Şimdi Ara

Nokia Lumia 720 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.133
Cevap
17
Favori
179.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astegon

quote:

Orijinalden alıntı: aslymn

telefon dün 12 sularında elime geçti hemen kartımı takıp kullanmaya başladım yüzde 54 şarj vardı
    akşam 10,30 sularında tamamen bitirdim ibb trafik whatsup here city lens yükledim müzik vs dinşedim temaları felan hesapşarı oluşturdum derken bitirdim şarjı
    şimdi son şarjdan sonra geçen süre 6 saat diyor ve yüzde 96 gözüküyor ve kalan tahmini süre 1 gün 10 saat yazıyor. internet paketim var maillerim düşüyr ekrana vs
    maviyi şu ana kadar gören herkes çok tatlı rengi var dedi..görenler ekran canlılığına kutuların renklerinin canlı olmasına ve görselliğini çok sevdiler.

İlk kullanım günleri için oldukça iyi görünmekte zamanla daha da iyi olacaktır eminim.

512 MB RAM ile uygulamalar ve genel kullanım konusunda nasıl onu da bir kaç gün geçtikten sonra yazabilirsen sevinirim.

Windows telefonlara suan icin kasicagi ya da ramin yetmiyecegi uygulamalari yukleyemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

quote:

telefon dün 12 sularında elime geçti hemen kartımı takıp kullanmaya başladım yüzde 54 şarj vardı
    akşam 10,30 sularında tamamen bitirdim ibb trafik whatsup here city lens yükledim müzik vs dinşedim temaları felan hesapşarı oluşturdum derken bitirdim şarjı
    şimdi son şarjdan sonra geçen süre 6 saat diyor ve yüzde 96 gözüküyor ve kalan tahmini süre 1 gün 10 saat yazıyor. internet paketim var maillerim düşüyr ekrana vs
    maviyi şu ana kadar gören herkes çok tatlı rengi var dedi..görenler ekran canlılığına kutuların renklerinin canlı olmasına ve görselliğini çok sevdiler.

İlk kullanım günleri için oldukça iyi görünmekte zamanla daha da iyi olacaktır eminim.

512 MB RAM ile uygulamalar ve genel kullanım konusunda nasıl onu da bir kaç gün geçtikten sonra yazabilirsen sevinirim.

Windows telefonlara suan icin kasicagi ya da ramin yetmiyecegi uygulamalari yukleyemezsin.

Hocam ne kasıyor mesela?

oyun dersen ben mobil telefonda oyun oynamam.

Eğer elzem uygulamalar kasıyorsa onu bilmem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

quote:

Hocam ne kasıyor mesela?

oyun dersen ben mobil telefonda oyun oynamam.

Eğer elzem uygulamalar kasıyorsa onu bilmem.

Suan icin oyun disinda yok

• Tavsiye üzerine beyaz olanını; çarşamba saat 10 civarı aldım. Alır almaz kartımı taktım ve kullanmaya başladım. Şarjı 40% civarındaydı. İlk pilini de bitirmek amacıyla, sürekli kamera kullandım, webde gezindim vs saat 15 civarında pili 10% altına düşünce şarja taktım telefonu. 17.30 civarında şarjı 100% oldu. O saatten şu dakikaya kadar yani 52 saattir telefonu kullanıyorum. Bu arada webde de gezindim, yaklaşık 2 saat kadar telefon ile konuştum, keşfetmek için ve çevreme göstermek için bolca kurcaladım, Yandex Haritalar ve Here City Lens uygulamalarını ve Watsapp'ı defalarca kullandım, fotoğraf vs çektim. Halen şarjı 29%. Açıkçası bu kadar uzun gideceğini tahmin etmiyordum. Çok yüklenmezsem rahatlıkla 3 günü çıkaracak gibi duruyor. Şarjı ile ilgili izlenimlerim bunlar.
    İşletim sistmeine gelince; alışması oldukça kolay, bazı eksiklikleri hissediliyor tabii ki. Dışarıdan müdahale imkanı gözlemlediğim kadarıyla yok gibi birşey. İşletim sistemi apple ios'tan sonra kullanımı en basit işletim sistemi diyebilirim. Gözlemlediğim kadarıyla Telefonun çok fazla teferruatına girmeyeyim telefon, sms, watsapp, navigasyon, web, facebook, twitter gibi özelliklerden akıcı bir şekilde kullanayım bana yeter diyenler için biçilmiş kaftan. Uygulama marketi de şimdilik idare eder derecesinde ama eminim ki çok hızlı bir şekilde gelişecek.
    Kasası ise oldukça şık, arka yüzeyi parlak beyaz, Ele kolay oturuyor. Ancak sanki sürekli elimden kayıp düşecekmiş gibi bir izlenim verdi bana ve internetten 18,90 TL'ye moshi beyaz rubber kılıf ile ekran koruyucu sticker sipariş ettim. Kılıf slim olduğu için telefonun kalınlığını çok fazla arttırmadı. Tavsiye ederim. Ekran stickerları ise ekranın tamamını kaplamıyor. Bu sebeple taktığım gibi ilk işim geri çıkartmak oldu.
    Bana göre eksiklikleri;
    1- Kasa kalitesi sanki biraz daha iyi olabilirmiş. Çok fazla güven vermiyor.
    2- Eşitleme için live hesabı oluşturmanız gerekiyor.

• @mcabar

gule gule kullan oncelikle , benim icin telin fotograf kabiliyeti onemli oyun hic oynamam , acaba L720 nin fotograf cekimi nasil , on kamera ile glam me uygulamasiyla portre de cekebiliyormus (diger lumialarda da var tabi ki bu ozellik) kamera performansini da yazabilir misin

saygilarimla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: komazec

@mcabar

gule gule kullan oncelikle , benim icin telin fotograf kabiliyeti onemli oyun hic oynamam , acaba L720 nin fotograf cekimi nasil , on kamera ile glam me uygulamasiyla portre de cekebiliyormus (diger lumialarda da var tabi ki bu ozellik) kamera performansini da yazabilir misin

saygilarimla,

Açıkçası kamera özelliğinden pek anlamıyorum, çok da bir performans beklemiyorum. ama örnek olarak telefonu ilk aldığımda bir fotoğraf çekmiştim bir de şimdi gece fotoğrafı çektim. Mesaja ekliyorum umarım yardımcı olur.

• Hocam orjinallerine bakmak lazım...

Bu arada yurtdışındaki 720 kullanıcıları (özellikle hindistandakiler) telefonun aniden donduğunu, zaman zaman da çok yavaşladığından şikayet ediyorlar.
  • aldığınız kılıfın linkini atabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinkarabal

aldığınız kılıfın linkini atabilirmisiniz

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/nokia-lumia-720-slim-rubber-kilif-3xfilm-84709699

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • here cıty lens intenet bağlantısı olmadan çalışmıyor mu?
    bilgisi olan var mı
  • quote:

here cıty lens intenet bağlantısı olmadan çalışmıyor mu?
    bilgisi olan var mı

Here city lens internet bağlantısı olmadan çalışmadı. Ancak here city maps uygulamasında, eğer offline haritayı indirdiyseniz herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanabiliyorsunuz. Tabii uydu görüntüsü katmanını görüntüleyebilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor ve bulunulan bölgedeki POI'leri göstermiyor. Yalnızca sokak isimleri ya da metro duraklarını falan gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcabar

quote:

bilgisi olan var mı

Here city lens internet bağlantısı olmadan çalışmadı. Ancak here city maps uygulamasında, eğer offline haritayı indirdiyseniz herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanabiliyorsunuz. Tabii uydu görüntüsü katmanını görüntüleyebilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor ve bulunulan bölgedeki POI'leri göstermiyor. Yalnızca sokak isimleri ya da metro duraklarını falan gösteriyor.

öncelikle bilgiler için teşekkür ederim
    telefon 2 gün önce elime ulaştı, iş yoğunluğundan, bakmaya daha yeni yeni fırsat buluyorum
    telefonda önyüklü angry birds roost sanrım oyunun kendisi değil, bir nevi online bağlantı gibi
    birde App hıghlights tam olarak nasıl bir uygulama, bir nevi kısa yolmu yoksa
    indirdiğimiz uygulamalar o penceredemi görünecek
    bu iki konuda fikriniz varmı

• Telefonu alan arkadaslardan daha çok inceleme bekliyorum.arkadaslar görüşlerinizi yazabilir mısınız? Şarj, foto, ram kullanımından dolayı hız.bu telefonu bekledim aylardır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcabar

quote:

bilgisi olan var mı

öncelikle bilgiler için teşekkür ederim
    telefon 2 gün önce elime ulaştı, iş yoğunluğundan, bakmaya daha yeni yeni fırsat buluyorum
    telefonda önyüklü angry birds roost sanrım oyunun kendisi değil, bir nevi online bağlantı gibi
    birde App hıghlights tam olarak nasıl bir uygulama, bir nevi kısa yolmu yoksa
    indirdiğimiz uygulamalar o penceredemi görünecek
    bu iki konuda fikriniz varmı

Soruları cevaplamaya çalışayım:
    - Angry Birds Roost bir oyun değil aslında, angy birds serisi için hazırlanmış bir uygulama. uygulama içerisinde, skor tablosu, çıkan angry birds oyunlarının mağaza linkleri, oyunlardan ekran görüntüleri, haberler, zil sesleri, videolar falan var. Yani uygulama içerisinde oyun yok.
    - App highlights da söylediğiniz gibi bir kısayol. Uygulama içerisinde en çok indirilen uygulamalar vs ile ilgili listeler bulunmakta. Mesela burada başlangıç seti diye bir bölüm var adından da tahmin edileceği üzere; bu bölümde genellikle insanların telefonu ilk aldıklarında yükledikleri uygulamalara linkler mevcut.

İndirdiğiniz uygulamalar ana ekranı sola kaydırdığınızda çıkan uygulama listesi ekranında görünüyor. Oradan istediğiniz uygulamanın üzerine basılı tutup, başlangıç ekranına sabitle dediğinizde ana ekranda kutucuk olarak beliriyor. Ana ekrandaki kutucukların üzerine basılı tutunca da, ilgili kutucuğu büyütüp küçültebiliyor ya da yerini değiştirebiliyorsunuz.

Telefonu yeni alan arkadaşlara; translator uygulamasını, here city lens uygulamasını, connectivity shortcuts uygulamasını tavsiye ederim. Ayrıca kilit ekranına battery infonun da eklenmesi gerekiyor.

• yardımlarınız için teşekkür ederim;
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdgntkn

Telefonu alan arkadaslardan daha çok inceleme bekliyorum.arkadaslar görüşlerinizi yazabilir mısınız? Şarj, foto, ram kullanımından dolayı hız.bu telefonu bekledim aylardır..

Dostum bende Xperia Z vardı birinde alacağım vardı yerine bana Lumia 720 aldı ilk başta ikisini de satmayı düşünmüyordum değişerek kullanırım diye 1 hafta kullandım Lumia 720 yi Xperia Z ile yapıp 720 ile yapamadığım hiç bişey yoktu artı hem stabil ve şarjıda süper gidiyor tercihimi Lumia 720 den yana kullandım ve dün Xperia Z yi sattım ben çok memnunum cihazdan Androidin en üst modellerinden daha stabil ve hızlı

• Kullanirken 1-2sikintim var arkadaslar
    bunda okadar sayfa aciyorum ok isareti ile cikigorum uygulamalar arka planda acik kaliyor mu.
    muzik galerisi hep yabanci Turk ve populer sarkilari,nasilbuluruz

• 820 ile aralarındaki farka bakıyorum ama ram ve işlemci dışında üstün olduğu bi alan yok sanırım. Bir tek kamera 820'de daha iyi ama ben fazla önem vermiyorum ona. 512mb daha fazla ram ve 500 ghz daha hızlı işlemci 820 seçmek için yeterli mi? 720'de pil ömrüde çok daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

820 ile aralarındaki farka bakıyorum ama ram ve işlemci dışında üstün olduğu bi alan yok sanırım. Bir tek kamera 820'de daha iyi ama ben fazla önem vermiyorum ona. 512mb daha fazla ram ve 500 ghz daha hızlı işlemci 820 seçmek için yeterli mi? 720'de pil ömrüde çok daha iyi

720 kamera konusunda 820'den üstün
  • telefonla ilgili ilk deneyimlerim şu yönde oluştu

- tasarım tartışmasız lumıaların içinde şu anda en iyisi
    - ekranın parlaklığı netliği çok iyi, 820 ile aynı büyüklük ve çözünürlükte olmasına rağmen, ufakta olsa ondan önde, hangi özellikten kaynaklı onu bilmiyorum
    - kamerasını çok detaylı denemedim ama standartların üstünde kalitesi var, şöyle diyebilirim " bu telefon kameraya ihtiyacım olduğunda keşke dedirtmez"
    - dokunmatiği gerçekten iyi, hassasiyet maksimum seviyede, bazen fazla hassas, bence dokunmatik hassasiyetini normal olarak ayarlayın
    - ben mavi rengini tercih ettim mat bir yapıya sahip, renk olarak gayet şık ağır bir duruşu var, ama malzeme kalitesi mükemmel diyemem, göreceli olabilir
    - wp8 işletim sistemini ilk defa kullanıyorum, çok akıcı, kutucuklar gayet kullanışlı, bu sistem iş yapar
    - işlemci ve ram bu telefona oldukça yeterli, bu kişiye görede değişebilir, oyun düşkünleri belki dert edebilir, telefon olarak görenler için bir numara
    - mağaza bence yeterli, gerekli uygulamaları bulabildim, tabiki eksikleri vardır, ama dedikleri kadarda boş değil, emeklemeden yürüyeni hiç görmedim ben
    - pil performansı yine lumialar içinde en iyisi, kapasitesi bir akıllı telefonlara göre çıtanın üstünde
    - sim kart ve hafıza kartı girişlerinin konumu oldukça pratik bence bu bir artı, ikisinide değiştirmek çok pratik

- telefonda gördüğüm eksi yön arka kapak kalitesi, biraz daha kalite hissi vermesini beklerdim, beyaz olan modelde biraz daha kalite hissi yüksek bence
    - birde kutu içeriği zayıf, extra birşeyler olmalıydı, kapak yada kılıf gibi, kulaklıkta biraz daha kaliteli birşey olabilirdi

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.