Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blue1907

5530 ailesine katılmış bulunmaktayım arkadaşlar goldda 671 tlydi hernekadar 80tl bonus versede ordan vazgeçip turkcell extradan kırmızı-siyah olanından aldım 58.5 * 10 = 585 tl ye.Uygun fiyata aldığımı düşünüyorum.İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum.Telefon çok hafif ve gerçekten de çok şık.Fakat arka kapak gerçekten de çok kalitesiz malzemeden yapılmış,zar zor açabildim ve kırılacak diye korktum.Telefonu açtım kullanma kılavuzunda şarj dolu diyordu acaba belli bi saat şarja koymamız gerekiyormu?

Direk şarj edebilirsiniz. Belli bir saat gerekmiyor yeni pillerde. Bu yüzden içiniz rahat olsun. Zaten pil dolduğu anda akım almayı kesiyor. Bu yüzden şarjda takılı durması için hiçbir neden yok. Zaten dolduğunda da üzerinde elektrik tasarrufu için çıkarın vs. yazıları çıkacaktır. Arka kapağı açmak için kapağın üst tarafında ince bir yer var. Oraya tırnağınız girecek seviyedeyse yada bir penayla açabilirsiniz kolaylıkla. Olmadı kalemin çıktığı yerden açın ama orası da kırmak için birebir

• telefon gerçekten çok güzel ama inanın dokunmaya kıyamıyorum heran bir parçası elimde kalacak gibi hissediyorum.Telefonu avuçlayıp ekranına dokunduğumda pilin oynadığını hissedebiliyorum.Bu arada bilmem sizdede aynımı ama usb kablosu nekadar kısa :) şaka gibi takıldım 40 saattir ona bakıp duruyorum :) şuan pcye ovi suite i kuruyorum,güncellemelerini yapacağım.Ipod toucha göre ilk başta dokunmatiğini biraz yadırgadım ipod kadar duyarlı değil gibi geldi ama alıştım.Kısacası arka kısmındaki kalitesiz malzeme kullanımına rağmen telefon 10 numara yaa çok beğendim :)
  • quote:

telefon gerçekten çok güzel ama inanın dokunmaya kıyamıyorum heran bir parçası elimde kalacak gibi hissediyorum.Telefonu avuçlayıp ekranına dokunduğumda pilin oynadığını hissedebiliyorum.Bu arada bilmem sizdede aynımı ama usb kablosu nekadar kısa :) şaka gibi takıldım 40 saattir ona bakıp duruyorum :) şuan pcye ovi suite i kuruyorum,güncellemelerini yapacağım.Ipod toucha göre ilk başta dokunmatiğini biraz yadırgadım ipod kadar duyarlı değil gibi geldi ama alıştım.Kısacası arka kısmındaki kalitesiz malzeme kullanımına rağmen telefon 10 numara yaa çok beğendim :)

Evet telefonun usb kablosu çok kısa, bende ilk gördüğümde şaşırmıştım hatta yanlışlıkla konulduğunu sanmıştım. Ama hala bu kadar kısa olmasının mantığını çözemedim..

• Bu pilin oynamasindan bahsedilmis. Bende oyle bir durum soz konusu olmadi. Cihaz elimdeykende kapakta vs. rahatsiz edici bir oynama veya hareketle karsilasmadim. Sadece sallarsam kamera tusunun sesi geliyor. Usb kablosu da denildigi gibi cok kisa, dizustu veya masaustunde ek usb aparati kullanmayanlar icin sikinti yaratabilir..
  • pilin oynaması gibi birşey hissediyorum fakat sırf telefonu avuçlayıp dokunmatiği kullandığım zaman.normal telefon gibi tuttuğumda normal yani sorun gibi gelmedi bana.bu arada ovi suite cdsini yüklüyorum amma program varmış çok uzun sürüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 30 Eylül 2009; 23:57:35 >
  • Bu arada versiyon güncellemenin cihaz üzerinden yapılabildiğini sanıyordum ancak güncelleme yeni versiyonu görse de PC üzerinden güncelleme yapmanız konusunda uyarı veriyor. En kısa zamanda yeni güncellemeye geçicem. Nokia'nın kendi sitesinden PC Suite indirmiştim, kolayca yedekleme yapabiliyorsunuz. Ayrıntılı olarak ta daha sonra versiyon güncelledikten sonra yedekleme konusunu buraya yazarım..
  • bynedim usb çıkışındaki yer nasıl açılıyor bulamadım?
  • quote:

bynedim usb çıkışındaki yer nasıl açılıyor bulamadım?

Sorunuzu anlayamadım?.. Usb bağlantı noktasının kapağından mı bahsediyorsunuz?.. Öyle ise kapağı kaldırıp çekmek gerekiyor, çekince bir şeritle beraber uzuyor.
  • ewt usb kapağından bahsetmiştim.Buldum nasıl açılacağını.Fakat sanki açmak için her seferinde arka kapağı çıkarıp ordan birşey yapmak zorundaymışız gibi sanmıştım eğer öyle olsaydı çok kötü bir durum olurdu fakat bir kez arka kapağı çıkarıp yaptım ve şimdi tırnağımla öne doğru çekebiliyorum.Bu arada telefonun arka kapağı oynayıp gıcırdamaya başladı daha 3-4 kez çıkarıp taktım oda mecburen.Bu beni gerçekten korkutuyor,daha ilk günden böyle olduysa...Yorumlarımı okuyan arkadaşlar sanmasınlar ki telefon kötü,gerçekten çok gzl bir telefon ama bazı eksileri de var tabi.
  • Arka kapağı biraz esnek yapmışlar sanırım, ondan kaynaklı olabilir. Ben sadece ilk aldığım gün sim kartı takmak için açtım, sonra bir daha açmadım. Şu an elimle oynatmaya çalışıyorum ama tam oturmuş şekilde. Birkaç dişi var belki onlar tam oturmamış olabilir, tekrar bir açıp sağlam şekilde kapatmayı deneyin belki daha iyi oturabilir yerine..

Bir de dediğiniz gibi bu kadar muhabbetini yaptık bu kapak ve oynama konusunun ama o kadar önemli bir durum değil, cihazda başka eski yön göremediğimizden bu kadar konuşmuş olabiliriz bu konuyu alacak arkadaşları yanlış yönlendirmiş olmayalım..
  • kesinlikle öyle.ztn şıklığına,menüsüne vs diyecek olumsuz bir laf yok.en kullanışlı programlar nelerdir,yükliim hemen.herkes msn programı koymuş 1 dksı bilmem kaç tl diye,wi-fi ile girilemiyor mu o programlara? altyazıyı filme gömen hangi programı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Ovi suite i indirip yükle. Hemen indirmeye başlatıyor yedeklemeden sonra. Gayet kolay stepler var. 120mb mış o yüzden sonraya bıraktım ben.

Nokia Music'te açarken Medya Aktarımı olarak seçiyorum ve gayet güzel bağlanıyor telefon bilgisayara. Fakar pc suite,updater ve ovi suite de ne yaptıysam olmadı. Pc suite seçeneğini seçiyorum yine olmuyor, medya aktarım seçeneği ile deneyeyim diyorum yine olmuyor. Pcde var bir sorun diye teşhis koydum, ablamın laptopunun gelmesini beklicem Cumartesi akşamüzeri laptopta denicem güncelleştirmeyi, orada da olmazsa aldığım yere bi göstericem.
  • 5800 için oyun program arşivi konusu vardı forumda, orayı inceleyin, orada yayınlanan tüm uygulamaları 5530 da çalıştırır. Wİndows Lİve Messenger da mevcut, wi-fi ile ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrıca Fring ile kablosuz internet bulunan her yerde genellikle de evimde ücretsiz telefon görüşmesi de yapabiliyorum tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

5800 için oyun program arşivi konusu vardı forumda, orayı inceleyin, orada yayınlanan tüm uygulamaları 5530 da çalıştırır. Wİndows Lİve Messenger da mevcut, wi-fi ile ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrıca Fring ile kablosuz internet bulunan her yerde genellikle de evimde ücretsiz telefon görüşmesi de yapabiliyorum tavsiye ederim..

Bundan haberim yoktu. Çok iyi oldu. Deneyecem hemen.

Edit: Fring uygulaması ilk duyuşta baya güzel ama karşı tarafta da aynı program olması ve karşı tarafında internete bağlı olması şartı olduğundan hevesim kursağımda kaldı. Ben programı kurup istediğim gibi kullanıcam sandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ra hmetli -- 1 Ekim 2009; 20:15:42 >
  • bitürlü senkronizasyonu beceremedim :S rehberi pcden düzenlemek istiyorum,yapabileniniz varmı?
  • Arkadaşlar fiyatı düşsün alacağım bende bi tane şu anda hepsiburada'da 620 lira bonusa 50lira hediye çeki veriyorlar 570'e geliyor he karar vermedim 5800 mı alsam bunumu alsam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

quote:

5800 için oyun program arşivi konusu vardı forumda, orayı inceleyin, orada yayınlanan tüm uygulamaları 5530 da çalıştırır. Wİndows Lİve Messenger da mevcut, wi-fi ile ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrıca Fring ile kablosuz internet bulunan her yerde genellikle de evimde ücretsiz telefon görüşmesi de yapabiliyorum tavsiye ederim..

Bundan haberim yoktu. Çok iyi oldu. Deneyecem hemen.

Edit: Fring uygulaması ilk duyuşta baya güzel ama karşı tarafta da aynı program olması ve karşı tarafında internete bağlı olması şartı olduğundan hevesim kursağımda kaldı. Ben programı kurup istediğim gibi kullanıcam sandım.

Fring kullanan ve hem evde hem de iş yerinde kablosuz internet yakalayan kişiler için çok avantajlı, ben de benzer bir durumdayım bu yüzden konuşmalarımın tamamını neredeyse Fring ile yapıyorum. Tabi yurtdışında tanıdıkları olanlar için de çok kullanışlı bir program, sadece cep telefonuna değil, bilgisayara da kurulabilir ve cepten bilgisayara arama açılabilir..

Ama tabi dediğiniz gibi programın kullanımının karşılıklı olması lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: maknc

Arkadaşlar fiyatı düşsün alacağım bende bi tane şu anda hepsiburada'da 620 lira bonusa 50lira hediye çeki veriyorlar 570'e geliyor he karar vermedim 5800 mı alsam bunumu alsam ?

hizlial.com a bakarsanız orda 558 lira, cep bank alışverişine gerçi
  • quote:

Arka kapağı biraz esnek yapmışlar sanırım, ondan kaynaklı olabilir. Ben sadece ilk aldığım gün sim kartı takmak için açtım, sonra bir daha açmadım. Şu an elimle oynatmaya çalışıyorum ama tam oturmuş şekilde. Birkaç dişi var belki onlar tam oturmamış olabilir, tekrar bir açıp sağlam şekilde kapatmayı deneyin belki daha iyi oturabilir yerine..

Bir de dediğiniz gibi bu kadar muhabbetini yaptık bu kapak ve oynama konusunun ama o kadar önemli bir durum değil, cihazda başka eski yön göremediğimizden bu kadar konuşmuş olabiliriz bu konuyu alacak arkadaşları yanlış yönlendirmiş olmayalım..

Çokta önemli bi durum ve 2. günümde beni fazlaca rahatsız etmekte , arka kapağın üst kısmı yani kameraya yakın olan yer boşlukta ve bastırınca oynuyor , batarya aynı şekilde lak-lak , kağıt koymayı düşünüyodum arka kapağın üst tarafının altınada ama şişirecek ve pot gözükecek hatta açılması da söz konusu.

Resistive ekranların çalışma prensibi olarak ekrana basınç uygulamanız gerekiyor , parmağınızla bunu gerçekleştirecekseniz bastırmadan kaynaklanan yayılmadan dolayı qwerty klavyede kullanırken telefonu tek baskı uyguladığınızda 2-3 tane harf algılayabiliyor , ekran dar tabi menülerde zorlanmıyorsunuz ama hızlı mesaj yazmaya çalışırsanız çok eksik yazacaksınız . Tabi stylus kullanmıyorsanız.

iPhone la karşılaştırmak her ne kadar doğru olmasada iPhone kullananlar bu telefondan hassasiyet , kolay adapte olma , pratiklik , hızlılık , memnun edici uygulama&tarayıcı deneyimi , gündüz&gece ekran görünebilirliği beklemesinler iPhone daki kadar. wireless ağınız varsa aramazsınız ama yoksa 3g istersiniz. Ama edge yeterli kalabilir havadurumu güncellemesinde , yeni sürüm kontrolünde vs.

Bende durum böyle.
    Aklıma geldikçede yazarım..

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuS.TeR -- 3 Ekim 2009; 19:06:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Arka kapağı biraz esnek yapmışlar sanırım, ondan kaynaklı olabilir. Ben sadece ilk aldığım gün sim kartı takmak için açtım, sonra bir daha açmadım. Şu an elimle oynatmaya çalışıyorum ama tam oturmuş şekilde. Birkaç dişi var belki onlar tam oturmamış olabilir, tekrar bir açıp sağlam şekilde kapatmayı deneyin belki daha iyi oturabilir yerine..

Resistive ekranların çalışma prensibi olarak ekrana basınç uygulamanız gerekiyor , parmağınızla bunu gerçekleştirecekseniz bastırmadan kaynaklanan yayılmadan dolayı qwerty klavyede kullanırken telefonu tek baskı uyguladığınızda 2-3 tane harf algılayabiliyor , ekran dar tabi menülerde zorlanmıyorsunuz ama hızlı mesaj yazmaya çalışırsanız çok eksik yazacaksınız . Tabi stylus kullanmıyorsanız.

Ya parmaklarınız çok büyük ya dokunmatiğe alışamadınız yada kalibrasyon yapmayı unuttunuz diye düşünüyorum. Kalibrasyondan sonra tekrar mesaj yazmayı deneyin ve ne kadar hızlı yazdığınızı görün. Her ne kadar bir e71 ile yazdığınız kadar hızlı yazamazsınız hiçbir dokunmatik telefonda. Ancak eğer kalibrasyonu 2-3 haftada 1 kere düzenli olarak yaparsanız ve dokunmatiğe alışırsanız daha rahat yazabileceğiniz bir telefon olacağını sanmıyorum.

Iphone ile karşılaştırmışsınız ancak dokunmatik olarak Iphone dan aşağı bir yanı yok. Dokunmatikleri aynı prensibe dayanmasada gayet rahat bir şekilde kullanılabiliyor telefon.

Tekrardan telefonunuz hayırlı olsun. Umarım problemlerinizi giderirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.