Şimdi Ara

No Man's Sky (2016) [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
21
Favori
31.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bu oyun multi mi single mı? Arkadaşlarla birlikte takılıp görev keşif vs. yapabiliyor muyuz? Elite Dangerous'ında haritası 1:1 Samanyolu galaksisi boyutunda ama oyuncular rahatlıkla birbiriyle etkileşim halinde oynayabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakSocket

Şimdi bu oyun multi mi single mı? Arkadaşlarla birlikte takılıp görev keşif vs. yapabiliyor muyuz? Elite Dangerous'ında haritası 1:1 Samanyolu galaksisi boyutunda ama oyuncular rahatlıkla birbiriyle etkileşim halinde oynayabiliyor.

Hayır bunda o türden şeyler yok sadece birilerine rastlayabileceksiniz .....ama birlikte görev vs yok.
  • Oyunun bir hikayesinin olmayacak olması büyük bir eksiklik
  • Açıkçası en çok beklediğim oyundu ama, birkaç gezegenden sonra sıkma ihtimali var gibi...

• Başta heyecanlandırdı beni bir sürü gezegen iyi hoş lakin videolara bakınca pek bir içerik göremiyorum. Yani içerik olarak sadece keşif varsa oyun kötü arkadaşlar.

Olmasını istediğim şeyler;

+Craft sistemi olmalı.
    +Arkadaşlarımızla oyun için buluşup aktivite yapabilmeliyiz.
    +PvP modu olmalı.
    +Geniş bir sistemi olsada diğer oyuncularla iletişim kurulubilir yapısı olmalı, klan tarzı oluşumlar kurup bunların diğer oyuncular tarafından haberdar olabileceği sistem olmalı.
    + Medeniyet olmasını beklemiyorum gezegenlerde (random çıkarsa karşımıza oha) yokta zaten ama biz kurabilmeliyiz yani buda craft ile yapılabilir.
    + Tek oyunculu yazıyor, tek oyuncu sevenlerde bir oyunu oynarken hikayesi için oynar değil mi? Bunda o da yok.
    + Araç geliştirme , teknoloji üretebilme sistemi yok.
    ------
    Kısaca bu yokları saymakla bitiremem, kendisini tekrar eden basit bir oyun diyorum ve inşallah ben haksızdırım eğer bu özellikler olursa fiyatı hiç fark etmez gözü kapalı alır sabah akşam oynarım.

• No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
  • Oyun Ağustos'a ertelendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Başta heyecanlandırdı beni bir sürü gezegen iyi hoş lakin videolara bakınca pek bir içerik göremiyorum. Yani içerik olarak sadece keşif varsa oyun kötü arkadaşlar.

Olmasını istediğim şeyler;

+Craft sistemi olmalı.
    +Arkadaşlarımızla oyun için buluşup aktivite yapabilmeliyiz.
    +PvP modu olmalı.
    +Geniş bir sistemi olsada diğer oyuncularla iletişim kurulubilir yapısı olmalı, klan tarzı oluşumlar kurup bunların diğer oyuncular tarafından haberdar olabileceği sistem olmalı.
    + Medeniyet olmasını beklemiyorum gezegenlerde (random çıkarsa karşımıza oha) yokta zaten ama biz kurabilmeliyiz yani buda craft ile yapılabilir.
    + Tek oyunculu yazıyor, tek oyuncu sevenlerde bir oyunu oynarken hikayesi için oynar değil mi? Bunda o da yok.
    + Araç geliştirme , teknoloji üretebilme sistemi yok.
    ------
    Kısaca bu yokları saymakla bitiremem, kendisini tekrar eden basit bir oyun diyorum ve inşallah ben haksızdırım eğer bu özellikler olursa fiyatı hiç fark etmez gözü kapalı alır sabah akşam oynarım.

Dediğiniz gibi sadece keşif yok ama keşfetmek oyunun çok büyük bir bölümü.

-Craft sistemi var. Arkadaşlarınla oyunun içinde buluşman mümkün fakat kolay değil hatta neredeyse imkansız. -Buluştuğunuzda yapabileceğiniz neler var bilemiyorum örneğin bir party sistemi, formasyon sistemi yok diye biliyorum ama birbirinize saldırmayacak şekilde başkalarına kaşı pvp yapabilirsiniz.
    -Söylediğiniz şey gene klasik mmo oyun özellikleri (pvp, clan vs), bu oyun öyle sıradan bir mmo olmayacak. Hani etrafta her köşe başında bekleyen pvp bebeleri bu oyunda avuçlarını yalayacaklar. Bu bence güzel bir özellik. Pvp yapmak isteyenin oynayabileceği zaten çok fazla oyun var. Ama pve ağırlıklı mmo hiç yok. Pve mmolarda sadece farmlamakta kullanılıyor. Level ve eşya kasıp ileride yapacağın şey gene pvp oluyor. Bu oyunda bu klişenin önüne geçebildiler mi, göreceğiz. Oyunda gene pvp var ama diğer oyunlardaki gibi olmazsa olmaz değil. Sonuçta merkeze yaklaştıkça diğer oyuncularla karşılaşma ihtimalimiz artacak ve bu yüzden evrenin merkezine yakın sektörlerde gene pvp bebeleri sotede bekleyebilirler.
    -Oyunda medeniyetler var. Ne derece detaylı olacağını artık çıktığında görürüz.
    -Tek oyunculu oyunlar senaryolu olmak zorunda değil. Örneğin wolfenstien the new order veya diablo 2yi 3'ü örnek vereyim. (single player olarak oynadığında) Oyundaki o lüzumsuz sinematikleri, gereksiz dialogları bir çok oyuncunun bakmadan geçtiği bir gerçek. Konusunu beğendiğim pekçok oyun oldu ama bugüne kadar tek bir oyunu bile hikayesi için oynamadım. Elder scrolls serisinde bile hikaye değil oyunun gelişim süreci, keşif gibi yönleri ilgimi çekti. İyi bir konu iyi bir oyunda sadece süsüdür.
    -Araç geliştirme konusuna gelince, araçlara eklentiler olacak ama bu GTA Online'daki araba modifiyesi gibi olmayacak. Teknoloji üretme de var. Örneğin aşırı sıcak, aşırı soğuk gezegenlere hatta radyoaktif gezegenlere gidebilmek için gereken teknolojileri açmak o özellikleri kıyafetine ve gemine eklemen gerekiyor radyasyon kalkanı vs.
    ------
    Bütün oyunlar kendini tekrar eden sıkıcı rutinlerden ibarettir. Marifet o rutini, oyuncunun gözüne sokmadan yapabilmekte. Oyunun nasıl bir sonuç elde edeceğini ancak çıktığında görebiliriz. 20 dakikalık alfa/beta oyun görüntüleriyle değil. Zaten 3 hafta kaldı şunun çıkmasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 17 Temmuz 2016; 0:01:45 >

• Beyler son yayınladıkları fragmandan sonra ön sipariş vericem ben ya bu oyuna ne diyosunuz veryemmi
  • Oyun 6gb o haritaya nasıl bu boyut oluyor kaplamalar düşükte gözükmüyor ilginç neyse artık çıkınca anlarız
    Ha keşke gezegenlerde hayvanlar yerine normal ufo uzaylı ırkı olaydı onlarla çatışsaydık hatta ele geçirseydik bölgeleri gezegenlere inince aksiyon yok hayvanlar var ve robotlar ufo olmalıydı

• claudecan kullanıcısına yanıt
    Yer kaplayanlar genelde ara sahneler, gereksiz seslendirme ve yüksek çözünürlüklü kaplamalardır. 3 ü de yoksa düzügün bir sıkıştırma ile 6 gb den çok ekmek çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Yer kaplayanlar genelde ara sahneler, gereksiz seslendirme ve yüksek çözünürlüklü kaplamalardır. 3 ü de yoksa düzügün bir sıkıştırma ile 6 gb den çok ekmek çıkar.

Aynen katılıyorum. Örnek olarak SKYRIM..4 GB mı neydi yanlış hatırlamıyorsam.
  • İncelemeler çıksın ona göre alacağım :)

• ben de alacam da çok pahalı geldi kararsız kaldım. bunun bi promosyonu indirimi kodu modu yok mu acaba ?
  • pc için 12 ağustosa ertelendi beyler hepinize hayırlı olsun bu arada oyun bir story anlatmıyacak fakat bir lore olucak oyun içinde yani her gördüğünüz yapının, yaratığın, reliclerin,ağacın bir amacı olucak oyunda boş boş durmuyacak bu lore'uda oyuncu keşfederek ortaya çıkaracak örnek mesala rpg oyunlarından aşina olduğumuz kitaplar gibi bi ancient scroll çıktı aytıyorum ordan x gezegenindeki z uzaylılar ne için burda nedir ne değildir hesabı anladınız ;)
  • arkadaşlar oyunu bi arkadaştan hediye aldım. Var mı oynayacak kimse bunu forumdan ? Varsa beni bir steamden eklesin de tek başıma sarmayacak biliyorum :) steam: steamcommunity.com/id/voyl dan bulabilirsiniz.
  • Yazdığınız yorumlara bakılırsa ve yazılanlar doğruysa bu oyun bomboş, balon bir oyun. Bakın sadece trailerını izledim ve yorumları okuyarak bu yorumu yapıyorum.

Şöyle düşünün, Half Life oynuyorsunuz, multiplayer haritalarındasınız, başka oyuncular da var ama mal gibi dolaşıyorsunuz bütün haritaları. Her harita bazı içerikleri sabit bir şekilde random yaratılıyor. Sen de geziyorsun. Eeeee ? Medeniyet filan olsun diyorsunuz, tamam olsun. eeee ? Nasıl uzay turisti olunur onu mu öğretecek bu oyun ?

Bu oyunun nasıl über bir oyun olabileceğini yazayım size maddeler ile ;

1- Oyunda random senaryolar, eventler vs. olacak ve sürekli güncellenecek. Her ay 10 yeni event 10 yeni senaryo eklenecek. Yer kısıtlaması yok, çok rahat yedirilebilir. Oyuna eklerler, oyun zaten rastgele oyuncunun karşısına çıkarır belli bir düzende. Event ve senaryoları da açarsak alt maddeler halinde sıralayalım ;

a) Süpernova sürecine girmiş bir gezegenden, ilkel veya gelişmekte olan canlıları (artık her ne iseler) başka medeniyetlere veya daha güvenli gezegenlere tahliye etme senaryosu. Bu random olarak üretilebilir. Hatta bunun üzerinden gemi için upgrade sistemi de getirilir. Geminin boyutuna, deposuna göre taşıma kapasitesi artar vs. görevin şeklini kaderini değiştiren şeyler olabilir.

b) Medeniyetin hakim olduğu gezegenlere meteor yağmuru vs olduğunda yardım etme durumu olabilir. Meteor parçalarını önceden vurma gibi. O kadar hayretler içerisinde izlenilen inanılmaz büyük haritada, taş patlatma mekaniği koymak çok zor olmasa gerek. :)

c) Gemimizde arıza çıkabilme olasılığı olabilir. Bu da bir event sayılır. Belli başlı önlem alınmadığı takdirde uzay boşluğunda gerekirse mal gibi kalınmalı bun önlemleri almayan kişiler.

ç) Gezegenlerin dengesini bozan herhangi bir olaya müdahale edilebilir. ( Çeşitli gezegenlerde oluşabilecek hastalık salgını, dev yangınların canlıları telef etmesi, kuraklı ve kuraklığı önleyici görevler vs )

d) Uzayda rastgele karşılaşabileceğimiz yardım çağrıları, sinyaller vs. Ayrıca oyunda lore olduğu, eski yapıların olduğu söylendi. Bu yapıların kriptolarının çözülmesi durumunda diğer medeniyetlere (medeniyetlerin olduğunu var sayarsak tabii) götürülebilecek veya kendi gemimize uygulanabilecek seçkin ve üstün teknoloji kilitlerini açabilme olanağı.

2- Base sistemi. Madem gezegenleri gezebiliyoruz, madem hayvani büyüklükte sürekli genişleyen harita var, bu oyunda kesinlikle üs kurabilmemiz gerekiyor. Üsleri 2 çeşide ayırabilmeliyiz. Bir karakol tarzı üs bir de büyük istasyon tarzı üs. Gezegenlere ve uzaya ayrı ayrı kurabiliyor olmamız gerekiyor fakaaat, uzaya kurduğumuz/kuracağımız üsler öyle kolay yapılmamalı. Bunlar çok zor yapılmalı ki, oyuncular mantar gibi üs kurmasınlar. Bir olayı olsun yani. Üs sistemi de şu şekilde olabilir ;

a) Her gezegene karakol ve üs kurulabilmesinin sebebinin, orada yaşayan medeniyetler ile haberleşme sağlanması için olabilir veya ana uzay istasyonundaki çevre gezegenlere ulaşım kolaylığı sağlanabilir. Bu karakollara geliştirme yapılabilir ;

-Haberleşme için dev antenler yapılabilir, anten ne kadar geliştirilirse menzili o kadar yükselir, parazitlenme koyarsın oyuna daha bir anlamı olur vs.

-Etrafta tehdit varsa bu karakolun korunması için güçlendirme, savunma sistemleri yapılabilir.

-Uzay istasyonu yerine gezegene dev istasyon kurulabilir, ev olarak gördüğün gezegene yerleşebilirsin vs.

-Bahsedilen ilkel medeniyetlerin gelişmesi için karakol veya üs kurarsın, yanı başındaki medeniyeti geliştirirsin, gelişimini izlersin.

---- Daha binlerce şey sayarım size.

3- Teknoloji, upgrade ve kaynak sistemi. Madem çeşit çeşit binlerce gezegene gidiyoruz, bu gezegenlerin kaynaklarından da yararlanmamız lazım. Kurduğumuz üsler için, teknoloji geliştirmek için, bir şeyler üretmek için farklı farklı kaynaklara ihtiyaç duymalıyız. Ha tabii bulduğumuz kaynaklardan da bunları yapabiliyor olmamız lazım ama farklı gezegenlerdeki kaynak kalitesi arttıkça ürettiğimiz şeylerin de kalitesi artmalı. Mesela gezegenden kaynak çıkarmak yerine meteorda direk çıkarıp o kaynak ile yaptığımız savunma amaçlı duvar veya savunma sistemleri çok çok daha kaliteli olmalı. Ama o meteordaki kaynağı çıkartmak için de belli bir teknoloji bilgimizin olması lazım. Burada da şu devreye giriyor ;

Bilgi bankası. Gemimizde veya kurduğumuz ana üste veya istasyonda bilgi bankası gibi bir bilgisayar üretip, keşfettiğimiz her şeyin buraya kayıt olması ve burada bu bilgilerin anlamlandırılması yani. Mesela buranın laboratuvarı da olmalı. Keşif oyunu oynuyoruz madem, bulduğumuz taş, toprak, hava, su, toksik gaz, canlı, ölü vs. bunu bu laboratuvarda her türlü şekilde inceleyebilmeliyiz. Bulduğumuz ancient yapılardaki kriptoları da burada çözüp teknoloji üretebilmeliyiz. Yine bu bilgisayar aracı ile mesela o meteordan kaynak alabilmek için sondajı üretecek teknolojiyi vs. bulabileceğimiz, keşfedebileceğimiz bir sistem olmalı.

Veyahut, medeniyetlerden teknoloji öğrenebilmeliyiz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yarıda kesiyorum, ben sonsuza kadar fikir bulurum size. Bu oyunda bakın hepsi demiyorum, bunun yarısının bile olması gerekiyor kesinlikle. Yoksa bu oyunu en fazla 2 gün oynarsınız. Belki o kadar bile sürmez.

(Biraz uçmuş olabilirim ama yapılamayacak şeyler değil bunlar )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 28 Temmuz 2016; 0:12:22 >

• Teslaman kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin çoğu var zaten oyunda şu an, sadece gezmek üzerine bir oyun olmayacak merak etmeyin :D Değişik gezegenlerden değişik kaynaklar ve hammaddeler toplayıp geliştirme veya ticaret için kullanmak üzerine zaten oyunun yarısı. Tabi istersek bunu hiç bir gezegene inmeden uzayda korsanlık veya madencilik yaparak da başarabileceğiz.
    Her gezegen güllük gülistanlık olmayacak, bazılarında hayatta kalabilmek için doğa koşulları ve vahşi hayvanlar ile savaşmak zorunda kalacağız.
    Aşağıdaki video az da olsa gösteriyor bir kısmını.

Benim asıl endişem oyunun bugları. Bu kadar kapsamlı ve geniş bir oyun için uzun bir QA süreci gerekli, en büyük firmalar bile bunu göz ardı edip rezil oyunlar çıkarıyor NMS buglar yönünden coşabilirmiş gibi geliyor bana.

Edit: Burada baya detaylı anlatmışlar. Dediklerini ne kadar hayata geçirebilecekler göreceğiz.

https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGame/comments/4didkh/what_do_you_do_in_no_mans_sky_and_other_questions/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 28 Temmuz 2016; 9:51:07 >

• öneriyor musunuz ?
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Oyunda uzaylılar bile varmış be

Sadece gezmekten ibaret sanıyordum baya şey varmış yine de.

Belki DLC falan da eklenir olmadı free-LC de çıkabilir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.