Eveeet arkadaşlar 2 gün kadar önce w700 ümü satıp aslında k790 almaya giderken eve bu telle dönmüş bulunmaktayım... Öncelikle telefon heniz nokia tarafından türkiyeye ithal edilmo bu yüzden paralel ithalat bi cihaz aldım... aynı zamanda w810 kullanan kuzenimle oturup telefonları karşılaştırdık işte sonuçlar... telefonla çektiğim resimleride en kısa zamanda eklemeye çalışacağım...
w700 den sonra cihazın en büyük özelliği cebimde kaybolacak kadar küçük ve ince olmsı, ayrıca 16m renkli 249*320 ekranda cabası w700 ve bu cihaz arasında karşılaştırma yaparsak ve kuzenimin desteğiyle w810la - telefonun müzik çaları w serisinden çok farklı değil ama genel görünümü daha başarılı kullanım özellikleride pek farklı değil gelelim ses kalitesine öncelikle cihazın kulaklık çıkış gücü gerçekten tatminkar, ses kaliteside gerçekten çok iyi, fakat w700e göre equaliser'ı ne kadar zorlarsanız zorlayın bas seslerde başarılı olduğunu söylemek zor, ki kullandığım creative ep-630'un bas seslerde başarısı bilinen bi gerçektir. Ama ses yüksekliği kulaklıkta bence nerdeyse gereğinden fazla diyebiliriz son ses müzik dinlemek gerçek bir eziyete dönüşüyo çünkü ses çıkışı rahatsız edici sewiyede yüksek. ama en son sewiyede bile seste en ufak bir bozulma yaşanmıyor. -ses konusuna değinmişken sesi ayarlama konusunda sadece 10 kademeli olan ses arttırım sistemi biraz yorucu çünkü sadece 10 kademeli olduğu için tam istenilen ses yüksekliğine ulaşmak biraz zor oluyo ses ya az yada fazla kalıyo. -radyoya gelince w700 yada w810da farkı pek yok ama daha fazla kanal kaydedebiliyosunuz. ses kalitesi mp3 calara göre aynı sayılır fakat burda ses daha kısık ama yeterli seviyede. w700den çekim konusunda çok farklı değil arada sırada gayette güzel cızırtı oluşuyor. -kamera konusuna değinirsek, kamera gerçekten tepkisiz çalışıyor tepkileri özellikle ampul, yada floresanla aydınlatılmış yada az aydınlatılmış yerlerde tepki vermekte çok gecikiyor,ama gündüz hem tepkileri hemde çekim kalitesi tatminkar. flaşı olmaması bir dezavantaj ve resim çekerken parlaklık ayarı yok ama parlaklık ayarını cekilip kaydedilmiş resimlerin üzerinde kontrast ayarlarını düzenleyici bi sistem oluşturarak bu açığı kapatmışlar. gündüz kameranın çekim kalitesi gayet iyi hatta fazlasıyla iyi, ekranı hem dikey hemde yatay olarak kullanabileceğimiz yatay ve portre cekim modları oldukça kullanışlı. 5x zoom çok işe yaramasada yinede zoom yapılınca resimlerde aşırı bir karelenme oluşmamakta. -video konusunda w700, w810 ne kadar çekiyosa buda bu kadar cekiyo fazla bişey beklemeyin. video oynatırken tam ekran yapma sardırma secenekleri aynen w serisindeki gibi müzik çalar uygulaması içinden yapılıyor. -gelelim dış hoperlör sesine. ses gerçekten kaliteli bas sesleri bile duyabiliyorsunuz ama duyduğum tüm w serisi telefonlardan daha az ses veriyo dışarı. ama kalitesi kesinlikle çok iyi en son seste bile en ufak bi bozulmaya rastlamadım... çalarkende aynı şeyler geçerli aşırı gürültülü yerlerde telefonu duymamanız muhtemel. Tabii mp3gainle mp3ü biraz zorlarsanız gayette doyarsanız sesini çalarken yani herşeyin bir çözümü var -ayrıca 3.5 mm kulaklık çıkışı standart olduğu için çevirici kullanmadan isterseniz dj kulaklığı bağlayın ama bununda kötü bi tarafı war. zamanla bu 3.5 giriş yamulmaya meyilli gibi artık idareli kullanıcaz. ve kullandığınız kulaklığın ohm değeri direkt olarak telefonun şarj değerini etkiliyo çünkü yüksek ohm geğerine sahip kulaklıklar daha kaliteli ve net ses vermesine rağmen daha yüksek direnç sağladığı için haliyle hem daha az ses ve buna paralel olarak daha çok enerji harcarlar...
şimdi gelelim kullanılan malzeme kalitesi ve kullanım özelliklerine. -öncelikle telefon stabil değil. canı isteyince kapanıp açılma yapabilyo ama bunun hafıza kartıyla bağlantılı bi sorun olduğu kanısındayım. çünkü hafıza kartının okuma ve yazma hızı gerçekten yavaş. memory sticklere göre micro sdler cok yavaş. yani şöyle açıklayım müzik dinlerken resim çekip kaydetmeye çalışırsanız bazen telefon resetliyo ama bu resetleme sadece 3 saniye sürüyo. ekran beyazlasıyo sonra hemen geri açılıyo o kadar. ileriki dönemde bu resetleme artmaz yada tel takılıp kalmazsa kullanımda çok büyük bir sorun yaratmamakta. -ekran konusunu tartışmaya gerek bile yok. ışık sensörü destekli 16m ekran mükemmel. ama 16m ekranın kötü tarafı oyun vs yani ekranı sürekli açık bırakacak işler yaparsanız akşama şarj aletinizi hazırlayın o telefon akşama kadar kesinlikle kapanır. ve ışık sensörü biraz fazla ounuyo ekran parlaklığıyla evin içinde odadan odaya msg yazarak yürürken 3 kere tuş takımının ışığı yanıp sönüyo 4-5 kerede ekran koyulaşıp, parlaklaşıyo yani biraz fazla hassas çalışıyo ve bu hassaslık sebebiyle ayarlarda ekran parlaklığını ayarlama gibi bi seçenek koymamışlar. -menüler gayet kullanışlı ve genel anlamda hızlı. hafıza kartının okuma yazma hızının yavaslığı hafıza kartından okuma yapılan yerlerde menüyü yavaslatsada cok büyük bi sorun teskil etmiyor. -telefonun içinde gelen temalar gerçekten cok güzel. telefonun renkleriyle uyum içerisinde temalar hazırlamışlar ve görünümleri gercekten güzel. yani yakın zamanda tema aramazsınız. -msg yazımı gercekten rahat tuşların kullanımı kolay. telefon w700den sonra elimde biraz eğreti durduğu için 1cm kalınlıkla daha tam alışamadım bile -telefonda cok ilginç özellikler var sanki öğrenciler için hazırlanmış. scientific hesap makinesi bunlardan biri mesela. sin, cos, tan gibi hesaplamaları integral hesaplamalarını filan yapabiliyorsunuz -yandaki müzik tuşları aslında cok gerekli değil gibi tuş takımı açılmadan calısmıyolar.ve zaten bu tuşların yaptığı işi aktif bekleme ekranında görünen sarkıcı ve sarkı adını gösteren kısımda sağa sola basarak yapabiliyorsunuz. ama yinede fena değil telefona farklı bir hava katıyorlar. -ama gelelim telefonun en güzel yönüne. cebinizde kaybolması. ve tasarımı gören herkes bayıldı telefona ve ben kot cebinde telefon taşırım diyenler için en ideal çözüm. -telefonun arkasında altta 3 tane acıklık war bunlardan ses cıkısı sağlanıyo. we sağ ve sol cıkısın yanında 2 küçük çıkıntı var bunlar telefonun çizilmesini engellemek için ama ufak bi sorun var. üst tarafta kamera cıkıntılı bir biçimde duruyo yani telefonu yere koyduğunuzga telefon yere 3 noktadan temas etmekte. kamera ve alt tarafda sağ ve solda konuşlanmış iki küçük çıkıntı. bu demek oluyoki kamera 3 vakte kadar çizilecek.
gelelim telefonun kutu içeriğine. -telefon ve batarya -telefona takılı gelen, nokia marka 512mb hafıza kartı. (çevirici filan çıkamdı kutudan) -şarj aleti (hiç böyle garip görünümlü kübik bi şarj aleti görmemiştim ) -data kablosu -değişik dillerde kullanma kılavuzları. ve türkçe kullanma kılavuzu fotokopisi. (feci dandik bişey sonradan eklendiği bariz belli) -kulaklık ( w serisi hpm 70 gibi 2 parçalı alt tarafı mikrofon ve yaka askısı şeklinde üst taraf ayrı kısa kulaklık ikisindede 3.5mm jack var mikrofonda üstünde 3.5mm giriş var böylece tek parça oluyolar. mikrofon kısmı çok şık bişey ama kulaklıklar... ses kalitesi güzel kulaklıkların ama ne yaptıysam durmadılar kulağımda bu kadar dandik bi kulaklık görmedim hayatımda . 1 ytlye satılan kulaklıklar kulağımda daha rahat durur ve daha az rahatsız eder. ama ses kalitesi konusunda hakknı yememek lazım aletlerin ses kalitesi gerçekten başarılı.) -bide cd içinde benimkinin bi ton dil vardı çoğu asya dilleri ama ingilizce seceneği var yeter oda.)
bilgisayarla bağlantı. -telefon bilgisayara hiç sorun cıkartmadan bağlanıyo. cdsini kurduktan sonra nokia pc suite, baskı ve medya, veri depolama secenekleriyle hemen bağlanıyo bilgisayara. bilgisayara bağlıyken telefon sarj olmuyo. telefonu cdsini kuramdan direkt bağlayım veri depolama seçeneğiyle harici disk larak gösterip sürükle bırak yöntemiyle mp3 vs atabiliyoruz telefona. ve mp3 yüklerken hızı normal sewiyede hatta w700 veya w810da gayette hızlı heleki Disc2Phone ile mp3 atmaktan kat kat hızlı. -A2DP (bluetooh stereo kulaklık desteği) sistemini bilgisayarda denedim sorunsuz. ses kalitesi fena değil iş görür yani. -Bluetooh kullanımı rahat ve dosya alışverişi w700den daha hızlı.
hafıza -telefonun dahili 30 mb hafızası var ortalama 26mbsi bos sekilde geliyor. -hafıza kartında 5 tane deneme amaclı mp3 ve 3 tane video kliple geliyor. mp3ler korumalı lanet seyleri silemedim sinir ettiler beni
sarj süresi -w700den sonra hüsran diyebilirim. yani sağlam kurcalanırsa max. 2gün dayanır gibi ki daha az olması muhtemel. ama cok yorulmazsa telefon 3 günü geçer çünkü 5saat konusma 300 saat bekleme süresi var yani pekte mucize olmaz 4 gün diyebilirim. -ama ekran... dediğim gibi ekran açık kaldıkca şarjın canına okuyo ben bunu anladım
konusma kalitesi -telefonun konuşurken kulaklık sesi yeterli ve ses netleştirme özelliği ile gayet kaliteli konuşmalar yapılabilmekte. mikrofonda keza aynı şekilde. -ama konuşurken şunu unutmayın 1.02lik SAR değeri pekte küçümsenecek bi değer değil. (N70 : 0.95 N73 : 0.92 N95 : 0.65 yani pek kabul edilebilir bir değer değil)
toparlayıp genel olarak ele alırsak -mp3 kalitesi ve ses kulaklık ses cıkış gücü -incelik (9.9mm), küçük boyutlar ve hafiflik (72 gr) -kalieli ekran (16M 240*320 pix) -kullanışlı menü ve özellikler -gündüz fotoğraf cekim kaltesi (kamera biraz geç tepki versede) -kamera arayüzü kullanışlılığı. -3.5mm standart kulaklık girişi -ortalama 2.5 - 3 gün şarj süresi (tahmini değer tabii! 2 gün önce aldım teli daha deli gibi kurcalıyorum dün sabahtan beri gece kapatmadım hala sarjı yarım akşamı alır öle hesaplayın)
eksilerine bakarsak -gece kamerayla işim olur diyen varsa boşa para vermesin(gece nedense kamera iyice yavaşlıyo sorun bu çekim kalitesi değil ve flaşının olmaması zaten gece çekimlerini imkansızlaştırıyo) . belki daha sonra bi firmware ile düzeltirler ama şu anda durum bu. -hafıza kartıyla ilintili zorlanmalarda telefon 3 saniyeliğine açılıp kapanıyo (2 günde 2 kere oldu yani günde 1 kere bi 3 saniye gidip gelio tel normal karşılanabilir daha sonra abartmazsa tabii abartırsada servisi var gider veririm teli sigorta filanda yaptırdım üstüne su döker bozarım yenisini wersinler ) -malzeme kalitesi gerçeketen kaliteli fakat telefonun inceliğinden dolayı otomatikman nazik olması yani yere düşmeyi seveceğini sanmam -arkada kamerayı korumak yerine dışa cıkık yapılması sebebiyle çizilmeye mahkum olması. -kutudan cıkan sesi iyi fakat tipten kaybeden kulaklıklar.
yani eğer benim gece resimle işim olmaz, müzik dinerim başka bişeye bakmam mp3 çalar yerine bunu taşırım hem 3.5mm kulaklık cıkışıda var rahat ederim ince, taşıması kolay, şekli şemali güzel, kaliteli bi ekranı olan bi tel isterim diyen varsa hiç düşünmeden alsın. yani w810dan kamerası hariç daha kötü bi seçim değil ki kamerasıda gündüz gerçekten iyi resim çekiyo... kısaca telin artıları daha fazla başta incelik, oynamaya gerek kalmadan ses çıkışının yüksek olması (w810lar için bahsedilen acoustic olayı, bende denedim çok verimli bişey değil.), ekran kalitesi, Bluetooh Stereo kulaklık desteği, 3.5mm standart kulaklık girişi, bilgisayarla USB kabloyla daha hızlı data alışverişi gibi artıları almak için yeterli bi sebep. tabii üstüne en az bunlar için 100 ytl weririm derseniz...
işte bunlarda çektiğim 4 tane resim... resimleri hiçbir ayar kullanmadan zoom yapmadan en yüksek kalite ve çözünürlikte aceleyle çektim ve telefonun kamerasının üstündeki jelatin hala takılı çizilecek die çıkartamadım cesaret edip ...
şimdilk bu kadar başka soru ve istekleriniz olursa cewaplayabilirim...
Yazı o kadar uzun ki çoğu yerini atlayarak okudum.Kısa cevaplık bir sorum var.Bunlar arasında müzik kalitesinde W810i-W700i Walkman serisi mi yoksa 5310 Xpress Music mi?Arada pek kalite farklı yok gibi bir yorum yerine net bir cevap verirsen sevinirim.Testlerine göre ses konusunda hangisi daha başarılıydı? Tarafsız davranarak.
hımmm şimdi şöyle özetliyim o zaman kaliteden kastın netlik ve güçlü ses ise 5310 netlik ve ses gücü konusunda ezer çünkü, w700 ve 810un sesi az cıkıyo gerçekten ve sesi arttırmak için acoustic filan yükleyince bu sefer ses artıyo tamam ama son seste müzik anlaşılmıyo... 5310 ses konusunda bana daha iyi geldi ama w700 ve 810un bass seslerde daha başarılı olduğunu söylemem mümkün... yani 2 gün içinde izlenimlerim ses konusunda 5310un beni yanıltmadığını gösterdi... yani bu senin beklentine bağlı birazda... ben gümbür gümbür bass isterim dersen yani biraz hayal kırıklığı yaşarsın... ama ben herşey dengeli olsun en küçük enstürmanın sesini bile duyayım kulaklıktan bozulma olmadan gerçekten net ve temiz ses versin dersen 5310 derim... ama benim tercihim şu anda net biçimde 5310 olurdu ki alırken dinlemeden aldım teli evde kurcalarken ağzımı açık bıraktı ses konusunda(cretive ep-630 ve Philips SBC HP195 kulaklıkla ayrıca Creative SBS 370 2.1 hoperlör sistemiyle denedim bilgin olsun...) dış sese gelince yine gerçekten kaliteli ve bozulma nedeyse hiç olmuyo ama bu seferde tersine ses yani az gerçekten... w700 belki çok farklı diil ama w810 dış seste ezer (05 orjinal versiyonu) ama kaliteli olmadığıda bi gerçek w810un dış sesinin... yani dış ses içinde çok ses isterim ama kaliteyi salla dersen w serisi... yok kaliteli olsun varsın az olsun ben duyayım yeter dersen 5310 derim... umarım yardımcı olabilirim sana... biraz uzadı ama idare et artık
quote:
Orjinalden alıntı: cakaoz
hımmm şimdi şöyle özetliyim o zaman kaliteden kastın netlik ve güçlü ses ise 5310 netlik ve ses gücü konusunda ezer çünkü, w700 ve 810un sesi az cıkıyo gerçekten ve sesi arttırmak için acoustic filan yükleyince bu sefer ses artıyo tamam ama son seste müzik anlaşılmıyo... 5310 ses konusunda bana daha iyi geldi ama w700 ve 810un bass seslerde daha başarılı olduğunu söylemem mümkün... yani 2 gün içinde izlenimlerim ses konusunda 5310un beni yanıltmadığını gösterdi... yani bu senin beklentine bağlı birazda... ben gümbür gümbür bass isterim dersen yani biraz hayal kırıklığı yaşarsın... ama ben herşey dengeli olsun en küçük enstürmanın sesini bile duyayım kulaklıktan bozulma olmadan gerçekten net ve temiz ses versin dersen 5310 derim... ama benim tercihim şu anda net biçimde 5310 olurdu ki alırken dinlemeden aldım teli evde kurcalarken ağzımı açık bıraktı ses konusunda(cretive ep-630 ve Philips SBC HP195 kulaklıkla ayrıca Creative SBS 370 2.1 hoperlör sistemiyle denedim bilgin olsun...) dış sese gelince yine gerçekten kaliteli ve bozulma nedeyse hiç olmuyo ama bu seferde tersine ses yani az gerçekten... w700 belki çok farklı diil ama w810 dış seste ezer (05 orjinal versiyonu) ama kaliteli olmadığıda bi gerçek w810un dış sesinin... yani dış ses içinde çok ses isterim ama kaliteyi salla dersen w serisi... yok kaliteli olsun varsın az olsun ben duyayım yeter dersen 5310 derim... umarım yardımcı olabilirim sana... biraz uzadı ama idare et artık
Yani 5310'u daha başarılı buldun genel anlamda ses konusunda.Geniş bir biçimde anlatarak cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Evet 5310 daha güçlü ve dengeli bi sese sahip... Rica ederim yardımcı olabilmek önemli olan...
Önemli değil... en kısa zamanda akşam öğleden sora vs. gibi zamanlarda çekilmiş resimleride eklemeye çalışıcam...
ee nede olsa o bir xpressmusic
quote:
Orjinalden alıntı: tek_korsan
hocam post kasmayalım lutfen
peki ses çıkış gücü 5300'a göre nasıl??
quote:
Orjinalden alıntı: thompson
quote:
Orjinalden alıntı: tek_korsan
hocam post kasmayalım lutfen
ne alaka... asıl post kasan sensin..
dış ses olarak dinleme imkanım olmadı 5300'ı ama kulaklık sesi olarak 5310 daha güçlü diyebilirim... bununda sebebi ses işleme için 5310 ve 5610da özel atanmış ses çipi bulunması diğer telefonlarda mp3 çalma yazılımla sağlanan bi sistemken bu iki modelde ses işlemek için entegre çipler kullanılmış. bu sebeple kalite ve ses çıkış gücü açısından bir adım daha öndeler.
incelemenin ilk kısmını cihaz 2 günlükken yapmıştım şimdi tam 1 hafta oldu ve -telefonun şarj süresi 2.5 günden az değil ki gün geçtikçe artmaya devam ediyor -kamerada diğer XpressMusic serisindeki ufak bi sorun sızmış evet arkadaşlar bununda kamerasının ortası kırmızı... gündüz pek belli olmuyor ama ampulle aydınlatılmış yerlerde bariz ortası kırmızı tartışmaya bile açmam bu konuyu -kullanımı gayet rahat özellikle tuş takımı... kasasından gacırtı gucurtu geldiğini hiç duymadım ki 300 msg atmışım 1haftada yeterince zorladım teli! -menülerde takılma kitlenme olmuyo. ama kapanma sorunu geçerli teknik servisle görüştüm nokia henüz yeni bi yazılım çıkartmamış telefon için tekrar yazılım yükleyelim ama istersen dediler uğraşmadım zaten günde 1 kere anca kapanıyo oda çok büyük bi sorun değil, 3 saniye içinde eski haline geri gelio -mp3 çalarda bi özellik farkettim bas seslerde zayıf olduğunu söylemiştim ama aslında durum öyle değilmiş, eski sony walkmanlarda sesi açtıkça makina bas sesleri kısardı bundada aynı öle bişey var. ses açıldıkça bas seslerde nisbi bir azalma oluyo. ama bu tabii müzik dinleme kalitesini azaltmıyo aksine yüksek seslerde bas seslerle oluşacak uğultunun önüne geçilmiş oluyo, ve zaten fazlasıyla ses çıkarttığını düşünürsek cihazın kulak sağlığı için yerinde bir karar -bugüne kadar ben bu kadar dikkat çeken bi telefon kullanmadım masada razrV8 dururken insanlar bu telefonu incemeye koyuluyolar -kamera konumu gereği çizilmeye çok müsait ama sanırım çizilmez bi camla korumuşlar hala çizilmediğine göre öle bişi olması lazım.
benim telefon hakkında söyleyebileceğim şeyler bu kadar arkadaşlar... aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım yine.
Bilgi için sağolun.
Güncel fiyatı nedir bunun?
ereyonda 420 civarı, ben 480e aldım elden ankarada bu telefonun kvklı filan olduğun söyleyene inanmayın, nokia'nın kendi sitesinde bile gelecek modeller arasında görünüyo. yani su anda tüm telefonlar grey. ama ben farklıfaal diye bi firmadan aldım grey filan ama kvk filan yanında yalan olur 15günde tamir garantisi ve ücretsiz evden alıp geri eve gönderebildikleri vip hizmetleri filan var ve mail atınca en gec 12 saat içinda ya maille yada telefonumu vermediğim halde telefonla geri dönüyolar. alacaklara tavsiye ederim....
quote:
Orjinalden alıntı: cakaoz
ereyonda 420 civarı, ben 480e aldım elden ankarada bu telefonun kvklı filan olduğun söyleyene inanmayın, nokia'nın kendi sitesinde bile gelecek modeller arasında görünüyo. yani su anda tüm telefonlar grey. ama ben farklıfaal diye bi firmadan aldım grey filan ama kvk filan yanında yalan olur 15günde tamir garantisi ve ücretsiz evden alıp geri eve gönderebildikleri vip hizmetleri filan var ve mail atınca en gec 12 saat içinda ya maille yada telefonumu vermediğim halde telefonla geri dönüyolar. alacaklara tavsiye ederim....
480...
parasının telefonu mu sence peki? ne dersin bekleyelim mi bir iki ay daha?
Çok düşeceğini zannetmem ama en azından ortalıktaki greyler temizlenip yazılım güncellemesi çıkana kadar beklenilebilir. Ama yok hemen alıcam diyen olursa ben pişman değilim, ama zevkler ve renkler farklıdır tabii. ama benim biraz acelem vardı yoksa nokia kendi ithalatını başlatıp fiyatı zıplatmazsa en fazla 400e iner gibi fiyat beklenebilir yani ama fiyatını hakeden bi telefon bence kamerasının çekim kalitesi iyi fakat çalışırken dandik olması hariç önemsenecek bir sorunla karşılaşmadım hiç...
Bekleyelim bakalım... teşekkürler dostum... 6233 den sonra güzel bi tel...msj yazmak rahat demişsin bu da benim için en önemli özellik zaten... gerisi fasa fiso... müzikte de iyidir... şeklini de sevdim... çıksın görelim bakalım piyasaya...