Şimdi Ara

## ♪♪ Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi ♪♪ ## (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
0
Favori
235.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bynedim

Sercanti;

Modemin bağlantı kalitesine veya bağlanabilirliğine göre bu hatayı alabilirsin, hatalı şifre girersen, mac adresi filtreliyse veya modem sinyali nete bağlanmak için yeterli değilse hata alabilirsin. Daha sağlıklı şekilde bağlanmayı dene..

Bugün içinde değişik modemlerde bir çok kere denedim gene olmadı benim yapmadığım bi takım ayarlar mı var çözemedim hala
  • Öncelikle herkese hayırlı olsun diyorum. Yanıtı alınmamış birkaç soru var onları yanıtlamak istiyorum. Bynedim saolsun zaten %90 herkesin sorularını cevaplasın.

1) Youtube'a Opera Mini ile girilebiliyor gayet rahat bir şekilde. Youtube application yüklemeye çalışmayın. Telefon dns ayarlarını otomatik olarak aldığı için youtube vb. mahkeme kararıyla kapatılan sitelere giriş yapılamıyor. Opera mini kendi dns ayarlarını kullanarak youtube vs diğer siteleri kullanıma açıyor.

2) 8gb kart destekliyor. Denemedim ancak 16gb kart takarsanız da kullanabilirsiniz %70 ihtimalle.

3) Bazı modemlere bağlanamayan arkadaşların problemini biliyorum. Bende yaşadım telefonu ilk aldığımda. Basitçe anlatmak gerekirse; modemlerin hepsinin birer şifreleme sistemi var kendi içerisinde. Bu sistem size veri akışı sağlarken başkalarının sizin modemle olan bağlantınızı görememelerini ve müdahele edememelerini sağlıyor. Bazı modem sahipleri modemi kurdururken yada kurarken bu şifreleme sistemini eski yada çok kulanılmayan yeni şifreleme sistemlerini seçiyorlar. Telefon ise hepsini birden desteklemediği için girmiyor. Halka açık yerlerdeki w-lan'larda problem yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü çoğu zaten bu mantığa dayanarak doğru şifreleme sistemleri seçilerek çalıştırılıyor. Telefonu birden çok w-lan'la deneyip şifrelerden de eminseniz ve hala çalışmıyorsa servise götürmenize yarar var .

4) Msn programı olarak Fring öneririm. Sadece msn deil, ayrıca facebook - last.fm - ve diğer birçoğunu destekliyor. Kullanımı kolay ve basit. Sadece üye oluyorsunuz ve sonrasında tıkladığınız anda msn desiniz. Eğer arkadaşlarınızdan birinde daha Fring varsa karşılıklı ücretsiz konuşabiliyorsunuz.

Bu arada yeni alan arkadaşlar eğer ki ana mesajdaki kutu içeriği dışında kutularında bir şey varsa yazabilirler mi acaba? Nokia'nın huyudur çünkü; bir telefonun ilk serisine farklı bir şeyler koyarlar, 2. seriye farklı. Örn: 5800. Yedek kalem çıkacak mı merak ediyorum. Yada yedek kapak. Ayrıca tuştaki sallanmayı da düzeltebilirler. Anında servise vereceğim eğer ki sonraki serilerde düzeltirlerse.

• biraz önce mp3 dinlerken birdenbire kırmızı çizgiler belirdi ve resetlendi telefon.Açıldığında eski tema geri geldi,rehberde atadığım resimler silindi...anormallikler oluyor offf

resetlenme olayının doğal olduğunu söyleyen arkadaşlar lütfen bunun çözümünü de belirtebilirler mi bi programdan bahsedilmişti?Bir de aynı gün aynı yerden ablama da bu telefondan aldık,onda resetlenme olmayıp bende olması nasıl doğal bir durum olabiliyor anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 9 Ekim 2009; 14:47:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue1907

biraz önce mp3 dinlerken birdenbire kırmızı çizgiler belirdi ve resetlendi telefon.Açıldığında eski tema geri geldi,rehberde atadığım resimler silindi...anormallikler oluyor offf

resetlenme olayının doğal olduğunu söyleyen arkadaşlar lütfen bunun çözümünü de belirtebilirler mi bi programdan bahsedilmişti?Bir de aynı gün aynı yerden ablama da bu telefondan aldık,onda resetlenme olmayıp bende olması nasıl doğal bir durum olabiliyor anlayamadım...

Telefonu çok kurcalayınca telefon bazen kaldıramıyor ve resetleniyor. Fakat benim başıma resetlendiğinde hiç böyle bir silinme olayı gelmemişti.

Çözümüne gelince; telefonunu belirli aralıklarla yedeklemelisin. PC Suite adlı program ile bunu yapman mümkün. Böylece bir daha aynı durum ile karşılaşırsan, son yedeklediğin yerden telefonu kullanmaya başlayabilirsin. Yedekleme 2-3 dakika sürüyor, yedeği telefona atmakta 2-3 dakika sürüyor. Yani pek vaktini almıyor.

• Resimlerinin silinmesi tabii ki normal değil, symbian telefonlar kendini kapatır ve açar, normal olan sadece budur bu kadar..

Gerisi için versiyon güncellemediyseniz güncellemenizi tavsiye ederim. Değilse garantiye verin, bilgi silinmesi normal bir durum değil tabi ki..

Hepsini geçtim ben aynı gün 2 adet 5530 aldım ve ikisi de ilk günden bu yana yoğun olarak kullanmama rağmen şarjları 3 gün civarı dayanıyor, wireless olarak mükemmel kalitede modem bağlantısı kuruyorum, kapağı bataryası ve tuşları yerlerine tam olarak oturmuş durumda ve parmaklarımla itmeme rağmen hareket etmiyor, ayrıca iki cihaz da aldığım günden beri sadece 1 kez reset attı, sonrasında buna benzer hiçbir durum oluşmadı..

Tüm bunlar benim cihazlarımda gerçekleşmiyorken sizde bu kadar çok oluşmasının bir sebebi olmalı, kurduğunuz bazı 3. parti yazılımlardan kaynaklanabilir, versiyondan kaynaklı olabilir, cihazın anakart üretim serisi farklı ise atılan flash'ın cinsinden olabilir..

Tek tavsiyem cihazınıza komple bir format atın sonrasında aynı problemlerden biri dahi nüksederse garantiye teslim edin..

Format işlemi için öncelikle;

Menü/Uygulamalar/Dosya Yöneticisi/E:/Seçenekler/Hafıza Kartı Ayarları/Biçimlendir 'i seçin..

Hafıza kartınızın işlemi tamamlandıktan sonra hafıza kartınızı cihazınızdan çıkarın ve de ana ekrandaki telefon tuşlarınızdan *#7370# 'i tuşlayın.. Cihazın ilk ayarları yüklensin mi diye soracak, Kabul edip cihazınızı da formatlayın. (Bu işlem 5-30 dakika arası sürebilir)

Sonrasında hafıza kartınızı takıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

NOT: Format işlemi öncesi varsa önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın!

Eğer bu şekilde de cihazınızda aynı problemlerle karşılaşırsanız tek yapmanız gereken garantiye teslim etmek olacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

Telefonu çok kurcalayınca telefon bazen kaldıramıyor ve resetleniyor. Fakat benim başıma resetlendiğinde hiç böyle bir silinme olayı gelmemişti.

Çözümüne gelince; telefonunu belirli aralıklarla yedeklemelisin. PC Suite adlı program ile bunu yapman mümkün. Böylece bir daha aynı durum ile karşılaşırsan, son yedeklediğin yerden telefonu kullanmaya başlayabilirsin. Yedekleme 2-3 dakika sürüyor, yedeği telefona atmakta 2-3 dakika sürüyor. Yani pek vaktini almıyor.

zaten yedekliyorum,silinme olayına gelince aslında tam silinme olmadı şöyleki telefon tekrar açılınca eski kırmızı tema çıktı ve ana menüdeki rehber kısayollarındaki resimler ilk açılışta görünmemesine rağmen eskisi kadar net olmasada geri geldiler birkaç saniye sonra,fakat o kişilere arama yaptığım zaman resimleri tam ekran olmadı ufacık göründüler,bende tekrardan resimleri atamak zorunda kaldım.Temayı da tekrar değiştirdim,telefondan silinme durumu olmadı yani.

Bu arada telefonu alalı 9 gün olmasına rağmen hiçbir zaman gün içinde fazla kurcalamadım,durup dururken de resetlendiği oldu,görüşme yaparken de ve en son bgn kulaklığı denemek için mp3 dinlerken de...Telefon hiçbirzaman kötü demiyorum zaten bende çok sevdim fakat bendeki sorunun ablamda olmaması bana resetlenme olayının pek doğal birşey olmadığı şüphesini uyandırdı.Yazılımım en son sürüm.Yalnız şöyle birşey var turkcell aldığımız 2 telefonu da ayrı ayrı yerlerden getirtti,ellerinde kalmamıştı çünkü.Dikkatimi çeken bir diğer şey her 2 telefonun da güncellemesini ben yaptım,kendi telefonumda güncelleme yaptığımda 129mblik bir dosya indirdim fakat diğer telefonda 29mblik bir dosyayla güncelleme bitti.Sanırım benim telefonumun sürümü daha eskiydi.

Bir arkadaş task manager programı kurmamı önermişti,neye yarar nasıl kullanılır bilen varmı acaba?

bynedim peki içindeki bilgileri yedekleyip format atarsam sonra geri yükleme yaptığımda herşey tekrar yüklenmiş olur mu,yoksa tek tek tekrar kurmam mı gerekir?

Yüklemiş olduğum programlar:

mini opera,handy shell(hernekdr henüz kullanamasamda),fring,fifa10,asphalt,touch guitar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 9 Ekim 2009; 15:20:44 >

• bu arada fabrika ayarlarına dön dedikten sonra kilit kodu sordu?
  • Yüklediğin programlar olmadan zaten denemen gerekli, yani ilk aldığın günkü ayarlarda ve konumda bir telefon şeklinde denemeni tavsiye ettim. Bu programları sonradan tekrar kurabilirsin.

Kilit kodu kullanma kılavuzunda belirtilmemişse 0000 veya 1234'tür, 5 haneli ise 00000 veya 12345'tir değiştirmediyseniz..
  • beyler bi sorum olacak, opera ile youtube yada başka video sitelerinden video izleyebiliyormusunuz ? izleyebiliyorsanız nasıl memnunmusunuz ? takılmalar oluyor mu ? bi sorum daha olacak geçenlerde arkadaşım arabdamda n97 telefonuyla bişeylerler yaptı ve arabamın radyosundan telefonundaki şarkıları çaldı. bu özellik 5530da var mı ? yok ise 5800 da var mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim
  • oldu format işi tmmdır teşekkürler,şimdi program fln yüklemeden bir süre kullanmamı mı öneriyosunuz?

kilit kodunu doğru girmiştim en son ve telefon kapanıp açılmıştı,ilk açtığım gibi sihirbaz çıktı ekranda,format attı diye düşündüm fakat güncelleştirmeye girdiğimde yazılımınız ztn güncel dedi,format atılmış olsa yazılımın da eskiye dönmüş olması gerekmezmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 9 Ekim 2009; 16:46:13 >
  • Arkadaşlar herkes merhaba.Bugün kendimi tutamayıp 5530 aldım.5800 ve 5530 arasında çok kaldım ama fiyatı söz konusu olunca 5530 u seçtim.Tabi birde 5800 hakkında okuduğum yorumlarında etkisi oldu.Telefon gerçekten çok güzel.Ben şuan Finlandiya'dayım.230 € ya aldım telefonu.Fiyatı nasıl sizce?Önceki telefonun 5700 dı.Halen duruyor.5700 dan sonra biraz zorlandım kullanmada ama hız olarak gerçekten çok mükemmel telefon.Sayfalarda okuduğum gibi plastik kalitesi bana da çok iyi gelmedi.Hem beyazı-hem siyahı vardı.Beyaz rengide güzel duruyordu ama kirlenmesi daha kolay olduğu için siyahı tercih ettim.Ekranı çok hoşuma gitti telefonun rahatlıkla parmaklarımla kullanabiliyorum.Kalemle kullanması daha iyi oluyor tabi.İçinden 4 gb lık hafıza kartıyla aldım.Sanırım 16 gb a kadar destekliyor.Telefonun şarzı konusunda yorum yapamıycam şuan.Daha alalı 1-2 saat kadar anca oldu.İlerleyen zamanlarda yine yorum yapmaya çalışıcam.Herkese iyi forumlar.

• arkadaşlar teknosaya ne zaman gelir haberiniz varmı
  • Hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar benim şu wireless a bağlanamama sorun hala devam ediyor modemin dibine kadar giriyorum bağlantı yaptıktan sonra beyaz sayfa açılıyor bi 15 sn bekledikten sonra ağ geçidi izin vermiyor diye hata alıyorum yarım edebilecek biri var mı ? ne yapmalıyım ?
  • slm arkadaşlar bu tarz bi telefon arıyorum 5530u internetten baya bi araştırdım ama hep kağıt üzerindeki özellikleri görebiliyoruz.

-film izleyebileceğim
    -kaliteli müzik dinleyebilceğim
    -en önemlisi wwi-fi ile internete girebileceğim bi telefon arıyorum

sizce bu telefon nasıl kullanışlı mı ekranı küçük normal falan diye tartışılmış sizce kullanışlı mı fiyatı uygun mu değer mi?
  • İzlenimler için teşekkürler. Telefonu alacak arkadaşlar için bir alternatif olması açısından, Vatan Bilgisayar'da numarasını Turkcell'e geçirene ya da yeni bir Turkcell hat (tabi faturalı ve6 ay iptal etmeyeceğinize dair taahhütlü) alana tüm cep telefonlarında %25 indirim var. Normal fiyatı 576 olan 5530 bu şekilde 432 liraya (5 taksit) geliyor. Faturalı hattın yeni vergisi ne kadar onu bilmek lazım. Şimdilik kampanya iyi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Ovi Suite'i kurun arkadaşlar bilgisayarınıza ayrıca nokia sitesinden PC Suite te indirin, bu bahsettiğiniz problemlerin çoğu için aşılabilir kolaylıklar sağlayacaktır. Telefonunuzla ilgili ehr türlü işlemi bilgisayarınızdan yapabilirsiniz, PC üzerinden telefonunuza arama bile yaptırabilri sms bile atabilirsiniz. Bilgisayar başındayken gayet kullanışlı oluyor gelen sms'lere zaten bakıyor olduğunuz monitör üzerinden bakıp bilgisayar üzerinden yanıtlamak..

Ayrıca rehberinizi mesajlarınızı ister yedekler ister kopyalar isterseniz de cihazınızı güncel versiyona yükseltebilirsiniz ve isterseniz bir videoyu sürükleyip PC Suite üzerindeki telefonunuzun resmine bırakıp otomatik olarak programın convert edip kopyalamasını sağlayabilirsiniz, yani video dönüştürmek veya dönüştürürken çözünürlük kalite vs ayarları ile uğraşmanıza da gerek yok.. Tabi fotoğraf mp3 ve tonlarda da geçerli..

Benden tavsiyedir..

Bu arada msn için Nokia bölümündeki oyun program ve tema içerikli konumuzda yayınlanan Windows Live Messenger'ı kurdum, sorunsuz bağlanıyorum.. Versiyon: 5.003.1001.en Bunun dışında Fring programını kurarak ta hem diğer Fring'li veya Skype'lı arkadaşlarınızla listenize ekleyip ücretsiz görüşebilir hem de MSN, Skype, Google Talk, Twitter, Facebook vs.'deki accountlarınıza kayıtlı tüm arkadaşlarınızla MSN benzeri şekilde ortak liste oluşturup mesajlaşabilrisiniz.. Bu da alternatif bir MSN Messenger olabilir..

Ben Pc Suite 7.1 indirip kurdum fakat bir türlü telefonu görmedi neden olabilir acaba? Teşekkürler..

• blue1907

Format işlemi versiyonu downgrade etmez, cihazın içerisindeki gerekli gereksiz tüm bilgilerin ve ayarların sıfırlanması anlamına gelir.. Bu şekilde denemeni önerdim, eğer eski problemlerin gerçekleşmezse kurduğun bir yazılımdan kaynaklı olabilir, tekrar nüksederse ve rahatsızlık verecek seviyede ise garantiye vermeni öneririm..

Ayrıca nasıl bilgisayarda birçok program oyun müzik vs aynı anda açtığımızda kilitlenme ile karşılaşıyorsak bu cep telefonlarının sisteminde de mümkündür bu yüzden buna dikkat ederek kullanmanızı öneririm, yani her açtığınız uygulamayı NO veya Menü tuşu ile değil seçeneklerinden çıkış yaparak kapatmanızı öneririm..

oguzhandincel1

Türkiye garantili olarak 5530 4gb hafıza kartı ile 550-600TL arası genel olarak bulunabilir, o rakamlarla verdiğin parayı kıyaslayabilirsin.. Hayırlı olsun..

Zivro

Ben 5530'a verilen rakamın değer olduğunu düşünüyorum, hele ki 3g kullanma niyetinde değilseniz ideal telefonlardan biri.. Müzik kalitesini tartışmaya gerek yok XM adı altında üretilmiş bir cihaz fazlasıyla bu kaliteyi veriyor, İnternet kalitesinde ise wi-fi modülü beklediğimden daha iyi çıktı, iPhone ile kıyasladım çok daha fazla modemle kesintisiz bağlantı kurabildim, nokia'nın e serisi telefonlarını andırıyor. Bu iki konuda problem yaşamazsınız, işlemci kalitesi ve ram'i ortada, ekran çözünürlüğü ve parlaklığı ise maksimum seviyede bir cihaz bu noktada da film izlemeniz için önemli tek nokta ekran boyutu kalıyor, ona da siz karar vereceksiniz fakat elinize alıp ekranı açıp incelemeniz en sağlıklı sonucu verecektir..

PELOTON

Ben PC Suit için herhangibir ayar yapmadım, sadece telefonu usb ile bağlayıp pc suiti çalıştırıyorum. Cihazdan da bağlantı noktası olarak kabloyu bağladığımda sorduğu soruya PC Suite olarak seçiyorum. Seçmeseniz dahi PC Suit cihazı bağlar bağlamaz görüyor. Belki versiyondan kaynaklıdır. Ben 7.1.30.9 versiyonunu kullanıyorum 5530 XM destekli sürümdür..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sercanti

Arkadaşlar benim şu wireless a bağlanamama sorun hala devam ediyor modemin dibine kadar giriyorum bağlantı yaptıktan sonra beyaz sayfa açılıyor bi 15 sn bekledikten sonra ağ geçidi izin vermiyor diye hata alıyorum yarım edebilecek biri var mı ? ne yapmalıyım ?

Ben bu problemi şu şekilde yaşıyorum; eğer modem aktif, telefonla da modeme rahatlıkla bağlandıktan sonra internet bağlantısı gelmiyorsa veya çok düşük kalitede ise aynen ''Ağ Geçidi Cevap Vermiyor'' uyarısı alıyorum.. Bilgisayardan da kontrol etmişsinizdir, bağlantınız vardır sanırım ama ilk olarak bu durumdan kaynaklıdır bu uyarı, yani modem kablosuz bağlantıya izin veriyor ancak internet sayfası açmıyorsa internet yoktur..

Bunun dışında modeminiz şifreli ise veya mac filtreleme kullanıyorsa bir denemelik tüm şifrenizi ve filtrelemelerinizi modem ayarlarınızdan iptal etmenizi ve o şekilde bağlanmayı denemenizi öneririm. Eğer şifre olmadan bağlandıktan sonra internete de problemsiz giriyorsanız sorun şfireleme sistemindedir, ya telefonunuz kullandığınız şifreleme yöntemini desteklemiyordur ya da o konuda farklı bir problem vardır.

Eğer modem şifresizken ve internet bağlantısı kesinlikle varken yine de modeme bağlanıp internet sayfası açmak istediğinizde aynı uyarıyı alıyorsanız büyük ihtimal cihazınızın ayrıntı bağlantı ayarlarından bir değişiklik yapmış olabilirsiniz. Bunu da cihazı fabrika ayarlarına çevirerek tekrar ilk günkü haline getirip deneyebilirsiniz.

*#7370# YES ile numerik arama tuşlarından formatlayabilir veya Menü/Ayarlar/Telefon/Telefon Yönetimi/Orjinal Telefon Ayarları sıralamasını takip ederek cihazınızın ayarlarını ilk günkü haline getirebilirsiniz.. Böylelikle ayarlarınızda sizi engelleyen bir karışıklık olmuşsa çözülecek demektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 10 Ekim 2009; 0:25:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

beyler bi sorum olacak, opera ile youtube yada başka video sitelerinden video izleyebiliyormusunuz ? izleyebiliyorsanız nasıl memnunmusunuz ? takılmalar oluyor mu ? bi sorum daha olacak geçenlerde arkadaşım arabdamda n97 telefonuyla bişeylerler yaptı ve arabamın radyosundan telefonundaki şarkıları çaldı. bu özellik 5530da var mı ? yok ise 5800 da var mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.