Şimdi Ara

Nokia E71 Kullanıcıları Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.009
Cevap
7
Favori
124.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zorba58

quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH
    aynı soruyu bende sormuştum alırken net bir cevap alamadım :) ama şuanki E71 imde herhangi bir takılma dokunluk görmedim interneti sürekli olmasada evde bazen latop açmadan birkaç şeye bakmak için kullanıyorum herhangi bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar performansla ilgli hiç sıkıntım olmadı desem daha doğru olur. Tek sıkıntı karşısı meşgule atınca 2-3sn lik donma oda işlemci değil firmware den kaynaklanıyor bu konuda diğer kullanıcılarında onu yazdığını gördüm. objektif bir yorum yaparsam şuan bu telefonda 2 eksik görüyorum 1.si mevcut firmwarede biraz önce söylediğim sorun, 2.si sorun değil ama N serisinde olduğu gibi resim geçişleri yanda küçükten ortaya kaydırmalı gelse daha iyi olurmuş :) (2.si sadece dizayn isteği sorun değil) onun dışında herhangi bir sıkıntım olmadı
    tabi batarya problemi var bende yenisi alacağım bp-4l hepsiburada pahalı , gg de falan orjinal olmayanlar var alsammı almasammı kararsızım ne dersiniz?
    yada ucuz batarya nerden bulurum 100-150 lira sanki fazla gibi geliyor

Bence para biriktirip ya da taksitle orijinal almaya çalış. Benim akraba telefoncu onlarda çelik batarya diye bir olay var hocam yan sanayi. Alıyosun 3 en fazla 4 ay sonra 1 saat anca gidiyor. ama ilk başlarda bayağı bir performanslı namussuz
    Ben daha önce hep şarjı uzun giden teller kullanmıştım e71e göre ama e71 kendi sınıfındakilere göre şarj performansı iyi görünüyor.

Ben de flaşı elfeneri gibi kullanmak için program aramıştım ama bulamamıştım. Sertifika olayına girmeden yapabileceğimiz bir şey var m. Kamerayı açınca da sürekli aktif edecek bir tuş yok flaşı.

quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

yeni pil niye alıyorsunuz ?

ben telefonu arkadaşımdan aldım eski samsung umla takas ettim daha doğrusu oda sağolsun kırmadı, fakat işte 2. el sonuçta bataryası 2-3 günde bitiryor (tabi ben müzik dinlediğim arada gps baktığım oluyor) bende yenilemeyi düşündüm. Eski samsung 1 hafta hiç şarj etmeden rahat gidiyordu bana önceki telefonlarımda şarj süreleri çok uzun modellerdi. Bunda afalladımbiraz ondan dolayı yeni batarya almayı düşünüyordum. direk 150 lira veresim hiç yoktu neyse yakın zamanda alayım bari tşkler bilgilendirme için :)

yukarda yazdım program adını sertifika gerektiriyormu hatırlamıyorum, bence sertifika işinide halledin derim bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum

• e71de karar kıldım ancak su videolar hakkında bir sıkıntı varmı? internetten izlenicek videolar hakkında_??
    Ve ben wireless ve konusmalarım çok olucağından konusma sesi iyimi? interneti iyimi özellikle çekme gücü??

ve bir sürü uygulama yüklenmesi lazım mı yoksa ben hemen iki dakkada yapabilirmiyi zor ise bir kaç eleman bulup onlaramı yaptırayımm??
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarrChief

e71de karar kıldım ancak su videolar hakkında bir sıkıntı varmı? internetten izlenicek videolar hakkında_??
    Ve ben wireless ve konusmalarım çok olucağından konusma sesi iyimi? interneti iyimi özellikle çekme gücü??

ve bir sürü uygulama yüklenmesi lazım mı yoksa ben hemen iki dakkada yapabilirmiyi zor ise bir kaç eleman bulup onlaramı yaptırayımm??

-telefon sesi benim eski samsung star dan daha düşük gibi geldi sanki objektif yorum yaparsam tabi düşük olduğu anlaşılmasın benim gibi kulağınız sağır değilse sıkıntı olmaz (ki bende son ses kullanmıyorum zaten :) )
    -wireles da sıkıntı hiç yaşamadım gayet rahat , video flash lite yüklü olduğu için youtube gibi mobile versiyonları olan sitelerden izlemek mümkün fakat facebook üzerinden izlenmiyor (birçok telefon aynı iphone u ve birkaç başka model dışında tüm telefonlarda flash değil flash lite yüklüdür) skyfire isimli browser kullanılırmı bu sıkınıtı aşılırmı bilmiyorum ama benim şahsi kanaatimce sorun kategorisinde değil bu ve de diğer birçok marka-model da aynı problem mevcut
    -çekme gücü eski samsung uma göre daha iyi s5233w referans alarak söylüyorum

gps , wireless, bluetooth kullandığınız zaman şarj su gibi bitiyor (tüm telefonlarda aynısı sadece bu modele özel değil)

• quote:

quote:

e71de karar kıldım ancak su videolar hakkında bir sıkıntı varmı? internetten izlenicek videolar hakkında_??

-telefon sesi benim eski samsung star dan daha düşük gibi geldi sanki objektif yorum yaparsam tabi düşük olduğu anlaşılmasın benim gibi kulağınız sağır değilse sıkıntı olmaz (ki bende son ses kullanmıyorum zaten :) )
    -wireles da sıkıntı hiç yaşamadım gayet rahat , video flash lite yüklü olduğu için youtube gibi mobile versiyonları olan sitelerden izlemek mümkün fakat facebook üzerinden izlenmiyor (birçok telefon aynı iphone u ve birkaç başka model dışında tüm telefonlarda flash değil flash lite yüklüdür) skyfire isimli browser kullanılırmı bu sıkınıtı aşılırmı bilmiyorum ama benim şahsi kanaatimce sorun kategorisinde değil bu ve de diğer birçok marka-model da aynı problem mevcut

gps , wireless, bluetooth kullandığınız zaman şarj su gibi bitiyor (tüm telefonlarda aynısı sadece bu modele özel değil)

verdiğin değerli bilgiler için çok tşkler
    ve son sorularım daha olucakk

Herhangi bir yerde donma oluyormu?veya kasma?
    ve artıları eksilerini bi söyliyebilirsen çok memnun olurum..

• quote:

ben telefonu arkadaşımdan aldım eski samsung umla takas ettim daha doğrusu oda sağolsun kırmadı, fakat işte 2. el sonuçta bataryası 2-3 günde bitiryor (tabi ben müzik dinlediğim arada gps baktığım oluyor) bende yenilemeyi düşündüm. Eski samsung 1 hafta hiç şarj etmeden rahat gidiyordu bana önceki telefonlarımda şarj süreleri çok uzun modellerdi. Bunda afalladımbiraz ondan dolayı yeni batarya almayı düşünüyordum. direk 150 lira veresim hiç yoktu neyse yakın zamanda alayım bari tşkler bilgilendirme için :)

valla hocam benim telefonda en çok kullandıgım şey konuşma. senin ikinci el 2-3 gün gidiyor benimki de 3-4 gün gidiyor yeni cihaz Ben de hep şarjı uzun giden teller kullanmıştım daha önce ama pil almana gerek yok bence şimdilik. Yine de sen bilirsin.
    Ben o sertifika olayını inatla yapmıyorum ya Sanırım yapmayacam da

• quote:

quote:

quote:

verdiğin değerli bilgiler için çok tşkler
    ve son sorularım daha olucakk

Herhangi bir yerde donma oluyormu?veya kasma?
    ve artıları eksilerini bi söyliyebilirsen çok memnun olurum..

Birini aradığınız zaman o kişi meşgule atarsa 3 snlik donma oluyo

• arkadaşlar telefon için sadece arka tarafını ve yanlarını saran, ekranı ve tuş takımını boşta bırakan şeffaf kılıflar var. telefonun siyah rengi için üretilmiş kahverengi gibi bir kılıfı bugün 8 tl'ye aldım. gerçekten çok kullanışlı, bir düşme ya da çarpmada, yada benim gibi telefonu her zaman cebinde taşıyan kişiler için çok yararlı, tavsiye ederim.

Nokia E71 Kullanıcıları Kulübü

resimdeki gibi değişik modeller de mevcut tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celtic_spirit -- 21 Şubat 2011; 19:45:05 >
  • Beyler bu mail ayarlarında server'a ne yazıcaz yaaa??
  • Sadece Wi-fi dan bağlandığımız zaman maillere bakmak içi nasıl ayar yapıcaz bilen varsa yardımcı olsun beyler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: herhangi1i

Arkadaslar bu e71 orjinal ekipmanları icin(kasa,kulaklık ve data kablo ) hangi siteleri tavsiye ederseniz hangi sitelerden almalıyım bu tip urunleri teşekkurler.

teknik servisden başka yerden alma
  • quote:

şebeke çekim gücü mükemmel aynen bende ses kalitesi yüksek..yoğun trafik sesinde gayet iyi duyarsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zorba58

quote:

aynı soruyu bende sormuştum alırken net bir cevap alamadım :) ama şuanki E71 imde herhangi bir takılma dokunluk görmedim interneti sürekli olmasada evde bazen latop açmadan birkaç şeye bakmak için kullanıyorum herhangi bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar performansla ilgli hiç sıkıntım olmadı desem daha doğru olur. Tek sıkıntı karşısı meşgule atınca 2-3sn lik donma oda işlemci değil firmware den kaynaklanıyor bu konuda diğer kullanıcılarında onu yazdığını gördüm. objektif bir yorum yaparsam şuan bu telefonda 2 eksik görüyorum 1.si mevcut firmwarede biraz önce söylediğim sorun, 2.si sorun değil ama N serisinde olduğu gibi resim geçişleri yanda küçükten ortaya kaydırmalı gelse daha iyi olurmuş :) (2.si sadece dizayn isteği sorun değil) onun dışında herhangi bir sıkıntım olmadı
    tabi batarya problemi var bende yenisi alacağım bp-4l hepsiburada pahalı , gg de falan orjinal olmayanlar var alsammı almasammı kararsızım ne dersiniz?
    yada ucuz batarya nerden bulurum 100-150 lira sanki fazla gibi geliyor

Bence para biriktirip ya da taksitle orijinal almaya çalış. Benim akraba telefoncu onlarda çelik batarya diye bir olay var hocam yan sanayi. Alıyosun 3 en fazla 4 ay sonra 1 saat anca gidiyor. ama ilk başlarda bayağı bir performanslı namussuz
    Ben daha önce hep şarjı uzun giden teller kullanmıştım e71e göre ama e71 kendi sınıfındakilere göre şarj performansı iyi görünüyor.

Ben de flaşı elfeneri gibi kullanmak için program aramıştım ama bulamamıştım. Sertifika olayına girmeden yapabileceğimiz bir şey var m. Kamerayı açınca da sürekli aktif edecek bir tuş yok flaşı.

quote:

yeni pil niye alıyorsunuz ?

yukarda yazdım program adını sertifika gerektiriyormu hatırlamıyorum, bence sertifika işinide halledin derim bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum

hocam gps 1 saat kullanıyorum(günlük) onun dışında video kaydı resim çekiyorum.. internete giriyorum ve en önemlisi konuşma yapıyorum msjlaşıyorum açıkçası tel. elimden düşmüyor 4. gün şarj uyarı veriyor açıkçası değiştirmeni tavsiye etmem illa alacam diyosanda orjinal dışında kesinlikle alma cihazına yazık edersin.. ben sony ericssonumu şarj batarya yüzünden bozdum.. her nekadar önemli gibi görünmsede en fazla dikkat edilmei gereken şeylerden biri şarj aleti ikincisi batarya...orjinal olmayan bataryalar cihaza uyumlu olan 1500mah değerini veremiyeceği için cihazda performans konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabilirsin.. yinede seçim senin..

• quote:

quote:

şebeke çekim gücü mükemmel aynen bende ses kalitesi yüksek..yoğun trafik sesinde gayet iyi duyarsın

Aynen

Ya şu mail ayarlarını yapmayı bilen yokmu

• quote:

sizde yapabilirsiniz zor olan birşey yok..nokia nın özelliğidir kullanımında zorluk olmaması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

quote:

quote:

Aynen

Ya şu mail ayarlarını yapmayı bilen yokmu

hangi program dostum bu ?

• Telefonun kendi programı lotus traveler ayarlarını yapamadım ya
  • quote:

Telefonun kendi programı lotus traveler ayarlarını yapamadım ya

Lotus traveller hard formatta silinir sen demekki hard format atmamışsın uyuz bi pro. dır o.. onun yerine tel. diğer programını kullan daha güzel ve kullanışlı
  • tel. u kasan gereksiz bir program benim gözümde traveler
  • şuan eve yeni geldim ve nedense hemen cevap verme gereği duydum :D
    mail ayarı ben bulup buraya eklerim bir ara yapmıştım ilk aldığımda sonra güncelleme falan yaptım kayboldu ayarlar fakat bulacağım,

batarya konusundaki yorumlarınız için teşekkür ederim sahte almaktan vazgeçtim söyledikleriniz gayet mantıklı biraz idare edip orjinal alacağım bir ara (keşke arkadaşım gitmeden önce ondaki yedek bataryayı alsaydım üşendim adam gittikten sonrada pişman oldum :) )

@WarrChief
    telefonun artı ve eksilerini sayacak olursam eğer ne kadar objektif olurum bilmiyorum çünkü telefonunu içine sinipte alan herkes malının iyi taraflarını görür :D
    mümkün olduğunda kullandığım eski telefonlarımı referans alarak şunları söyleyebilirim:
    + qwerty klavye büyük kolaylık sağlıyor her türlü kullanım için (dokunmatik tede mesajı qwerty ile kullanırdım hızda farkediyor rahat kullanım)
    +işlemcisi arm11 369mhz piyasadaki birçok yeni nokia modelinde 600mhz lik versiyonu var fakat hiç bir donma yaşamadım şimdiye kadar yada yavaşlık görmedim (ilk defa symbian kullanıyorum öncesinde sürekli symbian için hantal söylentilerinin en azından bu model için yersiz olduğunu anladım) zaten nokia nın e serisi performansı gayet iyi derler
    +kendi programları mail,müzikçalar,uygulama yön, sözlük, ajanda-takvim ... gayet kullanışlı karmaşık yada gereksiz herhangi birşey gözüme çarpmadı, türkçe dili yüklerseniz kendi sözlüğüne çok çok yararlı (benim için çok yararlı desem daha doğru olur)
    +kamerasında otofokus ve flash mevcut bunu artılara yazıyorum fakat şunuda ekleyim akşam florasanda eski samsung um daha iyi foto çekiyordu normal ortamda ve gün ışığında hatta makrosu bile olduğu için kamera özellikleri buna rağmen tatmin edici

- ilk olarak batarya süresi derim , tabiki bendeki batarya sıkıntılı fakat E72 ile kıyas yaparsak aynı bp-4l bataryasını kullandığı için bekleme süresi daha az
    - kasası sanırım al alaşım kaplı olmalı tam bilmiyorum fakat benim aldığım 2. el de soyulma mevcut galiba sadece arka kapak tam anlamıyla metal
    - firmware sorunundan bahsedeyim karşısı meşgule atınca telefonu birkaç sn lik donma oluyor bu herkeste var
    - symbian ın sertifika sorunu
    - menü icon ları tema ile değiştirilebilir ama E72 nin orjinal temaları ve ikonları daha güzel (bu aslında - sayılmayabilir)
    - kamera sesi kapatma olayı başka bir küçük program ile oluyor orjinalinde ayarı yok birçok modelde bu kamera sesi denen salak zımbırtıdan nefret ediyorum
    - LAPTOP VEYA PC DEN USB İLE ŞARJ OLMUYOR (az kalsın unutuyordum benim için çok önemli)
    - orjinal nokia batarya, müzik kulaklığı diğer markalara göre daha pahalı :)
    - telefonu sağ elimle kulağıma tuttuğumda ses harika fakat sol ile konuşurken ses düşüyor kulaklık yerini galiba sadece sağa göre tasarlamışlar
    - resim gösterme menüsü N serisi veya E72 deki gibi yapılabilirdi bence o tarz daha güzel (E72 de yavaş ilerliyor bunuda belirteyim E71 bu açıdan daha hızlı ama N73 ü mesela referans alırsak onun resim gösterme menüsü daha hoş , hızda sıkıntı kesinlikle yok tak diye açıyor)

bu kadar aklıma gelen +/- leri yazdım bazıları benim için çok önem arzediyor sizin için ne kadar önemlidir bilmem
    ama ekleyim bu kadar eksiyi saydım lakin şimdiye kadar kullandığım java işletim sistemli telefonların hepsinden daha kullanışlı ve kaliteli kesin ve net olarak belirteyim

• quote:

quote:

Telefonun kendi programı lotus traveler ayarlarını yapamadım ya

Lotus traveller hard formatta silinir sen demekki hard format atmamışsın uyuz bi pro. dır o.. onun yerine tel. diğer programını kullan daha güzel ve kullanışlı

Diğer programı hangisi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.