Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haha, ve evet, makalede uzun uzun "The Rise Of Internet Tablets" kısmında yazdıklarıyla da, bana "internet tabletler zaten gereksiz canım:P" lafımı da yedirecek pek çok şey yazmış; kendilerine burdan saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBullet -- 20 Ağustos 2009; 12:48:42 >
  • Yukarıdaki tahminim Eldar'ın açıklamaları ile teyit edilmiş oldu.

Nokia gerçekten de üst seviye smartphone ve MID'lerinde Maemo platformunu, orta seviye smartphone'larda vakıf tarafından geliştirildiği için maddi yükü hafifleyecek olan Symbian platformunu kullanacak ve hem Maemo'nun hem de Symbian^4'ün Native QT desteği sayesinde 2011 yılına gelindiğinde "smart" olan tüm Nokia "phone"larda aynı uygulamaların tekrar kodlanma ihtiyacı duymadan çalışmasını sağlayacak.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi stratejik olarak gerçekten iyi ve güzel bir plan, ama çok da hızlı bi şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor çünkü rakipler zaten piyasada...

Ayrıca Eldar'a bakılırsa Nokia alt seviye featurephone'lar (örnek: 5310 XpressMusic) için S40, giriş seviyesi dumbphone'lar (örnek: 1100) için de S30 platformunu kullanmaya devam edecek.

• Yazıyı henüz okumaya başlamadım ama SS'ler cidden çok güzel. Maemo5 Kullanışlı 1şeye benziyor baya.

ARM Cortex de var zaten güzel cihaz olacak sanırım.
  • ARM Cortex-A8 işlemcisinin dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olduğunu söylemişsiniz peki ne gibi üstünlükleri var?TI OMAP tarafından üretilen bir işlemci değilmi bu birde OMAP4 platformu var bu ARM Cortex-A8 OMAP4 grubundan güçlü mü?
  • ben demedim yav öyle 1şey

kaldı ki: Qualcomm QSD8650A Snapdragon plarformunda 1.3 GHz'lik model var.

Güncel (Toshiba TG01'de kullanılan) 1GHz'lik modelinden %30 daha az enerji harcayan 1şey hatta. %30 daha fazla performans da söz konusu.
  • güzel cihaz.
    ekran 3.5 inç tft lcd amoled olsa daha iyi olurdu.resistive touchscreen display with a resolution of 800 x 480 pixels.resistive yerine capacitive olabilirdi.
    biraz kalın 18.2 mm
    ekran pixeli baya iyi ama diğer s60 v5 lerle uyumsuz.program bulmak ve yüklemek biraz sorun olabilir.

pili de 1320 yerine 1500 lük olsaydı daha iyi olurdu malum bu ekranlar çok enerji tüketiyor.

tasarım ve özellik olarak güzel bir cihaz.nokiadan daha iyi cihazları da bir an önce bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 20 Ağustos 2009; 14:32:14 >
  • Ayaz77 öncelikle bu cihaz Maemo isminde bir Linux sürümü çalıştırıyor, S60v5 ile ölümüne uyumsuz yani. Ama bir yandan yine bir Linux sürümü çalıştırıyor, Firefox'tan tut OpenOffice'e kadar tonla yükleyebileceğin halihazırda bilgisayarlarda kullanılan program var.

Mobile-Review daki incelemede dirençsel ekranın N97'den de hassas olduğunu ifade ediliyor. N97'de 5800'dan daha hassastı, demek ki dirençsel ekran konusunda son derece başarılı bir ekrana sahip olacak olan bir model bu. Ayrıca kullanımın iPhone ile aynı rahatlıkta olduğu da söyleniyor. Nokia'nın hitap ettiği pazarlar açısından kapasitif ekran kullanmamaya niyetli oluşu da söz konusu.

N900'ün Xenon'lusu ve hatta Dual Core ARM Cortex A9 işlemcili OMAP 4430 platformunda bir sürümü çıkarsa N82'mi değiştireceğim cihaz belli olmuş oluyor

• Nokia Artık Bu Tarz Cihazlara Yönelmeye Başladı.. İphone Gibi Bir Cihaz Yapsalar keşke..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

Nokia Artık Bu Tarz Cihazlara Yönelmeye Başladı.. İphone Gibi Bir Cihaz Yapsalar keşke..

Bu cihaz eğer söylenilen gibiyse iPhone'dan da üstün ve güzel bir cihaz olacak, sanırım kaçırdınız ipucunu
  • gecebekçisi benim de samsung i8910i den önceki telim n82 idi o yüzden senin ne kadar gerçekçi ve araştırmaya dayalı yorumlar yazdığını iyi bilirim.

nokia n82 fiyat fayda açısından bana göre hala en iyi tel.tuş takımı, sar değeri ve dokunmatiğe geçmek istediğim için çok sevdiğim n 82 mi değiştirdim.
    nokia ve symbian benim için hep en önde olmuştur ve iyi anlarım.

yazımda da belirttiğim gibi bu cihaz iyi bir cihaz olmuş.ama nokianın hala bazı yeni ve faydalı teknolojileri kullanmamakta satış stratejisi yüzünden devam etmesi beni sıkmaya başladı artık.bizler için hiç te iyi olmuyor bizleri hala oyalıyor.

senin de belirttiğin gibi bu cihaz hala n82 ni değiştirmeni sağlayabilen bir cihaz değil.
    olmasını isteğin özellikte değil (
    N900'ün Xenon'lusu ve hatta Dual Core ARM Cortex A9 işlemcili OMAP 4430 platformunda bir sürümü çıkarsa N82'mi değiştireceğim cihaz belli olmuş oluyor.)keşke senin dediğin özellikllerde çıkmış olsaydı ama değil.
    bu arada bu cihaz s60 v5 ve maemo yu ortak kullanıyor sanırım.ilerde daha net biligiler alırız.2-3 eylülde tanıtılacak zaten

nokianın internet tabletlerinin satış grafiği çok düşük ülkemizde resmen satılmıyor bile.
    bunlar güzel cihazlar ama dediğim gibi nokiadan daha iyi cihazlar bekliyoruz.biraz hızlanmalı.tüketiciyi daha fazla oyalamamalı.

Ayaz77 öncelikle bu cihaz Maemo isminde bir Linux sürümü çalıştırıyor, S60v5 ile ölümüne uyumsuz yani. Ama bir yandan yine bir Linux sürümü çalıştırıyor, Firefox'tan tut OpenOffice'e kadar tonla yükleyebileceğin halihazırda bilgisayarlarda kullanılan program var.

Mobile-Review daki incelemede dirençsel ekranın N97'den de hassas olduğunu ifade ediliyor. N97'de 5800'dan daha hassastı, demek ki dirençsel ekran konusunda son derece başarılı bir ekrana sahip olacak olan bir model bu. Ayrıca kullanımın iPhone ile aynı rahatlıkta olduğu da söyleniyor. Nokia'nın hitap ettiği pazarlar açısından kapasitif ekran kullanmamaya niyetli oluşu da söz konusu.

N900'ün Xenon'lusu ve hatta Dual Core ARM Cortex A9 işlemcili OMAP 4430 platformunda bir sürümü çıkarsa N82'mi değiştireceğim cihaz belli olmuş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

Nokia Artık Bu Tarz Cihazlara Yönelmeye Başladı.. İphone Gibi Bir Cihaz Yapsalar keşke..

Bu cihaz eğer söylenilen gibiyse iPhone'dan da üstün ve güzel bir cihaz olacak, sanırım kaçırdınız ipucunu

iPhone değilde iPod Touch demek daha doğru olur sanırım Aslında iPod Touch ile de farklı kulvar ama internet yönü ile iPod Touch ile daha iyi rakip olurlar birbirlerine sanırım

Edit: Yukarda postum vardı ama biri mıhlamış sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 21 Ağustos 2009; 12:39:43 >

• nokia düzgün işler yapmaya başladı. dokunmatik ve q klavye iyice moda oldu sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayaz77

gecebekçisi benim de samsung i8910i den önceki telim n82 idi o yüzden senin ne kadar gerçekçi ve araştırmaya dayalı yorumlar yazdığını iyi bilirim.

nokia n82 fiyat fayda açısından bana göre hala en iyi tel.tuş takımı, sar değeri ve dokunmatiğe geçmek istediğim için çok sevdiğim n 82 mi değiştirdim.
    nokia ve symbian benim için hep en önde olmuştur ve iyi anlarım.

yazımda da belirttiğim gibi bu cihaz iyi bir cihaz olmuş.ama nokianın hala bazı yeni ve faydalı teknolojileri kullanmamakta satış stratejisi yüzünden devam etmesi beni sıkmaya başladı artık.bizler için hiç te iyi olmuyor bizleri hala oyalıyor.

senin de belirttiğin gibi bu cihaz hala n82 ni değiştirmeni sağlayabilen bir cihaz değil.
    olmasını isteğin özellikte değil. keşke senin dediğin özellikllerde çıkmış olsaydı ama değil.
    bu arada bu cihaz s60 v5 ve maemo yu ortak kullanıyor sanırım.ilerde daha net biligiler alırız.2-3 eylülde tanıtılacak zaten

nokianın internet tabletlerinin satış grafiği çok düşük ülkemizde resmen satılmıyor bile.
    bunlar güzel cihazlar ama dediğim gibi nokiadan daha iyi cihazlar bekliyoruz.biraz hızlanmalı.tüketiciyi daha fazla oyalamamalı.

S60v5 ve Maemo'yu ortak kullanma ihtimali teknik olarak 0 çünkü bugüne dek hiç çift işletim sistemli bir cihaz duymadım, görmedim. Ancak Maemo'da S60v5 ikonları kullanmışlar derseniz o doğrudur. Ayrıca bu cihaz bir internet tableti + eğlence merkezi + telefondur, bu nedenle iPhone'un adını ağzıma aldım.

Nokia'nın örneğin bu cihazda hangi yeni ve faydalı teknolojileri kullanmadığını düşündüğünüzü merak ettim, çünkü gördüğüm kadarı ile Xenon flaş hariç mevcut her türlü güncel teknolojiyi kullanıyor. Dual Core ARM Cortex A9 işlemcili OMAP 4430 platformu kullanmamasını kastediyorsanız, Texes Instruments henüz OMAP 4430 üretimine geçmedi ya da yeni başladı

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

iPhone değilde iPod Touch demek daha doğru olur sanırım Aslında iPod Touch ile de farklı kulvar ama internet yönü ile iPod Touch ile daha iyi rakip olurlar birbirlerine sanırım

Edit: Yukarda postum vardı ama biri mıhlamış sanırım

iPod Touch ile iPhone arasındaki fark birinin telefon işlevi görmesiyse, merak etmeyin, N900'de telefon işlevi görüyor*, sadece eğlence ve internet tableti değil iPod Touch gibi.

*http://www.gsmarena.com/unannounced_nokia_n900_previewed__turns_smartphone-news-1076.php

quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

nokia düzgün işler yapmaya başladı. dokunmatik ve q klavye iyice moda oldu sanki

Sankisi fazla, aşağıdaki verilere bakılırsa:

/>

Kaynak:http://www.canalys.com/pr/2009/r2009081.htm

• hocam peki şimdilik mobil cihazlarda kullanılan en güçlü mobil işlemci ARM Cortex-A8 mi oluyor yani?
    yada şöyle sorayım kaç mp ye kadar foto ve video destekliyor?

mesela se nin idou modeli 12 mp kameraya sahip baya güçlü bir işlemcisi olmalı o zaman değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 21 Ağustos 2009; 13:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şugar_klavyeci

hocam peki şimdilik mobil cihazlarda kullanılan en güçlü mobil işlemci ARM Cortex-A8 mi oluyor yani?

mesela se nin idou modeli 12 mp kameraya sahip baya güçlü bir işlemcisi olmalı o zaman değil mi?

Evet, en güçlü mobil işlemcilerden biri oluyor kendisi ama zirvede tek başına oturmuyor.

Desteklediği fotoğraf ve video çözünürlüğü tamamen implementasyona bağlı olarak değişiyor, mesela Texas Instruments'in OMAP 3 implementasyonunda farklı modeller farklı çözünürlükler destekliyor, detaylı bilgi içinhttp://www.ti.com/omap3_pb adresindeki PDF dosyasını incelemeni öneririm.

Palm Pre, Samsung i8910, Sony Ericsson Satio (Idou) ve Nokia N900 Texas Instruments OMAP 3430 SoC platformunu kullanıyor, yani işlemcileri aynı.

• @GeceBekcisi

Eğer telefon özelliği varsa çok iyi. Yukarda arkadaş SIM kartın sadece 3G için olduğunu yazmış. Ona istinaden söyledim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: şugar_klavyeci

hocam peki şimdilik mobil cihazlarda kullanılan en güçlü mobil işlemci ARM Cortex-A8 mi oluyor yani?

Evet, en güçlü mobil işlemcilerden biri oluyor kendisi ama zirvede tek başına oturmuyor.

Desteklediği fotoğraf ve video çözünürlüğü tamamen implementasyona bağlı olarak değişiyor, mesela Texas Instruments'in OMAP 3 implementasyonunda farklı modeller farklı çözünürlükler destekliyor, detaylı bilgi içinhttp://www.ti.com/omap3_pb adresindeki PDF dosyasını incelemeni öneririm.

Palm Pre, Samsung i8910, Sony Ericsson Satio (Idou) ve Nokia N900 Texas Instruments OMAP 3430 SoC platformunu kullanıyor, yani işlemcileri aynı.

inceledim ve bişey dikkatimi çekti h264 formatında kayıt sunması muhteşem bi artı bence benim şimdilik için bekledğim telefon n86 gibi oled ekranlı xenon flahlı ve güçlü işlemcili bir nseries telefon eğer nokia böyle bi model çıkartırsa hiç düşünmeden alırım

• quote:

@GeceBekcisi

Eğer telefon özelliği varsa çok iyi. Yukarda arkadaş SIM kartın sadece 3G için olduğunu yazmış. Ona istinaden söyledim...

ürünün GSM özelliği mevcut
  • quote:

@GeceBekcisi

IRFUN4EVER henüz pek fazla bilgi kesinleşmeden tahmini konuşmuştu ama artık bu cihazın GSM özelliğinin olduğu teyit edilmiş durumda.

Şu an ARM Cortex A8 işlemcili SoC platformu kullanan cihazları kabaca özetlersek:

quote:

iPhone 3Gs'de kullanılan Samsung S5PC100 SoC platformu

- ARM Cortex A8 600 MHz CPU
    - PowerVR SGX 530 GPU

içerirken (DSP yok, "Camera IF w/ CSI-2" var ama detaylarını ve ISP ile eşdeğer olup olmadığını bilmiyorum, gerçi 3 MPx kameraya ISP lazım mı o da tartışılır, ISP işlevini tek başına ARM Cortex çekirdek de üsleniyor olabilir),

Palm Pre, Samsung i8910, Sony Ericsson Satio ve (detayları henüz kesinleşmeyen) Nokia N900'de kullanılan TI OMAP 3430 SoC platformu

- ARM Cortex A8 600 MHz CPU
    - PowerVR SGX 530 GPU
    - 430MHz C64x+ DSP
    - ISP (Image Signal Processor)

içeriyor.
    Hepsinin 256 MB RAM'i var.
    iPhone 3Gs 3.5 inch ekranla 320x480 çözünürlükte çalışırken,
    Palm Pre 3.1 inch ekranla 320x480 çözünürlükte,
    Samsung i8910 3.7 inch ekranla 360x640 çözünürlükte,
    Sony Ericsson Satio 3.5 inch ekranla 360x640 çözünürlükte,
    Nokia N900 ise 3.5 inch ekranla 480x800 çözünürlükte çalışıyor.

Bu yüzden N900'ün aynı güçte olmasına rağmen benchmark'larda diğerlerine kıyasla devasa ekran çözünürlüğü yüzünden en düşük puanı alma ihtimalini de söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.