Şimdi Ara

Nokia N8; En büyük kamera sensörüne (1/1.83'') sahip 12 MP cep telefonu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
19.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Fotoğraf çeken telefon alıp fotoğraf makinelerine laf atan insanları gördükçe sinir oluyorum. Fotoğraf çekmesi iyi hoş güzelde abartılmasına hiç gerek yok. Geçen hafta DSLR aldım, çevremdekiler hala anlam veremiyor fotoğraf makinesine okadar para verilir mi diye. Laf anlatmaktan bıktım onlar laf söylemekten bıkmadı. Senin kocaman makineyi fallahaya yanımda taşımam ya, gider nokia alırım mis gibi fotoğraf çekerim diyorlar.

Hiç bir zaman bir mp3 çaların yerini bir fotoğraf makinesinin yerini tutmaz, öyle olsaydı eğer fotoğraf makineleri kalkardı piyasadan satılmazdı hiç. Türkiye hariç tüm dünyada halen makul seviyede fotoğraf makinesi satılmakta ama türkiyede herks kameralı telefon peşinde.. Ha siz bundan zevek alıyorsanız herşey bir arada olsun diyorsanız ona lafım yok, herkesin zevkleri farklı. Ama şunu da unutmayınki bu işlerin hepsinde pazarlama stratejisi var. Sensörü büyütür ama başka bişeyden kaliteyi kısar, iso 400 den sonra noise cenneti olur fotğraf vs... Yoksa masrafı çıkartamaz üreticiler.

Bu ürünler telefonlar arasında karşılaştırılabilir ama fotoğraf makineleri ile karşılaştırmak anlamsız. Bende k790 kullanıyorum 2007 den beri, ne fotoğraflar çektim ama hiç bir zaman fotoğraf makinesinden iyi demedim, kendi kulvarındaki ürünlerler karşılaştırdım çoğu teleofnda üstündü mesela neyse tartışma çıkmasın şimdi Mutlaka eksikliklerioluyor bu ürünlerin.

Türkiyede halen şöyle ama dünyada böyle saçmalığından bahseden insanları anlamıyorum.

Tüm dünyada da kameralı elefonlara büyük bir yönelim var. Öyleki ameirka pazarında çıkan telefonlarda kamera özelliğine büyük önem veriliyor, facebook a yüklenen fotoğrafların çoğu cep telefonu ile çekiliyor.

DSLR olayı başka, o laf edenlerin cahilliği.

ama şu türkiyede böyle yurtdışında öyle değil hikayelerini bırakın artık

• Ben zaten kötü bişey demiyorum. Teknoloji aşığı bir insanımdır fakat bukadar abartılmasına karşıyım. Dediğim gibi benimde kameralı telefonum var kullanıyorum, ilk alırken bende herşey bir arada olsun diye almıştım. Bir süre kamera performansı idare eder ama ondan sonra yetmez , dediğim gibi anı fotğrafı çeken kimselere kalite önemli bir unsur teşkil etmiyor. Face de bir çok arkadaşım var telefonla fotoğraflarını çekmiş koymuşlar ve full noise içinde :) Fakat yorum dolu fotoğrafın atında. Çok güzel çıkmışın, falan filan gibi. Kimileri o anı ölümsüzleştirmek ister, kimileri ise o anı ölümsüzleştirirken mükemmel kaliteli şekilde fotoğraf çekmek ister. Bu yüzden hepsinin yeri ayrıdır ve telefon telefondur bana göre. Kamera özelliği artı mıdır evet güzel bir özelliktir.
  • Yazılımcı Online,

Allah yukarda ben de bi SLR makinası isterim ama şu anda pek önceliğimde değil, farklı önceliklerim var. Şu bir gerçek , çek bas tarzı 600-700 lira civarındaki fotoğraf makinalarının devri bitiyor. Ama SLR için daha çok var. Onlar da al aşağı olur mu? valla o kadarını bilmem ama DSLR makinalarına bağlantı özellikleri eklenmeli gerekirse 3g veya LTE desteği koyulmalı , hızlı dosya transferi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 30 Nisan 2010; 16:36:10 >
  • @Yazılımcı Online ;
    başak burcu musun? :)

@IRFUN4EVER ;
    Dostum DSLR'ların devri en az 100 sene daha bitmez kanımca. Kompakt fotoğraf makineleri de(bas çek) her halikarda her cep telefonundan iyi fotoğraf çeker. Tamam nokia 1,83" sensör koyarak bir devrim yaptı ama lens faktörü de var işin içinde.. Sonuçta ufacık bir lens kullanıyor cep telefonları. Ergonomi ve hafiflik için bundan taviz veremezler. Dolayısıyla da hiçbir zaman en pahalı cep telefonunun kamerası, 200-300TL'lik bir kompakt makine kadar iyi fotoğraf çekemez. Tabii adı sanı belli olmayan markaların fotoğraf makinelerini bu kapsama almıyorum.
    Belli markalar ufacık kasalara 5X optik zoom ve sensörden titreşim önleme mekanizması koyabiliyor. Cep telefonları için henüz bunlar hayal ama tabii ileride olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

quote:

Orijinalden alıntı: ATOM ANT

1800türkiye'de

1800 olursa kim alır bu telefonu.rekabet için 1300 den fazla omaz.

1300 olsun ilk ben alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Yorumlara bakıyorum ve inanamıyorum. Halen bu nokia yı kullanan ve takip eden varmı diye. Devir HTC, Apple, Samsung ve LG devri arkadaşlar. Nokia bugüne kadar milleti kazıklamaktan başka ne yaptı ki? Halen tasarım nasıl yapılır bunu beceremiyor ? Tasarımları çok kötü. Halen symbian dan vazgeçmiyor. Devir Android devri. Gerisi şuan hikaye ya da ninni gibi geliyor bana.

Saygılar

+1

+2

Adam bot nesine + diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: D.A.B.9

quote:

quote:

quote:

Yorumlara bakıyorum ve inanamıyorum. Halen bu nokia yı kullanan ve takip eden varmı diye. Devir HTC, Apple, Samsung ve LG devri arkadaşlar. Nokia bugüne kadar milleti kazıklamaktan başka ne yaptı ki? Halen tasarım nasıl yapılır bunu beceremiyor ? Tasarımları çok kötü. Halen symbian dan vazgeçmiyor. Devir Android devri. Gerisi şuan hikaye ya da ninni gibi geliyor bana.

Saygılar

+1

+2

Hocam asıl boot olan ona + yazanlar

• kağıt üzerinde güzel gibi duruyor.fotog. merceği'de ama çıktıktan sonra forum kullanıcılarının yorumlarını beklemek lazım.neticede fabrika verileri değil,kullanılabilirliği önemli olan...
  • Fotoğrafa ilginiz varsa ona vereceğiniz para ile iyi bir dslr fotoğraf makinesi alır, yanına da orta sınıf bir telefon alırsınız.
    Eklenen fotoğraflarda doğal olarak aşırı ötesi kumlanma(noise) var, cep telefonlarından iso performansı beklemeyiniz.
    Sırf foto özelliği için de bir telefona 1300-2000 tl vermek gerçekten saçma olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Fotoğrafa ilginiz varsa ona vereceğiniz para ile iyi bir dslr fotoğraf makinesi alır, yanına da orta sınıf bir telefon alırsınız.
    Eklenen fotoğraflarda doğal olarak aşırı ötesi kumlanma(noise) var cep telefonlarından iso performansı beklemeyiniz.
    Sırf foto özelliği için de bir telefona 1300-2000 tl vermek gerçekten saçma olur.

Sizin gözlerinizde mi bozulma var benimkiler de mi; aşırı ötesini bırakın göze çarpan bir noise ben göremiyorum da?

Ayrıca bu telefonun sırf fotoğraf çekmek için alınacağını nereden çıkarttınız, özellik listesine bir kez olsun bakmadınız mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Fotoğrafa ilginiz varsa ona vereceğiniz para ile iyi bir dslr fotoğraf makinesi alır, yanına da orta sınıf bir telefon alırsınız.
    Eklenen fotoğraflarda doğal olarak aşırı ötesi kumlanma(noise) var cep telefonlarından iso performansı beklemeyiniz.

Sizin gözlerinizde mi bozulma var benimkiler de mi; aşırı ötesini bırakın göze çarpan bir noise ben göremiyorum da?

Ayrıca bu telefonun sırf fotoğraf çekmek için alınacağını nereden çıkarttınız, özellik listesine bir kez olsun bakmadınız mı acaba?

Gölgelerde kalan alanlara bakın, gündüz vakti en düşük iso değerinde bile kumlanma yapmış. Gece çekimlerinde performansı hakkında az da olsa bilgi veriyor.
    İşletim sistemi symbian olduktan sonra diğer özellikleri de pek birşey ifade etmiyor bu saatten sonra.
    Telefonun kamerası kesinlikle kötü değil yanlış anlaşılmasın, kamerası bir telefon için belkide en üst seviyede şu an, fakat gerçek fotoğraf meraklılarının işine yarayacak
    kadar iyi değil. Elbette cep telefonunun kamerası ile koca sensörlü dslr makineyi karşılaştırmak saçma ve komik olur, fakat fiyat gözönüne alındığında
    o civara çok iyi dslr fotoğraf makineleri alınabiliyor, hatta yanına da diğer ihtiyaçları karşılayacak orta seviye bir telefon almaya yetecek kadar para artıyor.
    Bu nedenle bu parayı bu tarz bir cihaza yatıracak kişilerin iyi düşünmesi gerekiyor.

• Çok büyük duruyor
  • quote:

Gölgelerde kalan alanlara bakın, gündüz vakti en düşük iso değerinde bile kumlanma yapmış. Gece çekimlerinde performansı hakkında az da olsa bilgi veriyor.
    İşletim sistemi symbian olduktan sonra diğer özellikleri de pek birşey ifade etmiyor bu saatten sonra.
    Telefonun kamerası kesinlikle kötü değil yanlış anlaşılmasın, kamerası bir telefon için belkide en üst seviyede şu an, fakat gerçek fotoğraf meraklılarının işine yarayacak
    kadar iyi değil. Elbette cep telefonunun kamerası ile koca sensörlü dslr makineyi karşılaştırmak saçma ve komik olur, fakat fiyat gözönüne alındığında
    o civara çok iyi dslr fotoğraf makineleri alınabiliyor, hatta yanına da diğer ihtiyaçları karşılayacak orta seviye bir telefon almaya yetecek kadar para artıyor.
    Bu nedenle bu parayı bu tarz bir cihaza yatıracak kişilerin iyi düşünmesi gerekiyor.

OLED ekranlar gibi keskin kontrasta sahip görüntü verebilen kaliteli bir CRT monitöre sahibim ve gamma değerleri ile oynamadıkça gerçekten hissedilir bir noise göremiyorum, sizin monitörünüz LCD mi acaba? Eğer öyleyse gördüğünüz ve sizi rahatsız eden noise seviyesi LCD ekranların gereğinden fazla aydınlık ve haliyle kontrastı düşük yapısından kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca karşılaştırmayı neyle yaptığınız da önemli, söylediğiniz gibi DSLR çıktısı ile bu çıktıları karşılaştırıyorsanız bu sonuca varmanız çok doğal fakat vardığınız sonuç yanlış olacaktır zira bu cihazın kıyaslanacağı rakibi DSLR makineler değil ancak kompakt/point-and-shoot makineler olabilir.

Bu nedenle bu cihazın asıl hedef kitlesi yanında hem gayet gelişkin özelliklere sahip bir cep telefonu hem de kompakt/point-and-shoot makinesini ayrı ayrı taşımak istemeyen kişilerdir; zaten gerçek fotoğraf meraklıları da ne N8'i alır ne kompakt/point-and-shoot makineleri, gider paşalar gibi DSLR alır kendi lensini kendi flaşını kendi takar...

Bu kadar parayı böyle bir cihaza yatıracak kişilerin hatrı sayılır bir kısmı cihazın sadece fotoğraf özelliğini değil, mevcut tüm özelliklerini birlikte kullanmaya çalışacaktır, bundan da (hiç olmazsa N82 başlığını ilk günden bu yana takip ettiğim için) eminim siz içinizi rahat tutun.

İşletim sistemi konusunda da söylemek istediğim üç şey var:

İlki, bir işletim sisteminin bir şey ifade edip etmeyeceği kişisel kullanım amacı ve görsellikle fonksiyonellik arasındaki seçime bağlıdır (ve bu yüzden yukarıdaki ifadeniz yalnızca ama yalnızca sizin için geçerlidir) vehttp://forum.donanimhaber.com/m_35230375/tm.htm adresindeki Mobil İşletim Sistemleri ve Tercih Rehberi'mde bu konuyu enine boyuna irdeledim, incelemenizi şiddetle öneririm..

İkincisi ortada inkar edilemez bazı gerçekler var, bunlardan ilki (ve N8'i en çok ilgilendireni) Symbian dışında şu anda mevcut mobil işletim sistemlerinden hiçbirinin bu kadar donanımsal özelliği destekleyebilecek ve bunu yaparken de hem stabilliğini hem de fonksiyonelliğini bu kadar koruyabilecek bir işletim sistemi daha olmaması. Bu nedenle Apple iPhone OS, Google Android, Microsoft Windows Mobile, Maemo/MeeGo, Palm WebOS, RIM Blackberry OS ve Symbian arasında (şu anda) yalnızca Symbian'dahttp://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php adresinden erişebileceğiniz özellikler listesini eksiksiz görebilirsiniz.

Diğerleri donanımsal altyapı pratikte desteklediği halde ya bu kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimini desteklemez (örnek: Blackberry OS), ya (yine donanım desteklediği halde) FM radyo barındırmaz (örnek: Android), ya pratikte 2 günden uzun pil ömrü sunamaz (örnek: neredeyse hepsi), ya demand paging veya benzeri bir swap dosyası kavramından haberleri yoktur (örnek: yine neredeyse hepsi), ya da şu ya da bu derken bu liste uzayıp gider. Sonuçta kendisini beğenseniz de beğenmeseniz de Symbian şu anda bir "akıllı telefon" için en yüksek optimizasyona ve fonksiyonel olgunluğa sahip işletim sistemidir.

Son olarak, bu cihazın üzerindeki Symbian, bildiğiniz Symbian değil. Nisan 2009'daki "Symbian Vakfı" duyurusundan bu yana 1 senedir Symbian OS 9.4 çekirdeği ile S60v5 arayüzü birleştirilerek Symbian^1 elde edildi ve yıllardır geriye uyumluluk için bilinçli olarak veya bazen ihmalkarlıktan dolayı bırakılan ve işletim sisteminin hantallaşmasına & günümüz kullanıcılarının görsel taleplerine yetişememesine neden olan tüm kısımları (biraz da kodun herkese açılacak olmasından dolayı, imajı zedelememek adına) temizlenip baştan yazıldı (ve yazılmaya da devam ediliyor); böylece Symbian^3 elde edildi. Daha detaylı bilgiye ulaşmak istersenizhttp://developer.symbian.org/wiki/index.php/Symbian%5E3 vehttp://developer.symbian.org/wiki/index.php/Symbian%5E3_Q%26As adreslerini ziyaret etmenizi öneririm.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

İkincisi ortada inkar edilemez bazı gerçekler var, bunlardan ilki (ve N8'i en çok ilgilendireni) Symbian dışında şu anda mevcut mobil işletim sistemlerinden hiçbirinin bu kadar donanımsal özelliği destekleyebilecek ve bunu yaparken de hem stabilliğini hem de fonksiyonelliğini bu kadar koruyabilecek bir işletim sistemi daha olmaması. Bu nedenle Apple iPhone OS, Google Android, Microsoft Windows Mobile, Maemo/MeeGo, Palm WebOS, RIM Blackberry OS ve Symbian arasında (şu anda) yalnızca Symbian'dahttp://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php adresinden erişebileceğiniz özellikler listesini eksiksiz görebilirsiniz.

Şu kısım baya bir dikkatimi çekti. Zaten diğer mobil işletim sistemlerinin neden bu kadar çok donanımdan kıstığı da ortaya çıkıyor. Symbian'ın diğer işletim sistemlerinden daha güçlü olduğunu bu açıklamadan sonra anlamış oldum.

• 12 mp gereksiz açıkçası. 2 mp olsun görüntü net olsun. 5800 da 5 mp var ama net çekmiyor. Ne işe yarayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Orijinalden alıntı: D.A.B.9

quote:

quote:

quote:

Saygılar

+1

+2

Hocam asıl boot olan ona + yazanlar

siz ne aldınız bakayım?

madem öyle alın böyle;

Saygılar.

oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Airplane
    12 mp gereksiz açıkçası. 2 mp olsun görüntü net olsun. 5800 da 5 mp var ama net çekmiyor. Ne işe yarayacak...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Fotolarda tek bir noise bile yok. Ne kadar kalite çektiğini net olarak görebiliyoruz bu da 12 MP'nin hakkını verdiğini ispatlıyor. Sanırım bakmadınız fotolara. Gereksiz olduğunu nereden çıkardınız? Yanında kompakt makine taşımak istemeyen kişi bu cihazı alacaktır. Ayrıca 5800'ın kamerası 5 değil 3 MP
  • 1/1.83"'lik sensör 12mp'in hakkını verebilir diye düşünüyorum.

Gene de 8-9 mp olsa bence daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

1/1.83"'lik sensör 12mp'in hakkını verebilir diye düşünüyorum.

Gene de 8-9 mp olsa bence daha iyi olurdu.

Eee okadarıda pazarlama taktiği
  • mükemmelden biraz daha iyi..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.