Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Şarj durumları da şaşırtıcı açıkçası, ekran parlaklığınız %100 ise bunu %70 seviyelerine çekmenizi öneririm. Zaten %100 ekran parlaklığı gerçekten abartı bir ışık veriyor, %70 fazlasıyla yeterli olur.. Ayrıca sürekli işlemciyi yoracak olan arka planda çalışan uygulamaları temizlemeniz de faydanıza olabilir.. Ben günde 1-2 saat wireless üzerinden internete giriyorum ve hatta Fring ile internet üzerinden görüşmeler yapıyorum. Günde 50 civarı sms alıp 50 civarı gönderiyorum. 1 saate yakın müzik ve uygulamalarla haşır neşirim. Ancak 2 günden önce bu bataryayı bitiremedim..

Telefonu ilk aldığınız zamanlardada bölemiydi bu durum?
    Benimde ekran parlaklığı max %70 de, 2 saat telle konuşuyorum, 20 mesaj alıyorum, 1 saati geçer süre hoparlörden müzik dinliyorum, şarjdan sabah 9 da çıkartıyorum ama halaa akşamı göremedi telefon açık bi şekilde..
    Acaba ilk şarjımı %50 dolana kadar yapmamdan kaynaklı bir durum olabilirmi lithium-ion pillerde bile?

Ben ilk şarj işlemini yapmadım, aldığım gibi kullanmaya başladım, içerisindeki enerjiyi tamamen tükettikten sonra tek bir kez full şarj yapıp kullanmaya devam ettim. Lithium-ion bataryalarda ilk şarj durumuna eski tip bataryalardaki açılım için gereksinim olmadığından yapmamayı tercih ettim. Ancak sadece ilk kullanımımda aynı şekilde akşamı göremedi. Tekrar full şarj ettim ve sonrasında bu tip bir erken tükenimle karşılaşmadım..

Her telefon aldığımda öncelikli otomatik kilitler ve devre dışı kalan uygulamaları kurcalarım. Bunda da ekranın kapanma süresini düşürdüm, parlaklığı düşürdüm, açık uygulama bırakmamaya dikkat ettim ve de bağlantıları aynı şekilde.. Ekranı da sürekli eşzamanlı titreşim-ton tepkisi şeklinde kullanmama rağmen bahsettiğiniz gibi bir durum olmadı.. Hatırlayamadığım bataryaya etki edecek başka birşey de yaptığımı sanmıyorum..

İlginç geldi, zamanla kendine geleceğini düşünüyorum, siz yine de ayarlarınızı ve şarjı tüketecek bağlantıları tekrardan bir kontrol edin..

• Şimdi kontrol ettim de;

Ev ekranındaki rehber çubuğu ve kısayol çubuğunu iptal ettim, o şekilde kullanıyorum mutlak etkisi olacaktır..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Şarj durumları da şaşırtıcı açıkçası, ekran parlaklığınız %100 ise bunu %70 seviyelerine çekmenizi öneririm. Zaten %100 ekran parlaklığı gerçekten abartı bir ışık veriyor, %70 fazlasıyla yeterli olur.. Ayrıca sürekli işlemciyi yoracak olan arka planda çalışan uygulamaları temizlemeniz de faydanıza olabilir.. Ben günde 1-2 saat wireless üzerinden internete giriyorum ve hatta Fring ile internet üzerinden görüşmeler yapıyorum. Günde 50 civarı sms alıp 50 civarı gönderiyorum. 1 saate yakın müzik ve uygulamalarla haşır neşirim. Ancak 2 günden önce bu bataryayı bitiremedim..

Telefonu ilk aldığınız zamanlardada bölemiydi bu durum?
    Benimde ekran parlaklığı max %70 de, 2 saat telle konuşuyorum, 20 mesaj alıyorum, 1 saati geçer süre hoparlörden müzik dinliyorum, şarjdan sabah 9 da çıkartıyorum ama halaa akşamı göremedi telefon açık bi şekilde..
    Acaba ilk şarjımı %50 dolana kadar yapmamdan kaynaklı bir durum olabilirmi lithium-ion pillerde bile?

Ben ilk şarj işlemini yapmadım, aldığım gibi kullanmaya başladım, içerisindeki enerjiyi tamamen tükettikten sonra tek bir kez full şarj yapıp kullanmaya devam ettim. Lithium-ion bataryalarda ilk şarj durumuna eski tip bataryalardaki açılım için gereksinim olmadığından yapmamayı tercih ettim. Ancak sadece ilk kullanımımda aynı şekilde akşamı göremedi. Tekrar full şarj ettim ve sonrasında bu tip bir erken tükenimle karşılaşmadım..

Her telefon aldığımda öncelikli otomatik kilitler ve devre dışı kalan uygulamaları kurcalarım. Bunda da ekranın kapanma süresini düşürdüm, parlaklığı düşürdüm, açık uygulama bırakmamaya dikkat ettim ve de bağlantıları aynı şekilde.. Ekranı da sürekli eşzamanlı titreşim-ton tepkisi şeklinde kullanmama rağmen bahsettiğiniz gibi bir durum olmadı.. Hatırlayamadığım bataryaya etki edecek başka birşey de yaptığımı sanmıyorum..

İlginç geldi, zamanla kendine geleceğini düşünüyorum, siz yine de ayarlarınızı ve şarjı tüketecek bağlantıları tekrardan bir kontrol edin..

Bende aldığım gibi kullandım ama bitince şarjı yarısına kadar doldurup çıkardım :D Herhalde bu yüzdendir diye düşünüyorum. Ne düşüniim başka tesellimi var.

• Cevizlibağ vatandaki son porsiyonu ben aldım :D
  • arkadaşlar lütfen yardım edin yaa wireless la internete giriyorum ve ne zaman bir şey indirmeye kalksam cep prg.,oyun vs. telefon kendi kendine web den çıkıyor hala anlayamadım bu durumu (baglantı kesilmiyor ama web bölümünden çıkıyor) prg. oyun vs indirmeden çok rahat dolasabiliyorum internette yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

bunun tarayıcıyla ilgisi varsa tarayıcı kullanmıyorum nokia nın kendi web uygulaması bi tarayıcı göderirmsnz ltfn 5530a uygun bulamadım 5800 veya n97 uyum lu opera olmuyo önözellik eksikliği felan yazıyo 5530a uygun bi tarayıcı varsa gönderirmisinz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti1326 -- 7 Ekim 2009; 21:40:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercanti

Cevizlibağ vatandaki son porsiyonu ben aldım :D

Hayırlı olsun..
  • Eyvallah
  • yaw bu durumu çözebilecek kimse yokmu sizinde 5530 xm de kullandığınız bir tarayıcı varsa bi link verin lütfen.
    koca int. 1 tane tarayıcı bulamadım 5530 a 5800 ve n97 için var onu denedim olmadı lütfen yardımmmm
  • Arkadaşlar cumartesi günü 5800 veya 5530 u almayı düşünüyorum fakat ciddi derecede kafam karışmaya başladı.. Benim için 3g nin bir önemi yok tanıtım videolarında ve resimlerde 5530'un internet bölümünde youtube simgesi gördüm w-lan olmayan birde nete girdiğimde youtube u kullanmam zor olur mu ?

5800 da youtube simgesini hiç görmedim girmiyor anlamına mı geliyor? (çok fazla bilgim yok arkdaşlar madur görmeyin)

5530 un tasarım ve dayanıklılık bakımından daha üst düzey olduğunu düşünüyorum..

5530 8 gb destekliyor mu ?

teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YolunuŞaşıranPusula -- 8 Ekim 2009; 1:30:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti1326

yaw bu durumu çözebilecek kimse yokmu sizinde 5530 xm de kullandığınız bir tarayıcı varsa bi link verin lütfen.
    koca int. 1 tane tarayıcı bulamadım 5530 a 5800 ve n97 için var onu denedim olmadı lütfen yardımmmm

Opera Mini kullanıyorum, şu an zaten başka bir alternatifimiz yok, ''Opera Mini s60 v5'' şeklinde aratırsan birçok yerden edinebilirsin, kendi sitesinde 5.0 versiyonu mevcut fakat beta aşamasında. Yakında Firefox'un da s60v5 versiyonu gelecektir..

Ayrıca YolunuŞaşıranPusula;

p.m. göndermişsin yanıtladım..

• Ben ilk şarjı bitiridim sonra aynı gün akşam şarja taktım. 3 gün gitti şarjı ekran ayarı geldiği gibi hiç ellemedim. (%70)
    Açıkcası beklentimin üstünde çıktı. Ancak şunu da belirteyim telefonu 3 kere bilgisayara bağladım. O esnada şarj ediyormu dikkat etmedim.

quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

bakalım bugun ne olcak ekran parlaklıgını %100 yaptım bugun 1 gıbı sarjdan cıkardım 3 4 telefon gorusmesı yaptım 4 5 msj cektım 10 15 dk muzık dınledım okdr ve gece 1 de telefonu kapadım hala sarj fulldu bakalım yarın ne kadar gıdıcek.
  • Arkadaşlar şöyle bi sorunum var wireless a bağlanırken ağ geçidine bağlanamıyor diye hata alıyorum bilgilendirecek biri var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HıraX -- 8 Ekim 2009; 9:25:56 >
  • Bugün 2 tane ilk oldu, biri siyah-kırmızı çizgiler eşliğinde şarkıları kaydırırkenki kapanma , diğeride tanık olduğum durup dururken reset olayı.

Bu telefonu satmak istesem forumda alacak olan olurmu acaba, merak etmiyor değilim..
  • Bence de bu kadar rahatsızsanız satmanız daha iyi bir fikir..

Sercanti;

Modemin bağlantı kalitesine veya bağlanabilirliğine göre bu hatayı alabilirsin, hatalı şifre girersen, mac adresi filtreliyse veya modem sinyali nete bağlanmak için yeterli değilse hata alabilirsin. Daha sağlıklı şekilde bağlanmayı dene..
  • arkadaşlar bende bu telefonu almayı çok istiyorum ama 100 tl gibi bi eksiğim var(malum öğrencilik) bizim evin altında bi telefoncu var 5800 var 1 aylık 350 tl ye satıyor tel hafıza kartı okumuyor demişti. Teli inceledim hafıza kartına hiçbir tepki vermiyor sadece kameraya girdiğimde hafıza kartına erişilemiyor yazıyordu. Garantiside devam ediyor acaba bu yazılım güncelleştirme ile çözülebilcek bir sorun mu telin yazılımı hiç güncellen memiş. Acaba bu teli alsam mı yoksa 5530 umu alsam
    Çok karasız kaldım yardım lütfen
  • telefon 1 haftadır elimde çok güzel bi telefon ama belli bir yere kadar mesaj yazdıktan sonra kasarak yazmaya başlıyor:S bu bendenmi kaynaklanan bi sorun??yoksa genelimi böyle??
  • Yazma Dili Ayarlarına girin ve yazma dilini ingilizce olarak değiştirin..

Artık mesaj yazarken yavaşlama ile karşılaşmayacaksınız..

Musfel;

5800 da alabilirsin senin tercihin ancak arızalı telefon alma derim, hafıza kartını okumaması yazılımsal olamaz, donanımsal bir arızadır, garantisi bile varsa garantiye verip 30 güne kadar beklemen gerekir vs. Bu da telefona olan hevesini kaçırabilir.. Biraz daha bekleyip biriktirmeni öneririm..
  • Nokia beni bir kez daha tatmin etti bugüne kadar aldığım nokiaların hiçbirinde pişman olmamıştım bundada olmadı ilk şarj cok az gitmişti ama 2. sarjım bugun 3. günü ve hala 5 sarj cizgisi var benim tel hiç resetlenmedi o ayrı bi konu.Kısacası pişman olmadım tavsiye ederim herkeze.
  • quote:

Yazma Dili Ayarlarına girin ve yazma dilini ingilizce olarak değiştirin..

Artık mesaj yazarken yavaşlama ile karşılaşmayacaksınız..

Musfel;

5800 da alabilirsin senin tercihin ancak arızalı telefon alma derim, hafıza kartını okumaması yazılımsal olamaz, donanımsal bir arızadır, garantisi bile varsa garantiye verip 30 güne kadar beklemen gerekir vs. Bu da telefona olan hevesini kaçırabilir.. Biraz daha bekleyip biriktirmeni öneririm..

teşekkürler:)
  • bu gun cozdum int. sorununu ya bu telefonda bu kadar sorun yasadiz anlamadim ben 1 kere sorun yasadim onuda bi programla coZdum bence harika bi telefon almayi dusunenlere tavsiye ederim...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.