Şimdi Ara

Nokia N8; En büyük kamera sensörüne (1/1.83'') sahip 12 MP cep telefonu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
19.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefon tabi ki point and shoot tarzı kompakt makineler ile karşılaştırılabilir. 2. sayfadaki mesajımda bahsettiğim şey 1500-2000 tl gibi bir paraya
    Bir dslr fotoğraf makinesi ve bir symbian/win mobile vb. işletim sistemli, dokunmatik ekranlı, gps'li bir telefon yine alınabilir. Bu telefonun öne çıktığı özelliği fotoğraf
    özelliğidir. Alan kişiler %70 fotoğraf kalitesine bakarak alacaktır. (Özellikle ülkemizde)
    Ben de diyorum ki madem o kadar fotoğraf kalitesine meraklısınız alın bir dslr makine fotoğrafın keyfini çıkarın. Yanına da telefonun diğer özelliklerini uygun fiyata yapan
    bir cep telefonu alırsınız. Önemli olan noise'in gündüz iso 100'de belli belirsiz olması değil(ki gölgelerde gözüküyor), gece yüksek iso değerlerinde ya da uzun pozlama sürelerinde ne gibi bir
    performans sergileyeceğidir. Ve yanlış anlaşılmasın, cep telefonu gibi bir cihaz ile dslr fotoğraf makinesini karşılaştırmak tabiki mantıklı değildir fakat işin içine fiyat boyutu girince
    ve aynı fiyata dslr+telefon birden alınabilirken karşılaştırılabilir hale geliyor malesef. Ama fotoğraf sizin için çok önemli değilse sadece aile fotoğrafları vs. çekecekseniz
    kompakt/hatta bu tarz bir cep telefonunun çektiği fotoğraflar yetecek, artacaktır bile.

Aşağıdaki sitede telefonlar yok tabi fakat noise yok dediğimiz güncel kompakt makinelerin bile dslr fotoğraf makineleri karşısında nasıl noise/grain'li fotoğraf ürettiğini görebiliyorsunuz.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Size önerim fujifilm f200exr (12mp, 1/1.6" SuperCCD EXR sensör) gibi özelliklere sahip güncel modellerden birisi (bu telefondan sensör açısından daha üstün bir makine)
    ile en basitinden bir 1000/1200 tl gibi fiyata kit olarak bulunabilen canon eos 450d(dslr)'yi karşılaştırmanız. (Özellikle 200 iso ve üstü değerlerde)

Fx200exr - 400 ISO :
    http://75.126.132.154/PRODS/F200EXR/FULLRES/F200EXRINBI00400.jpg

Canon eos 450d / rebel xsi - 400 ISO:
    http://75.126.132.154/PRODS/XSI/FULLRES/XSIINBI0400.JPG

Fx200exr - 800 ISO :
    http://75.126.132.154/PRODS/F200EXR/FULLRES/F200EXRINBI00800.jpg

Canon eos 450d / rebel xsi - 800 ISO:
    http://75.126.132.154/PRODS/XSI/FULLRES/XSIINBI0800.JPG

Fx200exr - 1600 ISO(makineleri kahreden iso değeri ) :
    http://75.126.132.154/PRODS/F200EXR/FULLRES/F200EXRINBI01600.jpg

Canon eos 450d / rebel xsi - 1600 ISO:
    http://75.126.132.154/PRODS/XSI/FULLRES/XSIINBI1600.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Mayıs 2010; 0:42:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Ve yanlış anlaşılmasın, cep telefonu gibi bir cihaz ile dslr fotoğraf makinesini karşılaştırmak tabiki mantıklı değildir fakat işin içine fiyat boyutu girince
    ve aynı fiyata dslr+telefon birden alınabilirken karşılaştırılabilir hale geliyor malesef.

Peki N8 ile aynı fiyata alınabilinen DSLR+telefon çözümü

- 4 band GSM, 5 band 3G
    - Wi-Fi 802.11 b/g/n + UPnP
    - Bluetooth
    - USB OTG
    - GPS ve ücretsiz navigasyon
    - 16 GB dahili, 32 GB'a kadar arttırılabilir harici hafıza
    - 3.5 mm audio jack
    - RDS'li FM alıcı ve verici
    - SMS, MMS, Email, Push Email, IM
    - WebKit tabanlı xHTML browser

özelliklerini ve yukarıda saymadığım daha nicelerini de sunuyor mu? Sunuyorsa sanki herkes salakmış, telefon alırken sadece fotoğraf özelliklerine bakıyormuş gibi aydınlatma konusundaki ısrarınızı anlarım ama sunmuyor işte...

• Gerçekleşmesi beklenen bir süreçti. Yakın gelecekte minimal sistemlerde objektif değişimi bile mümkün olacaktır. Devir, "all in one" devri!
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Ve yanlış anlaşılmasın, cep telefonu gibi bir cihaz ile dslr fotoğraf makinesini karşılaştırmak tabiki mantıklı değildir fakat işin içine fiyat boyutu girince
    ve aynı fiyata dslr+telefon birden alınabilirken karşılaştırılabilir hale geliyor malesef.

- 4 band GSM, 5 band 3G
    - Bluetooth
    - USB OTG
    - 3.5 mm audio jack

özelliklerini ve yukarıda saymadığım daha nicelerini de sunuyor mu? Sunuyorsa sanki herkes salakmış, telefon alırken sadece fotoğraf özelliklerine bakıyormuş gibi aydınlatma konusundaki ısrarınızı anlarım ama sunmuyor işte...

Bakın ben mesajımda herkes salakmış mı demişim ? Siz yanlış anlıyorsunuz benim demek istediğimi.
    Ben demek istiyorum ki fotoğraf açısından almak isteyen kişilerin bu tarz cihazlara ihtiyacı yoktur daha uygun fiyata dslr fotoğraf makineleri dururken.
    Yukarıdaki önerim telefonun diğer özelliklerini de tam anlamıyla kullanacak kişilere değildi. Belirttiğim gibi ülkemizde bu işlerden anlayan/anlamayan birçok kişi
    direkt fotoğraf kalitesine göre değerlendiriyor bir telefonu. Başlıkta da gördüğünüz gibi diğer özellikleri değil, neredeyse herkes fotoğraf özelliğini tartışmış.
    Telefonun tüm özelliklerinden faydalanıp kullanacaklara bir lafım yok, telefon kulvarında en iyisi. Diğer özelliklerini kesinlikle kullanırım diyorsanız daha iyisi yok.
    Ama sırf "iyi fotoğraf çekiyor" diye almak isteyenler içindir yukarıdaki önerim. Fotoğraf kompakt seviyesinde idare etsin, diğer özelliklerini de kullanırım diyenler için bence de mükkemmel bir all in one çözüm.

• diyelimki telefon 2000 liradan piyasaya sürüldü (çok iyimser bir tahmin...)

1424 lira...
    http://www.bizamerikadayiz.com/PENTAX-K-X-DIJITAL-18-55mm-55-300-Lens-SIYAH,PR-394.html
    557 lira
    http://www.hepsiburada.com/sony-ericsson-g705-1-gb-hafiza-karti-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=telceperickg705&categoryId=16001

N8 çamaşır bulaşık yıkarmı bilmiyorum K-X kahve bile yapıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

- 4 band GSM, 5 band 3G
    - Bluetooth
    - USB OTG
    - 3.5 mm audio jack

• Fotoğraf kaliteleri...

Etkileyici
  • HB'daki kullanıcı yorumlarında bazı Nokia modellerinin nasıl Canon 5D Mark IIden daha iyi fotoğraf çektiğini okuyunca, Nokia'nın bu satış politikasının ne kadar iyi çalıştığını üzülerek farkediyorum. Şaka, şaka. Tam tersine bu kullanıcı yorumları son zamanlarda okuduğum en eğlenceli metinlerden biriydi diyebilirim.

• son teknoloji symbian 3, çıkmadı bile piyasaya daha ne olsun isterdin.
  • bence fiyat konusuna fazla takılmayın çünkü günümüz koşullarına göre konuşuyorsunuz bu telefon eylül-ekim gibi çıksa rakiplerine bakalım

iphone -> en az 1 ghz işlemci olcak, 5mp kamera olcak ram vs.. baktığımızda genel olarak nokia n8 den iyi
    htc -> daha şimdiden 1 ghz işlemcili telefonu var bu yaz 4g destekli telefon çıkartacak
    samsung -> s8500 efsane olmaya aday bir telefon ve projeksiyonlu bir modelini ve 4inç lik bir modelini çıkarmaya hazırlanıyor.

artık işletim sistemi yaygınlaştığı için özellikle ona göre kıyasladım telefonumuzun olmazsa olmazı oldu yani. n8 de tek öne geçen özellik kamerası doğruya doğru konuşmak gerekirse yukardaki telefonlar 1100-1500 tl arasında satılacağını düşünürsek n8 nasıl 2000tl oluyor anlamıyorum. tabiki nokia açılışı 2000 den yapar ona sözüm yok ama 3-4 haftaya 1000 tl nin altına %100 iner zaten o arada da anca gelir türkiye ye. aksi durumda kimse almaz ki :D

• 1100 tlden çıkar bu telefon 3-6ay sonra 800-900tl ye düşer.
  • iphone forever, bu telefon değil ki, vah vah eskiden telefonlarda fiziksel tuşlar vardı.
  • saçma sapan yorumlar yazmaya gene başladınız. iphone ne alaka forever olacak. bi de bu telefon tuşlu değilki. sadece tek tuş var üzerinde.

• ...gerçekmi bu video yani gerçekten nokıa n8 ile mi çekilmiş üzerinde oynama yapılmamış ise eğer kusursuz diyebilirim
  • Eğer gerçekten bu resimler bu makine ile çekilmişse etkileyici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipergts

bence fiyat konusuna fazla takılmayın çünkü günümüz koşullarına göre konuşuyorsunuz bu telefon eylül-ekim gibi çıksa rakiplerine bakalım

iphone -> en az 1 ghz işlemci olcak, 5mp kamera olcak ram vs.. baktığımızda genel olarak nokia n8 den iyi
    htc -> daha şimdiden 1 ghz işlemcili telefonu var bu yaz 4g destekli telefon çıkartacak
    samsung -> s8500 efsane olmaya aday bir telefon ve projeksiyonlu bir modelini ve 4inç lik bir modelini çıkarmaya hazırlanıyor.

nokia N8'in yukarıdaki telefonlardan tek eksiği bir soru işareti olan yeni işletim sistemi olacaktır. Ne kadar app desteği olacak göreceğiz. Iphone ve Android işletim sistemi sahibi diğer telefonlar bir adım önde bu açıdan.

Ama diğer açılardan N8'in eksiği yok , fazlası var bence. Nokia her zaman kaliteli kameralarla donatmıştır telefonlarını. Bu sefer kullandığı sensör ile kesinlikle piyasanın en kaliteli fotoğraf + video çeken cep telefonu olacak bu cihaz. Yanımızda gerçekten bir fotoğraf makinesi taşıyor gibi olacağız.

Ben 3 senedir Iphone 2G kullanıyorum ve bu yaz yeni telefon alacağım. HTC EVO 4G yada yeni IPHONE düşünüyordum ama nokia N8 kafamı karıştırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: seralim

...gerçekmi bu video yani gerçekten nokıa n8 ile mi çekilmiş üzerinde oynama yapılmamış ise eğer kusursuz diyebilirim

FAAAAAAAAAKKKKEEEEEEEEE
    gerçek olamaz bu arkadaşlar ciddiyim...

• quote:

...gerçekmi bu video yani gerçekten nokıa n8 ile mi çekilmiş üzerinde oynama yapılmamış ise eğer kusursuz diyebilirim

bu görüntüyü hiçbir telefonun çekeceğini sanmıyorum. bu tamamen profesyonellerin işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilgezer -- 8 Mayıs 2010; 11:22:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

FAAAAAAAAAKKKKEEEEEEEEE

Videoyu yayınlayan ahmet mehmet hüseyin değil, NOKIA firmasıdır. Resmi videodur. Üzerine ekledikleri müziği saymazsak, görüntü kalitesinde oynanmamış ham videodur.

• Ben nokia'nın resmi sitesinde göremedim bu video'yu.

Sadece sonuna bir NOKIA logosu ekleyince resmi video mu oluyor? Bunu yapmak çok kolay :)

Diğer arkadaşın da dediği gibi bu video profesyonel bir video'ya benziyor. Cep telefonuyla çekilmiş olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhan86

quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

FAAAAAAAAAKKKKEEEEEEEEE

Videoyu yayınlayan ahmet mehmet hüseyin değil, NOKIA firmasıdır. Resmi videodur. Üzerine ekledikleri müziği saymazsak, görüntü kalitesinde oynanmamış ham videodur.

Sen şimdi inanıyo musun buna? Oyunların trailer videolarıda çok acayip olur ama fıs gelir hepsi oyun çıkınca.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.