Şimdi Ara

♦ NOKIA Lumia 930 Kullananlar Kulübü - ANA KONU ♦ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.803
Cevap
21
Favori
109.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okanakca

Arkadaşlar almayaı düşünenler için bende merak edilen birkaç şeyi izah edeyim Lumia 930 ile ilgili:

1. Kamerası gerçekten o kadar iyi mi?

Kamerası daha önce kullandığım tüm telefonlardan iyi demiyorum onları katlıyor diyorum gerçekten mükemmel. Lg g2 den falan baya baya iyi. Özellikle yaptığım karşılaştırmalarda g2 nin ne yapacağını şaşırdığı yerlerde mükemmel şekilde prof fotolar çekiyor. Video çekimi çok iyi. Gereksiz fokuslar yapmıyor ve enteresan şekilde çok aydınlık çekiyor. Yani piyasada bundan iyi kamera var mıdır Lumia 1020 dir herhalde onu kullanmadım ama. Piyasadaki çoğu telefonu kullandım (sony, htc, lg...) en iyi 930 oldu. Ayrıca çift flaşta çok güçlü onuda söyelemden geçmeyelim.

2. Ön kamerası nasıl?

Bu konuda da oldukça iyi. Özellikle ışık arkadan vurduğunda tüm ön kameralar yüzü karanlık çeker bu telefon arka ışığı çok iyi absorbe ediyor oldukça güzel özçekimler yapabilirsiniz.

3. Performan nasıl?

Oynadığım hiçbir oyun kullandığım hiçbir uygulamada bir kez olsun takılmadı kasmadı. Tabi 930 un donanımının yanıda WP ninde katkısı çok büyük buna.

4. Ekran nasıl?

Ekran çok parlak ve net. Güneş ışığında çok iyi değil demiş biri ama bu telefonda iyi değilse hangisi iyi bilmiyorum. Yine kullandıklarım arasında en performanslı ekran bu. Nokia ekranın yanlarını kavisli yapmış ve insan telefonu eline alınca niye daha önce böyle yapmamışlar ki diyor kendi kendine. Ekran çok çok iyi kısaca.

5. Klavye nasıl?

Daha öncede yazmıştım bunu. Ben daha önce klavye nasıl iyi olur ya da nasıl kötü olur bilmiyordum bu telefonla anladım. Klavye çok sezgisel ve hata yapma oranınız çok düşük. Dokunmatik harika mesaj yazmak baya keyifli.

6. Çok ısınıyor mu?

Çok diyemem ama ısınıyor. Şöyle bir durum var. LG G2 ler o kadar ısınıyor ki ekran parlaklığını azaltıyor telefon hatta daha sonra ekranda sarı lekeler çıkıyor. Şimdi eğer çok ısınma ölçütü buysa çok çok ısınmıyor. Ben ilk aldığımda baya ısınıyordu sonra düzeldi nedense. Ne zaman ısınıyor? Oyun oynayınca ısınıyor ki oyunda ısınmayan telefon var mı sanmıyorum. İnternette arka arkaya birsürü sekme açınca ısınıyor. Mesela 2 saatten uzun bir film izledim biraz olsun ısınmadı buz gibiydi. Bakın ısınmıyor demiyorum ısınıyor ama ne zaman ısınıyor onu anlatmaya çalıştım.

7. Pil performansı nasıl?

En iyi dememi beklemeyin. Sadece iyi diyorum. Yani rahat rahat birgünü çıkartırsınız diye düşünüyorum tabi saatlerce oyun oynamamak kaydıyla. Örnek ver derseniz. Bugün iki saatlik film izledim (belki biraz daha uzun) şarj %20 gitti (parlaklık düşükteydi ama düşük derken orta yani o civar).

Şimdi bazı yanlışarı düzeltelim.

--- İnternet hızı çok iyi.
    --- Benim cihazın arka kapağında tıkırtı falan yok.

İnceleme için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkürler inceleme için, en çok korktuğum bataryadan şimdiye kadar olumsuz bi eleştiri gelmedi
  • hadi yaa o kadar işe yaramayacak bi uygulama mı
    bataryayı su gibi içti herhalde
  • inceleme için teşekkürler

bataryaya şu ana kadar kötü diyen çıkmadı, bu benim açımdan iyi bişey

ısınma konusunda da oyun haricinde öyle dehşet-ül vahşet bi ısınma olmadığını iyice öğrendik, bu da çok iyi oldu

sonuç: bu telefon alınır gari
  • quote:

Orijinalden alıntı: evgireli

hadi yaa o kadar işe yaramayacak bi uygulama mı
    bataryayı su gibi içti herhalde

Afedersin ama program bi ..... yaramıyor ki pili bitirebilsin. Kısacası boş beleş programlardan biri marketteki.
  • İnceleme icin tesekkurler hocam , diger kullanilardanda incelemeler bekliyoruz ve yeni yeni farkettikleri seyleride yazmalarini bekleriz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağrı ve sms engellediğiniz numaralardan çağrı veya sms gelirse telefon size bildirim yapıyor. Bu çok güzel bir özellik. Başka markalarda görmedim bu tarz birşey.
  • Benide ekle kaptan :) Lumia 930 Black
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakca

Arkadaşlar almayaı düşünenler için bende merak edilen birkaç şeyi izah edeyim Lumia 930 ile ilgili:

1. Kamerası gerçekten o kadar iyi mi?

Kamerası daha önce kullandığım tüm telefonlardan iyi demiyorum onları katlıyor diyorum gerçekten mükemmel. Lg g2 den falan baya baya iyi. Özellikle yaptığım karşılaştırmalarda g2 nin ne yapacağını şaşırdığı yerlerde mükemmel şekilde prof fotolar çekiyor. Video çekimi çok iyi. Gereksiz fokuslar yapmıyor ve enteresan şekilde çok aydınlık çekiyor. Yani piyasada bundan iyi kamera var mıdır Lumia 1020 dir herhalde onu kullanmadım ama. Piyasadaki çoğu telefonu kullandım (sony, htc, lg...) en iyi 930 oldu. Ayrıca çift flaşta çok güçlü onuda söyelemden geçmeyelim.

2. Ön kamerası nasıl?

Bu konuda da oldukça iyi. Özellikle ışık arkadan vurduğunda tüm ön kameralar yüzü karanlık çeker bu telefon arka ışığı çok iyi absorbe ediyor oldukça güzel özçekimler yapabilirsiniz.

3. Performan nasıl?

Oynadığım hiçbir oyun kullandığım hiçbir uygulamada bir kez olsun takılmadı kasmadı. Tabi 930 un donanımının yanıda WP ninde katkısı çok büyük buna.

4. Ekran nasıl?

Ekran çok parlak ve net. Güneş ışığında çok iyi değil demiş biri ama bu telefonda iyi değilse hangisi iyi bilmiyorum. Yine kullandıklarım arasında en performanslı ekran bu. Nokia ekranın yanlarını kavisli yapmış ve insan telefonu eline alınca niye daha önce böyle yapmamışlar ki diyor kendi kendine. Ekran çok çok iyi kısaca.

5. Klavye nasıl?

Daha öncede yazmıştım bunu. Ben daha önce klavye nasıl iyi olur ya da nasıl kötü olur bilmiyordum bu telefonla anladım. Klavye çok sezgisel ve hata yapma oranınız çok düşük. Dokunmatik harika mesaj yazmak baya keyifli.

6. Çok ısınıyor mu?

Çok diyemem ama ısınıyor. Şöyle bir durum var. LG G2 ler o kadar ısınıyor ki ekran parlaklığını azaltıyor telefon hatta daha sonra ekranda sarı lekeler çıkıyor. Şimdi eğer çok ısınma ölçütü buysa çok çok ısınmıyor. Ben ilk aldığımda baya ısınıyordu sonra düzeldi nedense. Ne zaman ısınıyor? Oyun oynayınca ısınıyor ki oyunda ısınmayan telefon var mı sanmıyorum. İnternette arka arkaya birsürü sekme açınca ısınıyor. Mesela 2 saatten uzun bir film izledim biraz olsun ısınmadı buz gibiydi. Bakın ısınmıyor demiyorum ısınıyor ama ne zaman ısınıyor onu anlatmaya çalıştım.

7. Pil performansı nasıl?

En iyi dememi beklemeyin. Sadece iyi diyorum. Yani rahat rahat birgünü çıkartırsınız diye düşünüyorum tabi saatlerce oyun oynamamak kaydıyla. Örnek ver derseniz. Bugün iki saatlik film izledim (belki biraz daha uzun) şarj %20 gitti (parlaklık düşükteydi ama düşük derken orta yani o civar).

Şimdi bazı yanlışarı düzeltelim.

--- İnternet hızı çok iyi.
    --- Benim cihazın arka kapağında tıkırtı falan yok.

Telefonla konuşurken karşıya ses gitmeme sorunu var mı?

• Önceki telefonumu büyük ölçüde bu yüzden değiştirmiştim. Karşı tarafa sesim çok derinden geliyomuş gibi gidiyodu. Şimdi konuştuğumda telefonun sesini kıstığını söyleyen oldu. Ses de normal geliyo. Ben hiçbir sorunla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: merin

Önceki telefonumu büyük ölçüde bu yüzden değiştirmiştim. Karşı tarafa sesim çok derinden geliyomuş gibi gidiyodu. Şimdi konuştuğumda telefonun sesini kıstığını söyleyen oldu. Ses de normal geliyo. Ben hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Tesadüfe bakın. Benim de o sorun var ve sırf bu yüzden değiştiriyorum. Çok sinir bozucu. Servis de düzeltmedi. 930 ya da iPhone 6 ya da 5S alacağım. Bakalım hangisi olacak.

• Hocam sistemden bu kadar şikayetçi olmana rağmen neden tekrar WP'li bir cihaz satın almayı düşünüyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 2 Ağustos 2014; 22:11:25 >
  • İki gün önce örnek resimler atıcam demiştim. Bugün sözümü yerine getirmek için çektim bikaç resim. Tabii çok profesyonel olamadı ama yine de anlatmaya çalıştım.

Ön kamera:

♦ NOKIA Lumia 930 Kullananlar Kulübü - ANA KONU ♦

Biliyorum burda ön kamera çok vasat gibi çıkmış ama bu kadar kötü olduğunu düşünmüyorum şahsen ben. Yani bir selfie için gayet ideal gibi geldi. Hatta güneş vurduğunda ön kamerayla süper fotoğraflar çekinebileceğinize inanıyorum.

Zoom:

Zoom, Nokia Camera'da biraz az yapılıyor fakat Kamera resmi çok yaklaştırabiliyor. Bu resimde Kamera'yı kullandım. Tabii ki birçok fotoğraf makinesinde bile olan yakınlaşınca resmin kalitesinin düşmesi çok normal. Bu olmasa zaten en iyi kameralı telefon olurdu.

Odak:

Odak benim en çok kullandığım özellik. Kendi makinemde de çok kullanırım. Bu telefon bu konuda inanılmaz derecede başarılı. Çok yakın mesafeyi odaklayabiliyor. Geçen hafta bu özelliği Samsung s4'le karşılaştırmıştım. Görünür bir şekilde Lumia daha iyiydi. Fotoğraflarda bunu tam olarak gösterememiş olabilirim, üzgünüm, biraz acelem vardı. Ama inanın bana çok iyi.

Renklerin Canlılığı:

Renkler zaten çok canlı, bunun tartışmasına girmek istemiyorum bile. Gözle gördüğüm renk bile daha cansız.

~Gece fotoğraf çekemedim. Eğer gece çekim yapabilirsem onu da atmaya çalışırım
    ~Fotoğrafların hiçbiriyle oynamadım. Ne rengini ne de başka birşeyini. Direkt olarak birleştirip attım :D

Bana soracak olursanız ben bu telefona fotoğrafları sayesinde aşık oldum resmen. Sanırım Lumia 1520 ile aynı kamerası. Gerçekten bu kalitede böyle bir telefon aldığım için çok mutluyum. Profesyonele yakın fotoğraflar için Nokia Lumia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merin -- 3 Ağustos 2014; 0:53:33 >

• Arkadaşlar bu telefonun yeşilini nerede bulabilirim?

• Last_Stand L kullanıcısına yanıt
    yurtdışından
  • Hocam operatörlerle falan gelmeyecek mi hiç yeşili ?

• Last_Stand L kullanıcısına yanıt
    yeşil renginin ülkemize gelmeyeceğini duymuştum. büyük perakendeci firmalar getiremese bile oparetörler getirir umarım. ben de yeşil rengini almak istiyodum
  • Umarım gelir hocam yoksa almam başka rengini

• Kullananlara hayırlı olsun.
    Ben de beyazına yazılacagım ancak Bodrum'da bulamadım.
    Bir hafta sonra dönüyorum, İstanbul'da herhangi bir yerde teşhirde var mı beyaz rengi?

• telefonun kendisi operatörlere gelecek miki? Ben beklemekten baya sıkıldım açıkcası, bir telefonun satışı bu kadar hikaye olurmu yahu!

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.