Şimdi Ara

Nokia, Mobil Dünya Kongresi'nde çok büyük bir şey açıklayacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AfrikalıGençYetenek

quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

Umarım Nokia cep telefonu sektörüne ilelebet dönmez. Birbirinin aynı özelliğe sahip ama hep bir şeyleri eksik onlarca telefon modeli çıkaran, kullanıcısını 100mhz cpu, 10 mb rame, hafıza dolu uyarılarına, kendi kendine kapanan programlara mahkum eden ve tekel olmanın verdiği gücü en arsızca kullanan o eski nokiayı ne çabuk unuttunuz.

Fikrinize saygı duyuyorum ancak nokia gibi, ürünlerinde malzeme kalitesine dikkat eden ve tasarımlarıyla yenilikçi işler ortaya koyan bir firmanın sektörde olması bizim için büyük bir artı olacaktır. şimdi fanboylar kızacak ama nokia n9 modelindeki tasarımı hala kullanan görsel fakiri firmalar var.

N9'un tasarımı da kullanımı da yenilikçiydi. Android tarafında o kadar büyük bir değişim hiç yaşanmadı. N9 çoklu uygulama ekranında pusulayla video oynatıcıyı, internet tarayıcısını aynı anda çalışır şekilde yanyana gösterebiliyordu ama o da Nokia'nın yarım yamalak iş yapma huyuna kurban gitti. Şöyle s800'lü bir n10, n11 çıksa nasıl olurdu?

Symbian gibi düşük donanımlarda üç boyutlu arayüz çalıştırma kabiliyetine sahip işletim sistemi yapmış bir yazılım ekibi vardı onları da yüzüstü bıraktı. Bu yazılıma milyonlarca dolar ayırmayı akıl etseydi ve donanım cimriliğinden kurtulsaydı şimdi Android ve ios yanında çok güçlü bir seçenek daha olacaktı.

İlk iphone çıktığında bile piyasadaki pozisyonuna güvenerek pek çaba göstermedi. Nokia, iphone'a 5800xm'le cevap vermiş bir markadır düşünün artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İflas ettik

• Nokianın sağlamlığı.. Android bir telefonla geri dönseler şöyle ne güzel olur
  • Muhtemelen şu arttırılmış gerçeklik muhabbeti, boş bir binanın içini arttırılmış gerçeklikle dekore ettiğinizi boyadığınızı eşyaları yerleştirdiğinizi düşünün. Gördüğünüz herşey yaşadığınız dünayı sanal gerçeklikle görün diyor bu yüzden baya bi büyük oluyor. 5G için bu kadar iddalı olmaya gerek yok zaten kapasite sürekli gelişen birşey değil bir yenilik değil.

Bu arada yukarıda muratkaya adlı arkadaş nokia yı ne çabuk unuttunuz demiş. Valla hiç unutmadım, bu yüzden de 1999 dan beri telefon kullanırım 1 kere bile nokinanın hiç bir modelini kullanmadım nokianın yanından bile geçmedim. İlk telefonum panasonic g600 dü, titreşim ve ses kayıt vardı hemde 30ar saniyelik 2 kayıt yapabiliyordu. Titreşim nokia ya 3 sene sonra geldi, ses kayıt ise yine epeyce sonra. Öyle çokta yenilikçi bir firma olmayıp, envayi çeşit telefon çıkarır çıkardığı her telefon al birini vur ötekine olurdu. Battı da kurtuldum inşallah bir fiyaskoyla geri dönmezler.

• Sanal gerceklik gozlugu olmasin ya fazla oldu :) Oculus Rift ve FOVE yeterde artarda onune gelen sanal gerceklik gozlugu cikartiyor.Bide bagimsiz insanlarin plastikten telefon icin birseyler yapmasi...Yaratici olmak yerine fikirleri calmak kopyalamak daha kolay geliyor tabiki yapacak birsey yok.

• Ben aslında kadındım diyecek sanırım. :P

Şaka tabi. 360 kamera ve sanal gerçeklik açıklayacaktır. Ama şuana kadar kimseye sızdırmadan bir telefon yapıp bunu açıklayacaklarsa başka.

• Hala nokia kullanmak isteyen birisi olarak, merakla bekliyorum ne olacağını.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Kunye=]

quote:

[Kunye=]
    quote:

[Kunye=]

• Nokia AirScale Radio Access'miş...
    uniteChannelyoutube
    Introducing Nokia AirScale Radio Access. Changing the way networks are built.
    https://www.youtube.com/watch?v=pv-gwZ0-31k

• Yürü be NOKIA

• Nokia Radio Access
    uniteChannelyoutube
    Nokia AirScale Radio Access- a game changer in the telco industry
    https://www.youtube.com/watch?v=6_MN7z3Bpzw

• argat44 kullanıcısına yanıt
    Fiyasko? 808 i senelerce kullandım ve sattığıma da it gibi pişmanım. Hala kamera konusunda eline su döken telefon yok. 40 mp kameranın olayı aşırı kaliteli 5-12 mp fotoğraf çekmesiydi, ki 40 mp de çekiyordu. Mersin forum mediamarkt da sizin gibi böyle kullanmadan etmeden atıp tutan bir samsung elemanıyla maaşına iddaya girip parasını almışlığım var.

İster kabul edin ister etmeyin nokia zamanının ötesinde bi cep telefonu üreticisiydi. En basitinden bi 808, bi n9 kullanmayan ben telefon kullandım demesin.

Nokianın seneler önce yaptıklarını sizlere yeni "özellik" diye sunup parayı cukkalıyor firmalar. Gerek knock up olayı olsun gerek samsungun yeni ortaya attığı always on display olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Bira fotoğraf işi ile ilgili olsaydın demek istediğimi anlayabilirdin. Öyle aşırı kaliteli fotoğraf diye bir ölçü birimi yok. 40 mp fotoğraf Şu an profesyonel makinaların çok zor ulaştığı bir seviye ki bu seviye için makina kadar pahalı lens de gerekli.

Benim değinmek istediğim Nokianın dikkat çekebilmek için yalan söylemesi ve aldatıcı davranması. Senin de dediğin gibi nokia kaliteli bir telefon üreicisi. Ama bu eskidendi. Şimdi sadece çırpınan bir üretici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi argat44 -- 22 Şubat 2016; 5:34:39 >
    Yalan söylemesi?

http://www.letsgomobile.org/images/reviews/0185/nokia-808-test-picture.jpg

Bu 38 MP çekilmiş bir fotoğraf, 7152 x 5368 çözünürlükte, yani 38.391.936 piksel barındırıyor, yani 38 milyon piksel var, yani 38 MP, 4:3 modda çekilmiş. Dairesel sensörün 4:3 te desteklediği en yüksek çözünürlük.

Nokia, Mobil Dünya Kongresi'nde çok büyük bir şey açıklayacak

Bak burada anlatıyorlar, fotoğraf işiyle ilgili olan eğer sen olsaydın bunlara açar bir bakardın, sallamazdın oradan öyle. Çok kaliteli diye bir ölçü birimi de var, biz telefon için konuşuyoruz burada, ha fotoğraf makinesi diyorsanız internette var tonlarca karşılaştırması. Aramayı bilene.

http://www.ukmobilereview.com/2012/09/nokia-808-pureview-vs-canon-eos-600d-dslr/pureviewdslr-8mp-pv1/
    http://www.ukmobilereview.com/2012/09/nokia-808-pureview-vs-canon-eos-600d-dslr/
    http://blog.gsmarena.com/nokia-808-pureview-vs-olympus-e-pl2-vs-canon-5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/
    www.dpreview.com
    Nokia Pureview 808 vs Top-Tier P&S and Bottom/Mid-Tier DSLR: Open Talk Forum: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/forums/thread/3281877

http://petapixel.com/2012/07/30/40-megapixel-shootout-nokia-808-pureview-vs-pentax-645d/

Bu makinelerle kıyaslamaya sokulan bir telefona, bakın "telefona" saygı duymak gerek, mok atmak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 22 Şubat 2016; 9:12:49 >

• WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Telefonun ekranı kapanmaması yanlış hatırlamıyorsam.Şu anda 6230 kullanıyorum telefonun ekranı hiç kapanmıyor ayrıca güneşte çok net okunabiliyor 128x128 kare ekrana sahip olmasına rağmen bir örnek veriyim dedim (11 yıl öncesi foto atabilirim).Symbian belledeki üstten inen bildirim çubuğu da ayrı bir nokta.

• Nokia nın ürünleri bu kanalda.2016 MWC

• andires42 A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hiç kapanmama olayı. Ben de n9 arıyorum temiz bir tane. Bulabilsem tekrar geçeceğim.

• Bence kötü bir cevap; neden derseniz, küçük bir ekip ve tek bir telefon modeli ile bu işi yapabilirler. Symbian emekleme aşamasında olan bir işletim sistemi değil, çoğu şeyi zaten hali hazırda eksiksiz çalışmakta olan bir işletim sistemidir. Tüm bir telefon serisini değilde tek bir modeli ile ortaya çıkabilecek maliyet çok yüksek bir maliyet olmayacaktır ve bence göze alınabilecek bir maliyettir. Kaldı ki Nokia başarısız bir şirket de değildir. Sadece geçiş döneminde yanlış seçimler yaparak Symbian'a ve Sony, Ericsson gibi ortaklarına güvenemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lterlemez

Bence kötü bir cevap; neden derseniz, küçük bir ekip ve tek bir telefon modeli ile bu işi yapabilirler. Symbian emekleme aşamasında olan bir işletim sistemi değil, çoğu şeyi zaten hali hazırda eksiksiz çalışmakta olan bir işletim sistemidir. Tüm bir telefon serisini değilde tek bir modeli ile ortaya çıkabilecek maliyet çok yüksek bir maliyet olmayacaktır ve bence göze alınabilecek bir maliyettir. Kaldı ki Nokia başarısız bir şirket de değildir. Sadece geçiş döneminde yanlış seçimler yaparak Symbian'a ve Sony, Ericsson gibi ortaklarına güvenemedi.

1:01:24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E274E432 -- 5 Mart 2016; 15:51:41 >

yıllar sonra hort olacak ama, lens ile mp arttırmak da nedir arkadaş yeni gördüm bak :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.