Şimdi Ara

Nokia N73 ün eksileri ve abartılan yanları. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: soo

quote:

Orjinalden alıntı: erhangsm

beyler şimdi nokianın en iyi foto en iyi ses en iyi video vede wi-fi olan telefonu nedir?

Wi-Fi olanlar içinde En iyi foto N80. En iyi ses, N91, en iyi video ise N93 de var...

N91 gerçekten korkunç işletim sistemi problemi çıkaran bir cihaz.
    N93 daha gelmedi gelince fiyatı kimbilir ne olur.
    WiFi şart ise N80 en iyi tercih olacaktır, Nokia olarak.

BENCE şimdiye kdrki en doğru orumun... geri kalanlara katılmıyorum... 73 şişirilmedi... alet gayet konsept ve kitlesi belli... büyük umutların varsa telden o senin aşırı beklentin olur... sonuçta bi cep telefonu....

• quote:

Orjinalden alıntı: LathspeLL

Şimdi aklım takıldı ses olayına.

1) Kulaklık ile MP3 çalma kalitesini ayrıntılı anlatacak, karşılaştırma yapacak olan var mı?

2) Ayrıyetten yukarda da yazıp cevap alamadığım gibi Stereo Speaker'ların ses kalitesini hangi telefonlar ile karşılaştırırsınız?

3) Zil sesini MP3 yapsak net ve doyurucu bir ses alabiliyor muyuz?

1) 15-20 YTL lik bir sony-philips vb. kulaklık + bir sony vb. discman yada walkman vs. ile gerçekten çok daha iyi ses elde ediliyor. (kutudan çıkan kulaklık seti ile denedim. o ekstra 40+ytl ye satılan aparatlar ve sony kulaklıkla daha iyi ses elde etmek herhalde mümkündür)

2) telefonlar ile yan yana karşılaştırmadım ama daha iyi ses veren kimi Samsung'lar. Model ismi hatırlamıyorum ama yeniler tabiki.

3) Zil sesini MP3 yapınca, hele ses seviyesi en üstte ise çıkacak ses tatminkâr. ama kesinlikle orta seviye, genel standartaki bir hoparlore göre iyi değil.

• Benim amacım şu: Bende iRiver H320 var. Ama her dışarı çıkışımda hem telefonumu hemde h320'imi yanıma almak istemiyorum. O yüzden telefon bakmaya başladım. Diyeceksiniz ki w810i falan al ama N73'te cezbetti yani. Üstelik ekranı iyi olsun istiyorum, iyi foto çeksin birde tabi MSN çok önemli benim için. Bunlar N73'te var ama W810i'de yok.

Birde sevdiğim film/dizi müziklerini zil sesi yapıyorum, sonuçta telefon çaldığında iyi ses versin istiyorum. Şuan 6600'ım var, her durumda N73 ondan iyidir ama yani çaldımı inlesin etraf istiyorum.
  • quote:

Bir süredir bende N73 kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim ancak;
    alacak arkadaşlar için bu forumda yazılan mesajlarda abartılarak anlatılan yanları kendim yorumlamak istedim.

Nokia N73'ün (-) eksileri

• Hoparlörleri kesinlikle genel hoparlörlerle karşılaştırıldığında iyi değil.
      ->belki diğer telefonlardan az daha iyi olabilir. Daha iyi ses çıkaran samsunglar mevcut. Ses kalitesi düşükken "eh" yüksekken ise kesinlikle "vasat" performans veriyor.
    • Kamera
      -> Kamerası diğer telefonlardan çok daha iyi olmasına rağmen kesinlikle bir dijital kamerayla karşılaştırılamaz.
      ~5 yıl önce çıkmış olan Canon A70 (3.2MP) çok çok daha iyi fotoğraf çekmekte. Ama kamerası birçok kişiyi idare edecektir. Üstün performans beklenilmemeli.
    • İşletim sistemi
      -> Symbian kullanıyor, birçok "bug" yani hata/sorun var.

Ayrıca Nokia'nın bu telefona kablosuz ağ bağlantısı koymamış olması çok normal. N80 ile hedef kitleleri kesinlikle çok farklı.

hocam yapma ya çok abartmışsın
    1.höparlörden çıkan ses gayet iyi sonuçta bu bi
    tel müzik seti deil
    2.kamerası süper tabiki digtal kamerayala karşılaştırılamaz
    ama hangi teli karşılaştırabilirsin digital kamerayla

• quote:

Orjinalden alıntı: LathspeLL

Benim amacım şu: Bende iRiver H320 var. Ama her dışarı çıkışımda hem telefonumu hemde h320'imi yanıma almak istemiyorum. O yüzden telefon bakmaya başladım. Diyeceksiniz ki w810i falan al ama N73'te cezbetti yani. Üstelik ekranı iyi olsun istiyorum, iyi foto çeksin birde tabi MSN çok önemli benim için. Bunlar N73'te var ama W810i'de yok.

Birde sevdiğim film/dizi müziklerini zil sesi yapıyorum, sonuçta telefon çaldığında iyi ses versin istiyorum. Şuan 6600'ım var, her durumda N73 ondan iyidir ama yani çaldımı inlesin etraf istiyorum.

N73'ü olan bir tanıdığınız yada inceleyebileceğiniz bir yer yok mu? İstanbul'da iseniz fuara (cebit) e bile gidip inceleyebilirsiniz. en iyi karar o olacaktır. N73 ten iRiver kalitesinde ses çıkması yanında gelen kulaklık veya üzerindeki hoparlörler ile imkansız. yani o aparatlar ve iyi bir kulaklıkla belki olabilir de denemek lazım..

• N73 symbian biraz sıkıntılı şuan, ilerde yeni güncellemelerle düzelcektir eminim.
    Ses olayında K790 üstün.
    Foto olayındada, ben K790 ile daha iyi bir foto çekene kadar N73 üstün Şimdiye kadar çekemedim, ilerleyen zamanlarda ne olur bilinmez.
  • soo, cevapların için teşekkür ederim. Sanırım Cebit'e gideceğim. Biraz uzak ama olsun :). Denemeyip görmek lazım.
  • Bi dakka buraya n73 sahipleri gelsin ve yorumlarini versin oyle sagdan soldan duyduklarini soylemesin!!!Bu arada n73 sahibi olarak 3d ses(3 adet hoparlor) 3.2 mp focus lu kamera 1 gb hafiza symbian 9.1 2.4 inch ekran amca sana bu ozellikler yetmezmi?Wi-fi olmamasi buyuk bir eksi diyemem cunku cogu kisi psp sahibi bu arac araciligiyla baglanilabilinir.Flas beni cok etkiledi ve son oszum bu telefon belki super aman kos al falan diye abartilabilinir ama bu telefona kotu diyen daha anasinin karnindan dogmamistir.(HERSEY KAMERA DEGILDIR!!!)Ben donmalar disinde pek bi eksi goremedim ayrica.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murathanipod

Bi dakka buraya n73 sahipleri gelsin ve yorumlarini versin oyle sagdan soldan duyduklarini soylemesin!!!Bu arada n73 sahibi olarak 3d ses(3 adet hoparlor) 3.2 mp focus lu kamera 1 gb hafiza symbian 9.1 2.4 inch ekran amca sana bu ozellikler yetmezmi?Wi-fi olmamasi buyuk bir eksi diyemem cunku cogu kisi psp sahibi bu arac araciligiyla baglanilabilinir.Flas beni cok etkiledi ve son oszum bu telefon belki super aman kos al falan diye abartilabilinir ama bu telefona kotu diyen daha anasinin karnindan dogmamistir.(HERSEY KAMERA DEGILDIR!!!)Ben donmalar disinde pek bi eksi goremedim ayrica.

+1912

Donmalar da inşallah birdaha ki FW ile düzeltilir

...:::N73:::...

• quote:

Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Orjinalden alıntı: burakk76

k790 kötü deniyo
    bu kötü deniyo
    nasıl iş yaw

bırak abi yaa biz w810'la devam
    ayrıca yukarıdaki çiçek fotosundan çok daha iyi bir fotoğraf çıkarabilirim önünüze w800-k750-w810'la çekilmiş

Nokia symbian sayesinde hep 1 adım önde Se'a

• quote:

Bi dakka buraya n73 sahipleri gelsin ve yorumlarini versin oyle sagdan soldan duyduklarini soylemesin!!!Bu arada n73 sahibi olarak 3d ses(3 adet hoparlor) 3.2 mp focus lu kamera 1 gb hafiza symbian 9.1 2.4 inch ekran amca sana bu ozellikler yetmezmi?Wi-fi olmamasi buyuk bir eksi diyemem cunku cogu kisi psp sahibi bu arac araciligiyla baglanilabilinir.Flas beni cok etkiledi ve son oszum bu telefon belki super aman kos al falan diye abartilabilinir ama bu telefona kotu diyen daha anasinin karnindan dogmamistir.(HERSEY KAMERA DEGILDIR!!!)Ben donmalar disinde pek bi eksi goremedim ayrica.

++++
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orodreth Elanesse

quote:

Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Orjinalden alıntı: burakk76

k790 kötü deniyo
    bu kötü deniyo
    nasıl iş yaw

bırak abi yaa biz w810'la devam
    ayrıca yukarıdaki çiçek fotosundan çok daha iyi bir fotoğraf çıkarabilirim önünüze w800-k750-w810'la çekilmiş

Nokia symbian sayesinde hep 1 adım önde Se'a

T68i ye kadar bende "SE" -ericsson- ci idim diyebilirim.. İlk adam gibi renkli ekran -Siemens in ondan bir kaç yıl önce çıkardığı sakız kutusu gibi 8 renkli ekranlı telefonlarını saymıyoum-, en fonksiyonel ve çeşitli özelliker -bluetooth da vardı-.. ozaman TCELL wap/gprs de bile 4kb dan fazla boyutlu indirme yapılamıyordu. Ki buda Aycell in iyice ortaya çıkmaya başladığı döneme denk geliyor, gprs i baya ucuza vermeye basladı.. Ondan sonra SE saçma telefonlar çıkarmaya başladı, Nokia 7650 ile birlikte gerçekten adam gibi telefonlarla atağa kalktı ve ilerledi.. Zaten kısa bir süre geçtikten sonra da Symbian ın en büyük hissedarı oldu ve sahiplendi. SE ise herhalde pazara hakim olamayacağından kendisine gayet güzel bir işletim sistemi geliştirdi ve Walkman telefonları çıkardı. Çok da akıllıca idi kendiri adına. Kimisi için o önemli, kimisi (ki bizler oluyoruz:)) Symbian..

Sonuçta, dünyanın telefon üretici lideri tabiki Nokia.

• Bu arada herkesin dilinde dolanan bisey vardi se piyasayi kavuracak diye.Bir basin toplantisindan bazi sozlerini aldim.Adamlara soyle bir soru geliyor basindan:
    Herkesin soledigi gibi sony ericsson piyasaya son kozunu surup ortaligi birbirine katacakmi?
    Onlar soyle cevapliyor:
    Bizim telefon piyasasinda hicbir iddiamiz yok biz sadece kendi piyasamizda yer edinmek.Bence cok komik ve abaza cunku sen sonucunde telefon yapiyorsun ve bunda iddali degilsin.
  • n73.. wi-fi ---- olsa
  • quote:

Bu arada herkesin dilinde dolanan bisey vardi se piyasayi kavuracak diye.Bir basin toplantisindan bazi sozlerini aldim.Adamlara soyle bir soru geliyor basindan:
    Herkesin soledigi gibi sony ericsson piyasaya son kozunu surup ortaligi birbirine katacakmi?
    Onlar soyle cevapliyor:
    Bizim telefon piyasasinda hicbir iddiamiz yok biz sadece kendi piyasamizda yer edinmek.Bence cok komik ve abaza cunku sen sonucunde telefon yapiyorsun ve bunda iddali degilsin.

Nokia sadece, veya ilk hedef olarak bir telefon üreticisi değil, ondan dolayı denmiş olabilir. Yada ironi de içeriyor olabilir. Dinlemek lazım tam konferansı karar vermek için..

• quote:

quote:

Bu arada herkesin dilinde dolanan bisey vardi se piyasayi kavuracak diye.Bir basin toplantisindan bazi sozlerini aldim.Adamlara soyle bir soru geliyor basindan:
    Onlar soyle cevapliyor:

Nokia sadece, veya ilk hedef olarak bir telefon üreticisi değil, ondan dolayı denmiş olabilir. Yada ironi de içeriyor olabilir. Dinlemek lazım tam konferansı karar vermek için..

Soo konusu gecen nokia degil, sony ericsson

• quote:

Orjinalden alıntı: pbr178

quote:

quote:

Onlar soyle cevapliyor:

Soo konusu gecen nokia degil, sony ericsson

Ozaman iş değişiyor. Kendileri birtek telefon üretiyor. Telefon piyasası = Kendi piyasaları, yer edinmek ten kasıtları nedir? Yer edinmek zaten bir iddia dır. Bu konferans/açıklamayı nerede yapıldı? Çok saçma geliyor kulağa..Bir yanlış olmasın?

• Hayir yanlis degil ben yanlis hatirlamiyorsam t3 te vardi.Yani bu sunu gosteriyor sony ericsson un telefon pazarinda hicbir iddasi yok...
  • ya arkadalr bu telefonun kırmız/krem rengi turkiyede yokmu ?
    su ana kadar alanların telefonları siyah/grimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acizim

n73.. wi-fi ---- olsa

N80 olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.