Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şifreli şifresiz bir çok ağda denedim cafe vs. dediğim hatayı alıyorum kesin çözüm formatlamak mı olur ?
  • Arabanın radyosundan N97'deki parçaları çalabilmek sanırım N97'nin özelliğinden çok arabanın özelliği olsa gerek..

Değilse bluetooth üzerinden bağlantı kurmak zor bir işlem değil. Ayrıca Opera Browser youtube videolarını izlemeye imkan tanıyor ancak ben henüz denemediğim için yorum yapamıyorum. Önceki telefonlarımda m.youtube.com üzerinden videoları takip ediyordum, youtube'un mobile sitesi kapanmadıysa denersiniz daha kullanışlı olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercanti

Şifreli şifresiz bir çok ağda denedim cafe vs. dediğim hatayı alıyorum kesin çözüm formatlamak mı olur ?

Eğer dediğim gibi modeme kablosuz ağ listenizden kablosuz olarak bağlan dediğinizde problemsiz bağlanıp! ardından internete girmek istediğinizde bu hatayı alıyorsanız ayarlarınızda sorun vardır diye tahmin ediyorum, fabrika ayarlarına dönmeyi denerseniz en azından ayarlardan kaynaklı olup olmadığı konusunda da fikir sahibi olmuş olursunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Eğer dediğim gibi modeme kablosuz ağ listenizden kablosuz olarak bağlan dediğinizde problemsiz bağlanıp! ardından internete girmek istediğinizde bu hatayı alıyorsanız ayarlarınızda sorun vardır diye tahmin ediyorum, fabrika ayarlarına dönmeyi denerseniz en azından ayarlardan kaynaklı olup olmadığı konusunda da fikir sahibi olmuş olursunuz..

Dediğin gibi fabrika ayarlarına geri döndüm ama format atmadan bir sorun teşkil eder mi ?
  • Format atmak isterseniz wi-fi üzerinden internet bağlantınızı engelleyen bir yazılımın kurulu olabilme ihtimalini de değerlendirmiş olursunuz.. Sizin tercihiniz, tabi önemli bilgileriniz varsa yedeklemeyi unutmayın..
  • Yok gene olmadı benim yapabileceğim son çare format atmak heralde sonrasında da olmazsa servise görtürmem gerekecek heralde
  • Mesela şuanda wlan dan ağa bağlıyım modeme bağlandım ama nete girmeye kalktığımda izin vermiyor :S
  • dün akşam format attığımdan beri resetlenme olmadı,umarım böyle devam eder.Bir de dediğiniz gibi programlardan no veya menü tuşlarıyla çıkıyordum çoğu zaman,çünkü telefonun programlara giriş çıkışlarına hala alışabilmiş değilim.Yalnız bir sorunum var,formattan sonra telefonun içinde kendiliğinden var olan zil sesleri,resimler ve tüm dosyalar yokoldu,yedekleme yapmıştım fakat geri yüklemeden sonra sadece rehber vs aynı şekilde geri geldi :S sanırım aldığımız diğer 5530dan istediklerimi aktarmam gerekecek.Kendi indirdiğim melodiler vs zaten pcde bulunmakta...bir de eğer bu haliyle resetlenme olmazsa hangi programın buna sebep olduğunu nerden bilebilicem ki tekrar yüklemiim,o brz sorun olacak gibi.

Bir uygulama yüklerken bazen ''bu uygulama telefonunuza uygun değil yinede yüklemek istiyormusunuz'' diye soruyor evet dersem yükleniyor,fakat çalışıyorlar da.Sorun olur mu?
  • Arkadaşlar tekrar merhaba.Öncelikle dilekleriniz için teşekkür ederim.Telefonla 1. günü bitirdim :) Şarz konusu sanırım sıkıntı olacak biraz.Sürekli oynayınca az gidiyor gibi.Tabi erken bişey söylemek hata olur.Sizlere birşey sormak istiyorum.Laptop umda Lan yani kablolu internet kullanıyorum ve bu interneti wireless a açıp 5530 la wireless dan internete girmek istiyorum.Dün arkadaşla denedik ama yapamadık bir türlü.Bağlanıyor telefonum ama hata veriyor web browser ı açınca.Win 7 kullanıyorum şuan.Onunla alakalı olabilir mi?Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Laptopunuzdaki wireless modülü sadece alıcı görevi görür, yani bir router tarzı wireless internet bağlantısını yaymaz, en azından ben böyle biliyorum. Bu durumda en fazla laptopunuz ile telefonunuz arasında kablosuz bağlantı kurup veri alışverişi yapabilirsiniz. O konuyu bir araştırın, laptopunuzun bağlı olduğu interneti laptopunuzdaki wi-fi modülünden yayabileceğinizi zannetmiyorum ama mümkünatı da olabilir tabi..

blue1907

Sanırım problemin uygulamaların açık kalmasından kaynaklı, ayrıca bahsettiğin şekilde kurduğumuz birçok uygulama nokia tarafından veya bu işle uğraşan yazılım şirketleri tarafından yayınlanmadığı sürece bizim gibi kullanıcıların yazdığı uygulamalar olduğundan, uyumsuzluk veya sorun çıkarma ihtimali yüksek programlar. Bunlardan da kaynaklı olabilir.

Ama en büyük etmen her programdan çıkış yapmadan ayrıldığınızda ram'i doldurmanızdan kaynaklıdır.. Ayrıca programları kurduktan sonra önce ayarlarına girin ve cihazı yormayacak şekilde otomatik çalışmaları gibi seçenekler varsa onları kaldırın, Mesela Fring programı telefonu her çalıştırdığınızda otomatik açılır ve siz farketmesenizde arka planda çalışırken kapatmak için programı açıp çıkış yapmanız gerekir. Bunun gibi durumlara dikkat edin, eskisi kadar sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum..

Sercanti

Son olarak gelişmiş kablosuz ayarlarınızı kontrol edin, o da normal ise ve yine bağlanamıyorsanız servise teslim etmenizi öneririm..

Gelişmiş ayarlar için;

Menü/Ayarlar/Bağlantı/Kablosuz LAN sekmelerini takip ettikten sonra ''Seçenekler'' e girin ve tekrar ''Ayarlar'' ı seçin. O bölmedeki ayarlar ''WLAN varlığını göster - Asla'' ve ''İnternet bağlantı testi - Oto. olarak çalıştır'' şeklindedir. Buradan tekrar ''Seçenekler'' e girin ve ''Gelişmiş ayarlar'' ı seçin, size sorduğu soruya ''Evet'' diyin. Bu bölümdeki ''Otomatik yapılandırma'' ''Etkin'' olmalıdır!.. Eğer Kapalı ise ve altında listelenmiş ayrıntı ayarlar var ise hiçbir ayara dokunmadan ''Kapalı'' yazısına tıklayıp ''Etkin'' olarak belirleyin ve çıkış yapın..

• Benim bir sorum olucak...

Baya kurcaladığım ama aşamadığım bir sorun hakkında.

Bundan önce 7610 kullanıyordum. Menü tuşuna basılı tuttuğum zaman açık uygulamalar çıkıyordu, bu uygulamalardan çıkarken clear "C" tuşuna basarak çıkmak mümkündü. Aynı şekilde 5530da da menü tuşuna (yes-no tuşlarının ortasındaki uzun çizgi) basılı tuttuğumuzda açık olan uygulamaları görüyoruz. Fakat bu uygulamalardan çıkmanın bir yolunu bulamadım hala.

Mesela programı açıyorum, program takılıp kalıyor. Kırmızı no tuşu ile çıkıyorum, fakat sıra kapatmaya gelince kapatamıyorum. Bununla 3-4 kere karşılaştım ve hepsinde telefonu yeniden başlatmak zorunda kaldım.
  • Ben ilk aldığım gün aynı problemi de göz önünde bulundurarak hemen bir Task Manager programı kurdum ve gayet memnunum. Handy Task Manager programını kurabilirsiniz. Yine aynı şekilde çalışır, menü tuşuna basılı tuttuğunuzda Handy Task Manager açılacaktır ve ekranda o an çalışan programların listesini ve de ram - telefon hafızası - hafıza kartı belleklerinin dolum oranı bilgilerini görebilirsiniz.

Güzel ve kullanışlı tarafı ise sık sık benimde uyguladığım şekilde programı menü tuşuna basılı tutarak açıp, Seçeneklerden tüm programları kapat şıkkını seçerek açık olan tüm uygulamaları tek bir seçim ile kapatabilirsiniz..

Tavsiye ederim..

Download: http://rapid-share.com/files/195489608/Handy.Taskman.v2.02.S60v5.rar

NOT: Linkteki - işaretini kaldırmayı unutmayın..!

• quote:

Sercanti

Son olarak gelişmiş kablosuz ayarlarınızı kontrol edin, o da normal ise ve yine bağlanamıyorsanız servise teslim etmenizi öneririm..

Gelişmiş ayarlar için;

Menü/Ayarlar/Bağlantı/Kablosuz LAN sekmelerini takip ettikten sonra ''Seçenekler'' e girin ve tekrar ''Ayarlar'' ı seçin. O bölmedeki ayarlar ''WLAN varlığını göster - Asla'' ve ''İnternet bağlantı testi - Oto. olarak çalıştır'' şeklindedir. Buradan tekrar ''Seçenekler'' e girin ve ''Gelişmiş ayarlar'' ı seçin, size sorduğu soruya ''Evet'' diyin. Bu bölümdeki ''Otomatik yapılandırma'' ''Etkin'' olmalıdır!.. Eğer Kapalı ise ve altında listelenmiş ayrıntı ayarlar var ise hiçbir ayara dokunmadan ''Kapalı'' yazısına tıklayıp ''Etkin'' olarak belirleyin ve çıkış yapın..

Servis yolu gözüktü bana heralde

• Merhaba arkadaşlar ben de 1 haftalık 5530 kullanıcısıyım. Bir haftadır telefonu ne zaman kurcalasam resetleniyordu nerdeyse. Dün akşam bynedimin (kendisine buradan sonsuz teşekkürlerimi yolluyorum) direktifleri doğrultusunda telefonu formatladım ve bi gündür sıklıkla telefonu kullanmama rağmen bi kere bile resetlenmedi

Benim de bi sorum olucak.Telefondan Facebooktaki videoları izleyebilmem için ne yapmam lazım acaba?
  • quote:

Ben 5530'a verilen rakamın değer olduğunu düşünüyorum, hele ki 3g kullanma niyetinde değilseniz ideal telefonlardan biri.. Müzik kalitesini tartışmaya gerek yok XM adı altında üretilmiş bir cihaz fazlasıyla bu kaliteyi veriyor, İnternet kalitesinde ise wi-fi modülü beklediğimden daha iyi çıktı, iPhone ile kıyasladım çok daha fazla modemle kesintisiz bağlantı kurabildim, nokia'nın e serisi telefonlarını andırıyor. Bu iki konuda problem yaşamazsınız, işlemci kalitesi ve ram'i ortada, ekran çözünürlüğü ve parlaklığı ise maksimum seviyede bir cihaz bu noktada da film izlemeniz için önemli tek nokta ekran boyutu kalıyor, ona da siz karar vereceksiniz fakat elinize alıp ekranı açıp incelemeniz en sağlıklı sonucu verecektir..

Müzik kalitesini , ses yüksekliğini , kulaklık kalitesini tartışmaya hiç gerek yok harbiden :D
    iPhone la kıyaslayabiliyorsanız , birde müzik kalitesini kıyaslayabilirmisiniz?

• Kablosuz internet konusunda kıyasladığım telefon iPhone 3GS idi. Kıyaslama sebebim farklı bir wireless internet özelliğinde telefon bulamamamdır, N95 bulsam onunla kıyaslardım, Xperia bulsam onunla. Değilse iPhone ile kıyaslanabilecek en mantıklı telefonlar HTC'nin Android işletim sistemli veya Nokia'nın Maemo sistemli modelleridir. Bunun dışındaki modeller ile iPhone'u kıyaslamak eğer beğenilen ve alınmasına karar verilecek iki model değilse en belirgin özellikleri işletim sistemleri olan modeller olduğundan bana saçmalıktan ibaret geliyor..!

Ayrıca sordunuz diye, sadece şunu rahatlıkla söyleyebilirim, iPhone'un hoparlör kalitesinin 5530 XM'nin verdiği ses yanında bahsi bile geçmez!.. Uzun bir dönem kullandığım 2G iPhone'da hoparlörden müzik dinlemek istediğimde ve orta kademeyi her geçtiğimde patlak ve cızırtılı bir ses vermesi beni fazlasıyla gıcık etmişti. İphone 3G ve sonrasında 3Gs'te kademe kademe bu durumu Apple biraz daha düzeltmiş ancak 5530 ile kıyaslarsak onun kadar değil..

Kulaklık konusunda ise kullandığım tüm cihazları kutu içeriği ile gelen kulaklıkla değil, sonradan satın aldığım farklı marka kulaklıklarla dinlediğim için, eğer iPhone 3GS sahibi olan arkadaşımla tekrar görüşürsem aynı parçayı kendi kulaklığımı iki cihaza da takarak dinleyip kıyaslarım..

• quote:

Kablosuz internet konusunda kıyasladığım telefon iPhone 3GS idi. Kıyaslama sebebim farklı bir wireless internet özelliğinde telefon bulamamamdır, N95 bulsam onunla kıyaslardım, Xperia bulsam onunla. Değilse iPhone ile kıyaslanabilecek en mantıklı telefonlar HTC'nin Android işletim sistemli veya Nokia'nın Maemo sistemli modelleridir. Bunun dışındaki modeller ile iPhone'u kıyaslamak eğer beğenilen ve alınmasına karar verilecek iki model değilse en belirgin özellikleri işletim sistemleri olan modeller olduğundan bana saçmalıktan ibaret geliyor..!

Ayrıca sordunuz diye, sadece şunu rahatlıkla söyleyebilirim, iPhone'un hoparlör kalitesinin 5530 XM'nin verdiği ses yanında bahsi bile geçmez!.. Uzun bir dönem kullandığım 2G iPhone'da hoparlörden müzik dinlemek istediğimde ve orta kademeyi her geçtiğimde patlak ve cızırtılı bir ses vermesi beni fazlasıyla gıcık etmişti. İphone 3G ve sonrasında 3Gs'te kademe kademe bu durumu Apple biraz daha düzeltmiş ancak 5530 ile kıyaslarsak onun kadar değil..

Kulaklık konusunda ise kullandığım tüm cihazları kutu içeriği ile gelen kulaklıkla değil, sonradan satın aldığım farklı marka kulaklıklarla dinlediğim için, eğer iPhone 3GS sahibi olan arkadaşımla tekrar görüşürsem aynı parçayı kendi kulaklığımı iki cihaza da takarak dinleyip kıyaslarım..

Kulaklık çıkışından bahsetmiştim ben, aşikardı zaten stereo hoparlörlerle tek bi hoparlörü karşılaştırmanın saçma olduğu.
    XpressMusic diye sanki bişeymiş gibi yorum yaptınızda,az kulaklık ses çıkış seviyesi, bass ı artırmak için diğer sesleri azaltan equalizer,olmayan dahili fm transmitter(başka kulaklıkla radio nasıl dinliyosunuZ?), tuş kilidi kapalıyken çalışmayan volume rocker(ses arttırma çubuğu) olmamasıysa XpressMusic , gerçekten öyle.

Ha hoparlör çıkışı, tatmin edici .

• Çok güzel inceleme yorumlarda çok güzel telefonu internetten sipariş verdim inş. beklentilerimi karşılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: memocancan

Çok güzel inceleme yorumlarda çok güzel telefonu internetten sipariş verdim inş. beklentilerimi karşılar

Hayırlı olsun arkadaşım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 11 Ekim 2009; 19:06:29 >
  • quote:

Ben ilk aldığım gün aynı problemi de göz önünde bulundurarak hemen bir Task Manager programı kurdum ve gayet memnunum. Handy Task Manager programını kurabilirsiniz. Yine aynı şekilde çalışır, menü tuşuna basılı tuttuğunuzda Handy Task Manager açılacaktır ve ekranda o an çalışan programların listesini ve de ram - telefon hafızası - hafıza kartı belleklerinin dolum oranı bilgilerini görebilirsiniz.

Güzel ve kullanışlı tarafı ise sık sık benimde uyguladığım şekilde programı menü tuşuna basılı tutarak açıp, Seçeneklerden tüm programları kapat şıkkını seçerek açık olan tüm uygulamaları tek bir seçim ile kapatabilirsiniz..

Tavsiye ederim..

Download: http://rapid-share.com/files/195489608/Handy.Taskman.v2.02.S60v5.rar

NOT: Linkteki - işaretini kaldırmayı unutmayın..!

Sağolasın hocam. Bu çok işime yarayacak

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.