Şimdi Ara

=> Nokia 603 | Belle FP2 - 1 GHz - 3.5' CB - MikroSIM - 720p - 5MP - NFC <= (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
8
Favori
89.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Yedeği almak için rehberden seçeneklerden sekronize ile yedeğini,nokia hesabın üzerinden alabilirsiniz. Ama tam emin değilim

telefonun kendi senkronizasyon özelliği ile rehber, ajanda vb. alanları nokia hesabınıza yedekleyebilirsiniz.
  • t9 sözlük mü varmış hiç farkında olmadığım ve kullanmadığım birşey. yeni versiyondan memnunum. telefon işlemci performansı olarak 10 numara, ama batarya için aynı şeyi söyleyemem.
  • Merhaba;
    15.10.2012 tarihi itibariyle ben de Nokia 603'lüler kervanına katıldım. Daha önce android işletim sistemli bir telefon kullanmıştım. Ancak symbian belle (with fp2) işletim sistemine de alışmak hiç zor olmadı. Cihazın hızı ve tepki süresi beni tatmin etti. Bataryası, ilk gün keşfetmek amacıyla biraz fazla kurcalamış olacağımdan gece saat 00:00'a kadar dayanabildi en fazla. Telefonu Saturn'den Finansbank kredi kartıyla 3 ay ertelemeli olarak 10 taksitle 499 TL'ye aldım. Aslında aklımdan Galaxy Ace 2 veya Xperia U almak geçiyordu ancak bu telefonun kampanyalı olduğunu görünce özellikleriyle ilgilenmeye başladım. Satıcı arkadaş ta telefonla ilgili bilgilendirdi. Benim için kamera performansının (Nikon S6200'ü de iş icabı yanımda taşıdığımdan) çok fazla önemi yok. Adama sadece bu telefona sen olsan 499 TL verir miydin diye sordum. Cihazda 1 Ghz işlemci, 512 MB Ram olduğunu, internet bağlantı hızının 14,4 Mbps olduğunu, ekranının gayet yeterli çözünürlük ve keskinlikte olduğunu dolayısıyla tam bir f/p ürünü olduğunu söyleyince aldım bende. İşletim sistemi oldukça kullanışlı, esnek ve hızlı. 3,5 inçlik ekranı da büyüklük olarak yeterli seviyede. Uygulama anlamında çok fazla oyun seçeneği yok ancak benimde çok fazla oyunla işim yok. Sadece telefonla evdeki kablosuz ağa bağlanırken biraz zorluk yaşadım. Bende Zyxel P660w marka modem var. Telefonla ağa bağlanmayı denediğimde kablosuz ağ şifresini sormuyordu. Otomatik yapılandırmaya uygundur, yapılandırmak için devam deyin gibi birşeyler yazıyordu telefonun ekranında. yaptığım araştırmalar neticesinde sorunun çözümünü http://www.zyxel.com.tr/web/support.shtml?ProgramNo=PRG2008018 adresinde buldum.

"Cep telefonumun Wi-Fi özelliğini kullanarak ZyXEL 660W T1 v2 modemime bağlanamıyorum. (Nokia N92 ,N81, N95, E71, E81, 5800, E65 – Samsung i7500 Galaxy).
    Modeminize web arayüz ekranına erişerek modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Söz konusu modelimiz için en güncel yazılımını buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Modemin Web arayüz yönetim sayfasından Ağ >Yerel Alan Ağı menüsünde Gelişmiş Kurulum kısmında “Herhangi bir IP’yi algıla” seçeneğini devre dışı bırakınız.

Diğer marka/model telefonlar ile herhangi bir ZyXEL modeme bağlantı problemleriniz için;

Ağ>Kablosuz Yerel Alan Ağı menüsünde görünen kanal ile telefonunuzda ayarlı kanalın aynı olduğundan emin olunuz.
    Telefonunuz tüm şifreleme algoritmalarını(WPA2-PSK) desteklemeyebilir. Bu bakımdan değişik şifreleme türlerini deneyebilirsiniz."

Bendeki modem default ayarlarında "Herhangi bir IP'yi algıla" seçeneğinde check box boştu. Kutucuğa tıkladığım anda telefon kablosuz ağ şifresini sordu ve bağlanmayı başardım. Nette yaptığım gezintiden edindiğim izlenim olumlu oldu. Sayfaları gayet yeterli hızda yüklüyor, kullanıcıyı sıkmıyor.
    Bunun dışında telefonla ilgili ciddi bir sorun yaşamadım. Gayet memnunum. İyi ki Nokia 603'ü almışım diyebiliyorum. Telefon şu ana kadar bütün beklentilerime fazlasıyla cevap verdi ve en azından 300 TL'de cebimde kaldı. Cihazla birlikte silikon bir kılıf ve ekran koruma sticker'ı da almıştım. Bu sayede çizilme derdi vs. de kalmadı. Gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum. Uzun lafın kısası ben telefondan memnun kaldım ve almayı düşünenlere de tavsiye ederim. Tabi memnuniyet telefondan ne beklediğinizle de ilgili bir konu. Google Play'deki uygulama zenginliğini Ovi Store'da bulmanız mümkün değil ama telefon olarak kullanmak isteyen, nette gezinmek için alan ve çok fazla oyunla işi olmayan bir kullanıcının işini fazlasıyla görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erolustun

Merhaba;
    15.10.2012 tarihi itibariyle ben de Nokia 603'lüler kervanına katıldım. Daha önce android işletim sistemli bir telefon kullanmıştım. Ancak symbian belle (with fp2) işletim sistemine de alışmak hiç zor olmadı. Cihazın hızı ve tepki süresi beni tatmin etti. Bataryası, ilk gün keşfetmek amacıyla biraz fazla kurcalamış olacağımdan gece saat 00:00'a kadar dayanabildi en fazla. Telefonu Saturn'den Finansbank kredi kartıyla 3 ay ertelemeli olarak 10 taksitle 499 TL'ye aldım. Aslında aklımdan Galaxy Ace 2 veya Xperia U almak geçiyordu ancak bu telefonun kampanyalı olduğunu görünce özellikleriyle ilgilenmeye başladım. Satıcı arkadaş ta telefonla ilgili bilgilendirdi. Benim için kamera performansının (Nikon S6200'ü de iş icabı yanımda taşıdığımdan) çok fazla önemi yok. Adama sadece bu telefona sen olsan 499 TL verir miydin diye sordum. Cihazda 1 Ghz işlemci, 512 MB Ram olduğunu, internet bağlantı hızının 14,4 Mbps olduğunu, ekranının gayet yeterli çözünürlük ve keskinlikte olduğunu dolayısıyla tam bir f/p ürünü olduğunu söyleyince aldım bende. İşletim sistemi oldukça kullanışlı, esnek ve hızlı. 3,5 inçlik ekranı da büyüklük olarak yeterli seviyede. Uygulama anlamında çok fazla oyun seçeneği yok ancak benimde çok fazla oyunla işim yok. Sadece telefonla evdeki kablosuz ağa bağlanırken biraz zorluk yaşadım. Bende Zyxel P660w marka modem var. Telefonla ağa bağlanmayı denediğimde kablosuz ağ şifresini sormuyordu. Otomatik yapılandırmaya uygundur, yapılandırmak için devam deyin gibi birşeyler yazıyordu telefonun ekranında. yaptığım araştırmalar neticesinde sorunun çözümünü http://www.zyxel.com.tr/web/support.shtml?ProgramNo=PRG2008018 adresinde buldum.

"Cep telefonumun Wi-Fi özelliğini kullanarak ZyXEL 660W T1 v2 modemime bağlanamıyorum. (Nokia N92 ,N81, N95, E71, E81, 5800, E65 – Samsung i7500 Galaxy).
    Modeminize web arayüz ekranına erişerek modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Söz konusu modelimiz için en güncel yazılımını buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Modemin Web arayüz yönetim sayfasından Ağ >Yerel Alan Ağı menüsünde Gelişmiş Kurulum kısmında “Herhangi bir IP’yi algıla” seçeneğini devre dışı bırakınız.

Diğer marka/model telefonlar ile herhangi bir ZyXEL modeme bağlantı problemleriniz için;

Ağ>Kablosuz Yerel Alan Ağı menüsünde görünen kanal ile telefonunuzda ayarlı kanalın aynı olduğundan emin olunuz.
    Telefonunuz tüm şifreleme algoritmalarını(WPA2-PSK) desteklemeyebilir. Bu bakımdan değişik şifreleme türlerini deneyebilirsiniz."

Bendeki modem default ayarlarında "Herhangi bir IP'yi algıla" seçeneğinde check box boştu. Kutucuğa tıkladığım anda telefon kablosuz ağ şifresini sordu ve bağlanmayı başardım. Nette yaptığım gezintiden edindiğim izlenim olumlu oldu. Sayfaları gayet yeterli hızda yüklüyor, kullanıcıyı sıkmıyor.
    Bunun dışında telefonla ilgili ciddi bir sorun yaşamadım. Gayet memnunum. İyi ki Nokia 603'ü almışım diyebiliyorum. Telefon şu ana kadar bütün beklentilerime fazlasıyla cevap verdi ve en azından 300 TL'de cebimde kaldı. Cihazla birlikte silikon bir kılıf ve ekran koruma sticker'ı da almıştım. Bu sayede çizilme derdi vs. de kalmadı. Gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum. Uzun lafın kısası ben telefondan memnun kaldım ve almayı düşünenlere de tavsiye ederim. Tabi memnuniyet telefondan ne beklediğinizle de ilgili bir konu. Google Play'deki uygulama zenginliğini Ovi Store'da bulmanız mümkün değil ama telefon olarak kullanmak isteyen, nette gezinmek için alan ve çok fazla oyunla işi olmayan bir kullanıcının işini fazlasıyla görecektir.

Fiyat çok iyiymiş. 499 Lira maliyet fiyatı neredeyse...

• bu telefonu bu sabah alıcam istanbul elden nakit en uygun nerden alırm
  • Güncelleme geldi :) Hemen güncelledim. Gerçekten güzel oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oncat

bu telefonu bu sabah alıcam istanbul elden nakit en uygun nerden alırm

satabilirim. elden nakit 390TL . çiziksiz aralık 2011 faturalı.
  • Bende 18 Ekim itibarı ile Nokia mağazasından aldım bu telefonu. Yanında hediye silikon kılıf ve içinde 40 tane oyun barındıran NFC kartı aldım. Wi-fi ile bağlandığımda hemen sürüm güncellemesi yaptı ve şu anda fp1 olarak görünüyor. Bazı arkadaşlar fp2 kullandığını söylüyor. Arasında ne gibi farklılıklar var fp2 ye geçmeye değer mi?
    3 günde alıştım bu sürümün stabilliğine ve kullanımına..
    Şarj konusu, şu anda çok kurcaladığım için 2 gün civarında gitt ilk şarjım. Gps mükemmel çalışıyor. 30-40 sn'de yer tespiti yapıyor. Ekran parlaklığı ve video oynatma performansı mükemmel. Philips kulak içi kulaklıklarımla gerçekten müzikte ve filmlerde sesi tatmin edici. Dokunmatik hassasiyeti fiyatına göre had safhada.. Uygulama konusunu ise dert etmiyorum çünkü 250.000 uygulama var denilen androidde hafıza ve diğer problemleri atlattıktan sonra kaç uygulama yüklüyor kullanıcılar? Ya da yüklenen uygulamaların kaç tanesini gerçekten işe yaradığı için kullanıyorlar? Gerekli uygulamaları yavaştan yüklemeye başladım ben zaten bence marketi yeterli. Boş zamanlarımda gereksiz uygulamalarla vakit öldürmektense youtubedan video izlemek, sosyal ağlara takılmak, kaliteli müzik dinlemek ya da böylesine kaliteli bir ekranda 720p film izlemek benim için daha keyif verici.. ;)
    Bu arada ilk Nokia telefonum ve gerçekten hayret verici memnuniyetteyim ilk 3 günde :)

• FP 1 geri dönmek isteyenler için "Navifirm ve Phoenix" kullanımı

Bu işlem sırasında tüm sorumluluk size aittir. Yazılım güncellenirken telefonun batarya dolu ( işlem 5 dk kadar sürebiliyor. Bu yüzden batarya boşalıp telefon kapanmamalı) ve telefon usb kablosundan hiçbir şekilde çıkartılmamalıdır. Rehber, mesajlar ve telefon hafızasına kayıtlı olan verilerin yedeği alınmalıdır (Nokia Suite ile alınabilir). Bu işlemden önce bir soft format atılırsa iyi olur

İlk olarak NAVIFIRM ve PHOENIX programlarını indirin.

http://imageshack.us/photo/my-images/839/navic.jpg/

- NAVIFIRM -
    Resimde gösterilen;
    1. Telefonun modelini girin.
    2. Yazılım versiyonunu seçin..
    3. Variants kısmından "russian_tr_black" yazanı seçiyoruz. Eğer bulamazsanız alttaki arama kutusuna "059K2S1" yazın.
    4. Browse butonuna tıklayarak dosyaların nereye kaydedileceğini seçiyoruz. Masaüstünüze RM-779 adında bir klasör oluşturun ve dosyaları bu klasöre indirin..
    5. Download basın ve dosyaları indirin.

- PHOENIX -
    Programın kurlu olduğu dizindeki products klasörünün içine RM-779 klasörünü atın. Dosyaları indirdiğiniz klasör. Bu arada klasörün adı kesinlikle RM-779 olmalıdır.( C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products )
    http://imageshack.us/photo/my-images/94/88082876.jpg/
    Phoenix programını açalım ve file menüsü altından open product tıklayın. Açılan ekranda rm-779 seçin.
    Connections'dan usb ile bağlı olan telefonunuzu seçin. http://imageshack.us/photo/my-images/20/56436249.jpg/
    Ardından FLASHING menüsü altından FIRMWARE UPDATE seçin.
    Karşınıza şöyle bir ekran gelecek: http://imageshack.us/photo/my-images/812/29494336.jpg/
    1. ... tıklayın açılan ekranda seçili yazılım modelini seçin. ( Otomatikte seçilmiş olabilir. ) http://imageshack.us/photo/my-images/825/70915618.jpg/
    2. Update Softwaree tıklayın ve güncellemeye başlayın. İşlem bitince Succesfull ( İşlem başarı ) gibi bir yazı çıkmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 20 Ekim 2012; 23:21:37 >

• Kameranın yeni halini çok beğendim :) Ayrıca pin kodu giriş yeri ve tuş kilidi açma şeklinin değişmesini de beğendim. Sadece yeni klavyeyi pek beğenmedim ama ileride alışırım diye umuyorum.
  • Türkçe karakterlerin de klavyeye dahil edilmesiyle harfler iyice küçülmüş ve birbirine yaklaşmıştı. Mesaj yazarken istemeden başka harflere de basıp durunca baktım olacak gibi değil klavyeyi ingilizce yaptım. Türkçe karakterlerin kapladığı alandan tasarruf edince mesaj yazmak biraz daha kolay hale geldi. Telefonun beğendiğim özelliklerinden bir tanesi de uygulamaların hafıza kartına kurulmasına izin vermesi. İşletim sisteminin kurulu olduğu alana diğer uygulamaların kurulmaması telefonun performansına katkı sağlayacaktır. Dikkat edilirse Nokia, şu anda satışta olan en iddialı modellerinde dahi 1-1,3 GHz işlemci ve 512 MB Ram kullanıyor. Bazı konu başlıklarında ve web sitelerinde öyle ifadelere ve incelemelere denk geliyorum ki okurken şaşırıyorum. Adam seçim yapacak. Kafasında iki model var. Otomatik olarak özelliklerini ister istemez kıyaslama yoluna giderek eleme yapmaya çalışıyor. Bu yöntem bazı özellikleri değerlendirmede işe yarar kesinlikle. Örneğin iki modelin ekranlarını kıyaslayabilirsiniz, kamera performansını, pixel yoğunluğunu vs. ama bu modelde 1 GHz işlemci var 512 MB Ram var, Samsung'un bilmem hangi modelinde 1,4 GHz işlemci ya da 800 MHz dual core işlemci, 1 GB da Ram var demek doğru değildir. Asıl olan bu değerler değil, o telefonla sunulan donanımın hangi işletim sistemiyle birlikte çalıştığı ve kullanıcıya sunduğu performanstır. Örneğin 600 MHz işlemcili ve 256 MB Ram'li IPhone 3GS'in IOS işletim sistemiyle sunduğu performans ve stabiliteyi 1,4 GHz işlemcili ve 1 GB Ram'li Android işletim sistemli bir telefon sunamayabilir. Aynı şekilde Symbian (Nokia) Belle işletim sistemli ve 1 GHz işlemcili bir telefonun sunduğu performans ta Android işletim sistemiyle çalışan 1 GHz işlemcili bir başka telefonla eşdeğer değildir. Kıyaslama yapılırsa elma ile armutun kıyaslaması yapılmış olur ki bana göre çoğu kişinin düştüğü önemli bir yanılgıdır. Bir de çok fazla işlemci gücü ve çok fazla Ram bence her zaman için olumlu bir durum değil. Sonuçta satın aldığınız şey adı üstünde bir cep telefonu ve mobilite bu cihazlarda gerçekten çok önemli. Özellikle Android cihazlarda işlemci gücü ve Ram miktarı sürekli olarak her yeni çıkan modelde arttırılıyor. Donanımın gücü arttıkça cihazın pil tüketimi de doğru orantılı olarak artıyor. Bu da kullanıcıyı şarj cihazlarına bağımlı hale getiriyor. Nokia Symbian işletim sistemiyle bu anlamda optimum bir standart yakalayabilirse pil tüketimi açısından Android kullanan modellerin önüne geçecektir zamanla. Şu anda bile bu konuda açık ara önde olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: steen

Wi-fi ile bağlandığımda hemen sürüm güncellemesi yaptı ve şu anda fp1 olarak görünüyor. Bazı arkadaşlar fp2 kullandığını söylüyor. Arasında ne gibi farklılıklar var fp2 ye geçmeye değer mi?

sorumu tekrarlıyorum fp2'den fp'1e tekrar dönmeye çalışan arkadaşlar var.
  • telefondan 720p hd tam ekran video izleyebilecegim yada indirebilecegim bi site varmı bide 720p viedolar nasıl tam ekran izleyebilirm bazı filmlerin üstünde ve altında siyahlık kalıyo
  • quote:

quote:

Wi-fi ile bağlandığımda hemen sürüm güncellemesi yaptı ve şu anda fp1 olarak görünüyor. Bazı arkadaşlar fp2 kullandığını söylüyor. Arasında ne gibi farklılıklar var fp2 ye geçmeye değer mi?

sorumu tekrarlıyorum fp2'den fp'1e tekrar dönmeye çalışan arkadaşlar var.

bence fp1 daha iyi..fp2 de mesaj yazarken kullanılan t9 sözlük yok..bu da telefonu berbat hale getirmiş..mesaj yazmak ölüm..ayrıca herkezin beğendiği tuş kilidi bence berbat..eski halinde tuş kilidi hemen açılıyordu..şimdi açmak çok zor..bence fp2 yükleme kardeş..çok berbat bişey bu

• Tavsiye için teşekkür ederim. Her ne kadar t9 kullanmasam da şimdilik böyle kalsın o zaman alıştım zaten :)
  • Youtube downloader programı kullanıyorum. İndirirken, videoları 720p olarak dönüştürüp indirme gibi bi seçenek te var..
  • quote:

Youtube downloader programı kullanıyorum. İndirirken, videoları 720p olarak dönüştürüp indirme gibi bi seçenek te var..

Bu programi ben de kurdum. Indirilen videolarin dogrudan hafiza kartina nasil kaydedilecegini bulamadim? Indirdigim videolarin telefonun kendi hafizasina kaydedilmesini istemiyorum. Bunu saglamanin bir yolu var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki gundur klavyede yazi yazarken bir sorunla karsilasiyorum. Telefonun kendi tarayicisindan yazi yazarken cihaz birden bire donuyor. Herhangi bir sekilde tepki vermiyor. Telefonun kendine gelmesi icin bataryayi cikarip takmak zorunda kaliyorum. Fakat ayni sorun Opera Mobile ile yazi yazarken tekrarlanmiyor. Problem neden kaynaklaniyor olabilir? Cozum icin ne yapilabilir? Cevap veren arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolustun -- 23 Ekim 2012; 15:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu da kullanıcıyı şarj cihazlarına bağımlı hale getiriyor. Nokia Symbian işletim sistemiyle bu anlamda optimum bir standart yakalayabilirse pil tüketimi açısından Android kullanan modellerin önüne geçecektir zamanla. Şu anda bile bu konuda açık ara önde olduğunu düşünüyorum.

nokia bence çağın gerisinde kaldı.Belki model çeşidi bakımından lider olabilir. ama bu akıllı telefonlarda nokia da android işletim sistemine geçmeliydi. Symbian'dan vazgeçmemek nokianın sonu olacak. Bazı ortak paydalarda buluşmakta yarar var. Katılmıyorsan bile en azından symbianı açık kodlu yap ki android ve ios programları ile uyumlu versiyonları geliştirilebilsin. Şimdi bakıyorsunuz birçok uygulama, bankalar hatta devlet kurumları bile iphone ve android destekli programları yapabiliyor. Ama symbian versiyonları yok mesela yandexten trafik yoğunluğuna bakmak istiyorum symbianı desteklemiyor.
    Bunları 15 yıldır nokia kullanıcısı olarak söylüyorum. 603 modeli 1 yılı dolmadan en çabuk değiştireceğim model olacak. Yeni alacağım telefon ise kesinlikle symbian olmayacak.

• arkadaşlar hafiza kartındaki fotolari galeride nasıl görebiliriz ?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.