Şimdi Ara

Nokia N73 ün eksileri ve abartılan yanları. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer cep telefonu 600 700 milyon civarı olsa gerçekten ses ve fotolar gerçekten her övgüyü hak eiyor diyebilirdik bence. Ama 1.100 YTL vericeksem gerçekten ses olarakta ve foto , videoda digital makine ve ipod kalitesi beklerim esasında. O yüzden fiyat baz alınınca abartılı bencede ses ve görüntü kalitesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flexii_87

ya arkadalr bu telefonun kırmız/krem rengi turkiyede yokmu ?
    su ana kadar alanların telefonları siyah/grimi?

Teknosa internet alışveriş sitesinde kırmızı var diyor.

Gittiğim birkaç Teknosa'da, metalik gri / koyu patlıcan rengi bile satılmıyordu ama elimizde yok diyorlardı.

Bence en güzel rengi moka / gri.. oda malesef yok henüz burada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: E.O.F

Eğer cep telefonu 600 700 milyon civarı olsa gerçekten ses ve fotolar gerçekten her övgüyü hak eiyor diyebilirdik bence. Ama 1.100 YTL vericeksem gerçekten ses olarakta ve foto , videoda digital makine ve ipod kalitesi beklerim esasında. O yüzden fiyat baz alınınca abartılı bencede ses ve görüntü kalitesi.

1100 YTL ye hepsini beklemek biraz hayal oluyor.. Sadece parasında dolayı değil; Nokia nin elinde o teknoloji yoktur demeyelim var olabilir. Ama küçücük bir cihaza iPod kalitesinde müzik navigasyonu ve ses çıkışı, dijital fotoğraf makinası özelliklerinde bir kamera, üstünede akıllı telefon özelliklerini ekleyebilmek çok zor olur. Unutmayalım bir cihaz nekadar çok uç noktalarda işlev görüyorsa, kullanım tutarlılığı o derece düşük oluyor. Elbet birgün olacaktır

• ya ben ksaba gibi bi yerde oturuyom iste bizim burdaki telefoncuya persembe gunu siparis verdim o telefoncuda dısardan getittiriyo sordu iste kırmız/krem rengi yokmus simdiye ksadar gelenlerde siyah/griymiş sonra ben aradım dışarıyı adam sey dedi o reng bulunmuyı dedi bizde zaten istege gore sipariş veremiyoz dedi ne gelirse satıyoz falan dedi bide ben genpa yada kvk istiyom su anda ellerinde siyah/gri renkleri varmış sence diger renk gelirmi yoksa siyah/gri renkmi alim oda guzel gostermiyo telefonu
    bu arada sende hangi renk var?
    quote:

Orjinalden alıntı: soo

quote:

Orjinalden alıntı: flexii_87

ya arkadalr bu telefonun kırmız/krem rengi turkiyede yokmu ?
    su ana kadar alanların telefonları siyah/grimi?

Teknosa internet alışveriş sitesinde kırmızı var diyor.

Gittiğim birkaç Teknosa'da, metalik gri / koyu patlıcan rengi bile satılmıyordu ama elimizde yok diyorlardı.

Bence en güzel rengi moka / gri.. oda malesef yok henüz burada.

• wi fi nın kullanıldıı alanları söleyebilirmisiniz bana çok lazım olabilirmi?
    birde ses yonunden n80 n73 hangii iidir?
    n73 tam ekranmı cekıor ayrıca fotoları?
  • n73
  • quote:

Orjinalden alıntı: patronokan

n73

Valla bir sony kullanıcısı olarak n73'ün süper bir telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Telefondan çıkan ses gerçekten çok yüksek ama daha kaliteli olabilirdi telefon sadece bağırıyor. Kamera konusunda harbiden çok iyi şuanda dünyanın en iyi resim çeken telefonu bence noise oranı çok düşük. Telefonun beğenmediğim tek kötülüğü tipi. Daha yakışıklı yapılabilirdi. Birde joyistik yerine navigatör kanulsa daha iyi olurdu

• quote:

Orjinalden alıntı: mbs1905

quote:

n73

Valla bir sony kullanıcısı olarak n73'ün süper bir telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Telefondan çıkan ses gerçekten çok yüksek ama daha kaliteli olabilirdi telefon sadece bağırıyor. Kamera konusunda harbiden çok iyi şuanda dünyanın en iyi resim çeken telefonu bence noise oranı çok düşük. Telefonun beğenmediğim tek kötülüğü tipi. Daha yakışıklı yapılabilirdi. Birde joyistik yerine navigatör kanulsa daha iyi olurdu

işte beni bir tek anlayan sensin.Şu anda en güzel foto çeken telefon bence de bazı arkadaşlar k790i diyor cybershot diyor ama ben baktığım fotolarda k790 ın cyber shot özelliğini göremedim ikisi şu anda en güzel foto çeken teller. ama mbs1905 bir yönüyle sana katılıyorum yorumunda o da telefonun tipsiz olması sana göre.Bence gayet sade ve şık en azından masanın üstüne çıkarıp koyduğunda gayet sade ve kibar duruyor gösterişi yok ama kibarlığıyla kendisini farkettiriyor bu olay bir de 7610 da var

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mbs1905

quote:

n73

işte beni bir tek anlayan sensin.Şu anda en güzel foto çeken telefon bence de bazı arkadaşlar k790i diyor cybershot diyor ama ben baktığım fotolarda k790 ın cyber shot özelliğini göremedim ikisi şu anda en güzel foto çeken teller. ama mbs1905 bir yönüyle sana katılıyorum yorumunda o da telefonun tipsiz olması sana göre.Bence gayet sade ve şık en azından masanın üstüne çıkarıp koyduğunda gayet sade ve kibar duruyor gösterişi yok ama kibarlığıyla kendisini farkettiriyor bu olay bir de 7610 da var

+1
    Gerçekten arkadaşlar dediklerinize katılıyorum şunu söylüyeyim;Bu telefon benim istediklerimi fazlasıyla cevap veriyor müzikleri,resimleri,videoları bana göre fazlasıyla iyi daha ne olsun birtek wi-fi yok zaten hergün evden giriyorum oda olmasın.İnanın telefona klipleri ve filmleri yükleyip arkadaşlara bir seyrettiriyorum hepsi görüntü kalitesine şaşırıp kalıyorlar.Hele dışarı çıkarttığı ses muhteşem müzikleri seçme karışık aac formatına kendisi çeviriyor muhteşem.Daha ne istiyim.Birde Msn takılıyorum yemede yanında yatNeyse arkadaşlar N73 bana göre tek geçerim

• arkdaşlar k790 da çok güzel resim çekiyor ama telefonları secerken sadece tek n73 te symbian olması bir artı
  • quote:

Orjinalden alıntı: E.O.F

Eğer cep telefonu 600 700 milyon civarı olsa gerçekten ses ve fotolar gerçekten her övgüyü hak eiyor diyebilirdik bence. Ama 1.100 YTL vericeksem gerçekten ses olarakta ve foto , videoda digital makine ve ipod kalitesi beklerim esasında. O yüzden fiyat baz alınınca abartılı bencede ses ve görüntü kalitesi.

ipodun sanki hoparlorü varda dışarı ses verio,n73te yada n80de olmadı 3250de iyi bir kulaklıkla dinlersen ipoddan çok fazla bir farkı olmadığını görürsün,yanlış anlaşılmasın bende bu teller oldugundan degil cevremdeki insanlardan dinledim.
  • n 80 kullanıyordum bugün n73 aldım gerçekten süper bi telefon ekranı çok güzel ve n80 den 10 kat daha güzel resim çekiyor ekranıda n80 den büyük bence daha iyi resim çeken bi telefon yoktur.
  • 2 M3CSL

Wi-Fi uni kutuphanelerinde, buyuk alisveris merkezlerinde (Akmerkez, carrefour, metrocity, profilo, kalyon vs), tasimacilik sektorundeki 1cok yerde (havalanlari, ido yenikapi, otobus terminallerinin 1cogunda), hatta bazi bulvar cafelerde (bagdat cad., beyoglu, besiktas (sahsen denemedim, oldugunu soyluyolar)) var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pbr178

2 M3CSL

Wi-Fi uni kutuphanelerinde, buyuk alisveris merkezlerinde (Akmerkez, carrefour, metrocity, profilo, kalyon vs), tasimacilik sektorundeki 1cok yerde (havalanlari, ido yenikapi, otobus terminallerinin 1cogunda), hatta bazi bulvar cafelerde (bagdat cad., beyoglu, besiktas (sahsen denemedim, oldugunu soyluyolar)) var.

bazi cafeler , havaalanında girdim şahsen.
  • ya beyler wi-fi istiyorsaniz laptop alin sonucta kullandığınız olay cep telefonu
  • uzunca süredir seneyi aşkın süredir yani :) forumumuzda takılıyorum pek mesaj yazmak kısmet olmadı. SE w810 kullananlar haklı w810 un sesi azdı ama gerçekten mükemmel kalitede ses veriyordu onun yanında mokroları da n73 ten daha iyi ... bende w810 kullanıcısıydım ve şimdi N73 kullanıyorum iyi ki de nokia'ya geçmişim diyorum n73 ün makrosu w810 kadar iyi olmasa da arada pek fark yok gibi .. w810 manzara çekimi yapamayan bir telefon :) n73 ise tam anlamıyla bu işin babası ;) n73 ün sesine gelince --> ses seviyesi az olan w810'un sesi duyulmuyordu tamam güzeldi de.. ne yapalım duyamıyorsak... n73 ün ses yüksekliği ve iyi bir ekolayzer ile de kalitesi oldukça iyi ...

n73 ü yeni aldım ve ilk n73lerneden bambaşka.. içindeki müzik yazılımı n73 music edition ile aynı ve sesin akustik değerleri balance ayarları ile oynayabiliyor loudnes özelliğinden yararlanabiliyorsunuz.. yani bu son sürüm ile ben evimdeki Philips Mcd-708 müzik seti ile kalite yarışı yaptırıyorum ...

okuyanlara teşekkürler ;) izlenim konusunda bir bilgi daha vereyim --> Fanatik Sony Ericsoncu olmama rağmen kalitesinden dolayı n73 kullanıyorum sony modellerini piyasaya geç sürmekle hata etti ve benim gibi bir fanatiğini kaybetti !!!! NOKİA

• Bana göre n73ün artıları:
    - şarjının uzun gitmesi
    - fotoğraf kalitesi
    - symbian işletim sistemi
    - görünüşünün güzel olması

eksileri:
    - kalın olması
    - tuşlarının kullanışsız olması
    - wi-fi olmaması
  • eksilerini belirtmen ii olmuş ama yanlış şeylerle karşılaştırmışsın ama sana kesinlikle katılıyorum n73 ü çok şişiriyolar yaa birkaç arkadaşım aldı çok önerdiler falan diye ama pişman oldu...

bence şu an en iyi telefon n95 bana fazlasıyla yetiyo çok güzel 8 gb daha iyi olabilir ama bana bu yetiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @dministrator -- 31 Ocak 2008; 15:37:05 >
  • Bende sevemedim N73 ü hayalgücümün üstünde hayal etmiştim onu aldıktan sonra hayal kırıklı, fiatıda baya düştü 825 Ytl den 300-4000 gibi oldu.Oysa ki o fiyata çok kaliteli bir fotoğraf makinası alabilirmişim.Gif leri bile çalıştırmıyor.(eran koruyucuları)
  • quote:

Orjinalden alıntı: soo

Bir süredir bende N73 kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim ancak;
    alacak arkadaşlar için bu forumda yazılan mesajlarda abartılarak anlatılan yanları kendim yorumlamak istedim.

Nokia N73'ün (-) eksileri

• Hoparlörleri kesinlikle genel hoparlörlerle karşılaştırıldığında iyi değil.
      ->belki diğer telefonlardan az daha iyi olabilir. Daha iyi ses çıkaran samsunglar mevcut. Ses kalitesi düşükken "eh" yüksekken ise kesinlikle "vasat" performans veriyor.
    • Kamera
      -> Kamerası diğer telefonlardan çok daha iyi olmasına rağmen kesinlikle bir dijital kamerayla karşılaştırılamaz.
      ~5 yıl önce çıkmış olan Canon A70 (3.2MP) çok çok daha iyi fotoğraf çekmekte. Ama kamerası birçok kişiyi idare edecektir. Üstün performans beklenilmemeli.
    • İşletim sistemi
      -> Symbian kullanıyor, birçok "bug" yani hata/sorun var.

Ayrıca Nokia'nın bu telefona kablosuz ağ bağlantısı koymamış olması çok normal. N80 ile hedef kitleleri kesinlikle çok farklı.

arkadasım hıc bır telefon dıjıtal kamerayla karsılastırılamz yanı karsılastırma sebebı barız bır ustunluk adına degıl sadece tellerın neler yapabıldıgını gormek maksadıyla.kalkıp ta 3-4 yıl önce cıkan canon vb makınelerle karsılastırmak abes.kımsenın ustunluk tasladıgı da yok zaten dıjıtal makınalara göre.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.