, günlerce vereceğin emeği çöpe atmak demek. Eğer geminin sigorta ücretini karşılayamazsan gemini tamamen kaybediyorsun oyuna en baştan başlamak gibi oluyor. Ben beğenmedim tavsiye etmiyorum ama oyunun müptelaları da var. Sizde nasıl bir etki yapar bilemem. Saatlerce siyah fonlu uzayda dolaşmakta hoş değil. No Man's Sky bu yüzden ilgimi çekiyor, grafikleri tatlı duruyor. Uzay oyunu diye içimizi karartmasınlar siyah siyah nereye kadar.

Son olarak Evochron Legacy'i incelemeni öneririm. Ben beğenerek oynadım ama: Pencere modunda oyun arkadayken web sayfasında tıkladığım şeyleri algılaya algılaya gitmiş profili silmiş, onca saatlik oyun silinince bende oyunu silmiştim. Oyun yapımcılarının özensizlikleri işte bunlar. Pencere modunda oynamayacaksan öneririm fena değil.

not: Uzay simulasyonu sayılabilecek Star Made adında voxel tabanlı, java bir oyun var. İlgini çekebilir.

40 yılın başı oyunda birine denk gelmek oyunu sadece teknik olarak multiplayer yapar. İki arkadaşın oyunda birbirini bulması kolay olmayacak birde hadi buldular diyelim birinin başına birşey gelse tekrar mı arayacaklar birbirlerini bu muallakta kalan şeyler çıkışa yakın netleşir herhalde.

dediğin oyunlara bakıcam
    elite oynamaya başladım 20 saat falan oldu oyun saati
    baya zevkli gidiyor
    ama dediğin gibi sürekli aynı şeyler kendini tekrar ediyor
    daha cok savaş yapıyorum
    kendime bi eagle kurdum güzel silahlarla.. taşımacılık bi zamandan sonra cok sıkıyor
    no mans sky dediğin gibi siyah uzay temasından kendini sıyırmış her gezegene inme falan çok güzel gözüküyor

Hayırlı olsun. Ben de no man's sky alıp 22 haziranı beklemeye başladım. Umarım sen de benim gibi çabuk sıkılmazsın o oyundan.
  • sadece birine rastlamayı mültiplayer zannedenlere mültiplayer açıklaması
    https://tr.wikipedia.org/wiki/MMORPG
  • oyun singleplayer ağırlıklı olarak multiplayer, mmo zaten sayılmaz. Bir sürü oyuncu servera bağlanıp oynayacak ama oyun alanının aşırı genişliği yüzünden neredeyse kimseye raslayamayacağız. Belki şu bahsedilen merkeze seyahatten sonra ortada mmoluk birşeyler görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 20 Mart 2016; 17:15:30 >
  • arkadaşım ne antika adamsın benle multiplayer tartışması yapıyosun
    lastik gibi uzatmayacağım neyse
    oyunda real birini görürsen npc gibi davran tamam mı
    sen hatta bu oyunu oynama alma
    single bu

@efeemmi elite, yavaş yavaş sıkmaya başladı sanki ne yalan söyliyim :) ama oynuyoruz işte 30saati vurduk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diamond4000

arkadaşım ne antika adamsın benle multiplayer tartışması yapıyosun
    lastik gibi uzatmayacağım neyse
    oyunda real birini görürsen npc gibi davran tamam mı
    sen hatta bu oyunu oynama alma
    single bu

@efeemmi elite, yavaş yavaş sıkmaya başladı sanki ne yalan söyliyim :) ama oynuyoruz işte 30saati vurduk :)

evet lastik gibi uzatıyorsun... oyunun kendisi bile kendini MMO olarak tanımlamıyor kalkmış bir inat uğruna mültiplayer diyorsun....ha mültiplayer yerine MMO desem inadı bırakırmısın? o halde oyun mültiplayer ama MMO değil diyorum tamam mı? ) Karşındakiyle bir etkileşimin (alışveriş yapma hasar verme alma vs ) olmadan sadece karşılaşıp neaber demek oyunu asla mültiplayer hele hele MMO yapmaz
    @diamon4000 Ooo daha 30 saate sıkılmaya başladıysan yandın. Ben gitmeye üşendim yeri çok uzaktı ama üşenmezsen Sol sektörüne gidip Dünyayı ziyaret et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Electric Wizard

star citizen mı bu mu

Star citizen tabi ki.... Çünkü hem Mmo hem fps özellikleri var kullanılacak gezegenler elle yapılıyor vs fakat ne zaman çıkacağı belli değil.... O çıkana kadar bu oyun denenebilir pekala paranız varsa tabi ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık oyun almaya korkar olduk, yapımcı oyunu tamamlayacak mı, destek verecek mi vs vs

Doğrusu oyunu 4 kişinin yaptığını okuyunca endişelendim, en güzeli oyunun çıkmasını beklemek ve gidişatı izlemek.

• Yeni video geldi fakat oyunun hala istenileni veremiceği düşüncesi aklından çıkmıyor,herkesin aklında binbir türlü sorular heryerde tartışmalar dönüyor,umarım istenilen verebilen bir oyun olur fakat bende veremiceğini düşünnüyorum.

Galaksi mapını açtığı sahnede ben koptum...ellerinde muazzam bir fikir var,daha önce hiç yapılmamış birşey umarım altından kalkarlarda zevkle oynarız,yoksa çok büyük bir kitle hayal kırıklığına uğrayacak

• 3.ye izliyorum şu vidyoyu tek kelimeyle harika. Şu bahsettiği profanity filter'ı hiç açmasalarda rahat rahat keşfettiğimiz gezegenlere, canlılara isim versek.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.