< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 13 Mart 2020; 21:26:35 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 13 Mart 2020; 21:26:35 > |
Değildi.
Yine Kuran'a mucize yükleme misyonu uğruna gerçekler hayasızca çarpıtılıyor. Birincisi, Dirac denklemi "yüklü" parçacıklar içindir. Her yüklü parçacığın bir karşı yüklü parçacığını mümkün kılar ve nitekim temel parçacıkların ve hatta nötron gibi kompozit parçacıkların karşı yüklü parçacıkları bulunmuştur. Ancak bunun bir istisnası mevcuttur: Nötr bozonlar bu kuralın dışındadır. Antifoton diye bir şey yoktur örneğin ya da anti-Z bozonu ya da anti-gluon. Ya da antigraviton!.. Bu türden temel parçacıklar yüksüz oldukları için Dirac denklemine konu değildirler. Ancak terminolojik olarak bu parçacıkların bizzat kendilerini anti ön eki ile çağırmak da mümkündür çünkü bu bozonların antileri de yine kendileridir. Yani çiftler halinde yaratılmamışlardır! Dolayısıyla Kuran'daki ifadenin Dirac denklemini işaret etmesi mümkün değildir. Çapınız o kadarına yetmemiş ama hadi ben Kuran'daki ifade için "süpersimetri"ye işaret ediyor demiş olayım. Bu durumda bile Kuran'daki ifade boşa çıkar çünkü; 1. Süper simetri bozon ve fermiyon grupları arasında bir eşleşme yapar yani her bozonun bir fermiyon eşleniği ya da her fermiyonun bir bozon eşleniği olmalıdır, der. Yani parçacıklar süpersimetriye göre özdeş çiftler halinde yaratılmamıştır, bunun yerine bir fermiyonun, mesela elektronun eş kuantum özelliklerinde bir bozon karşılığı (selektron) olmalıdır, der. Ancak biri kuvvet taşırken diğeri kuvvete maruz kalmaktadır. Dolayısıyla anladığımız anlamda eş ya da çift değildirler. 2. 2010 yılından bu yana güncel parçacık hızlandırıcılar yeterli olduğu halde mevcut parçacıklara herhangi bir süpereş bulunamamıştır. Bir başka deyişle, bu matematik kuramın deneysel (doğada) bir karşılığı yoktur, ispatlanamamıştır. Onu da geçtim her şeyi çiftler halinde yarattık ifadesine aykırı olarak geçenlerde manyetik monopoller keşfedildi: https://www.london-nano.com/research/magnetic-monopoles-discovered-lcn-scientists Yani manyetizma her zaman evrende dipol halde bulunmak zorunda değil. İkincişi, her Kuran ayetini dileyen herkes kafasına göre yorumlayamaz. Yorumlanabiliyorsa, ben de yorumlarım ve çok uçuk anlamlar çıkarabilirim. Bu ayet gerçekte ne demiş anlamak için, görece Hz. Muhammed'in çağdaşı sayılabilecek tefsirciler ne demişe de bakmak gerekir. Mesela en eskilerden Taberi şöyle yorumlamış konu ayeti: "36- Yerin bitirdiklerinden, kendilerinden ve bilmedikleri daha nice şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. Bütün çiftleri yaratan Allah, her türlü eksiklik ve kusurlardan beridir. Bu çiftler, yeryüzünde biten bitkilerde, bizzat insanların kendilerinde ve insanların bilmediği daha nice şeylerde mevcuttur. Allah teala bu âyet-i kerimede bitkileri, insanları ve bilinmeyen daha birçok şeyleri erkekli dişili olarak çiftler şeklinde yarattığını beyan ediyor." Taberi kesmediyse, Vahidi'ye bakalım: "36- “Bütün çiftleri yaratan ne yücedir” Bitki ve hayvanlardan her cinsi yaratan “Ve bilmediklerini” Bütün tür ve çeşitlerden onların bilmedikleri şeyler yaratan Allah ne yücedir." O da kesmediyse, Seyyid Kutub'a bakalım: "Bu tesbih tam zamanında ve yerinde gelmekte ve kendisi ile birlikte şu varlık aleminin gerçeklerinden büyük bir realite ortaya çıkmaktadır. Bu realite yaratma kavramında "birlik"tir. Yasama ve otoritede "birlik"tir bu... Öyle ki, yüce Allah canlıları çift çift yaratmıştır... Bu konuda bitkiler de aynen insanlar gibidir. Ve bunun dışındaki öteki canlılar da hep çifttir. "Onların bilmedikleri nice şeylerden" İşte bu birlik, insana yaratıcı kudret elinin, bir olduğu izlenimini vermektedir. Sayısını ancak yüce Allah'ın bildiği bunca canlı yaratıklarda, şekilleri, hacimleri, türleri, cinsleri, özellikleri ve karakterleri ayrı ayrı olmasına rağmen, yaratma kurallarını belirleyen işte bu kudret elidir." Kuşkusuz, ayete konu çiftlerden yaratma meselesini canlılardan cansızlara genişleten mealciler de var. Bunu peygamber dışında kanıtlayacak hiç bir fani yok ama velev ki Yasin 36. ayet sadece canlıları değil, var olan her şeyi kast etmiş olsun. Bu durumda dahi Dirac denklemi bunun kanıtı olarak kullanılamaz çünkü denklem sadece yüklü parçacıklar içindir. Kaldı ki, her şey çiftler halinde yaratıldıysa, evrende bir yerlerde dünyanın da öteki çifti, hatta benim ve senin de öteki çiftinin olması gerekmez mi! Biliyoruz ki, evrende pek çok şey çiftler halinde değildir. Bazı parçacıklar da çiftler halinde değildir. Kuran'a inanmak için bu türden sözde mucizelere ihtiyacınız varsa, önce bir imanınızı sorgulayın!.. Ediy: İmla |
Seni ciddiye almayacağım. Olmayan fizik bilginle bana cevap vermeye kalkman çok utanç verici. Kuranda mucize aramak yerine İslamın kullardan temel beklentilerinden biri olan "yalan söylememeyi" öğrenin. Sizler gibi dindar ama yalancılar yüzünden insanlar islamdan soğuyor. İslama değil, şeytana hizmet ediyorsunuz, bilesiniz.
|
Değerli kardeşim,
Sen paylaştığın yazıyı okumuyor musun? Orada matematiksel bir durumdan bahsediyor. Mesela +2 zıttı -2 +1 zıttı -1 Bunlar birbirinin zıttı. Bunlar farklı sayılardir ve birbirlerinin zittidir. 0'ın zıttı nedir. Sıfırın zıttı olmaz ki. Çünkü +0=-0 Yani nötr parçacıkların gerçekte zıttı olmaz. Matematiksel olarak sıfırın başına artı, eksi koyabilirsin. +0 ile -0 zaten aynı şeydir. Ama bu matematiksel ifade açısından böyledir. Koyduğun artı ve eksinin bir anlamı yoktur. Tamamen sanal yani. Şimdi bu forumda hep bilimsel mucizeler diye yazı atıyorsun. Her defasında bunların bilimsel hata olduğu ortaya çıkıyor. Sonra da topici komple silip yenisini açıyorsun. Bir söz vardır, Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler imiş. Senin durumda böyle. Sonra biz inkarcı oluyoruz. ![]() |
Güzel kardeşim sen de bal gibi farkındasın ki verdiğin bu cevabın konumuzla hiç bir ilgisi yok. Söyler misin Heisenberg belirsizlik ilkesiyle ya da Young çift yarık deneyiyle parçacıkların çift yaratılmasının ne ilgisi var?
Sen Kurandan yola çıkarak bütün parçacıkların çift yaratıldığını iddia ettin ve kanıt olarak da Dirac'ın denklemiyle gelen Nobeli sundun. Ben de sana Dirac'ın denklemini anlamamış olduğunu hatta bilmediğini gösterdim. Ayrıca Dirac'ın denklemi sadece yüklü parçacıklar için geçerli olduğunu da söyledim. Aksini iddia edebiliyorsan kanıtla. Ne yapayım denklemi de alıp buraya mı koyayım? Kanıt diye 2 link verdin, onlar bile seni doğrulamadı. Aslında sen de fark ettin tüm parçacıkların çift yaratılmadığını. Antimadde olgusunun tamamen parçacığın yük durumuyla şekillendiğini. Bence sen Biraz antimadde üzerine okuma yap, Dirac'ın denkleminin nasıl antimadde olgusunu ortaya çıkardığını öğren. Yetmez, standart modeli ve parçaçcık tablosunu da oku anla. Kurandaki o ifadeyi çürütmek için fiziğe bile gerek yok. Azıcık biyoloji ve zooloji okumuş olsaydın, yeryüzünde eşi olmayan, erkek-dişi halinde yaratılmamış bir sürü canlı olduğunu da bilir, böyle yutamayacağın iri laflar etmezdin diye düşünüyorum. İstersen sana bu tek yaratılmış canlıların bazılarının isimlerini vereyim, araştırıp gör de şu beyhude Kuranı bilimle cilalame gayretinden vaz geç. Kuran ne bir tarih kitabıdır ne de bir bilim kitabıdır. Kuran bir kehanet kitabı da değildir. Kurandaki ifadelerin çoğunu moda mod alırsan inancın sarsılır. Kuran bir öğretidir ama ondan öğreneceğin şey proton-antiproton çifti değildir. Kurana bu gözle bakmaya devam edersen yakında imanından olursun. Yanlış sularda yüzüyorsun, dikkat et (dostça bir uyarı). |
Güzel kardeşim İngilizce link paylaştığına göre İngilizce bildiğini varsayıyorum. O halde verdiğin ilk linkten alıntı şu paragrafı çeviriver de İngilizce bilmeyen üyeler anlasın:
"The short answer to "are there anti-photons" is "yes", but the disappointment here is that anti-photons and photons are the same particles. Some particles are their own antiparticles," Senin verdiğin sitede dahi benim söylediğim yazıyor. Fotonlar ve antifotonlar aynı parçacıklardır, bazı parçacıklar kendilerinin antisidir diyor. Bir fotona ister foton de ister antifoton, ikisi aynı şry. Ama bir elektronla pozitron, bir protonla antiproton aynı şey değil, özdeş değil çünkü farklı elektrik yükü taşıyorlar. Verdiğin ikinci linkle ise doğru cevap vermişsin (sadece 0,511+ MeV enerjili fotonlar için) ama verdiğin linki tam okumamışsın. Okusaydın fotonla fotonun çarpıştırıldığını görecektin, antifotonun değil çünkü antifoton diye bir şey yok. Bu sadece terminolojik bir tutarlılık gerektiğinde kullanılan sanal bir terim, gerçek ayrı bir parçacığı etiketlemiyor. Antifoton diye ayrı bir parçacık yok, o, antifoton dediğin şey fotonun ta kendisi. Dolaysıyla Kuranın çifter yarattık iddiası buna uymuyor çünkü doğada foton-antifoton çifti yok. Daha iyi anlaman için bir örnek vereyim. Ben torlak kemal. bir başka torlak kemal yok. Bana anti-torlak kemal dersen, ben anti-torlak kemal olurum. Fotona da antifoton dersen antifoton olur. Ama bir elektrona pozitron dersen pozitron olmaz çünkü pozitron başka bir parçacıktır ve uzay-zamanda elektrondan farklı bir yer kaplar. Parçacıklar ve antiparçacıklar çarpıştırıldıklarında ortaya fotonlar çıkar yani kütleleri tamamen fotonlara dönüşür. Aynı fotonları alıp birbiriyle çarpıştırırsan yine parçacık-anti parçacık çifti elde edersin ama düşük enerjili 2 foton çarpıştığında bu olmaz. Zaten sen kendin de cevabında itiraf etmişsin fotonla anti-foton aynı şey diye. Aynı Rıdvan dilmenle şeytan Rıdvanın aynı şey olması gibi.. Öyleyse ne yapmaktasın? Başlattığın yalanı sürdürmek için mi işi polemiğe döküyorsun? Hdm bana daha antigluon'dan söz etmedin. Bana biraz da antigluondan söz etsene!.. |
Sen çok ince ruhlu ve çok naif birine benziyorsun ana bu yaptıkların doğru değil. Kuranda olmayan mucizeler aramak yerine enerjini İslamın hasletlerinin ve toplum hayatına olumlu yönde katabileceği değerlerin propagandasına harcasan, islam adına çok daha hayırlı bir iş yapmış olursun. İslamı genelgeçer bilimsel buluşlarla parlatıp cilalamaya çalışmak islama güvenmediğinizin bir işareti olarak algılanmaktadır ve bu islamın hayrına değildir.
Ayrıca ben fizik bilgimden gayet eminim ve klasik fizikle kuantum fiziğini forum köşelerinde öğrenmedim. Söylediklerimi çürütmek istiyorsan şu soruyu cevaplaman yeter: elektron ile pozitron annihilasyonunda 2 veya daha çok yüksek enerjili gamma fotonu ortaya çıkar. Her birinin enerjisi 0,511 MeV civarındadır. Peki bir foton ile olmayan antifoton çarpışırsa ne ortaya çıkar? |
Arkadaş büyük ihtimalle Standart Modeli bilmiyor. Kuantum mekaniği adına da muhtemelen bütün bildiği Heisenberg Belirsizlik İlkesi, Schrodinger'in Kedisi, Young Deneyi. Youtube'da 2 fake video izleyip kendisini fizik uzmanı sanıyor. ama bugüne kadar oturup bir Kuantum denklemi çözmemiş. Benim baştan beri Kuantum fiziği dahilinde konuştuğumun dahi farkında değil. Tabletten cevap yazdığım için ayrıntılı cevap verememiştim ama şimdi evde tam boy klavye başındayım ve kendisine bu konuyla ilgili istediği cevabı verebilirim, İstediği doğrulama kaynağını gösterebilirim. Hatta daha ileri gidip birlikte herhangi bir parçacığın yük eşleme (charge conjugation ya da C simetrisi) ile nasıl anti parçacığının elde edildiği ve bazı nötr bozonların yük eşleme çözümlemelerinde nasıl antisini değil, kendisini verdiğini gösterebilirim.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Mart 2020; 13:6:39 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 13 Mart 2020; 1:46:32 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Mart 2020; 18:45:41 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 13 Mart 2020; 19:24:52 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 14 Mart 2020; 11:48:42 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 14 Mart 2020; 13:44:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|