Şimdi Ara

Nokia N81 Neden Tutul muyor yada İlgi Gör müyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nokia bizi duymuş olmalı ki bir çok üründe fiyat indirimi yaptı.N81 modeli şu anda 750 YTL.

Fiyat şimdi daha normal bir hal almış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

daha önce aynı piksel degerlerinde olan ,sharp,motorola,benq ekranı görmemişsen nokıanın ekranı tabiki sana iyi gelecektir..16m renk e aldanmayın ekran ışıgı siddeti,ve kontraks oranları çok önemlidir...cihazı baya inceledim sürgülü bir cihaza göre iri kıyım sayılır ....kameraya gelince benim için en son bölgedir ccd olmadıgı sürece piksel degeri bence önemli degil ama nokıa nın başka modellerinde bile daha yüksek olup fiyatı uygun olanları var (kaldıki başka markalar)oyun konusuna gelince ,,oyuna meraklı olanlar gençler olduguna göre ve gençlerin alabilecegi fiyatlarda olmadıgına göre cihazın fiyatı kesinlikle düşmeli

Nokia bizi duymuş olmalı ki bir çok üründe fiyat indirimi yaptı.N81 modeli şu anda 750 YTL.

nerde ? ve N81 8GB kaç ytl ?

Bir de elinde N81 8 GB olanlar resim çekip orjinal boyutta koyar mısınız ? Resim kalitesini bir görelim.

• @wolwerin su an hp pavilion noteboogumun cekis gucu gostergesi 5 uzerinden 2 tane 4, 3 tane 2, 4 tane 1, 2 tane sıfır olmak uzere tolam 11 wireless buldu. n81 8 gb ise 3 uzerinden 4 tane 3, 4 tane 2 olmak uzere 8 tane wireless buldu. n95 8gb yide buraya getirip denemk isterdim ama su an mumkun degil. bu arada n82den haber cıkarsa satıcam n81 8gbyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsender

@wolwerin su an hp pavilion noteboogumun cekis gucu gostergesi 5 uzerinden 2 tane 4, 3 tane 2, 4 tane 1, 2 tane sıfır olmak uzere tolam 11 wireless buldu. n81 8 gb ise 3 uzerinden 4 tane 3, 4 tane 2 olmak uzere 8 tane wireless buldu. n95 8gb yide buraya getirip denemk isterdim ama su an mumkun degil. bu arada n82den haber cıkarsa satıcam n81 8gbyi.

resim çekip koyabilir misin ? resim kalitesini çok merak ediyorum
  • @bosch resim cekme konusunda pek yetenekli deilim ayar mayar vs ısıktı gelis acısıydı filan. bide buraya nasıl resiim ekleniyor onu bile bilmiyorum
  • quote:

@bosch resim cekme konusunda pek yetenekli deilim ayar mayar vs ısıktı gelis acısıydı filan. bide buraya nasıl resiim ekleniyor onu bile bilmiyorum

hocam sen otomatik modda resmi çek elini titretme ışık yani güneş arkanda olsun yada tepende resmi çekinde (birde kamera merceği temiz olsun)

http://www.imageshack.us/

bu adrese gözat a bas sonra host it'e tıkla biraz bekle resim yüklenince link verecek sana sen en sondakini kopyala buraya yapıştır ben kontrol ederim
    Resimden sonra telefon hakkındaki düşüncelerini almak istiyorum. Mesela en kötü yanları neler en iyi yanları neler ?

Bir kaç soru benden:

1- Video kalitesi nasıl N70 ile kamerayı karşılaştıralım. Eğer N70 kullandıysan foto ve video kalitesi nasıl ? Ayrıca video çekiminde sessiz ortamda vızıltı var mı ?

2- Pil kapağı tam kapanıyor mu ? Yani gacur gucur ediyor mu ?

3- Ekran camı çabuk çiziliyor mu yani mazleme kalitesi nasıl ? Sağlammı dandik bişey mi ?

4- Pil performansı nasıl ?

5- 8 GB lık hafıza kullanımda hatalar vs veriyor mu ?

6- Hoparlör ses kalitesi nasıl ? Yani N73 kullandıysan aradaki farkı söyler misin ? Bir de kulaklıkta müzik kalitesi nasıl bir mp3 çaları aratıyor mu ?

7- Kızak sorunu yaşadın mı yani tüm N81 lerde kalıtsal bir kızak sorunu var mı ?

bu tür sorular işte açıklarsın iyi kötü yanlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilanos -- 17 Ocak 2008; 11:51:04 >

• Foto kalitesini beğendim N70 ile aynı

Birde yukardaki sorularımı yanıtlar mısın ?
  • 1- n70 i ilk cıktıgında kullanmıstım cok uzun zaman oldu. bide cok fazla kamera ve ses ozelliklerini kullanmıyorum telefonun.

2- gacur gucur yok ama hafif bir oynama var.

3- cok ii bi seffaf bant yapmıslar daha cıkarmadım kendi de kolay kolay cıkcaga benzemiyor. malzemenin tek kotu yanı parmak izi cok kalıyor. ekrandada kalma ihtimali cok yuksek.

4- pil n95 8gbye gore hayli iyi. ortalama kurcalamayla 2-3 gun rahat gidiyor. ekran parlaklıgını dusurdum ama baya. ekran koruyucuyuda actım.

5- hafıza konusunda b sıkıntı yasamadım. kitlenme hic olmadı daha genelde symbianlı tellerde olur biliyorsunuz.

6- 6233de de cift hoparlorden bangır bangır ses vardı hemen hemen aynı. biraz daha kaliteli ama. bide sesi sonuna kadar actıgında biraz catlama oluyor tabi. ama ben kaset adaptoruyle arabada kullandıgımdan gayet memnunum. sesi cepte orta seviye yapıp arabada acınca tatmin edici bir ses alıyorum.

7- kızak fena degil. oynama yok saga sola fazla. kapalıyken saga sola asagı onatmaya calısıyorum oynamıyor hic. kızak genelde bikac aydan sonra sorun cıkartacagı icin şimdiden bişi demek zor aslında.

• Bilgiler için teşekkürler

Beni tek rahatsız edici yanı parmak izi sorunu. İnceleme merkezinde inceldim telefonun her tarafı parmak izi idi ve bu hiç hoşuma gitmedi sevmiyorum parmak izini bu sebepten bu telefonu istemiyorum ama özellikleri bakımından istiyorum arada kaldık zaten fiyatı 850 YTL ye inmezse 1,5 ay sonra almayacağım ki 850 YTl ye inmezse zaten alamayız
  • tsender çok teşekkürler. wifi konusundaki tüm soruları sildin kafamdan ve artık n81 den yavaş yavaş emin olmaya başladım. yalnız bide tuş sorunu var diyolar sence nasıl zorlanıyomusun tuşların yakınlığından dolayı. ön paneldeki hangi tuşlar dokunmatik? teli satıyosan haberimiz olsun senin ki wifisi olan bulmuşken kaçırmayalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

cihazın ..8gb hafızası,3,5mm jakla iyi müzik çalması ve iyi bir oyun telefonu olması 1200 ytl yi hakettigi anlamına gelmiyor.soluk bir ekran standart bi kamera ve takozvari görünümüyle bir nokıa sonuçta insanlar daha fazlasını aynı fiyata bulduguna göre ve bu satış rakamlarına yansıdıgına göre cihazın fiyatı yakında düşecektir....

Ekran hiçte soluk bir ekran değil.Kaliteli bir ekranı var.Ayrıca görüntü kesinlikle takozvari diye nitelendirdiğin şekilde değil.Telefonu eline alıp görerek bunları söylüyorsan bilemem fakat resimlerden görerek yorum yapmayalım.Oldukça güzel bir tasarıma sahip.Ama tuş olayları kötü olmuş yanlışlıkla bazı tuşlara basılabiliyor.Onun dışında telefonun amacı zaten müzik, internet ve oyun.Kamera olayını iyice abartmışsınız.Telefonu biraz deneme şansım olmuştu ve müzik kalitesi gerçekten iyi.Fakat herkesle aynı düşüncede olduğum bir konu var ki o da fiyat konusu.Biraz pahalı bir fiyatı var.Nokia 5610 Xpress Music modelindeki gibi iyi bir fiyat politikası sergilemedi Nokia N81 modelinde.Ama bir de şöyle bir şey var ki N91 modelinin F/P oranına baktığımızda N81'in fiyatının pek de anormal olmadığını görüyoruz.Elbette tartışılması gereken bir konu fakat yine de bazı yorumların çok abartılı olduğunu düşünüyorum.

Telefonun ülkemizde tutulmama nedenine gelince; öncelikle fiyat durumu daha sonra telefonda, yurdum insanınca kişiliğini ezik duruma düşürdüğü düşüncesiyle hareket ettiren, 2mp kamera bulunması.Bizim insanımız farklıdır.
    - Ooo baba telefonu yeni mi aldın.
    - Hee hemide 5 negapihsel gamaralı.(Bu laf arkadaşın 1 haftalık havasıdır.)

- Ooo baba telefonda kıyakmış kaça aldın.
    - 980 YTL.
    - Off şimdi bunda kaç mp kamera vardır haa.
    - 2mp var.
    - Baba seni fena kazıklamışlar yaa 2mp kamerası olan telefona o kadar para verinir mi?
    - Bu telefonda wi-fi, n-gage, ve müz....
    - Ya baba bırak yaa yemişin kazığı işte.
    - .(Bu muhabbet arkadaşın 1 haftalık moral bozukluğudur.)

Açıkçası kamerası beni pek ilgilendirmiyo ama fiyatı olması gerekenden çok daha yüksek bence 2 model olmasıda saçma 8GB lii 750 milyon kadar olsa iyi olur sonuçta sonra inicek

daha iyi bir kamera isteyen 6500 Slide alabilir 700 YTL ye ancak başta söylediğim gibi bu fiyata alınmıycak bir telefon

• quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Fiyat şimdi daha normal bir hal almış.

düz N81 için fiyat bence hala yüksek. 600 YTL olmalıydı en fazla.
    ___
    N81 ve N81 8GB'ın tutulmama nedenleri bence;
    - kameranın MP değerinin düşük oluşu, pek kamera özelliklerinin bulunmayışı
    - 15 FPS video kayıt. (ben sırf bu yüzden N81 almaktan vazgeçtim)
    - müzik konusundaki şüpheler. (N91 kadar iyi değil)
    - işlemci türünden dolayı video oynatma performansının bazı modellere göre bir parça düşük olması (N93i, N95, N93, N82, N95 8GB)
    - malzeme kalitesinin çok kötü olması (elime aldığımda kasadan gucurdama seslernin olduğunu farkettim ve telefonu tutup sallayınca çatur çutur sesler geliyor)
    - en önemliside fiyatı. N81 8GB max. 750 YTL, N81 max. 600 YTL olmalıydı.

N81'in ekranına soluk diyen arkadaş yanlış düşünüyor bence. hayatımda gördüğüm en kaliteli ve parlak ekrana sahip telefonlardan biri. belki Nokia'lar arasında en iyisi.
    bu arada konuyla pek bir ilgisi yok ama N91 8 GB'ın fiyatı ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 17 Ocak 2008; 14:26:02 >

• @wolwerin ankaradaysan konusabiliriz. walla benim yılllardan beri bi asırı bi kabiliyetim var mesaj yazma konusunda 688im vardı zamanında benim kadar hızlı mesj yazan yoktu. o acıdan benim icin cok sorun yok. tuslardan hicbiri dokunmatik degil. sonucta cok incede olsa tusa basma hissi var. sadece multimedia da kullanılan wheel dokunmatik. metalin cevresinde parmak cevirince menu hareket ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: B o S c H

quote:

@bosch resim cekme konusunda pek yetenekli deilim ayar mayar vs ısıktı gelis acısıydı filan. bide buraya nasıl resiim ekleniyor onu bile bilmiyorum

hocam sen otomatik modda resmi çek elini titretme ışık yani güneş arkanda olsun yada tepende resmi çekinde (birde kamera merceği temiz olsun)

http://www.imageshack.us/

bu adrese gözat a bas sonra host it'e tıkla biraz bekle resim yüklenince link verecek sana sen en sondakini kopyala buraya yapıştır ben kontrol ederim
    Resimden sonra telefon hakkındaki düşüncelerini almak istiyorum. Mesela en kötü yanları neler en iyi yanları neler ?

Bir kaç soru benden:

1- Video kalitesi nasıl N70 ile kamerayı karşılaştıralım. Eğer N70 kullandıysan foto ve video kalitesi nasıl ? Ayrıca video çekiminde sessiz ortamda vızıltı var mı ?

2- Pil kapağı tam kapanıyor mu ? Yani gacur gucur ediyor mu ?

3- Ekran camı çabuk çiziliyor mu yani mazleme kalitesi nasıl ? Sağlammı dandik bişey mi ?

4- Pil performansı nasıl ?

5- 8 GB lık hafıza kullanımda hatalar vs veriyor mu ?

6- Hoparlör ses kalitesi nasıl ? Yani N73 kullandıysan aradaki farkı söyler misin ? Bir de kulaklıkta müzik kalitesi nasıl bir mp3 çaları aratıyor mu ?

7- Kızak sorunu yaşadın mı yani tüm N81 lerde kalıtsal bir kızak sorunu var mı ?

bu tür sorular işte açıklarsın iyi kötü yanlarını

Nokia N81 8GB'ı ayrıntılı inceleme fırsatım oldu. Sorularını yanıtlayayım...

1) N70 ve N81'in fotoğraf kalitesi hemen hemen aynı. Zaten Nokia N serisinin 2 megapixel telefonları benzer performans sergiliyor (N90 hariç). Video kalitesine gelince... N70 = 352x288 pixel, 15 FPS, MPEG4 formatında video kaydedebiliyor. N81 8GB ise 640x480 pixel, 15 FPS, MPEG4 formatında video kaydedebiliyor. Akıcılık ve format aynı fakat çözünürlük olarak iki kat kadar fark var. N81'in video kalitesi çok iyi; takılma, karelenme gibi sorunlar söz konusu bile değil. Sonuç: fotoğraf olarak N70 = N81. Video kalitesi olarak N81 > N70

2) Pil kapağı tam kapanıyor. Sorun yok.

3) Ekran camı çizilmeye çok yatkın değil. Fakat yinede dikkatli olmak gerekiyor sonuçta 8800 serisi gibi sağlam bir camı yok :) Madeni para, anahtar gibi metal parçalarının ekrana temas etmemesine özen göstermek gerekiyor.
    Malzeme kalitesi ne yazık ki dandik nitelikte. Telefonu elime alıp salladığımda "çat çut" sesler geldiğini farkettim. Kızak mekanizması zamanla oynama yapabilir belki ama o an incelediğimde bir sorun yoktu.

4) Pil performansı hakkında bilgim yok telefonu sadece inceledim. Evime götürüp bir kaç gün kullanmadım. O yüzden kaç gün dayanacağı hakkında bir fikrim yok. N81 kullanıcılarına sorabilirsin.

5) İncelediğim N81 8GB'ta hafızanın 4,30 GB'ı doluydu ve hiçbir kasılma, kitlenme sorunlarıyla karşılaşmadım.

6) Hoparlör ses kalitesi olarak şimdiye dek piyasaya çıkan telefonlar arasında en iyisi. Çıkış gücü olarak Stereo hoparlörleri çok başarılı buldum. 6233 ses çıkışı olarak belli belirsiz küçük bir farkla daha yüksek. Sonuç olarak N73'ten çok daha kaliteli ve güçlü hoparlörlere sahip. Kulaklık ses çıkışı kendi kulaklıklarıyla gayet iyi ancak Sennheiser Cx300 gibi kaliteli kulaklıklarla dinlersen tam performans alıyorsun. 5G Apple İpod'la kıyaslarsam ses kalitesi olarak İpod, ses çıkış gücü olarak tamamen aynı olduğunu söyleyebilirim. N91'le kıyaslarsam hem kalite hem çıkış gücü olarak N91'in bir parça gerisinde. N81 çok iyi bir Mp3 çalara sahip, ayrı bir Mp3 çalar taşımana gerek yok. Alacağın bir Sennheiser Cx300 kulaklık ile çok iyi performans alırsın. Sonraki Fimware sürümleriyle N81'in müzik performansı konusunda N91'i geçeceğini düşünüyorum çünkü daha çok yeni bir model.

7) 3. cevapta belirttim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 17 Ocak 2008; 15:16:44 >

• BeBeto18

Ellerine sağlık çok teşekkürler.
  • önemli değil arkadaşım. bu arada N81 almayı düşünüyorsan bence Samsung İ450'ye de bir göz at ben şahsen hangisini alacağımı şaşırdım
  • Kamerası kötü yahu...O kadar para ile gider ya N73 ME ya da N95'in ikinci elini alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighVoltage -- 19 Mart 2010; 17:56:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DARKHUMAN

Kamerası kötü yaw...O kadar para ile gider ya N73 ME ya da N95'in ikinci elini alırım...

al işte bi tane daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeBeto18

önemli değil arkadaşım. bu arada N81 almayı düşünüyorsan bence Samsung İ450'ye de bir göz at ben şahsen hangisini alacağımı şaşırdım

wlanı bile yok samsungu almam elimde zaten n73 var yani biraz daha gelişmiş birşey olmalı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.