Şimdi Ara

## Nokia 6700 Classic (5 MP kamera, GPS, HSDPA) ## (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
584
Cevap
2
Favori
98.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler dün sipariş verdim yarın elimde olacak gümüş 6700c, fakat yeni öğrendim ki telefon rehberi hafızası sadece 1000 ile sınırlıymış. Benim halihazırda 1500'ün üzerinde numaram var. Bunu yükseltme olanağı yok mu? Dahili 170Mb hafıza çok daha fazla numarayı alması gerekmez mi?
    Yoksa başka tel almak durumunda kalacağım, cevap gerekli.
  • 6700 için yeni firmware çıktı v10.50 güncelleyin
  • 10.50 yi guncellemek istiyorum ama bir turlu yapamiyorum simdiye kadar diger tum telefonlarimi sorunsuz yapmistim ama 6700'da olmadi,

yazilimi buluyor ve cekiyor, baslangicta daha telefon test mode'a geciyor ekrandada yazilim guncellestirmesi basarisiz diyor altindada dogrudan baglayin filan diyor, yeniden dene dediginizde sim kartin takili olduguna emin olun diyor, ornegin kapatip aciyorsunuz telefonu yeniden dene diyorsunuz, hoop tekrar basa donuyor yeni guncelleme denetle baslat vs. yine yuklenemiyor..

spesifik bisimi yapmak lazim?

tesekkurler
  • Arkadaşlar abim alıvermiş sağolsun. Bugün elime ulaştı..

Yeni telefonla birlikte yeni hat alacağım için şuan hattım yok. [Kendi hattımı anneme devrettim :) ]

Yani Arkadaşlar telefonu hatsız çalıştırdım. Nasıl diye soranlar için.. İlk temas gayet hoş.. Telefondaki ilk izlenimlerim aşırı olumlu..

Aslında 6500 Slide istiyordum. 400 küsür liraya alacaktı abim. Sonra bu telefonun kampanyası varmış. 400 küsüreymiş yine..

Dedim nasıl olsa 400 lira.. Onu alacağıma bunu alırım bu daha iyi..

Abim de bunu almış yollamış. Bak bi beğenmezsen geri veririz dedi. Telefon iyi güzel de..

Kamera açılmıyor.. Kamera beklemede diyor sürekli. Devam dedikçe beklemede diyor.

Biraz araştırayım dedim 6300 için "Güncelleme yap düzelir" demişler. Bende acaba öyle mi yapmam lazım diye güncelleme işine kalkıştım. Evet telefon eski. v7.90

v10.50 çıkmış. Ancak NokiaSoftwareUpdater programını kurup denememe rağmen güncelleme yapamadım. pho arkadaşımızın dediği sorunlar oluyor.

Telefon birden Test Mode'a geçti ve bir süre sonra NSU'dan hata geldi. Telefonu Genel-Sessiz moduna alın veya Çevrimiçi hale getirin falan diyor.

Baya bi uğraştım ama olmuyor. Sonra telefon TestMode'da kaldı. Aklım çıktı valla :D Kapatıyorum açıyorum yine aynı oluyor. En son bataryayı söktüm taktım düzeldi.

Phoenix programı varmış onunla yapılıyormuş. Ama biri dedi ki "Program kullanırsan garantisi bozulur. + Riskli"

Daha önce hiç güncelleme falan da yapmadım. Korkuyorum da açıkçası. Bir de NSU'da Felaket tellalı gibi sürekli "Telefonunuzu kaybedebilirsiniz, Ciddi hasarlar oluşabilir" diyor.

En son Phoenix programını indireyim dedim. Onu da beceremedim. Ş*r*fs*z Rapid 2 haftadır bişey indirmememe rağmen indirmişsin, Premium üye olman lazım diyor.

Anlayacağınız o programa da ulaşamıyorum..

Ne yapmam lazım bi fikir verin lütfen.

Ayrıca kamera neden açılmıyor? Dedikleri gibi güncelleme mi? Yoksa açmam gereken bişey mi vaR?

Uzun bi yazı olmuş.. Sonuna kadar okuyan herkese teşekkür ederim..

• Merhaba Xenon,

oncelikle sunu belirtmek istiyorum, kamera olayinin versiyonla pek bi ilgisi gozukmuyor bende 7.90 versiyonunu kullaniyorum ama bekleme moduna uzun sure kullanmayinca geciyor, buda ayarlarda ilgili secenegi vardir diye dusunuyorum..

guncelleme olayinada gelince ben daha evvel NSU ile sorunsuz yaptim guncellemeleri (diger modellerde) bunda ise olmadi, birde telefonun ustunde kendi kendini guncelleme imkani var internetten download edip guncelliyor, NSU ile olmadi bari burasi yapsin diye dusunurek onu denedim, oradada yeni versiyon yok diye uyari verdi.. yani anladigim ortada bi gariplik var, sanki bu versiyon henuz elimizdeki telefonlarin numalari ile uymuyor gibi.. az bir sure daha beklemek gerekebilir bu is icin..

phoenix olayini bir arkadas banada tavsiye etti, isi bilen biri yaparsa sorun olacagini dusunmuyorum ama buyuk bir problemim olmadigi icin ilerde NSU ile yaparim diye phoenix isini denemedim ben, ilerde duruma gore degerlendirecegim

hoscakalin..

• Öncelikle Allah razı olsun. Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum doğrusu. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Evet kamerayı ilk ben de öyle düşündüm. Dedim bir ayarı var da onu mu yapacağız. Kamera kapalı da açmak mı gerekiyor..

Ama ilgili ayarı bulamadım.

Biraz araştırdım. Aynı sorun 6700'ın birkaç model eskisi 6300'da varmış. Yaşayanlar olmuş. Güncelleme yap düzelir falan dediler. Ben de baktım hakikaten telefonun güncellemeye ihtiyacı var dedim. Çünkü sürüm 7.90.. Taa 10.50 çıkmış dedim. Ama galiba 1 sonraki sürümmüş :)

Siz halen 6700c mi kullanıyorsunuz?

Yardımcı olmanızı istiyorum. Eğer çözüme kolaylık sağlayacaksa şunu da eklemek istiyorum:

Kameraya tıklayınca sol üst köşede [Çekim durumunun yanında -Hani Full çekiyor falan dediğimiz kısım -] işte onun yanında bir fotoğraf makinesi simgesi var ve üstü çizili.

Zaten onu görünce dedim ki galiba ayarı kapalı.

Acaba ne yapmalıyım? Bir de bu Phoenix garantiyi bitirir falan diyorlar ya.. Öyle bir durum olur mu? Aslında ben güncelleme taraftarı da değilim. Eğer kamerayı yaparsam güncellemeyeceğim.

Teşekkürler..

• arkadaslar phoneix i kullanarak nasıl guncelleme yapabılıceınızı baslıgın 3. sayfasında benım post ladıgım bı yazıda bulabılırsınız. cok kolay ve laptopla yaptıgınız surece rıskın sıfır oldugunu dusunuyorum.

garantıyle ılgılı olarak da o sayfalarda baya bı baslık goruceksınız, okuyun bakın kendınız karar werın..
  • Peki hocam benim bu kamera beklemede sorunu güncelleştirme yüzünden mi?

Ayarlarından falan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcal2

Arkadaslar bugune kadar bir suru nokia s40 serisi telefon kullandim ve 3 gundurde 6700 kullaniyorum.Alacaklara fikir olsun diye yaziyorum.Telefon 10 numara.Gonul rahatligi ile alinabilir.Farklar:ses kalitesi barizbir bicimde artmis,cektigi resimleri fotaraf makinesi ile cekilen resimlerden ayiramiyorsunuz.Menusu cok gelistirilmis ,sesli navigasyon var.Ayrica telefon standby da iken ekrana iki kere dokundugunuz zaman saat ve tarihi goruntuluyor.Telefon calarken ayni hareketi yaptiginiz zaman telefonun zil sesi susuyor , bir kere yaparsiniz telefonu mesgule dusuruyorsunuz.kesinlikle alacaklara tavsiye edilir

Bu olay nasıl oluyor açıklayabilirmisiniz ??
  • dokunmaktan ziyade bıraz sertce 2 kere vurmak gerekıyor

ya o kamera olayı bana telefon arızası gıbı gelıyor, moralını bozmak ıstemem ama.. telefonun onla ılgılı herhangı bı ayarı yok, ben olsam hıc guncelleme yapmadan bı servıse gotururdum ama genede ıstersen bı guncelleme yaparak sansını dene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carnitine -- 21 Aralık 2009; 22:56:57 >
  • Peki Tmm yarın bi götüreyim. Umarım basit birşeydir. Değilse de değiştirebiliriz galiba.. Yani... İnşallah..
  • 6220c bence daha iyi...neden mi fiyat olarak karsılastırdıgımızda ve özellikler bakımından...5mp ikisde fakat 6220c lens li ve flash bakımından farkı atıyor..ikisindede wifi yok yani bu telefonda wifi yoksa 6220c den hiç bir + sı yok bence...
  • çok ciddi bi kasa farkı var hocam.. yani bu ford fiesta yla volkswagen polo arasındakı fark gıbı.. aynı ozellıkler ama kullanılan maddeler arasında ucurum var
  • arkadaslar forumu tamamen okudum ve bir kac yorum yapmak istedim bende...

yaklasık 4 saat önce sirocco light dünya güzeli telefonu malesef caldirdim otobüste cebimden calmislar nasil yaptılar gerci hala inanamiyorum ama oldu işte :(

Neyse telefonuma adeta aşık olan biriydim sürekli siler temizlerdim gerçi ben temizledikce o parmak izi olurdu o ayrı bi konu..

Ben telefonun özeliklerini cok fazla kullanan biri deilim o iş için laptop denilen bi cihazım var. Benim için telefon bir aksesuar gibidir şık görünmeli ve insanı tamamlamalıdır.

Bu yüzden cok sevdigim sirocco light ima yeniden kavusamiyacagım icin bende bir 6700c alacagım yarın...

Bu telefon için hiç bir özelliği yok cok da pahali diyen arkadaslar var. Onlar bana sölesinler bu kadar şık görünen karizmatik ve daha ucuz başka bir telefon varmı ?

Telefon dediğin masaya koydugunda kendini göstermeli kıyafetinle bile bi uyumda olup seni tamamlamalı bence. Bu yüzden fiyatını hak eden bi telefon olarak görüyorum

Telefonu en ucuz kaç paraya satın almalıyım bi arkadas 450 ytl ye satın almıs bi kampanyadan dolayı bu nasil bir kampanyadır veya su turkcellin %25 indirimi nedir bu konular hakkında biraz bilgi verirseniz bende yarın bi tane alacagım.

Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.

• telefonu aldım ve 2 ay sonra bluetooth u bozuldu. format attılar ama düzelmiyor. şuanda serviste. nokianın forum sitesinde bir dünya insan bu şikayetti bildirmiş. bunların harici telefon tatmin edici ve şık.
  • arkadaslar nokia'nin yabanci sitesinde forum kisminda soyle birsey buldum ve uyguladim benim telefon 10.50 versiyonuna update oldu, yapmak isteyenler bunlari uygularsa basarabilirler; kaynak:http://discussions.europe.nokia.com/discussions/board/message?board.id=swupdate&thread.id=52509&view=by_date_ascending&page=7

Nokia 6700 Classic Firmware Update to v10.50

This is what I did....It may well not work for everyone, but it did for me.....here goes.......

Please read each step thoroughly before doing doing it yourself.

I had a PC running WinXP, on it I had installed Nokia Software Updater (NSU), Map Loader & Nokia PC Suite.

1) Firstly I Un-Installed all of the above software before doing anything else.

2) I then went to the Nokia Ovi Website (www.ovi.com) and downloaded the new 'Nokia Ovi Suite' from here...

softwarehttp://www.comms.ovi.com/m/p/ovi/suite/English?lid=storeftrpromo2nli&lang=en

3) I let my PC go through the entire set up procedure (Which includes installing various drivers and a full restart), I plugged in my 6700 using the supplied USB connector when requested, Sync'd the phone with Ovi suite and then backed up all the phone's data, also using Ovi suite (This takes quite a few minutes, you may want to go grab a coffee at this point).

4) With Ovi still running, I then clicked on 'Tools', then 'Options' and unticked the box 'Start Ovi Automatically at start up' this prevents Ovi starting up when you turn on your PC.

5) OK, this is when you need to pay attention.......I turned off my PC again, then restarted. Checked Ovi was not running, then I plugged in my 6700 again using the USB connector. On the phone I selected 'PC Suite'. I then cancelled every request from my PC to access my phone via other methods and then let the whole PC settle down for a minute or two.

6) Then I 'Left' clicked on the green Windows Start button on the left bottom of the screen. I then 'Right' clicked on 'My Computer', then 'left' clicked on 'Manage'. This will open a 'Computer Management' window. I then 'Left' clicked on 'Device Manager' in the list in the left side of the window, This then displays the 'Windows Device Manager List' in the right side of the window.

7) Under the list of devices on the right there is a small icon of a Digital Camera??? labelled 'Portable Devices', Clicking on this will expand it, displaying another Digitial Camera underneath labelled 'Nokia 6700 classic', OK, now 'Right' click on this, then select 'Disable'. (Remember you need to do this 'Disable' before starting Ovi Suite)

8) Then to try and eliminate any other issues I also went to the 'Windows Security Centre' in the 'Windows Control Panel' and turned the Windows Firewall 'OFF'. Remember to switch this on again when you're finished!!!!!

9) Turning to the Nokia 6700 Phone (Which is still plugged in to the PC), In settings I changed the profile to 'General', and then turned OFF all security 'Pin' codes and the 'In-Flight' Query.

10) Nearly there.....Turning back to the PC, I now double clicked on the desktop icon and started 'Nokia Ovi Suite', the application will go through it's start up procedure and will then automatically Sync the phone again (This shouldn't take long as it was done fully in Step 3). I then clicked on 'Tools' again, then 'Software Updates'. As long as you connected to the net, then Ovi should then search for updates for both itself and your phone. If you've just downloaded Ovi Suite you'll already have the latest version. Next to the image of the Nokia 6700 phone you should then see a grey/black box stating 'Updates Available'. Click on this and your firmware update will begin. (You will then be prompted to back up your phone/contact data again, but as you should have already done this earlier back in Step 3, just skip it).

11) At this point, go and put the kettle back on and make a nice Pot of Tea while Ovi downloads the 59MB firmware update (I've got very fast broadband but it still took around 20 minutes retrieving it from the Ovi servers), it then installs it to your phone.

12) When you get back.....'Voila'...Your phone should now be fully updated!! Congratulations. Disconnect phone. On the phone go to 'Settings', 'Phone', 'Phone updates' then 'Current Softw. details' and BINGO you should see v10.50

At this point remember to go back into 'Windows Security centre' and turn your Firewall back 'ON'

If all of the above doesn't work for you then I apologize, but it certainly worked for me.

The previous poster mentioned things such as 'Bluetooth' syncing and 'Windows 7', etc.....of which I have no idea. Sorry. The above procedure is for Windows XP and connection via the supplied Nokia USB cable.

Good luck all, Hope this helps.

• telefonu alalı 5 ay olacak neredeyse hala daha nsu ya yeni yazalım gelmemiş
  • Herkese selamlar,

Ayrı bir konu açmıştım ve bazı arkadaşlara özel mesaj attım, tekrar olacak lütfen kusuruma bakmayın... Sorunum, telefon şarj olurken telefonun ekranı sanki hafiften yanıp sönermiş gibi oluyor. Bilhassa şarj çubuğunun olduğu bölüme yakın yerlerde belli ediyor kendisini. Ayrıca normalde de (şarj olmuyorken) bir tane numara tuşuna bastıktan sonra arkaplan seçtiğiniz temaya göre bir renk alıyor ya, numaranın sağında kalan imleç yanıp sönerken de ekranın sanki hafiften yanıp söndüğünü görüyorum (siyah temada olmuyor ama bronz temada bayağı belli oluyor bu hafif yanıp sönme). Bu durumla karşılaşan birileri var mı acaba 6700 sahipleri içerisinde merak ettim. Biraz dikkatli bakabilirseniz bilhassa bronz temada çok sevinirim. Yardımlar için teşekkürler. Son bir dipnot telefon kapalıyken şarj ederken de bayağa belli ediyor bu hafif yanıp sönme....

Saygılar, sevgiler..

• Arkadaşlar 6700 da nokia maps dışında bir GPS programı kullanan var mı?
  • ne olur ya nokia 6700 ea navigasyon programı yüklenemiyor mu bu konuda acil yardım
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.