Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kulaklık girişinin yanındaki tuş kilidi mi ve neden terste klavye keşke n97 gibi açılsaymış
  • fiyatı avrupa için vergileri hariç 500euro. N97den pahalı oluyor ama sadece 40-70 euro arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

fiyatı avrupa için vergileri hariç 500euro. N97den pahalı oluyor ama sadece 40-70 euro arası.

cevap için teşekkür ederim.
  • ARM Cortex - A8 superscalar microprocessor core running at 600 MHz
    Up to 1 GB of application memory (256 MB RAM, 768 MB virtual memory)
    3D graphics accelerator with OpenGL ES 2.0 support

Data transfers over Wi-Fi 54Mbps
    Video recording at up to 848 × 480 pixels (WVGA) and up to 25fps

Eşsiz özellikler bunlar.. Deli bişe olmus ama Fiyat bizi üzer yine....
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

1. OLED ekranlar ışıklı bir ortamda LCD/TFT ekran kadar okunabilirlik sunmadığı için dirençsel (resistive) algılayıcının kullanıldığı bir ekranda TFT yerinde bir seçim olmuş, aksi takdirde dirençsel (resistive) algılayıcının da kendi %15 - %20'lik ışık geçirmezliğini de ekleyince güneş altında ekran hiç okunmazdı.

Burada bir hata var.Kullanılan OLED ekranın tipi+kaplama ile alakalı.Yoksa i8910 da kullanılan capacitive AMOLED ekran bu güne kadar gördüğüm güneş altındaki/stüdyo ortamındaki yapay 'sert' ışık dahil en keskin&okunabilirliği en yüksek ekrandır.Mevzu bahsi edilen konuda diğer rakiplerinden de belirgin derece de üstündür
  • N97 alacaktım ama N900'ü şimdi görünce vazgeçtim
  • http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/168736-Iste-Nokianin-son-modeli.aspx

fiyatı konusunda vergi haric 500€'dan bahsediliyor...
  • görünen o ki n900ü beklemek en iyisi şu an için. Fakat n900 çıktığındada program desteği zayıf kalacaktır divx xvid desteği umarım bu defa dahili oynatıcısında olur. Genede linux bazlı olması sayesinde custom program kaynar ortalık diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

1. OLED ekranlar ışıklı bir ortamda LCD/TFT ekran kadar okunabilirlik sunmadığı için dirençsel (resistive) algılayıcının kullanıldığı bir ekranda TFT yerinde bir seçim olmuş, aksi takdirde dirençsel (resistive) algılayıcının da kendi %15 - %20'lik ışık geçirmezliğini de ekleyince güneş altında ekran hiç okunmazdı.

Burada bir hata var.Kullanılan OLED ekranın tipi+kaplama ile alakalı.Yoksa i8910 da kullanılan capacitive AMOLED ekran bu güne kadar gördüğüm güneş altındaki/stüdyo ortamındaki yapay 'sert' ışık dahil en keskin&okunabilirliği en yüksek ekrandır.Mevzu bahsi edilen konuda diğer rakiplerinden de belirgin derece de üstündür

Söylemeye çalıştığım şey dirençsel (resistive) ekranda LCD/TFT, sığasal (capacitive) ekranda ise OLED kullanımının daha uygun olduğuydu; ki N900'de dirençsel ekran + LCD/TFT, i8910'da ise sığasal ekran + OLED kullanılmış.

• divx/xvid desteğinin olduğu gsmarenada yazıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

görünen o ki n900ü beklemek en iyisi şu an için. Fakat n900 çıktığındada program desteği zayıf kalacaktır divx xvid desteği umarım bu defa dahili oynatıcısında olur. Genede linux bazlı olması sayesinde custom program kaynar ortalık diye düşünüyorum

hadi fiyatını tahmin edelim??
  • evet, ilk çıktığında uygulama olarak 1az zayıf kalıcaktır. ama sonradan baya gelişir sanıyorum.
  • Tahmini Fiyatı Tl olarak 1600-1750 Aralığında olur daha fazla olmaz.ama gerçekten cihaz süper olmuş,N97 ve bu cihaz,ne kadar var acaba gelmesine?
  • Her yeni çıkan Nokia cihazı kendi cihazı ile kıyaslayan ve mütemadiyen aşağılayan fanboylar nerdesiniz, neden fazla sesiniz çıkmıyor?
  • Valla ya Nokia İşi Biliyor yada Bilmiyor Çözemedim.. N97 Düşünüyordum bende yılbası civarı ama ona okadar verecegime biraz daha bekler kıyak bunu alırım... Yani Daha yeni n97 duyurmusken erken oldu sanki n900...

Birde bunda türk muhendislerinin bir yardımı varmıymış ki ? haberturk te ole yazıyorda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_kilic -- 28 Ağustos 2009; 13:01:47 >
  • bu gider ama böyle.

sirfstarIV'lü çıkar
    işlemci 1 ihtimal güçlendirilir
    kamera iyileştirilir vs

eğer beklenecekse yani
  • nokia cihazları hep segmentlerine gore ayarlar. N97 ile n900 arasında da aslında farklılıklar var videodan gördüğümüz kadarı ile. Benim dikkatimi çeken n900ün telefondan çok internet bazlı alet oluşu. Telefon olarak kullanmak n97 kadar kolay olmayabilir. Cihaz yatay kullanım için optimize edilmiş gibi daha çok. Hoparlörleri diğer dokunmatiklerin tersine yatay pozisyonda yukarıda ve aşağıda. Tuş kilidide aynı şekilde yatay tutuş için tasarlanmış ve sağda. Ama beni telefonlarda en çok rahatsız eden low memory yada hafıza yetersizliği (namı değer ram kıtlığı) olayı tarih oluyor. Swap olayı çok umut verici. Sanal bellek olayı yani. Fiyat avrupa için 500 euro artı vergiler ile 650 700 arası olur. Türkiyede 750 800 arası olsa 1800lü rakamlar görmeye hazır olalım bence...
  • Nokia 2002'de yaptığını yine yapıyor.

7650, 1996'da Communicator serisi ile başlayan ve belirli bir kesime hitap eden smartphone serisinin daha büyük bir kesime hitap eden ilk üyesiydi. 2002'de 7650 çıktığında Nokia'nın ilk Symbian OS'a sahip smartphone'uydu.

N900 ise, 2005'te N770 ile başlayan ve belirli bir kesime hitap eden Internet Tablet serisinin daha büyük bir kesime hitap eden ilk üyesi (Hatta 2004'te 7710 ile başladığı bile söylenebilir). 2009'da N900 çıktığında Nokia'nın ilk Maemo'ya sahip MIDphone'u (şimdi uydurdum) oluyor.

Nokia her zaman yaptığını yine yapıyor, mesela N serilerinde kullandığı galeriyi artık N serisi olmayan cihazlarına da koymaya başladığında yaptığı gibi her düzey için çıtayı yükseltiyor. 3 Aralık 2008'de Nokia Pazarlar müdürü Ukko Lappalainen bir röportajda "...uzun bir zaman aralığında Linux üst düzey cihazlarımız için ciddi bir alternatif haline gelecektir..." ("in the longer perspective, Linux will become a serious alternative for our high-end phones." kaynak)dediğinde bunun işaretini vermişti, Nokia artık en üst düzey (high-end) cihazların smartphone'lar olmadığını ama N900 gibi (hatta iPhone gibi) MIDphone'lar olduğunu görüyor ve kendi ürün segmentlerini (ve segmentlerin içerdikleri işletim sistemlerini) buna göre yapılandırıyor.

Peki mevcut yapılandırmaya ne oluyor? Birer basamak aşağı düşüyorlar. Bu durumda örneğin Symbian'a ve N97'ye ne oluyor? Nokia için artık Symbian ve smartphone kavramı orta-düzey kabul ediliyor ve buna N97 de dahil (zaten böyle bi plan olmasaydı Nokia N97'yi orta düzey bir işlemci performansı ile piyasaya sürer miydi?)

Eski ve yeniyi karşılaştırmak gerekirse:

Eski Segmentler: Cihazların Sınıfı (İşletim sistemleri)
    Üst Düzey: Smartphone (Series 60)
    Orta Düzey: Featurephone (Series 40)
    Alt Düzey: Dumbphone (Series 30 & Series 20)

Yeni Segmentler: Cihazların Sınıfı (İşletim sistemleri)
    PC düzeyi: Netbook (Windows)
    Üst Düzey: MIDphone (Maemo)
    Orta Düzey: Smartphone (Symbian)
    Alt Düzey: Featurephone (S40 veya diğer adıyla NOS)

Nokia bazılarının düşündüğü gibi Symbian'dan vazgeçmiyor, sadece Symbian'ın Nokia için ait olduğu segmenti değiştiriyor çünkü Nokia gördüğünüz gibi değişen ve gelişen pazara göre yeniden yapılanıyor.

Planlanan QT desteği sayesinde bundan 2-3 sene sonra çıkacak Nokia cihazların büyük kısmında (Netbook + MIDphone + Smartphone) aynı uygulamaların kullanılabildiğini görürsek şaşırmamak gerek (PC'ye kurduğunuz bir programı N900/N97'nin o dönemki haleflerine de kurduğunuzu düşünün) çünkü Nokia bunu hedefliyor.

• Vlla baya sağlam cihaz olmuş gitgide pda-cep telefonu-internet tablet arasındaki farklar kalkıyor.
    Tahminen ne zamana gelir trye?
  • Türkiye'ye gelecek gibi durmuyor, sitesinde de desteklediği diller arasında Türkçe yoktu.
  • Evet, benim de dikkatimi çekti o.

N810 vs gibi yurt dışında belli yerlerde olacak sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.