Şimdi Ara

♦[ NOKIA LUMIA 930 ALMAYI PLANLAYANLAR KULÜBÜ ]♦ --ŞİMDİDEN YERİNİ AL-- [İMZA EKLENDİ , KONU GÜNCEL] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
2
Favori
23.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yabancı kaynaklardan da sorunları takip etmekte lazım tabi, haklısın. Zaten alsam da muhtemelen sonraki serilerden alıcam, ilk serilerde kronik hatalar olabiliyo bazen. Bende bi telefonu en az 4 sene kullandığım için tam 12'den vurmak istiyorum, o yüzden karar veremedim bi türlü. Aslında McLaren kod adlı cihazı bekliyecektim ama o da iptal edilmiş şimdilik.
  • Operatorlere hala gelmedi, nokianin sitesinde hala "çok yakında" yaziyor. Bu nasil amiral gemisi ben anlamadım, tanitildiktan 1 sene sonra piyasaya çıkan telefon mu olur ya?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende takip ediyorum genel olarak telefon cok guzel ama fiyati fiyati diyorum, keske wp daha hizli gelismek icin daha ucaza satip cok daha fazla satis yapsa ve gelistirseler sistemi ama anlam vermiyorum ben bu duruma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

Yabancı kaynaklardan da sorunları takip etmekte lazım tabi, haklısın. Zaten alsam da muhtemelen sonraki serilerden alıcam, ilk serilerde kronik hatalar olabiliyo bazen. Bende bi telefonu en az 4 sene kullandığım için tam 12'den vurmak istiyorum, o yüzden karar veremedim bi türlü. Aslında McLaren kod adlı cihazı bekliyecektim ama o da iptal edilmiş şimdilik.

hocam geri bildirim ve problemler fanlık ve benzeri durumlar olmadığından birebir yaşanan olayları görmek asıl bilgiye ulaştırıyor bu açıdan yararı var. Dediğiniz gibi ilk serilerde gerek yazılımsal gerek donanımsal olarak hatalar çıkması insanı yoruyor örneğin 930 da kronik olmaya yakın olarak adlandırabileceğimiz arka kısımda sağ alt köşede ısınma ve bastırılma ile oluşan bir çıtırtı geldiği bilgisine ulaştım bakalım bu konudaki gelişmeleri göreceğiz. Mclaren i takip ettiğim kadarı ile söylemek gerekirse zaten herşeyi tam olarak verilmiş bir şekilde çıkmayacaktı nokia nın klasik hareketi olarak bir noktasını eksik bırakacaktı yine bu açıdan bir kayıp yok :)

Ben şu açıdan yaklaşıyorum kendim için alacağım cihaz 4-5 yıl beklentilerimi karşılayabilmeli öyle sosyal medya kullanan , oyun oynayan biride olmadığım için güncel kalabilecek stabil bir cihaz yeterli oluyor inanın hala 5530 xpressmusic kullanıyorum 2009 da yine araştırmalar sonucu almıştım. Geçiş yapma sebebim akıllı telefonlara özgü birkaç minik uygulama var kullandığım alanlarda ( Google Authenticator gibi ) onları kullanabilmek , foto çekimi için daha kaliteli bir kamera , görüşme açısından ses kalitesinin artması ve şarj süresinin uzaması. Şarj süresi konusunda şundan eminim minimum 2 gün gidecek benim kullanımıma göre , hafıza olarak baktığımda da arada sırada foto çekip toplasanız maximum 3-4 adet uygulama yükleyeceğim için sorun olmayacak 8 gb lık kapasiteyi dolduramadığıma göre 32 gb bir devrim olacak , Fotoğraf çekimi için bu cihazdan sonra epey detaylı geleceğine eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zey4li

Bende takip ediyorum genel olarak telefon cok guzel ama fiyati fiyati diyorum, keske wp daha hizli gelismek icin daha ucaza satip cok daha fazla satis yapsa ve gelistirseler sistemi ama anlam vermiyorum ben bu duruma.

Fiyat konusunda wp değilde ülkemiz şartları etkili oluyor telefon giriş olarak baktınızda vergisiz almanyada 1100-1200 bandında satılıyor türkiye girişi baktığınızda yine vergisiz 1200-1300 bandında buda dünya genelindeki fiyatlandırma politikası olarak yaklaştığımızda normal bir fark olay eklenen vergiler ve satıcılarımızın kar odaklılığından kaynaklanıyor.
  • NEGA kullanıcısına yanıt
    Bende 5800'dan geçiş yapıcam, aşağı yukarı aynı durumdayız Benim için de internet kullanımında sorun çıkarmayıp, telefonda oynamaya elverişli basit oyunları (bulmaca, sonsuz koşu gibi) çalıştırdığı sürece yeterli olacaktır. Yine 4 sene falan kullanırım çok büyük bi yenilik gelmezse
    Aslında hiç bilmediğim bir site ama en yakın zamanda bu fiyatlara ve daha aşağısına düşmesini istiyorum. Açıkcası Limon yeşili benim hoşuma gitti benimde tasarım olarak iyi bir tasarıma sahip olsada geç piyasaya girmiş bir ürün diyebilirim neredeyse baya oldu tanıtalı ama piyasaya girmesi uzun sürdü yakında s805li telefonlar piyasaya çıkıcak.

O zaman büyük ihtimal fiyat kırmak zorunda kalıcaklar. Bu telefona ben 1520nin kardeşi diyorum neredeyse aynı özellikte sadece cıkarılamayan batarya ve sd kart desteği 2420 mah batarya olması ile diğer özellikler bakımından nerdeyse aynı ama bence 1520'den üstün olması gerekirdi bu cihazın. Eğer 6 ınch sorun olmasa şu anda Lumialarda en iyi telefon 1520 diyebilirim arkasında artık 930 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farti

Aslında hiç bilmediğim bir site ama en yakın zamanda bu fiyatlara ve daha aşağısına düşmesini istiyorum. Açıkcası Limon yeşili benim hoşuma gitti benimde tasarım olarak iyi bir tasarıma sahip olsada geç piyasaya girmiş bir ürün diyebilirim neredeyse baya oldu tanıtalı ama piyasaya girmesi uzun sürdü yakında s805li telefonlar piyasaya çıkıcak.

O zaman büyük ihtimal fiyat kırmak zorunda kalıcaklar. Bu telefona ben 1520nin kardeşi diyorum neredeyse aynı özellikte sadece cıkarılamayan batarya ve sd kart desteği 2420 mah batarya olması ile diğer özellikler bakımından nerdeyse aynı ama bence 1520'den üstün olması gerekirdi bu cihazın. Eğer 6 ınch sorun olmasa şu anda Lumialarda en iyi telefon 1520 diyebilirim arkasında artık 930 var.

Site hakkında bende yorumlardan anladığım kadarı ile bir problem gözüküyor kargo teslimat durumu , bunun dışında olumsuz birşey bulamadım fiyat araştırması için baktığımdan dolayı derinlemesine incelemedim daha fazla. Wp nin tanıtım ve satış arasındaki zaman farkı oldukça uzun olabiliyor özellikle ülkemizde bu konuda katılıyorum, şu sıralar 530 haberleri dönüyor 830 ile ilgili tutarsız açıklamalar mevcut en azından eylül-ekim yeni cihaz tanıtımı yapılacağını varsayarsak ülkemize girişi en erken kasım-aralık aralığında gelir cihazlar.

Bayram döneminde satıcıların atak yapabilme ihtimalleri var diye düşünüyorum aslında 930 için yurtdışında indirim yapıldı bile :) üstünlük konusunda wp farklı kulvarlarda değerlendiriyor diye düşünüyorum her kategoride ayrı bir amiral gemisi mantığı diyebiliriz. Buna göre 925 sonrası 930 ile bu alanda yenilik gösterdiler sıra phablet kategorisi için 1520 den sonra 1525 veya farklı isimli bir cihazda diyelim.

Basteryus

5530 dan hala memnunum açıkçası verdiğim ücreti tam anlamıyla hakketti bir tane bile sorun yaşamadım umarım bu memnuniyeti yeniden yakalarız.

• Ben klavyesınde yazarken zorlanıyorum ya, sorun bende mı acaba

• quote:

Bende 5800'dan geçiş yapıcam, aşağı yukarı aynı durumdayız Benim için de internet kullanımında sorun çıkarmayıp, telefonda oynamaya elverişli basit oyunları (bulmaca, sonsuz koşu gibi) çalıştırdığı sürece yeterli olacaktır. Yine 4 sene falan kullanırım çok büyük bi yenilik gelmezse

Merhabalar hocam bugün yaptığım araştırmada telefonun almanyada 450 euro civarına düştüğünü gördüm yani 1260 liraya geliyor birde işin içine tax-free giriyor kdv iadesi olayı buda %19 olarak size geri veriliyor 240 lira tutuyor sonuç olarak telefon 1020 liraya geliyor :) pasaporta kayıt için 100 tl alınıyor burada onun dışında operatörler için 5-20 civarı bir miktar söz konusu.

Toplam olarak 1150 tl civarı bir miktara cihaz alınmış oluyor almanyaya yolcu olarak gidip gelen tanıdığınız var ise alım için bir seçenektir bilginiz olsun. Garanti konusunda ise örneğin mediamarkt almanyadan aldığınızda burada garantilik bir durum olduğunda bir miktar fark ile garantiye sokabiliyorsunuz tanıdığınız var ise zaten hallediyorlar.

Ben takip sonucu bu şekilde almayı düşünmeye başladım zaten görüştüğüm birkaç kişi fiyatlarda ağustos ayında oynama olacağını belirttiler muhtemelen herşey dahil 1000 tl altında , şimdilik diğer etkenler için takibe devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGA -- 26 Temmuz 2014; 0:33:54 >

Valla çok güzel olurdu, pek akraba falan yok ama 1-2 tanıdık vardı orada. Biraz soruşturayım bakalım, 1000-1100 TL'ye çok uygun gerçekten. Saol haberdar ettiğin için
  • quote:

Valla çok güzel olurdu, pek akraba falan yok ama 1-2 tanıdık vardı orada. Biraz soruşturayım bakalım, 1000-1100 TL'ye çok uygun gerçekten. Saol haberdar ettiğin için

Bu bahsettiğim fiyat mediamarkt fiyatı hocam daha uyguna satılan yerlerde mevcut 1100 tl ye kadar bulunabiliyor şuan almanyada bir yandan dediğiniz gibi araştırın tanıdık olayını bir yandanda ağustos ayını bekleyin daha uygun alınabilecek
    benim hollandada kuzenim vardı( kuzenim de değil aslında, kuzenimin oğlu, kaldı ki öyle bi akrabam da olamaz artık), hollandada ucuz diye ona ısmarlatmak istedim ama benden tam 150 lira taşıma parası istedi. sanki buzdolabı yada fırın getircek de benden eşek yüküyle taşıma parası istiyo. akraba dedik ama bizi ayak üstü kazıklamaya kalktı
    sınıfımdaki 2 arkadaşım yurtdışına çıkacaklardı, onlar benden ne taşıma ne ulaşım ne de başka bi ücret talep etmemişlerdi.
    arkadaşlarım bana böyle yapmıyoken, akraba dediğim insan beni yolmaya kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZGÜNBEY -- 26 Temmuz 2014; 0:26:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evgireli

benim hollandada kuzenim vardı( kuzenim de değil aslında, kuzenimin oğlu, kaldı ki öyle bi akrabam da olamaz artık), hollandada ucuz diye ona ısmarlatmak istedim ama benden tam 150 lira taşıma parası istedi. sanki buzdolabı yada fırın getircek de benden eşek yüküyle taşıma parası istiyo. akraba dedik ama bizi ayak üstü kazıklamaya kalktı
    sınıfımdaki 2 arkadaşım yurtdışına çıkacaklardı, onlar benden ne taşıma ne ulaşım ne de başka bi ücret talep etmemişlerdi.
    arkadaşlarım bana böyle yapmıyoken, akraba dediğim insan beni yolmaya kalktı

Yolcu olarak gidip gelen tanıdık vasıtası ile almak daha rahat olur hocam akraba işlerinde aradaki yakınlıktan dolayı garip durumlar olabiliyor :) Ben şuan için buradan gidip gelen arkadaşlara bakıyorum bir yandanda oradaki arkadaşlarım fiyat araştırması yapıyor en düşük tax-free uygulamalı satan yerden alınan fiyat 1100 tl tax free ile 890 liraya geliyor buraya gelmesi kayıt 100 tl ve operator kaydı ile 1000 lira oluyor imkanınız var ise güzel bir seçenek.

tax-free sistemi nasıl işliyo acaba? Direk satın alırken mi bi şekilde fiyattan düşülüyo. Yoksa satın aldıktan sonra ilgili yerden geri iade mi alıyoruz.
  • quote:

tax-free sistemi nasıl işliyo acaba? Direk satın alırken mi bi şekilde fiyattan düşülüyo. Yoksa satın aldıktan sonra ilgili yerden geri iade mi alıyoruz.

hocam en basit şekilde ürünü alan arkadaş normal ücretini ödeyip tax-free faturalı olmasını belirtiyor bu faturayı gümrük kurumuna onaylatıyor ve tax free noktalarından onaylı belgeyi gösterip vergi tutarını geri alıyor gayet basit karışık bir durum yok.
    Anladım, sağolun. Lumia 1520'ye de baktım amazondan oda aşağı yukarı aynı fiyata geliyo sanırım. 930'un güneş altında okunabilirliğin kötü olduğunu söyledi bugün bi kullanıcı, diğer ufak tefek eksiklerde işin içine girince Lumia 1520'yi de listeye aldım. O koca cüssesine rağmen
  • Basteryus kullanıcısına yanıt
    Detayli inceleme yapan bir site veya kisi var mi onun linkini atip bizlerde incelesek hem ordan gunes isigindaki gorunusunden de bahseder diye dusunuyorum.

• Maalesef, henüz detaylı inceleme yapan site veya kullanıcı görmedim. Başka bi konuda sormuştum, güneş altında okunabilirlik nasıl diye, iyi olmadığı söylendi.

http://forum.donanimhaber.com/m_90068015/mpage_4/f_//tm.htm#95183322
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.