Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 EOS 41mp pureview windows phone 8 ANA BAŞLIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
6
Favori
26.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QMATRİS

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-M7-43-Ultrapiksellik-bir-kameraya-sahip-olabilir.htm

Nokia'ya rakip geliyor anlaşılan. Nokia telefonu çok geç çıkarmazsa iyi olur.

4.3 mp ile kime rekabet edecekki?
  • quote:

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-M7-43-Ultrapiksellik-bir-kameraya-sahip-olabilir.htm

htcden kamera konusunda bi halt olmaz.one x tanıtılırken imagesense diye ortalığı ayağa kaldırdılar,reklamlarında bi moda fotoğrafçısı uçaktan paraşütle atlayıp havada moda kataloğu çekiyordu.cihaz çıktı kamerasıda fos çıktı.htc sever böyle kamera konusunda yaygara koparmayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

quote:

4.3 mp ile kime rekabet edecekki?

808e rakip olmaz ama diğer kameraları telefonlara rakip olabilir.zira kalınlık artmıcak anladığım kadarıyla..bu durumda kaliteli 4 mp lik foto diğer üreticilerden daha ön plana cıkabilir...millet zaten en fazla full hd ekranda bakıyor..gercek çözünürlük değerini kullanan yok...

edit:hala nokia dısında kaliteli ses kaydı konusunda adım yok galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 5 Şubat 2013; 14:30:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

quote:

htcden kamera konusunda bi halt olmaz.one x tanıtılırken imagesense diye ortalığı ayağa kaldırdılar,reklamlarında bi moda fotoğrafçısı uçaktan paraşütle atlayıp havada moda kataloğu çekiyordu.cihaz çıktı kamerasıda fos çıktı.htc sever böyle kamera konusunda yaygara koparmayı.

htc gercekten kamera konusunda sıkıntılı bir firma..
    umarım güzel bir sıcrama yaparlar bu yenilikle...

• hadi diyelim çıktı.

hadi diyelim süper manyak.

konu sahibi navigasyonu yok diye almaz... meşaleleri hazırlayın, vurun kırbacı
  • lx5 vs 808
     Nokia Lumia 1020 EOS 41mp pureview windows phone 8 ANA BAŞLIK
  • nokia lumia 808 için merak ettiğim çok şey var aslında.

çözünürlük ayarı olacakmı? olacaksa ne kadar zengin olacak(5-8-12-24-38-42 vs) gibi...aslında bakarsanız muhtemelen olacak htcde olup nokiada olmaması lumia 808 ile bazı şeylerin geleceğinin belirtisi olarak bakabiliriz.ama emin olmak zor...

ois f2.0 arkadan aydınlatmalı sensör olacakmı? lumia 920deki sensör gerçekten tam pureviewlik.fotoğrafa yaklaşmadığınız sürece çok net görünüyor sınırlar daha belirgin çıkıyor(güncellemeden önce bile) renk olarak da gayet iyi gibi...noise türü diğer sensörlerden çok farklı.renk dağılması yapmıyor ancak toz bir noise ortaya çıkarıyor.dolayısı ile bu toz noisler 41mplin avantajı ile giderilirse muazzam bir kalite ortaya çıkacaktır.yani öyle tahmin ediyorum.tabi ben birebir nokia 808in sensörüne zaten baştan rağzıyım ama bakalım nokia bekleneni mi verecek yoksa beklentilerin üstünemi çıkacak diye merak ediyorum :)

diğer bir konu ise cihazın diğer donanımları... muhtemelen lumianın aşşaısında bir donanım barındırmaz ancak üstüne kayda değer bişeyeler olacakmı merak ediyorum.mesela rich recording terimi stereo kayıt ile geri mi gelecek?

son olarak beni endişelendiren böylesine multimedia canavarına ne kadar pil koyacağı...umarım 2000den aşşağı olmaz...

hdmı micro sd kart girişi ayrılabilir pil xenon flash gibi ayrıntılar umarım unutulmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 6 Şubat 2013; 16:47:57 >

• xenon olsa iyi olur ama olmassada çift ledle desteklerler umarım.

• quote:

xenon olsa iyi olur ama olmassada çift ledle desteklerler umarım.

xeon şart hacı. led flashla 1-2 metreden durağan cisimleri anca çekersin yinede bulanık çıkar ama xeon öyle değil. karanlıkta istersen vantilatör çek.
  • quote:

quote:

xeon şart hacı. led flashla 1-2 metreden durağan cisimleri anca çekersin yinede bulanık çıkar ama xeon öyle değil. karanlıkta istersen vantilatör çek.

bilmemmi.n8den biliyorum n8 başlığından hatırlarsın benim vantilatör resmini ama koymazlarsada niye yok ben bunu almam demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 6 Şubat 2013; 18:14:31 >
  • quote:

quote:

quote:

bilmemmi.n8den biliyorum n8 başlığından hatırlarsın benim vantilatör resmini ama koymazlarsada niye yok ben bunu almam demem.

Benim için şart. Genellikle ev ortamında akşam resim çekiliyor ve xeonsuzda resim bir işe yaramıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim için şart. Genellikle ev ortamında akşam resim çekiliyor ve xeonsuzda resim bir işe yaramıyor

yok sana xenon menon.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok sana xenon menon.

aslanlar gibi 808im var benim. Hem xeon hem de led flasha sahip

• Vaaay konuyu yeni gördüm. Tabikide benimde beklediğim tel bu.
    ahmet gene 41mp çıkmaz diye inat ediyosun ya. Helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enola

Vaaay konuyu yeni gördüm. Tabikide benimde beklediğim tel bu.
    ahmet gene 41mp çıkmaz diye inat ediyosun ya. Helal olsun.

ahanda şuraya yazıyorum. Çıkmayacak 41 mp lumia

• Bencede 41mp çıkmayacaktır. 20mp ve OİS olacaktır. 7 pikseli birleştirmeyecekte mesela 3-4 pikseli birleştirecektir.
    Yeni modeli Lumia 920'den kalın, 808'den ince olacaktır.Benim tanıdığım Nokia elindeki cephaneyi idareli kullanır zamana yayar.
    Yanlız Nokia bu yıl kritik bir eşikte. Bu yıl piyasada çok iddialı modeller olacak.
    Nokia'nın bazı kısıtları var. Mesela Full HD ekran kullanma şansı yok. İnce ve hafif telefon yapma şansı yok. Android (göreceli) şansı yok.
    O zaman cezbedici olmak için kamera, batarya ve hafızası iyi bir telefon çıkarması şart.
    Bende sabırsızlıkla yeni modeli bekliyorum. HTC'nin Ultrapikselli M7 modelinide merak etmiyor değilim.
    İyi olan kazansın.
  • quote:

Bencede 41mp çıkmayacaktır. 20mp ve OİS olacaktır. 7 pikseli birleştirmeyecekte mesela 3-4 pikseli birleştirecektir.
    Yeni modeli Lumia 920'den kalın, 808'den ince olacaktır.Benim tanıdığım Nokia elindeki cephaneyi idareli kullanır zamana yayar.
    Yanlız Nokia bu yıl kritik bir eşikte. Bu yıl piyasada çok iddialı modeller olacak.
    Nokia'nın bazı kısıtları var. Mesela Full HD ekran kullanma şansı yok. İnce ve hafif telefon yapma şansı yok. Android (göreceli) şansı yok.
    O zaman cezbedici olmak için kamera, batarya ve hafızası iyi bir telefon çıkarması şart.
    Bende sabırsızlıkla yeni modeli bekliyorum. HTC'nin Ultrapikselli M7 modelinide merak etmiyor değilim.
    İyi olan kazansın.

haber kayankları şuana kadar gayet güvenilir oldukları vurgulandı.hatta nokiaya yakın kaynaklar olarak belirtildi.bu haberlerde 41mp den bahsedildi hep.senin tanıdığın nokia 12mpden sonra 41mp le çıkmış bir firma öyle yayma gibi bi lüksü yok şu rekabet ortamında.zaten baktığımızda 41mp nokia 808 bu teknolojiyi tanıtmak için çıkarıldı diyebiliriz.zira nokianın symbiandan arm11den bir medet umduğunu sanmıyorum.ancak nokia 808 öyle donanımlı bir cihazdıki hem xenon hem led flashı bile barındırdığını düşünürsek mümkünatlığın içindeki tüm imkanları kullandıklarını söyleyebiliriz.

bu yıl ben nokia lumia 808 dışında iddalı bir model göremiyorum.full hd cihazlar zaten 5inçin yukarısı modeller ve bu büyüklükteki cihazlar herkese hitap etmez.diğer yandan full hd ile hd ekran arasında seçim krtieri olacak kadar bir fark yok.hatta mevcut gpulara baktıpımızda hd ekranlar çok daha avantajlı konumdalar.teknoloji elbetde daha yüksek çözünürlük daha yüksek ppıya doğru gidiyor ancak teknolojiyi yönlendiren, şekillendiren ana konu kullanıcı deneyimidir.cevap bulamayan her teknoloji yokolmaya mahkumdur.

incelik ise benim ve benim gibi düşünenlerin hiç umrunda değil zira 5.5 inç koca tabletimsi cihazlar milyonlar satıyorsa söz konusu fonksiyonalite kalite olduğu sürece kalınlıkta sorun olmaktan çıkacaktır.incelik eğer kalite fonskiyonalite getirmiyorsa da yine bir değeri yoktur.sonuç olarak nokia eğer sağlam kameralı cihaz çıkardığı sürece çok ciddi satış elde edeceğini düşünüyorum.lumia 920 aslında çoğu kesim için hayal kırıklığı oldu bende dahil.eğer ois gece çekimleri gibi konularda iyi olmayasaydı işte o zaman işi gerçekten yaştı.

• Kamera konusunda Nokia ve birazda HTC'den başka şansımız yok. Çünkü iki markanın fotoğraf makinası ve kamera ürünleri yok.
    Sony Xperia Z'nin kamerası beni yanıltmadı hayal kırıklığı çıktı. Samsung S4'ün kamerasında da ümidim yok.
    Sony'nin eskiden güzel kameralı modelleri vardı doğru, ancak o zamanın şartlarında telefonlar içinde durumu idare ediyordu.
    Ne zamanki telefonların kamera kalitesi kompakt fotoğraf makinaları sınırına yaklaştı (hatta 808 ile sınırı geçti bile denilebilir) Sony frene bastı.
    Teknolojisi yetse bile Sony'den telefonlarda daha fazla fotoğraf kalitesi beklemeyin.
    Samsung'ta ince telefon takıntı halini aldı zaten. Daha maliyetli olmasına rağmen Amoled kullanmasıda bu yüzden.
    İnce telefonda kaliteli kamera bulunmayacağını da en iyi Nokia'cılar bilir.
  • quote:

Kamera konusunda Nokia ve birazda HTC'den başka şansımız yok. Çünkü iki markanın fotoğraf makinası ve kamera ürünleri yok.
    Sony Xperia Z'nin kamerası beni yanıltmadı hayal kırıklığı çıktı. Samsung S4'ün kamerasında da ümidim yok.
    Sony'nin eskiden güzel kameralı modelleri vardı doğru, ancak o zamanın şartlarında telefonlar içinde durumu idare ediyordu.
    Ne zamanki telefonların kamera kalitesi kompakt fotoğraf makinaları sınırına yaklaştı (hatta 808 ile sınırı geçti bile denilebilir) Sony frene bastı.
    Teknolojisi yetse bile Sony'den telefonlarda daha fazla fotoğraf kalitesi beklemeyin.
    Samsung'ta ince telefon takıntı halini aldı zaten. Daha maliyetli olmasına rağmen Amoled kullanmasıda bu yüzden.
    İnce telefonda kaliteli kamera bulunmayacağını da en iyi Nokia'cılar bilir.

eğerki android cephesinde düzgün kameralı telefon çıkmıyor ve bunun sebebi kalınlık korkusu değilse muhtelemen androidin iyi kameranın fotoğraflarını işleme kabiliyetinin olmadığına hükmedebiliriz. zira bırakın 808'i , n8 kalitesinde fotoğraf verebilen güçlü android bir cihaz çıksaydı piyasayı siler süpürürdü. gel görki android cephesinde en iddialı kamera telefonlarını sony yaptığı halde xperia s'in durumu ortada. xperia z'nin ise daha piyasaya çıkmadan ortaya çıkan fotoğraflarından xperia s'i aratacağı aşikar. gündüz resimleri örneklerdeki gibiyse gece resimlerini düşünemiyorum bile.
    ben hala 41 mp bir lumia çıkmayacağını düşünüyorum. belki arkadaşın dediğin gibi 21 mp, belkide 41 mp gelecek fakat xeon flash koymayacaklar. xeon flash olmadıktan sonra hele hele 808 gibi xeon flash + led flash birde stereo sesli video çekimi olmadıktan sonra o pureview yine eksik kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 7 Şubat 2013; 17:29:02 >

• Lumia 920'nin satışları pek iyi değilmiş ama yinede satışını baltalamamak için yeni lumia'ya ois koymayıp sadece 41mp'lik bir sensör ve mono rich recording koyarlarsa yine tam istediğimiz gibi olmaz. Zaten böyle yaparlarsada şaşırmam, birşeyi eksik bırakmak nokia'nın huyu. Ancak 3'ü birarada şeklinde eksik bırakmayıp 41mp sensör, ois ve stereo rich recording koyarlarsa zaten kamera bölgesi sensörden dolayı kalın olacağı için xenon ve led flaşıda dahil ederler diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.