Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bLind35

Bende bu telefondan sıparıs verdım bakalım yarın gelıcek en cok merak ettıgım qwerty klavyeyı kalemsız kullanabılecekmıyım:)

eskiden okuma yazma bilmiyenlerin parmak izi bastıkları gibi ekrana basmazsan yazılabiliyor...
    ben bi ipucu veriim...
    tırnak ile parmağın anatomik olarak birleştiği yer biraz sivri ,,ben bu bölgeyi telefonda kalem gibi kullanmaya çalışıyorum....

ama işe yarıyor...sende dene işe yaradığını göreceksin....

ayrıca yeni telinde hayırlı olsun...iyi günlerde eskit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac2ronay -- 5 Ekim 2009; 3:42:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blue1907

arkadaşlar biraz önce bluetoothtan pcye video aktarımı yaparken birden resetlendi alet kapanıp tekrar açıldı :S

quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Symbian'lı cihazlarda kapanıp açılma gayet normal bir durumdur, bir nevi cihazın kendini resetleyip belleğini rahatlatması gibi düşünün. Yine de 5530 aldığım günden beri 1 kez kapanıp açılma yaptı.. Her gün kendini 3-4 kez kapatan symbian telefonlarım da olmuştu.. Kısacası bu durum bir arıza kaynaklı değildir..

İzmir'de soran arkadaş Çankaya'da araştırmanı tavsiye ederim ve de nakit alacaksan pazarlığa gelen bir yapısı var Çankaya'nın, biraz bastır derim..

Bu adamın bluetooth la video atamaması normal bi durum oluyo yani :)
    Zaten alette 128 mb sdram var , sırf hafızayı boşaltmak için resetleme yapmadığı açık , 3 gün oldu sanırım 3-4 kez resetlendi şuan cihaz, ya mesaj okurken ya menüdeyken, artalanda(arka plan olarak kullanılıyodu kullanma klavuzunda) da açık program bırakmamaya özen gösteriyodum aynı zamanda..

--->Dışarda güneş varken ekranı görebilmeye çalışmayın bi yerde oturun ve güneşin batmasını bekleyin..

• quote:

Symbian'lı cihazlarda kapanıp açılma gayet normal bir durumdur, bir nevi cihazın kendini resetleyip belleğini rahatlatması gibi düşünün. Yine de 5530 aldığım günden beri 1 kez kapanıp açılma yaptı.. Her gün kendini 3-4 kez kapatan symbian telefonlarım da olmuştu.. Kısacası bu durum bir arıza kaynaklı değildir..

İzmir'de soran arkadaş Çankaya'da araştırmanı tavsiye ederim ve de nakit alacaksan pazarlığa gelen bir yapısı var Çankaya'nın, biraz bastır derim..

Sağol.

• Hus.ter haklı,telefonu alalı 5 gün oldu ve toplam 4-5 kez resetlendiğini gördüm,bluetoothla aktarım yaparken,telefon görüşmesinin ortasında,öylece dururken...üstelik alete fazla birşey de yüklemiş değilim...
  • herkese meraba bende teli 1 aydır kullanıyorum aldıgım ilk hafta fotoraf tusuna bastıgım zaman yeşil cızgıler cıkıp telefon reset atıyodu sonra ne hıkmetse bu problem ortadan kalktı ve bi daha hiç reset atmadı , ama bu seferde tel acılırken kıtlenmeye başladı akşam kapatıp sabah acmaya çalıştıgımda beyaz ekranda kalıyodu bende pili cıkartıp takıyodum , gecen hafta yeni guncellemeyi yukledim acılısta yine kitleniyo ama bu sefer telin kapama tusuna bastıgım zaman telefon kapanıyo pili cıkartmama gerek kalmıyo tekrar actıgımda normal acılıyo telefon. bu arıza nedir ne değildir anlamadım boyle bişey sizin başıızada geldimi merak ettim.telefona soft format attım hard atılıyomu bulmadım gerci basıcak tus yok ama belki başka bi yolu vardır hard formatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Orijinalden alıntı: blue1907

arkadaşlar biraz önce bluetoothtan pcye video aktarımı yaparken birden resetlendi alet kapanıp tekrar açıldı :S

quote:

Bu adamın bluetooth la video atamaması normal bi durum oluyo yani :)
    Zaten alette 128 mb sdram var , sırf hafızayı boşaltmak için resetleme yapmadığı açık , 3 gün oldu sanırım 3-4 kez resetlendi şuan cihaz, ya mesaj okurken ya menüdeyken, artalanda(arka plan olarak kullanılıyodu kullanma klavuzunda) da açık program bırakmamaya özen gösteriyodum aynı zamanda..

--->Dışarda güneş varken ekranı görebilmeye çalışmayın bi yerde oturun ve güneşin batmasını bekleyin..

Siz benim yaptığım açıklamadan bluetoothla telefona video atamamak normaldir diye bir mana çıkarıyorsanız zaten size daha fazla birşey anlatmasam faydanızadır..

Symbianlı telefonların kendini resetlemesinin sebebinden bahsettim sadece, keza yıllardır bunu forumda acaba telefonumun anakartı mı yandı?.. hafıza kartım mı cortladı?.. Flash'ım mı silindi gibi garip donanımsal veya yazılımsal hatalardan kaynaklandığını düşünüp konu açan arkadaşlar da olmadı değil.. Ve sanırım siz de öyle birşey sanıyorsunuz?!?

Veya aletteki 128 mb ram'in tamamını kullanabildiğinizi düşünüyorsunuz?.. Zaten cihaz kendi romu için bu ram kapasitesinin 70mb'ını istisnasız yemiş durumda ve siz hiçbir program çalışmıyor diye düşünürken arkaplanda açık duran rom yazılımları cihazı yormaya devam ediyor.. Bir taskman uygulaması kurup ram kapasitenizi kontrol etmenizi öneririm, Ev Ekranınızdaki rehber çubuğunu ve kısayolları bile iptal etseniz siz ram'im bomboş sanarken en fazla görüp görebileceğiniz boş alan 40-50mb olacaktır..

Ben video atarken resetlemesinin sebebinden çok genel olarak bir bilgisayar veya cep telefonu kendine neden reset atar onu anlatmaya çalıştım, değilse arkadaşın kullandığı telefonda daha değişik bir problem vardır bilemem, yine de belirteyim benim cihazım aldığım günden bu yana 1 kez resetledi..

Bunun tek çözümü versiyon güncellemedir, bazen güncel versiyonla da hiç hesapta yokken bu problem nüksedebilir, bir sonraki versiyon ile Nokia tarafından ilgilenilmişse düzelir.. Şimdiye dek kullandığım 30 civarı farklı symbian model cep telefonumda bu böyle oldu ve yine böyledir..

Tabi ille de benim cihazım arızalı diyorsanız gidin garantiye verin 30 gün bekleyin, büyük ihtimal en fazla versiyon güncellenecektir ve geri gönderilecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 5 Ekim 2009; 13:58:17 >

• doğrudur zaten bozuktur demiyorum yazılımla ilgili birşey olduğu belli fakat telefonu aldığımda daha hiçbirşey yüklemeden güncellemesini yaptım versiyonunun...

bir de bitürlü senkronizasyonu yapamadım,rehberimi pcden yönetmek istiyorum fakat telefonda ''yapılandırma ayarları pin kodu'' soruyor ve hep kod hatası diyor yardım edeblirmisiniz?Birde nokianın sitesindeki sync sayfasında telefonumu seçmek istediğimde 5530u listede bulamıyorum ne yapmam lzm teşekkürler..
  • Yapılandırma kodu eğer değiştirmediyseniz ve düşündüğüm kod ise 0000 veya 1234'tür, 5 haneli ise yine aynı şifrelerin 5 hanelisidir.

Bunun dışında nokia'nın kendi sitesinden PC Suite'i indirin, mesajlarınızı ve rehberinizi kolayca senkronize edip yedekleyebilirsiniz..
  • birkaç kez yanlış girdim ve yapılandırma pin kodu bloke edildi lütfen servis sağlayıcınızla görüşün diye yazı çıktı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

İzmir'de en ucuz nerede var yada internetten en ucuz olan site ?

http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-nokia-5530-xpressmusic-fiyati,035353.html
  • Evet telefonum bugun geldı ve kutuyu ılk actıgımda gozume cok kucuk geldı ama kullanmaya basladıgımda buyuklugunun yeterlı sevıyede oldugunu fark ettım urunun dokunmatıgını cok begendım ıcıne daha hıc program yuklemedım sadece ozellıklerıne baktım urun dısarıya cok guzel ses verıyor bass seslerı hıssedılır bır bıcımde kulaklıkgı bugune kadar kullandıgım nokıa kulaklıklarının hepsınden daha guzel ve tasarımı dısında ses kalıtesını begendım bır cx300 kullanıcı olarak qwerty klavyeyı ben pek kullanamadım msj yazarken ama duz sekılde tuttugumda msj gayet rahat yazdım aldıgımdan berı bırkere bıle kalemını yerınden cıkarmadım kı buda dokunmatıgının yeterlı oldugunu gosterıyor tasarımıda cok guzel ama yanında gelen sarj cıyazı baya buyuk ayrıyetten herkez arka kapagından bahsetmıs gercekten arka kapak guzel ama sallanıyor bunu kımse ınkar etmesın kagıt sıkıstırınca nasıl olur onu bılmıyorum.ve tus kılıt tusuda telefonu salladıgımızda yada normal kullanımda sallanıp ses yapıyor.Bana gore urunun eksılerı arka kapagı tus kılıt kapagı ve qwerty klavyenın kendı adıma konusuom kalemsız rahat kullanılmaması.Fıyatına gore kıyaslarken kesınlıkle alınabılecek ve pısman olunmuyacak bır telefon.

• Bende cihazımı aldım.

Ancak arka kapak cidden çok dandik. Tırnakları şimdiden tutmuyor. Umarım ilerde servisden kapak bulup yenileme şansımız olabilir....

Bunun dışında gayet güzel bir cihaz. Şarjı gayet iyi hassasiyeti de gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 5 Ekim 2009; 21:25:54 >
  • birde arkadaşlar benım telefon beyaz renklı olan ama tema olarak kırmızı tema var o resımlerde gordugum mavı tema yok ıcınden neden bole guncellemeye baktım en son surum zaten telefon :S
  • Tema konusunda bu siteyi tavsiye ederim, çok çeşitli ve ayrıntılı modlar sağlayan temalar mevcut.. Ayrıca aradığınız 5530 XM blue ve red temaları da linkte mevcut..

http://www.zedge.net/themes/3239/nokia-5530-xpressmusic-themes/0-4-1-1-5530/?searchphr=5530&searchcat=themes&updPhone

Yeni alan arkadaşlara da hayırlı olsun..

• birde bu telefon ıcın en kullanıslı msn programını verebılırmısın bıtane yukledım ama cok kullanıssız kalemle dahı zor kullanıyor.
  • ayrıyetten hocam orda verdıgın tema orjınaldakı gıbı deıl:s
  • arkadasım nasıl guncelleme yaptın ben nokia software updater ile baktım metcut güncelleme yok dedi? telefonu buğün almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: neophron83

quote:

Orijinalden alıntı: thugpassion

ben alır almaz bu versiyonu yükletmiştim ne değişiklik var bilmiyorum ama yazlımla ilgili şaun bir problem görmüyorum telefonda bişey diyecem arkadaşlar burası yerimi bilmiyorumda düzgün çalışan bir msn var mı kuran arkadaşlar varmı 5530 a bulamadım bir türlü hemde wirelesda da kullanbiliyormuyuz acaba msni

nimbuzz veya slick kullanabilirsin.

http://www.nimbuzz.com/tr
    http://www.lonelycatgames.com/?app=slick

• ben bu telin sms tonelarından sıkıldım classic nokia sms tone nerden bulabilirim yada elinde olan varmı :S
  • benim resetlenme sorunum hala devam ediyor,sabahtan beri 7 kez fln resetlendi alet,ne yapmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.