Şimdi Ara

Noctua Kullananlar Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
356
Cevap
7
Favori
16.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Iron Mask

http://i.imgur.com/rEVbj.jpg

Kullanabilirsin.

hocam banada bir ara bunu önermiştiniz, şuan bunu kullanıyorum ve mis gibi

Gerçi bende ısınma sorunu yoktu amd nin klişe fan sesinden sıkılmıştım

• asus striker 2 formula ve intel q9450 2.66ghz

stok fanla boşta 60 yükte 80-90 derecedeydi (gerçi termal macun kalmamıştı biraz onun da etkisi var.) noctua nh d14 aldım. 1.3volt 3ghz. orthos ve prime 95 testleri tam yükte en fazla 36 dereceye çıktı. tamamen stabil. gürültü mü? o da ne? :D

bu soğutucu kesinlikle bir mühendislik ve tasarım harikası.

en fazla kaça kadar çıkıp tam stabilitede çalıştırabilirim acaba.. deneyip görcez.
  • Noctua c-14 Phenom 955

Noctua Kullananlar Kulübü
  • Ekle.

• quote:

http://i.imgur.com/rEVbj.jpg

Kullanabilirsin.

Sağol teşekkür ederim :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_73415780/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73437587

Noctua ile alakalı bir konu açtım rica etsem noctua kullanıcıları bir bakabilirmi.
  • Evet bende alıp taktım artık :)

Sıcaklıklar normal galiba diğer arkadaşların sıcaklıklarına bakılırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rmutsuru

Evet bende alıp taktım artık :)

Sıcaklıklar normal galiba diğer arkadaşların sıcaklıklarına bakılırsa.

Arkadaslar ben bu sogutucudan almak istiyorum nerde satılıyor. Bulamadım bir türlü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerli arkadaşlar sistemim;

AMD Phenom II X4 965 3.4GHz 8MB Quad-Core AM3 Cpu

GIGABYTE GA-970A-D3 DDR3 2000MHz Sata3 Usb3.0 16x AM3+

KINGSTON KHX1600C9D3/4G HyperX Genesis 4GB 1600MHz DDR3 CL9

SEAGATE ST31000524AS 1TB 32MB Sata3 Barracuda 7200.12

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 256Bit HDMI DP 16x 11179-09-20G

Dark Falcon 3 Fanlı Çift USB3.0 Portlu 550W Full Siyah ATX Oyuncu Kasası (DKCHFALCON550AE)
    HP 2211x 54,6 cm (21,5 inç) 5 mms LED Arkadan Aydınlatmalı LCD Monitör (LV916AA)

1-overlock ile işim olmaz zaten anlamam.Oyun pc için almıştım.Bu sisteme NOCTUANININ soğutucusunu almam gerekirmi? cpu nun sıcaklığı oyun oynarken 50-60 arasında gidip geliyor.
    2-Noctuanın KASA FANI kullananız varmı?Tavsiye edermisiniz?
  • nh-d14 var bendede benide ekleytebilirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko24

Değerli arkadaşlar sistemim;

AMD Phenom II X4 965 3.4GHz 8MB Quad-Core AM3 Cpu

GIGABYTE GA-970A-D3 DDR3 2000MHz Sata3 Usb3.0 16x AM3+

KINGSTON KHX1600C9D3/4G HyperX Genesis 4GB 1600MHz DDR3 CL9

SEAGATE ST31000524AS 1TB 32MB Sata3 Barracuda 7200.12

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 256Bit HDMI DP 16x 11179-09-20G

Dark Falcon 3 Fanlı Çift USB3.0 Portlu 550W Full Siyah ATX Oyuncu Kasası (DKCHFALCON550AE)
    HP 2211x 54,6 cm (21,5 inç) 5 mms LED Arkadan Aydınlatmalı LCD Monitör (LV916AA)

1-overlock ile işim olmaz zaten anlamam.Oyun pc için almıştım.Bu sisteme NOCTUANININ soğutucusunu almam gerekirmi? cpu nun sıcaklığı oyun oynarken 50-60 arasında gidip geliyor.
    2-Noctuanın KASA FANI kullananız varmı?Tavsiye edermisiniz?

1-overclock falan yapmıcaksan hiç gerek yok.orta seviye bi sogutucu alsan yeter şöyle 100tl civarında bişey işini görür.
    2-noctuanın fanları dünyadaki en iyi fanlar.kasa için biraz pahalı gelebilir ama parasının hakkınıda verir.tabi bide fan kontrolcüsü lazım onlara.

• Merhaba millet bende Noctua NH-D14 kullanan birisi olarak aranıza katılmak isterim ayrıca sormak istediğim bişi var.

İlk resimdeki gibi standart bildiğimiz kullanım tarzı dışında deneyen oldu mu?

Mesela 2. resimdeki gibi ama kasanın içerisine koysak ve fanları 2 uca birden bağlayıp ortaya hava üfletsek olur mu? Kısacası değişik bişiler deneyipte, fark gören oldumu diye merak ediyorum.
     Noctua Kullananlar Kulübü Noctua Kullananlar Kulübü

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Merhaba millet bende Noctua NH-D14 kullanan birisi olarak aranıza katılmak isterim ayrıca sormak istediğim bişi var.

Mesela 2. resimdeki gibi ama kasanın içerisine koysak ve fanları 2 uca birden bağlayıp ortaya hava üfletsek olur mu? Kısacası değişik bişiler deneyipte, fark gören oldumu diye merak ediyorum.

vala ben denedim biara pek performans vermedi hatta sıcaklık arttı bile.nedeni basit.ekran kartının sıcaklıgınıda çektiği için randıman vermiyor.standarttan şaşma derim

• quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

Merhaba millet bende Noctua NH-D14 kullanan birisi olarak aranıza katılmak isterim ayrıca sormak istediğim bişi var.

vala ben denedim biara pek performans vermedi hatta sıcaklık arttı bile.nedeni basit.ekran kartının sıcaklıgınıda çektiği için randıman vermiyor.standarttan şaşma derim

Peki Normal pozisyondan yan çevirsek , yani havayı yukarıdan alıp aşağı üflese? (B u seferde kasanın üst metaline fazlasıyla yakın olucak ne kadar hava çekebilir o tartışmalı ) Soğuk hava aşağıda olduğundan değişik bişi denesem mi diye aklıma takıldı da ondan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

Peki Normal pozisyondan yan çevirsek , yani havayı yukarıdan alıp aşağı üflese? (B u seferde kasanın üst metaline fazlasıyla yakın olucak ne kadar hava çekebilir o tartışmalı ) Soğuk hava aşağıda olduğundan değişik bişi denesem mi diye aklıma takıldı da ondan

bence hiç deneme.standart yöntem iyidir.ben antalyada oturdugum halde yazın sıcaklık boşta 25-30 yükte 55-65 yük dediğim bf3 multi ki oyunda %50-%60larda kullanıyor işlemciyi.buarada işlemcim 4.5ghz ye oc li

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı : kaya061

NH-D14 almayı düşünüyorum, imzamdaki sistemle...

OC olmayan işlemcin için NH-D14 alman gereksiz.

mrb bir sorum olacak ben de nh u12p se2 almayı düşünüyorum fx 6300 için . ben fanın birini yan kapağa takmayı düşünüyorum olurmu birde pwm için çoklayıcı gerekiyormu bu iki fan için ulna, lna adabtörler varmış anlayamadım . corsair 300r kasa,msi 970a g46 anakartım var dikkat etmem gereken bişey varmı. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veerzaara

quote:

quote:

mrb bir sorum olacak ben de nh u12p se2 almayı düşünüyorum fx 6300 için . ben fanın birini yan kapağa takmayı düşünüyorum olurmu birde pwm için çoklayıcı gerekiyormu bu iki fan için ulna, lna adabtörler varmış anlayamadım . corsair 300r kasa,msi 970a g46 anakartım var dikkat etmem gereken bişey varmı. yardımcı olursanız sevinirim.

Soğutucudaki iki fanın amacı öndeki üfler, arkadaki çeker mantığı vardır. Arkadaki fan olmasa da en fazla 2-3 derece oynama yapar. Kasa fanı olarak kullanabilirsin hatta belki daha fazla performans bile alabilirsin. PWM için fan bağlantı ucunun 4 pinli olması gerekiyordu galiba.(http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html) şöyle bişi işini görür. Noktua fanlarla beraber gelen o ULNA, LNA denilen şeyler basit bir dirençtir. Normalde fan max. 1200 devir ile dönüyorsa, dirence bağladığında 1000, 800 devir ile dönmesini sağlıyor. Kasan ve anakart ile bir sıkıntın olmaz da, ramlerinini boyu sıkıntı yaratabilir. Kullandığım ramlerin yüksekliği ile soğutucu yüksekliğini karşılaştır. Yüksek soğutuculu ramler bazen sıkıntı çıkartabiliyor. Ben NH-D14 kullanıyorum ve soğutucunun hemen altında ramler var hatta ufak bir temas bile mevcut.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Soğutucudaki iki fanın amacı öndeki üfler, arkadaki çeker mantığı vardır. Arkadaki fan olmasa da en fazla 2-3 derece oynama yapar. Kasa fanı olarak kullanabilirsin hatta belki daha fazla performans bile alabilirsin. PWM için fan bağlantı ucunun 4 pinli olması gerekiyordu galiba.(http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html) şöyle bişi işini görür. Noktua fanlarla beraber gelen o ULNA, LNA denilen şeyler basit bir dirençtir. Normalde fan max. 1200 devir ile dönüyorsa, dirence bağladığında 1000, 800 devir ile dönmesini sağlıyor. Kasan ve anakart ile bir sıkıntın olmaz da, ramlerinini boyu sıkıntı yaratabilir. Kullandığım ramlerin yüksekliği ile soğutucu yüksekliğini karşılaştır. Yüksek soğutuculu ramler bazen sıkıntı çıkartabiliyor. Ben NH-D14 kullanıyorum ve soğutucunun hemen altında ramler var hatta ufak bir temas bile mevcut.

normalde cooler mastere hyper 212 evo alacaktım onda bir tane fan var ve fiyatı 100 lira noctua iki fanlı 160 lira zaten noctua fanın tanesi 60 lira yani aynı fiyata gelmiş olacaklar peki siz bu iki fanı nasıl bağladınız anakarta benim cpu fan girişi 4 pinli bu iki fanı bir yere bağlamak için adaptör gelmiyormu bunu düşünmeleri lazımdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Haziran 2013; 16:03:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

normalde cooler mastere hyper 212 evo alacaktım onda bir tane fan var ve fiyatı 100 lira noctua iki fanlı 160 lira zaten noctua fanın tanesi 60 lira yani aynı fiyata gelmiş olacaklar peki siz bu iki fanı nasıl bağladınız anakarta benim cpu fan girişi 4 pinli bu iki fanı bir yere bağlamak için adaptör gelmiyormu bunu düşünmeleri lazımdı

Ben normal standartında bağladım öndeki fan soğutucu bloğa üflüyor arkasındaki de çekiyor. Hepsi aynı yöne bakıyor. Adaptöre gerek yok soğutucunun ön tarafındaki fanı anakartta cpu_fan yazan yere takıcaksın diğerinide fan yazan herhangi bir yere taksan olur. Benim kasada fan kontrolcü var tüm fanlar oaraya bağlı. Film izlerken,müzik dinlerken yada boş boş dururken minimuma yakın tutuyorum yavaş yavaş dönüyor. Oyunlarda hızlandırıyorum. En iyi çözüm fan kontrolcü bence.

Bendekihttp://www.teknobiyotik.com/akasa-fc-six-altili-fan-kontrol-paneli.html iyide iş görüyor.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.