Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O fiyat aralığında hangi modelle kıyaslarsanız kıyaslayın 5530'u tavsiye ederim, ekran konusu veya diğer konular burada konuşuldu, kullanırken gayet yeterli olduğunu anlayacaksınız. Dokunmatik ekran hassasiyetinde fazlası ile memnun kalırsınız. Şık bir model, kasasının çelik çerçevesi de kendini belli ediyor.

Yazılım desteği konusunda s60v5 Uygulamalarının neredeyse tamamını çalıştırabilriniz. Özellikle 5800 uygulamalarının hepsini 5530'da destekler, netten biraz araştırırsanız birçok yazılımın mevcut olduğunu da görürsünüz.. Ovistore üzerinden iTunes Store mantığı ile ücretsiz veya ücretli oyun ve programları da edinebilirsiniz. Bu bakıma 5800'ın geçmişi 5530 için avantaj olmuştur, şu an hazır bir arşiv ile cihazınızı kullanabilirsiniz..
  • ewt bu fiyat aralığında sanırım bundan iyisi yok,çok araştırdım bulamadım.Cevabınız için çok teşekkür ederim,bugün veya yarın 5530umu aldıktan sonra ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım,ipod touch kullanan biri olarak kolay alışacağımı umuyorum...
  • Yorumlarım genelde sanki telefonu satmaya çalışıyormuşum gibi geldi bana. O yüzden birazda negatif yönlerinden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle siyah alırsanız çok çabuk çiziliyor arka kapağı. Zagg shield veya bir kılıf almadığınız sürece çiziklerden kurtulamazsınız. Öndeki ekran hiç çizilmiyor o ayrı tabi.

Telefonda ufak yavaşlamalar oluyor ancak yeni çıkan firmware ile düzeldiğini söylüyor forumdaki kullanıcılar. Ben daha firmware i yüklemedim o yüzden yorum yapmam yanlış olur tabi.

Telefonu gören 5800 mı bu, oyun varmı vs die başınızın etini yiyor. En büyük -'si bu bence. Iphone ile karşılaştıranlar oluyor. Gerçi hepsinden çok çok daha şık bir telefon o ayrı .

Tüm nokia'larda o kırmızı tuş (yani çağrı kapama veya geri gitme tuşu olarak kullanılan kırmızı telefon işaretli tuş) hiçbir menüde işe yaramıyor. Uygulamalardan tek tek çıkmak zorundasınız. Sadece görüşmeyi kapatabiliyorsunuz o tuşla. Yani tamamen boş bir tuş denebilir.

Yükleyeceğiniz bazı uygulamalardan çıkış yok. Yani uygulamayı yapan bazı kişiler uygulamadan çıkmak için bir tuş koymamış. Sık kullanacağınız uygulamalar olabileceğinden dolayı sıkıntı yaratabilir.

Flash'ı pek fazla aydınlatmıyor. Bu nedenle dediğim gibi gece çekimlerinde pek bir şey ummayın. Hatta gece telefonu fotoğraf çekmek için çıkarmanızı pek tavsiye etmem.

Telefonun kalemini sürekli bir yerlerde unutacaksınız. (en azından ben öyleyim ) Bu yüzden bir pena taşıyıp kalemi yerinden çıkarmamak en iyisi.

Telefonun parlaklığını 0 a indirip dışarı çıkarsanız gölgeye geçene kadar telefona elveda diyin çünkü 1 gram görüntü alamazsınız. Parlaklığı hep 100 de tutmanızı tavsiye ediyorum. Zaten şarj süresi yavaş yavaş yükseliyor. Şarj'da pek probleminizin olacağını sanmıyorum.

Telefonun kendi tarayıcısı youtube vs. gibi sitelere girmiyor. Opera Mini yükleyip kullanmanız gerekecek. Youtube mobile vs. yine aynı şekilde işe yaramıyor.

Sonuç olarak;

Bu kadar - yön saymama rağmen alın derim. Hakkaten elinize aldığınızda duruşu yeter bence. Ne çok hantal nede çok zarif duruyor. Çelik kasası ise gayet sağlam. Elinize aldığınızda bir plastik parçası tutmadığınızı anlıyorsunuz. Yukarıda saydıklarımdan başka bir - yön olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Tüm nokia'larda o kırmızı tuş (yani çağrı kapama veya geri gitme tuşu olarak kullanılan kırmızı telefon işaretli tuş) hiçbir menüde işe yaramıyor. Uygulamalardan tek tek çıkmak zorundasınız. Sadece görüşmeyi kapatabiliyorsunuz o tuşla. Yani tamamen boş bir tuş denebilir.

kardeş yanlışın var ya, yada sendeki telefonda mı sorun var acaba ben hangi menü yada uygulamada olursam olayım kırmızı tuşla direk ana ekrana dönüyorum..

madem başlamışsın ben de bi kaç olumsuz özellik sayayım bari..

-telefonun pilini sabitleyen hiçbir şey yok o yüzden kapağın içinde sallanıyor ve ses yapıyor.. yalnız bu sorunu aşmak kolay araya bir kağıt sıkıştırınca halloluyor.. bir de yandaki tuş kilidinde aynı gevşeklik var telefonu oynatınca tuş ta sallanıyor ses yapıyor.. tamam çok önemli değil ama bu kadar para verip telefon alınca böyle kalitesiz malzemeler kullanıldığını görmek insanı sinir ediyor.. ah ah nerde o eski taş gibi nokia modelleri..

-kamera teknik özelliklerinin hakkını veremiyor hiç, özellikle video kaydında vga çözünürlükte 30 fps beni cezbetmişti ama bu konuda da baya hayal kırıklığı oldu ne kadar uğraşsam da karıncalanma olmayan net bir video çekemedim.. video sanki daha düşük çözünürlükte çekilmiş de yazılımla büyütülmüş gibi oluyor..

-pili çıkarınca tarih saat sıfırlanıyor ama neyse ki hafıza kartı hot swap..

-üstteki tel. açma tuşu aşırı sert.. neyse ki tuşu kullanmaya gerek yok pek, telefonu kapatmıyorum zaten, tercihleri değiştirmek için de ana ekranda üstte kısayol var..

-ve en önemli sorun telefonun titreşimi inanılmaz zayıf, mecburen kılıfla kullanıyorum telefonu cebimde sessizde dururken çağrıları falan kesinlikle hissetmiyorum sık sık kontrol ediyorum o yüzden.. hatta düşünüyorum acaba benim telefonda mı sorun var diye, burda mağazalarda yok henüz telefon o yüzden kıyaslama imkanım olmadı bu konuda diğer kullanan arkadaşlar da kendi deneyimlerini yazarlarsa iyi olur..

-telefonun ahize sesi bana çok düşük geldi.. en yükseğe alıyorum ama yine de gürültülü ortamlarda karşımdaki kişiyi duymakta zorlanıyorum.. bu konuda da diğer kullananlar tecrübelerini yazarsa iyi olur..

ha tabi bunları aldım pişman oldum diye yazmıyorum bunları yazmamdaki amaç alacaklara biraz fikir vermek yoksa ben de çok memnunum ve herkese tavsiye ederim bence fiyatını hakeden artıları eksilerinden çok fazla olan bir telefon.. eğer 3g ve gps e çok ihtiyacınız yoksa 5800 denen takoza kesinlikle tercih edilmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyokus -- 30 Eylül 2009; 0:17:22 >

• arkadaşlar yarın golddan almayı düşünüyorum fakat sitesinde hafızası hakkında hiçbir bilgi yok.Acaba 4gb hafıza kartıyla mı geliyor diye merak ediyorum.Kutu içeriği standart değil mi,4gb kart veren yerler de gördüm aynı fiyata?
  • 4 GB kart kutu içeriğinde gelecektir..
  • umarım kutu içeriğinde çıkar çünkü bitek kulaklık,data kablosu ve şarj cihazı yazıyor.Bu arada beyaz olanını hiç yakından göremedim daha çok dikkatimi çekmişti,inşallah vardır orda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 30 Eylül 2009; 1:56:58 >
  • Beyaz olanını ben de çok aradım hatta İzmir'deki ilk 5530 dağıtıcısı tarafından izmir'i arattırdım ama hem bayram dolayısıyla hem de beyaz rengin az gelip çabuk tükenmesinden kaynaklı bulamadım.. Bu arada 4GB hafıza kartı kutu içeriği şeklinde değil, cihaza monte edilmiş şekilde geliyor sıfır pakette bu yüzden yazılmamış olabilir..
  • ewt az önce müşteri hizmetlerini arayıp sordum 4 gb hafıza kartı varmış.Beyaz olanı daha mı güzel acaba çabuk tükendiğine göre anlayamadım.resimlerde ewt daha gzl gbi görünüyor fakat yakından görmek lazım.Bu arada bu akşam 5530uma kavuşacağım.Yapmam gerekenler konusunda yardımlarınıza ihtiyacım olacak
  • Arkadaşlar nokia software updaterda yeni yazılım güncellemesi çıkmış hepinize hayırlı olsun artık içiniz rahat yazılım güncelleyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeriadocTR

Arkadaşlar nokia software updaterda yeni yazılım güncellemesi çıkmış hepinize hayırlı olsun artık içiniz rahat yazılım güncelleyebilirsiniz

Güzel haber, hemen bi güncelleme yapalım..
  • quote:

quote:

Senin kırmızı tuşunda sorun var sanırım. Benimkinde de gayet güzel çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

quote:

Orijinalden alıntı: MeriadocTR

Arkadaşlar nokia software updaterda yeni yazılım güncellemesi çıkmış hepinize hayırlı olsun artık içiniz rahat yazılım güncelleyebilirsiniz

Güzel haber, hemen bi güncelleme yapalım..

Yükleyen var mı ?

Ben pcden yapıyorum Telefondan yapamadım

Birde yedekledim hafıza kartını fakat nereye kaydettiğini bulamadım Eğer veriler silinirse nasıl eski haline getiricem bu yedekleme ile bilen var mı ?

Edit:Linkide vereyim belki bulamayanlar olur. Ben 5-6 dakika uğraştım bulmak için
    http://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/device-software-update

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ra hmetli -- 30 Eylül 2009; 17:19:26 >

• arkadaşlar biyerde beyazından buldum 1 tane kalmış ellerinde,bakmaya gidicem ama sanırım siyahından alıcam,sırf meraktan bakmaya gidiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyokus

quote:

-ve en önemli sorun telefonun titreşimi inanılmaz zayıf, mecburen kılıfla kullanıyorum telefonu cebimde sessizde dururken çağrıları falan kesinlikle hissetmiyorum sık sık kontrol ediyorum o yüzden.. hatta düşünüyorum acaba benim telefonda mı sorun var diye, burda mağazalarda yok henüz telefon o yüzden kıyaslama imkanım olmadı bu konuda diğer kullanan arkadaşlar da kendi deneyimlerini yazarlarsa iyi olur..

-telefonun ahize sesi bana çok düşük geldi.. en yükseğe alıyorum ama yine de gürültülü ortamlarda karşımdaki kişiyi duymakta zorlanıyorum.. bu konuda da diğer kullananlar tecrübelerini yazarsa iyi olur..

Kırmızı tuş çalışıyor. Yani uygulamadan vs direk ana menüye dönüyor ancak başka hiçbir özelliğini göremedim. Çokta önemli değil benim için.

Titreşimin gücü çokta zayıf değil. Sadece telefon çalarken pek hissedilmiyor. Ben w810i telefonumda da pek hissetmiyordum o yüzden benim için problem yok. Hoparlörleri gayet sağlam titreşime gerek kalmıyor pek fazla.

Telefonun ahize sesi bana çok yüksek geliyor doğrusu . Turkcell kullanıyorum ve karşımdakinin sesi bangın bangır geliyor desem yeridir. Hakikaten n79 dan daha fazla ses veriyor bence.

Güncelleştirmeye ise şimdi bakıyorum. İnşallah düzgün bişeyler gelmiştir .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyokus

quote:

Kırmızı tuş çalışıyor. Yani uygulamadan vs direk ana menüye dönüyor ancak başka hiçbir özelliğini göremedim. Çokta önemli değil benim için.

Titreşimin gücü çokta zayıf değil. Sadece telefon çalarken pek hissedilmiyor. Ben w810i telefonumda da pek hissetmiyordum o yüzden benim için problem yok. Hoparlörleri gayet sağlam titreşime gerek kalmıyor pek fazla.

Telefonun ahize sesi bana çok yüksek geliyor doğrusu . Turkcell kullanıyorum ve karşımdakinin sesi bangın bangır geliyor desem yeridir. Hakikaten n79 dan daha fazla ses veriyor bence.

Güncelleştirmeye ise şimdi bakıyorum. İnşallah düzgün bişeyler gelmiştir .

ben bir türlü beceremedim bu guncelleme isini.
    Telefonu pcye takiyorum, pc suite modunu seciyorum. Fakat updater telefonu gormuyor. Nerede yanlis yapiyorjm anlayamadim.1.5 saat ugrastim.

• arkadaslar kırmızı tus problemı bendede var arada calısıyo arada calısmıyo yardımcı olurmusunuz bıde eskı surum versıyonu kactı :*
  • Ovi suite i indirip yükle. Hemen indirmeye başlatıyor yedeklemeden sonra. Gayet kolay stepler var. 120mb mış o yüzden sonraya bıraktım ben.
  • 5530 ailesine katılmış bulunmaktayım arkadaşlar goldda 671 tlydi hernekadar 80tl bonus versede ordan vazgeçip turkcell extradan kırmızı-siyah olanından aldım 58.5 * 10 = 585 tl ye.Uygun fiyata aldığımı düşünüyorum.İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum.Telefon çok hafif ve gerçekten de çok şık.Fakat arka kapak gerçekten de çok kalitesiz malzemeden yapılmış,zar zor açabildim ve kırılacak diye korktum.Telefonu açtım kullanma kılavuzunda şarj dolu diyordu acaba belli bi saat şarja koymamız gerekiyormu?
  • Telefonu Nokia Software Updater ile güncelledim, 127 Mb lık dosyayı indirdikten sonra yaklaşık 2 dakika içinde yazılım güncellendi. Şimdi versiyon olarak 11.0.054 yazıyo ekranda. Gözüme şimdilik herhangi bir değişiklik çarpmadı ( gerçi pekte incelemedim daha ) , sanki menüye giriş çıkışlar biraz hızlanmış gibi ama psikolojikte olabilir. Biraz daha inceleyelim bakalım, gelişmeler felan varsa yazalım.. Kolay gelsin herkese...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.