Şimdi Ara

Noctua Kullananlar Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
7
Favori
16.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kulüp ruhunu kaybetmiş o anlamda söyledik
  • alialtin A kullanıcısına yanıt
    insan br zaman sonra sessizlikten dolayı varlığını unutuyor zaten soğutucunun. günlük kullanımda 650 rpm yetiyor. hal böyle olunca herkes halinden memnun. tek dezavantajı bilgisayarın çalıştığını anlayamadığım için çoğu zaman açık unutuyorum .
  • Inventus sağolsun ücretsiz gönderdi klipsimi
     Noctua Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 8 Eylül 2013; 15:08:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veerzaara

insan br zaman sonra sessizlikten dolayı varlığını unutuyor zaten soğutucunun. günlük kullanımda 650 rpm yetiyor. hal böyle olunca herkes halinden memnun. tek dezavantajı bilgisayarın çalıştığını anlayamadığım için çoğu zaman açık unutuyorum .

evet bende az önce montaj ettim soğutucuyu performans gerçekten tatmin edici tek sorun benim ram lerin soğutucuları büyük olduğu için soğutucunun altına deydi bende soğutucunun aliminyum plakalarından birtanesini kesip çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

evet bende az önce montaj ettim soğutucuyu performans gerçekten tatmin edici tek sorun benim ram lerin soğutucuları büyük olduğu için soğutucunun altına deydi bende soğutucunun aliminyum plakalarından birtanesini kesip çıkardım

öyle yapmana gerek yoktu noctua tek fanlada hayet iyi sogutuyor.ortaya tek fanlada kullanabilirsin.

• Kesmen kötü olmuş. Tek fanlı değilde o ön fanı yukarı kaldırıp monte etmen daha doğru olacaktı. Kesmen tam bir fiyasko ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Kesmen kötü olmuş. Tek fanlı değilde o ön fanı yukarı kaldırıp monte etmen daha doğru olacaktı. Kesmen tam bir fiyasko ...

ben şuan fansız kullanıyorum.boşta 30-35derece civarı.yükte hiç denemedim zaten yüklencek bi uygulama kullanmıyorum pek.oyundayken ise egsoz fanın devrini arttırıyorum sıcak havayı çeksin diye.şuan için iyi yani.seneye haziranda tekrar takarım fanları
  • Arkadaş zaten demiş yüklenecek uygulama yok diye fanlı fansız 35-40 derecede sabit tutar. Anca oyun ornarsa fana ihtiyaç duyar, bence duymaz bile fanlar 3-5 dereceden fazla etki yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Arkadaş zaten demiş yüklenecek uygulama yok diye fanlı fansız 35-40 derecede sabit tutar. Anca oyun ornarsa fana ihtiyaç duyar, bence duymaz bile fanlar 3-5 dereceden fazla etki yapmıyor.

3-5derece değil ya okadar küçümsemeyin fanları.prime95 testinde 5.4ghzde full devirde 90dereceyi geçmişti bnm işlemci,fan olmasa çoktan yanardı şuan 4.0da kullanıyorum fanlı prime95 testinde 70dereceydi,fansız 90dereceyi görür mıuhakkak.ama yazın dışında kış ve serin havalarda yükte bile fansız iyi olur.sonuçta günlük kullanıyorsan fazlada işlemciyi zorlamıyorsan fanların 2sinide sökemek istemiyosan 1 fanla gayet iyi sogutur D14.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 9 Eylül 2013; 10:56:08 >

• inventus tan sipariş verdim

NOCTUA NH-U12P SE2 benide ekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

öyle yapmana gerek yoktu noctua tek fanlada hayet iyi sogutuyor.ortaya tek fanlada kullanabilirsin.

fana değil soğutucu metal ızgarasına temas ediyordu mecburen en altdaki ızgaralardan birini kesip çıkardım yani fark eden birşey yok dikkatli baksan bile fark edilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Kesmen kötü olmuş. Tek fanlı değilde o ön fanı yukarı kaldırıp monte etmen daha doğru olacaktı. Kesmen tam bir fiyasko ...

fanı yukarı kaldırdım yetmedi mecburen ızgaralardan bir tanesini çıkardım
  • işte bu bölgeden birini çıkarmak zorunda kaldım şünkü fan değil metal kısımlar ramlere temas ediyordu arada bir kaç milimlik bir pay kalıyordu sırayla dizilmiş aliminyum ızgaralardan bir tanesini yerinden söktüm hem uzun soğutmalı ramlerim duruyor hemde soğutucu fanları bir pilaka metal için başka değişiklik yapmak istemedim herkez mutlu
     Noctua Kullananlar Kulübü

• ben böyle soğutucu görmedim boşta (3.8ghz) 43 derecelerde gezen işlemci NOCTUA NH-U12P SE2 çift fanda taktım (4.3ghz) boşta 35 derece bu kadar farkedemezzz.
  • Merhaba arkadaşlar bende bugün noctua nh u9b se2 modelini aldım inventus dan,hevesle hemen montajını yaptım.Paket içeriğinde olan mavi siyah kabloları deneyip oyun için yeterli gelmediğini anladım (yada bana öyle geldi) rpm leri düşük olması sebebiyle direk olarak bağlayıp 1700rpm de kullanmaya başladım lakin stok fana göre masaüstünde daha sesli çalışıyor ben mi yanlış bağladım üründe mi bir sorun var anlamış değilim.hız aşırtma yapmadığım işlemcimin oyunlarda ve masaüstü sıcaklık değerleri bana yüksek geldi,ısı değerleri ve montaj şekli şöyle,lütfen yardım edin sabahtan beri uğraşıyorum kafayı yicem...

Noctua Kullananlar Kulübü Noctua Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuatKenan -- 2 Ekim 2013; 0:03:12 >

• Öncelikle Noctua alt fanının yönünü değiştir.
    Üstteki fan aynen kalsın.
    Her 2 fan da aşağıdan yukarıya doğru üfleyecek.
    Ayrıca kasanın üstüne ilave 1 hatta 2 tane 12 cm fan tak.
    Şu an işlemciden gelen sıcak hava tam olarak dışarı atılamıyor ve kasa içini ısıtıyor.
    Arkadaki tek egzoz fan yetersiz kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Öncelikle Noctua alt fanının yönünü değiştir.
    Üstteki fan aynen kalsın.
    Her 2 fan da aşağıdan yukarıya doğru üfleyecek.
    Ayrıca kasanın üstüne ilave 1 hatta 2 tane 12 cm fan tak.
    Şu an işlemciden gelen sıcak hava tam olarak dışarı atılamıyor ve kasa içini ısıtıyor.
    Arkadaki tek egzoz fan yetersiz kalıyor.

Yönünü değiştirmekten kastınız ters mi çevireyim 180 derece? Ben sistem sessiz olsun diye bu fanı aldım ama masaüstünde 1700 rpm beynimi deldi saatlerdir ki siz ekstra fan koyun diyorsunuz bu da daha fazla ses demek
  • Evet sadece alt fanı 180 derece çevirin.
    Üste takın dediğim fanlar düşük devirli olacağı için ses yapmaz.
    Sese hassassanız Noctua nın yanlış modelini seçmişsiniz zaten, 12 cm fanlı NH-U12P SE2 veya NH-U12S daha iyi olurdu.
  • Bende daha büyük bir model istiyordum ama yüksek profil ramler olduğu için bunu almak zorunda kaldım,ekstra fan masrafı çıkaracağını bilseydim sıvı soğutmaya geçerdim açıkçası.12cm lik fanlar sonrası oyunlarda 70 dereceyi aşan sıcaklık sizce ne kadar düşer ve tabi işlemci fanını 1700 rpm değil de en azından 1300-1400 kullanmak istiyorum,1700 rpm noctua stok fandan daha sesli çalışıyor masaüstünde,kasayı camdan atıcam az kaldı çok sinir bozucu bir durum
  • Evet anlıyorum.
    1600 rpm de zaten dünyanın en iyi 92 mm fanı bile ses yapar
    Siz önce dediğim gibi fanı ters çevirin o şekilde oyunda sıcaklığa bakın.
    Hissedilir bir düşüş olacaktır zaten.
    Yukarıya 12 lik egzoz fan taktığınızda dereceler daha da düşecek.
    Tabii bunları söylerken termal macunu doğru sürdüğünüzü var sayıyorum.
    Çok ince bir tabaka sürülmeli, kalın sürülürse sıcaklıklar fırlar.
    Bu çok karşılaşılan bir durum olduğu için hatırlatma gereği duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 2 Ekim 2013; 3:20:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.