Şimdi Ara

Noctua Kullananlar Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
7
Favori
16.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veerzaara

aslında bende bir fan kontrolcü düşünüyorum 4 fan içinhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-fc-trio-5-25-dijital-isi-ve-hiz-gostergeli-uclu-fan-kontrol-paneli.html iş görürmü

O saçma şeyi alacağına akasanın düz 6 fanlık modelini al derim. İleride fan takarsın bişi olur kafan ağrımaz. O görseller de bişi yok emin ol, hikaye.

• haklısın kullanıcı yorumları iyi değilmiş yönünde
  • quote:

haklısın kullanıcı yorumları iyi değilmiş yönünde

Ben bunuhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-fc-six-altili-fan-kontrol-paneli.html kullanıyorum. Çok da memnunum. Kasadaki tüm fanlar bağlı. En güzel özelliği komple durdurabiliyor oluşu. Kontrolünün manuel oluşu kolay kontrol etmenede yarıyor öteki türlü 300rpm den 2500rpm 'e çıkıcan mesela 100er 100er artıyorsa gösterge 22 defa basman lazım. Bunu 4-5 fana düşün 2 saat sonra geri gelmeyi de düşün, işkence

• selçuğun gösterdigini al işte.gerçi bende ZALMAN ZM-MFC3 Ön Panel Isı ve Fan Kontrolcüsü var ama sadece voltaj metresini kullanıyorum fan kontrol için kasada 3 tane 6şar fan kontrol eden düğme oldugu için başka parçaya gerek duymadım
  • evet hocam bunu düşünücem gerçi kasadan eskiye kıyasla nerdeyse ses gelmiyor. şu an 900 rpm de çalıştırıyorum fanları kasadan önceden farketmediğim harddisk sesini duymaya başladım. ben bunun ses çıkardığının farkında bile değilmişim meğer
  • arkadaşlar ben bu resimdeki sıcaklık değerlerinin hangisini baz alacağım yani aida 64 için sadece cpu yazan değermi yoksa cpu1 çekirdek olanmı hw monitör için temparature 1 mi yoksa Core#1-6 yazan değermi çünkü aralarında 20 derece fark var nerdeyse
    ayrıca core değerleri düşük ama bazen 14 dereceden bir anda 27 dereceye çıkıp tekrar 15 dereceye düşebiliyor her programda

Noctua Kullananlar Kulübü

• İşlemci ısısı doğru 37 derece olarak ama çekirdek ısıları anormal, ölçemiyor gibi. Benim cpu 30-45 arasında ama çekirdekler 35-50 hatta oyunlarda daha da fazla değişip duruyor.
  • işlemci ısısı boşta 35 derecenin altına hiç düşmedi o zaman benim işlemci ısısı yüksek değilmi noctuanın montajı yanlış mı yaptım acaba diğer arkadaşlar 20 dereceler den bahsetmiş boşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Haziran 2013; 22:48:43 >
  • quote:

işlemci ısısı boşta 35 derecenin altına hiç düşmedi o zaman benim işlemci ısısı yüksek değilmi noctuanın montajı yanlış mı yaptım acaba diğer arkadaşlar 20 dereceler den bahsetmiş boşta

Yaz gelmiş artık 35 derecenin altını düşünme zaten. Havalı soğutmada havanın sıcaklığı önemlidir, dışarıdaki hava sıcaksa kasa içerisindeki havada sıcak olacaktır. Fanlar sadece dışarıdaki içeriye veriyor.

Ben i7 960 kullanıyorum kışın boşta 25-30 olan sıcaklık şuan 30-35 seviyelerinde. Ayrıca kafam ses kaldırmadığı için fanları çok yavaş seviyede çalıştırırım ben. 20 derece olabilmesi için içeriye kaç hava üflediği, dönüş hızları, kasanın malzemesi vs.. çok sebep var. Bence normalsin.
  • Noctua kullanıcıları kullandığınız soğutucuları çalışırken video çekmeniz mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro58

Noctua kullanıcıları kullandığınız soğutucuları çalışırken video çekmeniz mümkün mü?

çekilsede bişey anlamazsın.videodaki ses ile gerçek ses birbirini tutmaz.ha görüntü için diyosan resimde yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

Noctua kullanıcıları kullandığınız soğutucuları çalışırken video çekmeniz mümkün mü?

çekilsede bişey anlamazsın.videodaki ses ile gerçek ses birbirini tutmaz.ha görüntü için diyosan resimde yeter.

Görüntü gerekmiyor zaten önemli olan ses :)
  • quote:

quote:

quote:

ses de şuan noctuanın üzerine ürün(fan)yok(TR de) yurtdışında vardır illa bişeyler ama türkiyede alabileceğin en sessiz fanlar noctuada.her modelini her hızda kullandım+piyasadaki diğer markalarıda kullandım noctua TEK diyebilirim ah bide ledli medli renkli bişiler yapsalar çok süper olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 1 Temmuz 2013; 3:55:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ses de şuan noctuanın üzerine ürün(fan)yok(TR de) yurtdışında vardır illa bişeyler ama türkiyede alabileceğin en sessiz fanlar noctuada.her modelini her hızda kullandım+piyasadaki diğer markalarıda kullandım noctua TEK diyebilirim ah bide ledli medli renkli bişiler yapsalar çok süper olurdu

Teşekkürler sağolasın yardımların için

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler sağolasın yardımların için

tek kötü yanı yaprakları çok sert.kasa çalışır halde iken bazen içine bişeyler yapmam gerekiyor kasanın,tornavida ucunun hafif değmesiyle direk kanat kırılıyor

• NH C-14 her kasaya uyar,D-14 le performans olarak 1c fark var.İncelemelerinizde ıskalamayın.
  • 3770k için noctuna almaya karar verdim lakin
    NOCTUA NH-D14 SE2011 şu üründe sadece 2011 chipseti destekler iken 1155 çipset için diğer ürün olan NOCTUA NH-D14 almam gerekmekte lakin bununda fanları PWM değil
    NOCTUA NH-D14 kullananlar fanlarını full devirde mi kullanmaktadırlar ? yada fan kontrolcu ile mi yada fanları fazladan masraf edip PWM özellikli fanlar ile mi değiştirecez ?
    yada yeni güncellenmiş sürüm NOCTUA NH-D14 çıkmasını mı bekleyeyim. ÇÜnkü PWM olmayan bir işlemci fanı kullanmak istemem.
  • Benim kasamdaki tüm fanlar kontrolcuye bağlı. Bostayken minumum a yada kapatıyorum , oyundayken açıyorum. Kontrolcu kullanmak bence daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etyemez

3770k için noctuna almaya karar verdim lakin
    NOCTUA NH-D14 SE2011 şu üründe sadece 2011 chipseti destekler iken 1155 çipset için diğer ürün olan NOCTUA NH-D14 almam gerekmekte lakin bununda fanları PWM değil
    NOCTUA NH-D14 kullananlar fanlarını full devirde mi kullanmaktadırlar ? yada fan kontrolcu ile mi yada fanları fazladan masraf edip PWM özellikli fanlar ile mi değiştirecez ?
    yada yeni güncellenmiş sürüm NOCTUA NH-D14 çıkmasını mı bekleyeyim. ÇÜnkü PWM olmayan bir işlemci fanı kullanmak istemem.

şu an speedfan sayesinde noctua fanları egzos fanı ve kasa yan kapağındaki fanı pwm gibi kullanabiliyorum. 4 fanı çoklayıcı sayesinde tek sokete taktım ve oradan hepsi sıcaklığıa göre aynı hızda dönüyor. bedava fan kontrolcü gibi yani

• NOCTUA NH-D14 ürününü kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum fan'ların sıcak havayı üfleme yeri olarak nereye bakıyorlar eksoz fan bölümünemi yoksa yukarı kasa deliklerinemi ? kısaca demek istediğim en iyi ısıyı nerden atarım eksoz bölümünden mi yoksa üst taraftan mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.