Şimdi Ara

=> Nokia 603 | Belle FP2 - 1 GHz - 3.5' CB - MikroSIM - 720p - 5MP - NFC <= (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
8
Favori
89.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ravelli76

bilgiler için teşekkürler.darty ve electroworld yanlış bilgi vermiş.700 modelini kimse tavsiye etmiyor.samsung galaxy ace plus nasıl,bilginiz var mı

Kim neden tavsiye etmiyor bilmiyorum ama tavsiye edilmeyecek bir tarafı yok. Ben 603 kullanıyorum, abim 700 kullanıyor.

FP1 güncellemesiyle 700'ün işlemcisi 1.3 ghz'a yükseltildi, 603'ünkü 1 ghz kaldı.

Telefonun standart kullanımında bu çok fark edilmese de, işlemci farkı telefonun açılışında ve tarayıcı performansında kendini belli ediyor.

700 daha hızlı açılıyor ve siteleri bariz daha hızlı yüklüyor.

Aynı bağlantıda phonearena.com sitesinin tam versiyonunu 603'ten 7 saniye daha erken açtı.

Benim internet bağlantımda (smile 8 mbp/s) 603 siteyi 66 saniyede, 700 ise 59 saniyede açtı.

700 Sunspiderda yaklaşık %15 daha iyi sonuç aldı.

Eski browsermark testinde benim 603 standart tarayıcı ile 37 bin küsür puan alırken, 700 41 bin küsür puan aldı.

Bunlar haricinde 700 daha kompakt boyutları ve ince yapısı sebebiyle bir bayanın kullanımına daha uygun. 603'e göre bariz küçük.

Amoled ekranı 603'e göre daha canlı renkler sunuyor.

İkisinin ekran çözünürlüğü de aynı ama 700'ün ekranı 0.3" daha küçük olması sebebiyle piksel yoğunluğu açısından daha başarılı.

700'ün karanlık ortamlarda baya işe yarayan bir flaşı var, 603'ün yok.

700'de gorilla glass var, 603'te yok.

603'ün daha iyi olduğu alanlar da var tabii ki.

O kadar güzel bir gövde tasarımı var ki, ele muhteşem oturuyor. Kullanım rahatlığı açısından 700'e fark atar.

Siyah olanın kapağı mat ve kaymayı önleyen bir yapıda. Elde çok iyi ve kaliteli hissettiriyor.

Daha büyük olan ekran sebebiyle hem klavyeyi kullanmak, hem de internette gezinmek daha kolay.

Yine gövde tasarımı ve ekran sebebiyle oyun meraklılarına daha çok hitap ediyor.

şps lcd ekranı, 700'ün amoled ekranına göre daha gerçekçi renkler veriyor.

700'ün ekranı amoled ve parlak olsa da güneş altında 603'ün ekranı daha iyi sonuçlar veriyor.

Bataryası daha çok dayanıyor.

Gövdesi 700'e göre çok daha az ısınıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bu saydıklarım dışında kamera performanslarına kadar aynı cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

bilgiler için teşekkürler.darty ve electroworld yanlış bilgi vermiş.700 modelini kimse tavsiye etmiyor.samsung galaxy ace plus nasıl,bilginiz var mı

Kim neden tavsiye etmiyor bilmiyorum ama tavsiye edilmeyecek bir tarafı yok. Ben 603 kullanıyorum, abim 700 kullanıyor.

FP1 güncellemesiyle 700'ün işlemcisi 1.3 ghz'a yükseltildi, 603'ünkü 1 ghz kaldı.

Telefonun standart kullanımında bu çok fark edilmese de, işlemci farkı telefonun açılışında ve tarayıcı performansında kendini belli ediyor.

700 daha hızlı açılıyor ve siteleri bariz daha hızlı yüklüyor.

Aynı bağlantıda phonearena.com sitesinin tam versiyonunu 603'ten 7 saniye daha erken açtı.

Benim internet bağlantımda (smile 8 mbp/s) 603 siteyi 66 saniyede, 700 ise 59 saniyede açtı.

700 Sunspiderda yaklaşık %15 daha iyi sonuç aldı.

Eski browsermark testinde benim 603 standart tarayıcı ile 37 bin küsür puan alırken, 700 41 bin küsür puan aldı.

Bunlar haricinde 700 daha kompakt boyutları ve ince yapısı sebebiyle bir bayanın kullanımına daha uygun. 603'e göre bariz küçük.

Amoled ekranı 603'e göre daha canlı renkler sunuyor.

İkisinin ekran çözünürlüğü de aynı ama 700'ün ekranı 0.3" daha küçük olması sebebiyle piksel yoğunluğu açısından daha başarılı.

700'ün karanlık ortamlarda baya işe yarayan bir flaşı var, 603'ün yok.

700'de gorilla glass var, 603'te yok.

603'ün daha iyi olduğu alanlar da var tabii ki.

O kadar güzel bir gövde tasarımı var ki, ele muhteşem oturuyor. Kullanım rahatlığı açısından 700'e fark atar.

Siyah olanın kapağı mat ve kaymayı önleyen bir yapıda. Elde çok iyi ve kaliteli hissettiriyor.

Daha büyük olan ekran sebebiyle hem klavyeyi kullanmak, hem de internette gezinmek daha kolay.

Yine gövde tasarımı ve ekran sebebiyle oyun meraklılarına daha çok hitap ediyor.

şps lcd ekranı, 700'ün amoled ekranına göre daha gerçekçi renkler veriyor.

700'ün ekranı amoled ve parlak olsa da güneş altında 603'ün ekranı daha iyi sonuçlar veriyor.

Bataryası daha çok dayanıyor.

Gövdesi 700'e göre çok daha az ısınıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bu saydıklarım dışında kamera performanslarına kadar aynı cihazlar.

bu kadar ayrıntılı bilgiyi benimle paylaştığın için teşekkürler.en iyi eşimi en yakın mağazaya götürüp,düşündüğüm modelleri bir bire inceletip,onun beğendiği modeli almak.tim'de çalışan eleman bana turkcel maxi plus nokia 700'den kat ve kat üstün bir model dedi.belki tamamen satış politikası gereği öyle söylemiştir.tekrar teşekkür ederim.

ayrıca Mr.ED ve erolustun nicki arkadaşlarada çok teşekkür ederim.

• arkadaşlar telefonda merak ettiğim 1 2 ayar var

*bataryasının yüzde kaç kaldığını nasıl görebiliyoruz bir defa kapatırken tam böyle %10 gibi gördüm ve bir daha bunu görebilmek için aradım taradım bulamadım
    *hafıza durumuna bakınca hafıza kartı ve kendi hafızasından başka bir de cd işareti olan E sürücüsü var 1.4 gb boş yer diyor bu nedir çözemedim
    *ilk defa dokunmatik kullanıyorum ve pek hızlı mesaj yazamıyorum şuan.sizce alışlır mıyım bu durum biraz gıcık etti beni alışamazsam satıcam sanırım

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanlab -- 26 Aralık 2012; 13:09:35 >
  • Arkadaşlar 603 un hangi rengini alsam hangisinden arka kapak vs cikiyor mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceanlab

arkadaşlar telefonda merak ettiğim 1 2 ayar var

*bataryasının yüzde kaç kaldığını nasıl görebiliyoruz bir defa kapatırken tam böyle %10 gibi gördüm ve bir daha bunu görebilmek için aradım taradım bulamadım
    *hafıza durumuna bakınca hafıza kartı ve kendi hafızasından başka bir de cd işareti olan E sürücüsü var 1.4 gb boş yer diyor bu nedir çözemedim
    *ilk defa dokunmatik kullanıyorum ve pek hızlı mesaj yazamıyorum şuan.sizce alışlır mıyım bu durum biraz gıcık etti beni alışamazsam satıcam sanırım

teşekkürler.

-Nokia'nın battery monitor diye güzel bir uygulaması var. Wigdet olarak eklediğinizde bataryanın yüzde kaç kaldığını gösteriyor. Yüzdelik kısmın üstünde de kullanım biçimlerine göre bataryanın kaç saat dayanabileceğini gösteriyor.

-O hafızayı da depolama ya da uygulama kurma amaçlı kullanabilşirsiniz.

-Alışırsınız.

• quote:

arkadaşlar telefonda merak ettiğim 1 2 ayar var

teşekkürler.

Batarya için aşağıdaki linklen istediğin programı indirip yükleyebilirsin,

http://gallery.mobile9.com/topic/?ii=3719&ty=99&tp=battery

Telefonunuzun Depo Hafızası 2 GB'dir ve sizinkinde 1.4 GB'lik boş bir alan var, müzik, fotoğraf, video, uygulama vs yüklemek istediğinizde bu boş alanı kullanabilirsiniz, Telefon Hafızası ise daha az boyuttadır (güncellemeler, bazı temalar vs buraya otomatik olarak alınır), burası ne kadar boş kalırsa telefonda kasılma o kadar az olur,

Ben 701 kullanıyorum, hemen hemen aynı özelliklere sahip telefonlar, ilk başta ben de zorlanmıştım mesaj vs yazmakta ama dil ayarlarını yaparsanız T9 sözlüğü çok rahat kullanabilirsiniz, tahmin de hemen çıkıyor zaten Ayarlar-Telefon-Dil-Telefon dili Türkçe, Yazma Dili Türkçe, yazma dilini tıklayın, açılan ekrandan Türkçe yazan yeri bir kez daha tıklayın Qwerty pasif, Telefon Tuş takımını ise aktif hale getirin dokunarak, en alttaki kelime önerisini de aktif hale getirdiğiniz zaman çok rahatlıkla kullanacağınıza eminim

• çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için, t9 hiç denememiştim ilk olucak benim için:) yalnız bu depolama alanına mesajları koyamamak kötü olmuş hafıza kartım şuan yok o yüzden hep küçük olan hafızaya atıyor en yakın zamanda bi micro sd şart oldu.
  • quote:

bu kadar ayrıntılı bilgiyi benimle paylaştığın için teşekkürler.en iyi eşimi en yakın mağazaya götürüp,düşündüğüm modelleri bir bire inceletip,onun beğendiği modeli almak.tim'de çalışan eleman bana turkcel maxi plus nokia 700'den kat ve kat üstün bir model dedi.belki tamamen satış politikası gereği öyle söylemiştir.tekrar teşekkür ederim.

TİM'deki eleman cahilliğinden öyle konuşmuş. Android var ya hani, o sebeple ezbere konuşulan laflar onlar.

1 kere 700'ün işlemcisi 1.3 ghz, Maxi Plus'ınki 800 mhz.

700'ün de, 603'ün de ekranı Maxi Plus'a göre çok daha iyi.

Malzeme ve montaj kalitesi Maxi Plus'a fark atar.

Çizilmelere karşı daha dayanıklı bir ekranı var.

700'ün telefon raminden hariç 128 mb rame sahip, 250 mhz hızında çalışan Broadcom BCM2763 gibi çok kaliteli bir grafik işlemcisi var.

Makro eksikliği haricinde 700'ün kamerası daha başarılı sonuçlar veriyor.

Belle işletim sistemi, Android'e göre daha sistem dostu bir işletim sistemi. Ram kullanımı konusunda Belle daha başarılı. Maxi Plus'ta 5 uygulama çalıştırdığınızda telefon şişer, 700'de 30 program çalıştırsanız bile kullanımınıza devam edersiniz.

700'ün dokunmatik ekranı daha hassas.

Maxi plus için söylenecek tek iyi taraf uygulama bolluğu. Belle'de de temel programları eksiksiz bulabilirsiniz.

Yani çok fark var. 700 ve 603 gibi kaliteli cihazların yanına seçenek olarak konulması bile hata Maxi Plus'ın. Size tavsiyem direk kafanızdan silin. Android işletim sistemi adam gibi kullanabilmek için çok daha yüksek bir donanıma ihtiyaç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 26 Aralık 2012; 22:23:24 >

• quote:

Maxiplus5 donanımhaber incelemesini izlemiştim telefon fiyatını hak etmiyor. http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Turkcell-Maxiplus5-video-inceleme.htm.

Şahsen 500 - 650 tl fiyat aralığında her türlü nokya cihazlara bakılmalı. Donanımsal olarak muadilleri olarak gösterilen ürünlerden daha iyi fakat tek sancılı tarafa o donanımı kullanacak uygulama sayısı pek yok. O fiyata alınan android telefonlar ise donanımsal olarak yetersiz kalıyor (Özellikle ram miktarı az).
    Bana kalırsa eşinizi götürün ve birebir kendi denesin; hangisi hoşuna giderse ona göre seçiminizi yapın. İki cihazında artı ve eksileri var.(@Utku nickli arkadaş detaylı yazmış.)
    Bu arada nokia 603'e 510 liradan fazla para vermeyin. Online olarak alacaksanız daha uygun fiyatlardan da alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 26 Aralık 2012; 20:43:55 >

• Beyler Dungeon Hunter 2 online oynamak isteyenler eklesin.

Gameloft hesabı: ermaned
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Bu arada nokia 603'e 510 liradan fazla para vermeyin. Online olarak alacaksanız daha uygun fiyatlardan da alabilirsiniz.

Darty'de şu anda 479 lira. Cidden şu anda mükemmel bir fiyata sahip. Şaka gibi. Bu fiyatlardaki android telefonlar bu cihazın asla rakibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

quote:

Maxiplus5 donanımhaber incelemesini izlemiştim telefon fiyatını hak etmiyor. http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Turkcell-Maxiplus5-video-inceleme.htm.

Şahsen 500 - 650 tl fiyat aralığında her türlü nokya cihazlara bakılmalı. Donanımsal olarak muadilleri olarak gösterilen ürünlerden daha iyi fakat tek sancılı tarafa o donanımı kullanacak uygulama sayısı pek yok. O fiyata alınan android telefonlar ise donanımsal olarak yetersiz kalıyor (Özellikle ram miktarı az).
    Bana kalırsa eşinizi götürün ve birebir kendi denesin; hangisi hoşuna giderse ona göre seçiminizi yapın. İki cihazında artı ve eksileri var.(@Utku nickli arkadaş detaylı yazmış.)

603 modelinde flaş olmadığı için ondan vazgeçtim.nokia 700 yada galaxci ace plus arasında kara vereceğim.bütçem max 600-650 tl.

• mesaj yazamıyorum stabil bi şekilde deli olmamak elde değil var mı bi yöntemi olan satıcam galiba telefonu.
  • quote:

mesaj yazamıyorum stabil bi şekilde deli olmamak elde değil var mı bi yöntemi olan satıcam galiba telefonu.

Klavye dili Turkce ise Ingilizce yapin. O zaman klavyedeki Turkce karakterler ortadan kalkar. Tuslar biraz daha buyuyor. Yazi yazmak kolaylasiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolustun

quote:

mesaj yazamıyorum stabil bi şekilde deli olmamak elde değil var mı bi yöntemi olan satıcam galiba telefonu.

Klavye dili Turkce ise Ingilizce yapin. O zaman klavyedeki Turkce karakterler ortadan kalkar. Tuslar biraz daha buyuyor. Yazi yazmak kolaylasiyor.

Alıntıları Göster
    quote:

adamım bu harika tavsiyen sayesinde özellikle yan çevirince telefonu gayet hız farkı olmaya başladı teşekkürler umarım daha da akıcı yazabilirim.

• quote:

quote:

adamım bu harika tavsiyen sayesinde özellikle yan çevirince telefonu gayet hız farkı olmaya başladı teşekkürler umarım daha da akıcı yazabilirim.

Yardimci olabildigime sevindim. Bir de Swype diye bir uygulama var. Yazi yazmak icin parmaginizi kaldirmadan harflerin uzerinde surukluyorsunuz. Ben gerek duymadigimdan programi kullanmadim. Youtube'da kullanim videolari mevcut.

• 2.Güncelleştirme geri mi çekildi ? Birde NFC özelliğini kullanamıyorum,yani NFC kağıdından okutmaya çalışıyorum ama olmuyor :T
  • şu telefonun kamerası için autofocus sağlayabilcek bir program olsa tadından yenmezdi valla.
  • quote:

şu telefonun kamerası için autofocus sağlayabilcek bir program olsa tadından yenmezdi valla.

http://www.****.com/symbian-3-video-kayit-video-oynatici/harald-meyer-camerapro-qt-3-2-4-symbian-3-signed-732226.html#post5625632

Programi denemedim ama yazdigina gore dijital zoom yapilabiliyormus bu uygulamayla. Not: Link sansurlenirse yildizli alana **** yazmaniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Loosey

2.Güncelleştirme geri mi çekildi ? Birde NFC özelliğini kullanamıyorum,yani NFC kağıdından okutmaya çalışıyorum ama olmuyor :T

2.Güncellemenin geri çekilip çekilmediğin bilmiyorum.
    NFC okumamasının sebebi NFC'yi kapalı hale getirmiş olabilirsiniz. Açmak için Ayarlar --> Bağlantılar --> NFC (Açık) olacak.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.