Şimdi Ara

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
6
Favori
32.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Monkey Business

Arkadaş ne şişirdiler şu oyunu

Oynayanların kimisi çok beğenmiş kimisi hiç beğenmemiş ben şehir dışında olduğum için oynayamıyorum gerçekten merak ediyorum nasıl bir oyun olduğunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Yıl 2018 PSN Plus Eylül ayı oyunları ; No man's sky

ps plus'un aaa oyunlar vereceğinizi görecez mi acaba

Bu kadar çok konuşulan bir oyunu verirler belki arada böyle güzellik yapıyor sony

• 3 mesajda bir "amma abarttılar oyunu", "amma şişirdiler oyunu". Ya arkadaş aynı türde başka bir oyun var mı? Mortal Kombat yenisi çıkmışta bütün dünya bunu mu konuşuyor? O zaman dersin Street Fighter var arkadaş abartmayın o kadar diye. Var mı bu oyun gibi olan? Herhalde insanlar abartacak... Oyun EA, Ubisoft, Bethesda v.s'den de çıkmıyor. Bağımsız firma adı bile saçma olan Hello Games'ten çıkıyor. Bunu abartmayacağım da "Homefront: The Revolution" mı abartayım :)
  • trancenden kullanıcısına yanıt
    Aynı durum oyunun PC başlığında da geçerli. Buradaki kadar olmasada. Bilgisayar oyunları üzerine bu oyuna verilebilecek en uygun alternatif X3 Albion Prelude, X Reunion gibi x serisi oyunları olur. Ama onlarda dahi gezegene iniş yok. kuru kuru uzayda geziyorsun. Yani tam anlamıyla dengi değil. Evochron Legacy desem tamam gezegene inme var ama oyun atari oyunu gibi grafikleri menüleri insanı hayattan soğutuyor bu oyun hiç dengi değil. Elite Dangerous veya Eve Online desek gene dengi değil yok bu oyunun dengi ancak uzak akrabaları mevcut.
  • Oyunda savas mekaniklerini tam kavrayamadim. Simdilik kac kac kac taktigi. :) Ayni gezegendeki butun soru isaretlerini acinca 400.000 gibi buyuk unit paralari kazanip upload edebiliyoruz. Ben begendim oyunu, hem ilerde epey gelisecek.

Oynayanlar eklesin gamemrah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah44 -- 11 Ağustos 2016; 11:50:41 >
  • Beyler zevkler ve renkler tartışılmaz. oyun daha yeni çıktı şuan belki size kötü gelebilir ama başkasına da güzel takmayın bunları. Mesela ben xbox'a çıkmayacak diye üzülenlerdenim ne olurdu şöyle 2 gezegen bulsak takılsak manzara izlesek. Her oyun ilk çıktığında pürüzlüdür birde bu adamlar daha yeni ne bekliyorsun bf4 bile çıktığında oynanmıyordu. Ubisoft yıllardır deli gibi para kazanıyor ama bak şu R6'nın haline connectionlar ölü bug dolu anca anca düzelttiler 1 yılı geçti oyun anca kaç kere duvardan öldük hatırlamıyorum bile
  • Takas başlığına yazdım ama buraya da yazayım secondary hesap satan var mıdır acaba?
  • Simdi su oyunun ana temasini aciklayabilecek olan var mi? Amacimiz ne oyunda. Kesfet kesfet kesfet. Don dolas kesfet aa bunu topladim sunu gelistirdim super oldu.

Dogru mu anladim bu mu esas amac? Senaryo yok zaten sanirim.

Yani bu resmen su an gorunuse gore "asil amac" olarak bakarsak, o son oyunlarinda yerin dibine vurdugunuz Assassincs Creed'in viewpoint acip sandik toplamak kadarini ele almis mesela.

Veya Witcher'da soru isaretlerini gezmek? Ama nms'de tek amac bu, sorun burada.

Yani turleri karsilastirdigim dusunulmesin de, mesela witcher'da her yer detay her yerden bir emek akiyorken ve bu evren cizimi konusu witcher'in sadece ufak bir detayiyken, nms'de mesela her yer dag tas (olmasi gerektigi gibi) ve hicbir elle tutulacak oha ne yapmislar dedigin bir detay yok gezegenlerde. E sen boyle 2848582919959849292959 tane gezegen yapsan da bu mesela Diablo'da oyuna her girdiginde random generated map ile ayni mantik demektir. Bunu neden bu kadar reklam yapiyorlar? 2000 yilinda cikmis Diablo'da bile her oyuna girdiginde random cizilen haritalar cikar. No mans skycda yapilmis cok mu yani anlamadim ben bir seyi mi kaciriyorum? Almak da istiyorum oyunu ama kesfet allah kesfet kostur kostur item topla ve ''bir amacin olmasin'' seklindeyse almayalim hic.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Evrenin merkezine gitmek somut amaç, etrafı keşfetmek, dolaşmak soyut amaç. Keşif oyunu işte amacı keşfetmek. Cs, cod, bf vs oynarken de böyle felsefe yapıyormusun " Şimdi bu oyundaki amaç ne? Silahı sık sık nereye kadar. Dön dolaş şunu vurdum, bunu öldürdüm" diye. Yapmıyorsun değil mi, çünkü oyunun türü o. Bu oyunun da türü bu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 11 Ağustos 2016; 12:18:49 >
  • efeemmi kullanıcısına yanıt
    Sanirim ilk defa futbol oyunlari haric bir oyunu sorguluyorum cunku resmen oyundaki amaci anlayamadim :)

Fallout da kesfet kesfet gelis gibidir ana mantik olarak ama bir senaryo vardir ve cok guzel questleri olur. No mans sky'da sadece kuru kuru gezmek kismini gorebildim. uzun da bir oyun yayinlardan anlayamiyoruz goremiyoruz tam neler oldugunu. Oturup 3 saat yayin da izlenmez. Ondan soruyorum yani.

Hep ayni seyleri yaptiriyor diye ac unity'yi yerden yere vurdu bu forum mesela. E simdi bakiyoruz nms'de hep ayni seyleri yapmanin kitabini yazan bir oyun gibi duruyor. Ben yanlis anlamissam uyarin tabii, gordugume gore konusuyorum henuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Ağustos 2016; 12:31:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Simdi su oyunun ana temasini aciklayabilecek olan var mi? Amacimiz ne oyunda. Kesfet kesfet kesfet. Don dolas kesfet aa bunu topladim sunu gelistirdim super oldu.

Yani bu resmen su an gorunuse gore "asil amac" olarak bakarsak, o son oyunlarinda yerin dibine vurdugunuz Assassincs Creed'in viewpoint acip sandik toplamak kadarini ele almis mesela.

Yani turleri karsilastirdigim dusunulmesin de, mesela witcher'da her yer detay her yerden bir emek akiyorken ve bu evren cizimi konusu witcher'in sadece ufak bir detayiyken, nms'de mesela her yer dag tas (olmasi gerektigi gibi) ve hicbir elle tutulacak oha ne yapmislar dedigin bir detay yok gezegenlerde. E sen boyle 2848582919959849292959 tane gezegen yapsan da bu mesela Diablo'da oyuna her girdiginde random generated map ile ayni mantik demektir. Bunu neden bu kadar reklam yapiyorlar? 2000 yilinda cikmis Diablo'da bile her oyuna girdiginde random cizilen haritalar cikar. No mans skycda yapilmis cok mu yani anlamadim ben bir seyi mi kaciriyorum? Almak da istiyorum oyunu ama kesfet allah kesfet kostur kostur item topla ve ''bir amacin olmasin'' seklindeyse almayalim hic.

Witcher gibi oyunlar başta zaten Rpg olmasından dolayı sağlam hikayesi vardır. Belli bir haritası vardır ve onu doldurmak zorundalar.

No Man's Sky'ı simulasyon gibi düşünebilirsin. Simulasyon olunca da normalde gezegenlerin çoğunda hayat yoktur ama bu oyuna canlıları eklemişler. Onlarla etkileşim var, onları çalıştırabiliyoruz (ki oyun başında bu özellik açık değil). Oyunun amacı evrenin merkezine ulaşmak, ulaşabilmek için de kaç gezegen gezip keşfedeceğimiz meçhul. Bu evrenin merkezi belli ki çok güzel bir yer ama hiçbir şekilde spoiler yememek lazım yoksa oyunun anlamı kalmaz. O yüzden ben bununla ilgil hiçbir şey okumuyorum, izlemiyorum. Bu merkeze ulaşana kadar kendimizi, gemimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için blueprinler, yeni teknolojiler keşfedip açıyoruz, onları kullanabilmek için gerekli elementleri toplamamız gerekiyor. Bunları yaparken de gezegenin şartlarında hayatta kalabilmemiz lazım. Radyasyon, zehirli gazlar, saldırgan sentineller ve hayvanlar ki ilerde belki insanlar da çıkacak. Elimizdeki teknolojilerin belli bir şarjı var ve bu bitince kullanamıyoruz, şarj etmek için gerekli elementlerden varsa şarj edip devam ediyoruz.

Elimizde bir tane elementleri ayrıştırmaya yarayan multi-tool denen aracımız var, bunun da teknolojilerini buldukça yeni özellikler kazanıyor. Bize saldıranlara karşı silah oluyor, dying lighttaki gibi etrafı tarayan sinyal atan teknolojiyi bulunca sinyal ile etraftaki materyalleri, kritik noktaları gösteriyor.

Yine gemimizi ilk çalıştırma sırasında bir teknoloji gerekiyor, onu oyun başında onarmamız gerekiyor ama bunun da bir şarjı var. Plutonium gibi elementlerle çalışıyor. Ancak ilk çalıştırmadan sonra sanırım yakıt harcamıyor. Gemimiz ve diğer inventorymiz farklı. Normal inventory dolunca gemiye aktarıp yer açabiliyoruz. 3 adet inventory var, ismini tam hatırlamıyorum da exosuit, starship, multi-tool diye 3 inventory var. Craft sistemi güzel ve detaylı ama oyun başında pek bir şey yok. O yüzden keşfettikçe yeni özellikler kazanıyoruz.

Keşfetme demişken Far Cry 4, Mgs Phantom Pain'deki gibi kamera benzeri bir şey var, canlılara zoom yapınca onları analiz ediyor, yeni bir canlı ya da başka organizma ise onu kaydediyor ve isimlendirip uzay istasyonuna uplaod edince para veriyor. Her keşif para demek. Para birimi unit. Bu Unitlerle uzay istasyonundan tradelerden yeni teknoloji ve materyaller satın alabiliyoruz. Bir gezegeni bitirmek demek waypointlerden 6-7 tane kadar açmak, 10 civarı canlı keşfetmek ve ? işareti ile gösterilen ama ne olduğu belli olmayan hayvanları keşfetmek demek oluyor. Bunların hepsini yapınca büyük paralar kazandırıyor ama bunların hepsini yapmak 6-7 saati buluyor.

Random gezegenler derken gerçek boyutlarda büyük gezegenler bunlar. Nereden ne çıkacağı belli değil. Gezegenlerdeki harabeler, istasyonlar birbirine çok benzese de bol loot toplanabiliyor. Zaten trilyonlarca gezegenin hepsinde bu istasyonların farklı mimarıde olmasını nasıl bekleyebiliriz? Ancak gezegenler birbirinden gerçekten farklı oluyor. Ulan ben bu tepeyi öbür gezegende de çıkmıştım demiyorsunuz. Gezegenler büyük olduğu için de içinin dolu dolu olması çok zordu, fakat güncellemelerle 1 yıl içinde oyun çok çok iyi bir duruma gelecektir.

Oyunda jetpack var yüksek noktalara yüksek sıçrayışlar yapabiliyoruz. Ekranın sağ-üst tarafında Gta'daki aranma ibaresine benzer 4-5 tam hatırlamıyorum kutucuk var, eğer çok agresif her şeye saldıran biriyseniz bu aranma oranınız artıyor. Sentinel denen uçan makineler size saldırıyor. Ölmek çok kolay oyunda, çünkü saklanacak bir yer yok. Ya ölecek ya öldüreceksiniz bu durumda. Ancak ben sakin oynamayı tercih ediyorum. Bazı harabelerde save noktaları oluyor oralarda save alabiliyoruz, can doldurabiliyoruz, zehirlenmeyi giderebiliyoruz, trade varsa alışveriş yapabiliyoruz.

Gezegenlerde bazı yerlerde uzaylıların dilini öğrenebildiğimiz cihazlar var. Onları buldukça onlardan 1'er kelime öğreniyoruz, tabi İngilizce. Bunlar birleşince sanırım ilerde anlamlı bir hale gelecek. Belki de oyun sonu ile ilgili bilgiler verecek.

Oyun ile simulasyon arası bir şey No Man's Sky. Keyifli mi keyifli ama yılın oyunu ile kıyaslamak hem tür açısından, hem kalite açısından haksızlık olur. Witcher'ı Fallout ile kıyaslayabilirsin.

Genel olarak yazdım aklıma gelenleri. Oynamaya başlayacak ve oyunu almayı düşünenlere bir fikir verir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah44 -- 11 Ağustos 2016; 12:50:12 >

• Acikcasi abartili gezegen rakamiyla insanlarin biraz gozunu boyadiklarini düşünüyorum, yuzlerce parametre tasarlayıp bunlari test etmek disinda buyuk bir emek yok gibi benim gordugum kadariyla. Bu oyunun yapimi neden bu kadar uzun surdu anlayamadım gerçekten içerik olarak cok bir sey sunmuyor oyun bir programcinin rastgele takilirken aa sunu deneyeyim bakalim nasil bir sey cikacak deyip oluşturduğu demo'yu cilalayıp piyasaya sunmuşlar gibi bir izlenim veriyor. Tamam bagimsiz ekip kucuk takim falan da ozaman da 60 dolar neyin nesi? Boyle AAA oyun olmaz kimse kusura bakmasin Steam'de erken erişime cikan oyunlardan klasik gather&craft&explore oyunlarindan reklam bütçesi disinda cok bir farkini göremiyorum.

Reklam bütçesinin altini çizdim cunku bu oyunun su anda forumlarda, twitch'de her yerde konusulmasinin esas nedeni budur.

Ayrica aklima gelmişken; Spore'u bilen bilir. Onda da rastgele canli oluşturma mekaniği vardi her yerde NMS'dekine benzer ilginç canlilar goruyordunuz. Cok benzer olmasa da böyle bir fikri nasil doldurabilirsiniz, ne yaparsaniz gerçekten ortaya dolu bir urun koyarsiniz o oyun bunun bir cevabi bence. Birden fazla turu birleştirip müthiş renkli bir oyun sunmuslardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkesta -- 11 Ağustos 2016; 12:46:42 >

• Dante kullanıcısına yanıt
    Bütün oyunlarda aynı şeyi yapıyoruz ama bu oyunda aynı şeyleri yaparken diğerlerindeki kadar sıkılmıyoruz hep yeni yerler görüyoruz yeni şeyler keşfediyoruz oyunu uzun sürede oynasak dahi oyun bizi zaman zaman şaşırtmayı başarabiliyor. Henüz oynamadım ama oyunun üretim mantığı bu yani. İzlediğim yayınlardan gördüğüm kadarıyla oyun bunu başarabilmiş, çok eğlenceli gözüküyor. Herkese hitap etmiyor deneyip kendin görmen lazım playstation'da demo falan olmuyor mu? indirip dene hoşuna giderse alır oynarsın. Veya steamdeki refund zımbırtısı gibi bir sistem varsa o da iş görür 4-5 gb oyun sonuçta kolay iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 11 Ağustos 2016; 12:55:36 >
  • Dostum, çok reklam yapılsa dahi, böyle olduğunu da söyleseler, 18 kentrilyon gezegenin de dolu dolu olacağına inanan oyuncu var mıdır ki? Her halde 5 yaşındaki çocuğu ancak inandırırlar. Oyunu alan herkes bunun böyle olmayacağını biliyor. Ancak gezegenlerin, kahverengi tepe ortasında kırmızı otlar, sol tarafta 2 tane hayvan; diğer gezegende mavi tepe, ortasında sarı otlar, sol tarafta 2 tane hayvan gibi olmadığını söyleyeyim.
  • quote:

Sanirim ilk defa futbol oyunlari haric bir oyunu sorguluyorum cunku resmen oyundaki amaci anlayamadim :)

Fallout da kesfet kesfet gelis gibidir ana mantik olarak ama bir senaryo vardir ve cok guzel questleri olur. No mans sky'da sadece kuru kuru gezmek kismini gorebildim. uzun da bir oyun yayinlardan anlayamiyoruz goremiyoruz tam neler oldugunu. Oturup 3 saat yayin da izlenmez. Ondan soruyorum yani.

Hep ayni seyleri yaptiriyor diye ac unity'yi yerden yere vurdu bu forum mesela. E simdi bakiyoruz nms'de hep ayni seyleri yapmanin kitabini yazan bir oyun gibi duruyor. Ben yanlis anlamissam uyarin tabii, gordugume gore konusuyorum henuz.

Herkes bunu sorguluyor genel olarak İstanbul'a gittiğimde mutlaka deniycem ama oynayanlarla konuştuğumda kesinlikle 60 dolarlık bir AAA oyun olmadığı söyleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

Nasıl gidiyor oyun? Böyle fantastik canlılar bulabildiniz mi?
     NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU)

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU)

• https://www.youtube.com/watch?v=AE0nuW-mQ8A

Sean Murray oyunda multiplayer olacağını bakın kaç kere söylemiş.
    Hani nerede multiplayer? İnsanların yüzüne baka baka yalan söylüyor herif.

Bu şerefsizliği EA, Ubisoft falan yapsaydı adamları itin bi' tarafına sokarlardı ama bağımsız geliştiriciler yapınca ses çıkaran yok valla, helal olsun.

---

http://www.pcgamesn.com/no-mans-sky/no-mans-sky-age-rating-case-stickers

Burada da oyunun özel sürüm Avrupa versiyonunda multiplayer etiketinin kapatıldığı gösteriliyor.

Almayın, paranızı heba etmeyin. Ciddi söylüyorum Minecraft filan alın, Kickstarter'daki projeleri filan destekleyin şayet bağımsız geliştiricilere yardımcı olmak istiyorsanız.

Böyle iki yüzlülere para yedirmeyin.

• quote:

Simdi su oyunun ana temasini aciklayabilecek olan var mi? Amacimiz ne oyunda. Kesfet kesfet kesfet. Don dolas kesfet aa bunu topladim sunu gelistirdim super oldu.

Hep söyleniyor ama hakikaten ya sev ya terk et oyunu tamamen. Gezegenler arası dolaşma, neredeyse sonsuz keşif, oldukça ağır ilerleyen bir oyun tarzı, uzay seyahati ve ticareti. Eğer bu konular ilgini çekiyorsa gayet tatmin edecektir ama yok tatmin etmeyecek gibiyse cidden hiç bulaşma çünkü birkaç saat sonra sıkılır kapatırsın.
    Elite veya Star Citizen de benzer kafada oyunlar. Yeri geldiğinde gayet güzel aksiyon da yaşatıyor mesela dün bir mağaraya girdim, gezegendeki canlılar genel olarak iyi huylu saldırgan olmayan tipte yaratıklar ama mağarının içinde yengecimsi garip bir yaratık saldırdı üzerime ve ciddi sıkıntı yaşatıyor eğer vuramazsan. Veya sırf denemek için oyunda gördüğüm uzay gemilerine daldım uzay istasyonu çıkışında ve 2 tanesini patlattıktan sonra sentineller geldi ve canıma ot tıkadı
    Benim oyundaki tek sıkıntım "inventory". Tamam gemi için gemi almamız gerekiyor, çantamız için gezegenlerde veya uydularında bazı upgrade yerleri bulabiliyoruz ama yine de tamamen materyal toplama ve gezme üzerine olan bir oyun için sanki yetmeyecek gibi bir his veriyor bana. Onun dışında oyun beni genel olarak tatmin etti. Daha detaylı olsaydı dediğim yerler var tabi ama öyle balon falan da değil. En güzel tarafı da bazı maddelerin bazı gezegenlerde çıkması ve durumun şansa bağlı olması çünkü oyun sırasında bir ara plutonyum gayet güzel paralara satılıyordu, sanırım ihtiyaç var ki normalden çok çok daha yüksek paralara alıcı buluyordu ve bunu keşfettiğim sırada gittiğim gezegenin heryeri plutonyum doluydu gezegen yapısından dolayı ve diğer maddeler neredeyse hiç yoktu. Bu sayede güzel kar elde ettim mesela.
    Ayrıca her gezegende belirli yerler var gidip kelime öğrenebildiğimiz ve rol play yapmanızın gerektiği. Mesela yine dün akşam gittiğim böyle bir yerde buz içine hapsedilmiş bir yaratık olduğundan bahsetti ve bana ne yapacağımı sordu, yardım ederim diye buzu eriteyim dedim ama buz erimeye başlayınca herif boğazıma sarıldı ve canım gitti. Bu gibi sekanslarla o uzaylılar arasındaki popülerlik yahut bilinirliğimiz azalıyor veya artıyor ki ne işe yarıyor daha bilmiyorum. Ayrıca çok üstün ve antik bir uygarlıktan bahsediliyor ve bunların kalıntılarını gezip kelime falan öğreniyoruz ve belli ki bu da ileride işimize yarayacak.

Yani kısacası eğer bu anlattığım tarzda gitmeyi seviyorsan al yoksa dediğim gibi beni dinle kardeşim hiç bulaşma

• quote:

Orijinalden alıntı: Primarch

https://www.youtube.com/watch?v=AE0nuW-mQ8A

Sean Murray oyunda multiplayer olacağını bakın kaç kere söylemiş.
    Hani nerede multiplayer? İnsanların yüzüne baka baka yalan söylüyor herif.

Bu şerefsizliği EA, Ubisoft falan yapsaydı adamları itin bi' tarafına sokarlardı ama bağımsız geliştiriciler yapınca ses çıkaran yok valla, helal olsun.

---

http://www.pcgamesn.com/no-mans-sky/no-mans-sky-age-rating-case-stickers

Burada da oyunun özel sürüm Avrupa versiyonunda multiplayer etiketinin kapatıldığı gösteriliyor.

Almayın, paranızı heba etmeyin. Ciddi söylüyorum Minecraft filan alın, Kickstarter'daki projeleri filan destekleyin şayet bağımsız geliştiricilere yardımcı olmak istiyorsanız.

Böyle iki yüzlülere para yedirmeyin.

Hocam videoyu izlemedim ama multiplayer daha sonra güncelleme ile geleceğini söylemişlerdi diye hatırlıyorum yani ilk zaman olmayacaktı benim hatırladığım kadarıyla?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iki dandik site incelemiş biri 50 diğeri 70 vermiş ama daha kötüsü 2239 kullanıcı incelemesi var 4.9, 5'te debeleniyor puanı, anlaşılan ağır patlayacak, no çöp's sky
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.