Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeceBekcisi iphone fanatikleri n97 yi her defasında kötü bir performası olduğunu ve yavaş olduğunu söylüyorlardı ama bunda dikkatimi çekti hiçbiri birşey söylemiyor ve çıkacak olan iphone 3gs dende çok daha üstün bir cihaz olacak gibi görünüyor bence iphone ile nokia şimdi yarışa başladılar çünkü nokia symbian'ı dediğin gibi üst düzey kısımdan çıkardı
  • gizemini yitirttin ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

gizemini yitirttin ya...

pardon Reis bi an için ağzımdan kaçtı demek isterdim ama parmaklarımdan kaçtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Ağustos 2009; 16:52:15 >
  • -181g

hay maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: şugar_klavyeci

bence iphone ile nokia şimdi yarışa başladılar

Şuna Nokia 2 yıl sonra ancak yetişebildi desek daha doğru olacak sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 28 Ağustos 2009; 16:59:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

bence iphone ile nokia şimdi yarışa başladılar

yetişmesini bırak bence geçti

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

mavi yaptığım yerdeki bilgi doğru mu 848*480 çözünürlükte ve 25 fps kayıtta mı video çekiyor?

• quote:

mavi yaptığım yerdeki bilgi doğru mu 848*480 çözünürlükte ve 25 fps kayıtta mı video çekiyor?

Doğrudur.
  • quote:

Konuya Nokia/Apple-iPhone çekişmesi sokmak istemiyorum ama bu yorumdan sonra da sormadan edemeyeceğim, Apple iPhone 9 Ocak 2007'de duyrulmasından önce kaç yıl boyunca geliştirildi acaba?

Hem Ocak 2007'de duyrulan ve donanımsal olarak hazır olan bir cihazın önemli yazılımsal eksiklerini Apple ancak (yaklaşık) 2,5 sene sonra (OS 3.0 ile) kısmen kapattıysa, Nokia gerçekten de yavaş mıdır bu konuda, tartışılır...

Hem ayrıca yukarıda şugar_klavyeci'nin yalnızca bir tek açıdan yaklaştığı bir olay da var, sunduklarının tamamına bakınca iPhone'dan çok daha fazlasını çok daha daha ilerisini sunan bir cihaz bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 28 Ağustos 2009; 17:11:35 >

• quote:

evet. resmi sitesinde de yazıyor bu.

(16:9 & Wide-VGA) WVGA yani.
  • Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır yoksa donanımsal yetersizlikler mi?
    Rekabet şimdi başladı dediğinize göre Nokia 2 yıl sonra anca yetişebilmiş. Bu sözden bundan başka bişe anlamak tuhaf olur sanırım...
  • quote:

Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır yoksa donanımsal yetersizlikler mi?
    Rekabet şimdi başladı dediğinize göre Nokia 2 yıl sonra anca yetişebilmiş. Bu sözden bundan başka bişe anlamak tuhaf olur sanırım...

Daha önce iPhone'dan farklı sınıflarda olup yalnızca dokunmatik ekran içerdiği için iPhone ile benzeşen Nokia ürünleri iPhone ile kıyaslanıyordu ama artık aynı sınıfta aynı güçte kuvvette bir cihazı var Nokia'nın ve bu yüzden iPhone ile karşılaştırılacaksa N900'ün karşılaştırılması gerekir.

Bu rekabetin şimdi başladığını gösterir mi? "Aynı donanımda kim daha başarılı bir MIDphone yapacak" konusunda evet, üstelik yazılımsal olarak iPhone'un hemen hemen her konuda üzerinde kısıtlamalar var ama N900 Linux platformuna dayalı ve hemen hemen her şeye açık.

"Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır, yoksa donanımsal yetersizlikler mi" sorusuna cevabım biraz karışık olacak ama.. iPhone 2G ile aynı dönemde tanıtılan ve GSM özelliklerinin olmaması hariç aynı sınıfta olan Nokia N800 den iPhone 3Gs ile aynı dönemde tanıtılan Nokia N900 e olan hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin, bir de iPhone 2G ile iPhone 3Gs arasındaki hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin ve bu incelemeyi yaparken aklınızda bir yandan da iPhone'un Apple için tek cihaz olduğu gibi N800'ün Nokia için tek cihaz olmadığını aklınızdan çıkartmayın, cevaba ulaşacaksınız.

• bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum. bir tahmin yürütün nokia neden capacitive ekran kullanmıyor resitive ekranın maliyeti daha mı düşük? Neden resitive ekranda diretiyor?
  • Çok şık cihaz olmuş bence kalın olması daha güzel.İşlemci ve ram eksiklikleri giderilmiş.

Sadece resistive ekranı düşündürüyor beni
  •  ===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===
  • quote:

Orijinalden alıntı: scanh

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum. bir tahmin yürütün nokia neden capacitive ekran kullanmıyor resitive ekranın maliyeti daha mı düşük? Neden resitive ekranda diretiyor?

Bunun sebebi aslında çok basit dostum. Nokia dokunmatik işinin bu kadar büyüyeceğini göremedi. Şöyle ki windows mobile dokunmatik ekran desteklemeye başladığında nokia hiç paniklemedi çünkü kullanım olarak gerçekten eziyetlilerdi. Ekranların resistive olması bir yana menü tasarımlarıda sadece stylus kalem ile kullanılabilecek şekilde ayarlanmıştı.

Telefonu kullanmak zordu, işletim sistemi hantal, sorunlu ve çirkin görünüyordu. Nokia pazardaki baskınlığına güvenerek dokunmatik pazarını kontrol altında tutabileceğine inandı. Diğer yandan dokunmatik cephesinde windows mobile hantal yapısı yüzünden fazla işlemci gücü ve ram istiyordu rakibi symbian'a göre. Yani bir nokia daha az sistem gereksinimi ile daha çok iş yapabiliyor ve pazardaki hakimiyeti sayesinde daha fazla kar edebiliyordu.

Bu noktada ilginç bir şey daha var bana göre. Nokia'nın pazarlama stratejisi bir modelden bir çok versiyon çıkartmak idi. Bu versiyonlar belirli segmentlere ayrılmıştı. Hepsinin bir kaç ya da sadece bir özelliği diğerlerinden üstünlük sağlayacak şekilde ayarlanıyordu. Tabii kendi ürün gamı içinde. Yani N serisi bir çok beceriye sahiptir. E serisi iş kolaylaştırmak içindir. 6xxx serisi görsel ve iş ağırlıklı seridir. Bunlarında versiyonları arasında farklı farklı parlak özellikleri olanlar vardı. Bu farklılıklar fiyatları etkiliyordu. Teknik olarak bakıldığında hemen hemen her model aynı board, aynı chip üzerine üretiliyordu.

Sonra pazarda büyük değişiklikler yaşandı. Samsung, Lg gibi modeller inovative işlere girişerek bir cihazı mükemmel hale getirmeye başladı. Aynı fiyattaki rakiplerinden olabildiğinde iyi olmaya çalıştılar. Divx desteği, dolby ses desteği, daha fazla depolama alanı, daha yüksek megapiksel v.b Tabii bu nokianın stratejisini sarstı. Ancak asıl darbe apple'dan geldi. Bir çok eksiği olmasına rağmen çok iyi dokunmatik özelliği olan, görsel olarak şık ve kullanım olarak rahat, hızlı bir cihaz ile ortaya çıktı.

Nokia samsung ve lg gibi markalara daha iyi cihazlar yaparak karşılık verebiliyordu ama dokunmatik hazır olmadığı bir konu idi. O yüzden bir kaç sene içinde apple ile başlayan yükselişi durdurmaya ve pazarda kalmaya yönelik ara cihazlar çıkarttı. 5800 kesinlikle bu cihazlardan biri idi. N97'de aynı şekilde 3g'nin ilerliyişini yavaşlatmak için üretildi. Makyajlanmış symbian, hiç bir yeniliği olmayan cihazlardır her ikiside. İşte bu arada ki hazırlıksız yakalanmasından ötürü dokunmatik bileşen donanımlarını pazarda daha rahat ulaşılabilen resessive tipten tercih etti bence.

N900'de de aynı ekranı kullanıyor fakat bundan sonrası için farklılaşmaya başlayacaktır. N900 bunu işaret ediyor nitekim. Yani 5800 ve n97 ile oyaladı n900 ile yumruk atmaya başlıyor nokia...

• Bu N900'ün telefon özelliği yok diye duydum.
    Umarım öyle değildir. Uzun zamandır Nokia ilk kez "İşte bu" diyebileceğim bir cihaz sürdü piyasaya.
    Bana göre iki eksisi var.

1- Kalınlık ve ağırlık
    2- Resistif ekran. (gerçi hüküm vermek için erken ama Resistif olupta iPhone başarımına sahip bir cihaz hiç görmedim.)

Bu arada konu ile ilgisi yok ama bir konuyu açıklığa kavuşturmam lazım.

Ti Omap 3430 mu? Yoksa Ti Omap3 430 mu?
    Bazı siteler Omap 3430 diyor, bazı siteler Omap3 430 diyor. Nedir bunu doğrusu?
  • doğrusu omap3430'dur. Omap kodlu işlemcilerinin 1, 2, 3, 4 diye farklı tipleri var. yani her iki hali de doğru sayılır. omap 3 serisinin 3430 numaralı olanıdır.

ek olarak özelliklerini daha da detaylı yazalım ;

OMAP3640 - 1 GHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX530 GPU + 430 MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3630 - 720 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX530 GPU + 430 MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3620 - 720 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX530 GPU + 430 MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3610 - 720 MHz ARM Cortex A8 + 430 MHz C64x+ DSP

OMAP3440 - 800 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 GPU + 430MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3430 - 600 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 GPU + 430MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3420 - 600 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 GPU + 430MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

OMAP3410 - 600 MHz ARM Cortex A8 + ISP (Image Signal Processor)

edit: Bu arada n900'da telefon özelliklerinin tamamı mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeedition88 -- 29 Ağustos 2009; 0:57:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

Bunun sebebi aslında çok basit dostum. Nokia dokunmatik işinin bu kadar büyüyeceğini göremedi. Şöyle ki windows mobile dokunmatik ekran desteklemeye başladığında nokia hiç paniklemedi çünkü kullanım olarak gerçekten eziyetlilerdi. Ekranların resistive olması bir yana menü tasarımlarıda sadece stylus kalem ile kullanılabilecek şekilde ayarlanmıştı.

Telefonu kullanmak zordu, işletim sistemi hantal, sorunlu ve çirkin görünüyordu. Nokia pazardaki baskınlığına güvenerek dokunmatik pazarını kontrol altında tutabileceğine inandı. Diğer yandan dokunmatik cephesinde windows mobile hantal yapısı yüzünden fazla işlemci gücü ve ram istiyordu rakibi symbian'a göre. Yani bir nokia daha az sistem gereksinimi ile daha çok iş yapabiliyor ve pazardaki hakimiyeti sayesinde daha fazla kar edebiliyordu.

Bu noktada ilginç bir şey daha var bana göre. Nokia'nın pazarlama stratejisi bir modelden bir çok versiyon çıkartmak idi. Bu versiyonlar belirli segmentlere ayrılmıştı. Hepsinin bir kaç ya da sadece bir özelliği diğerlerinden üstünlük sağlayacak şekilde ayarlanıyordu. Tabii kendi ürün gamı içinde. Yani N serisi bir çok beceriye sahiptir. E serisi iş kolaylaştırmak içindir. 6xxx serisi görsel ve iş ağırlıklı seridir. Bunlarında versiyonları arasında farklı farklı parlak özellikleri olanlar vardı. Bu farklılıklar fiyatları etkiliyordu. Teknik olarak bakıldığında hemen hemen her model aynı board, aynı chip üzerine üretiliyordu.

Sonra pazarda büyük değişiklikler yaşandı. Samsung, Lg gibi modeller inovative işlere girişerek bir cihazı mükemmel hale getirmeye başladı. Aynı fiyattaki rakiplerinden olabildiğinde iyi olmaya çalıştılar. Divx desteği, dolby ses desteği, daha fazla depolama alanı, daha yüksek megapiksel v.b Tabii bu nokianın stratejisini sarstı. Ancak asıl darbe apple'dan geldi. Bir çok eksiği olmasına rağmen çok iyi dokunmatik özelliği olan, görsel olarak şık ve kullanım olarak rahat, hızlı bir cihaz ile ortaya çıktı.

Nokia samsung ve lg gibi markalara daha iyi cihazlar yaparak karşılık verebiliyordu ama dokunmatik hazır olmadığı bir konu idi. O yüzden bir kaç sene içinde apple ile başlayan yükselişi durdurmaya ve pazarda kalmaya yönelik ara cihazlar çıkarttı. 5800 kesinlikle bu cihazlardan biri idi. N97'de aynı şekilde 3g'nin ilerliyişini yavaşlatmak için üretildi. Makyajlanmış symbian, hiç bir yeniliği olmayan cihazlardır her ikiside. İşte bu arada ki hazırlıksız yakalanmasından ötürü dokunmatik bileşen donanımlarını pazarda daha rahat ulaşılabilen resessive tipten tercih etti bence.

N900'de de aynı ekranı kullanıyor fakat bundan sonrası için farklılaşmaya başlayacaktır. N900 bunu işaret ediyor nitekim. Yani 5800 ve n97 ile oyaladı n900 ile yumruk atmaya başlıyor nokia...

cevap için teşekkür ederim hocam. eğer dediğiniz gibi ileride capacitive ekran kullanırsa şahsi kanaatim fiziksel klavyesi olmayan üst düzey aletlerde çıkarır. http://www.youtube.com/watch?v=RP5R-5NX1BE&feature=related Birde bu videoda ekran baya iyi algılıyor dokunuşları adamın ekrana bastırdığını görmedim açıkçası, böyle bir şey yapılması mümkün mü? yani resitive ekranın hassasiyetinin arttırılması durumu.

• Selam GeceBekcisi,

Iphone fanatikliği yapmak kadar Iphone düşmanlığı yapmak da çok mantıklı değil. Ben şahsen bir işi eline yüzüne bulaştırarak yapmaktansa hiç yapılmamasını tercih ederim. Iphone 3.0 ile copy paste yeteneğini yeni kazandı ama bu günü kadar gördüğüm en rahat kullanım ile geldi ya da e-mail programı daha başından beridir adam gibi çalışırken s60 üzerindeki varsayılan e-mail programını hiç kullandın mı zannedersin MS-DOS programı gibi text modunda çalışıyor. Şu an omnia HD kullanıyorum ancak eğer uzun süre internet üzerinde gezineceksem eşimin Iphone 2g sini kullanıyorum. Bilmem anlatabildim mi?

Nokia ve Windows mobile Iphone öncesi ne yapıyorlardı? Neredeyse hiç birşey bir iki minik düzeltme yenisi çıktı diyorlardı. Iphone ile iki firmanın da paçası tutuşmadı mı? Iphone olmasaydı belki Meamo ancak 2020 yılında devreye girecekti ve biz belki s60'ın bilmem kaçıncı edition'ı ile idare edecektik.

Iphone 2.5 yılda pek çok iş yaptı. Hiç bir yazılımı olmayan platformu neredeyse 100 binler seviyesinde yazılıma kavuşturdu. Çok beğendiğim IGO Iphone üzerinde çıktı oysa yıllardır piyasa olan Symbian için hala yok ve sayılamayacak derecede az programı var. Acaba buradan yavaş olduğu hem de hayli yavaş olduğunu çıkaramaz mıyız.

Beni Iphone zerre kadar ilgilendirmiyor ancak hakkını da vermek gerekir diye düşünüyorum. O olmasa idi piyasa bu kadar hareketlenmezdi. Şu an N900 benim hayli ilgimi çekti. Son derece hızlı tepkiler veren bir işletim sistemi var gibi. Özellikler oldukça iyi. Formunu şahsen ben beğendim. Beyaz çıkarsa düşünmeden alırım gibi.

Ancak bu modelde neden dirençsel ekran kullanılmış anlamak mümkün değil. Dirençsel ekran kapasitif ekran kadar hassas olsa bile başka dezavantajları var: Ekran üzerinde plastik bir tabaka daha olmak zorunda. Bu tabaka hem kolay çiziliyor hem de ekranın parlaklığına olumsuz yönde etki ediyor. Üstelik sert bir cama dokunmak ile plastik ve esneyen bir ekranadokunmak arasında şahsen çok fark buluyorum.

Dediğim gibi şu an Omnia HD kullanıyorum. Onun AMOLED ekranından sonra TFT ekranlara geri dönmek çok zor gelecek. Şunu bir de AMOLED yapsalardı süper olurdu. Yine de bu hali ile de son derece iyi bit cihaz gibi uzun zamandan beri ilk kez işte ümit vadeden birşeyler çıkmaya başladı dedirtiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Konuya Nokia/Apple-iPhone çekişmesi sokmak istemiyorum ama bu yorumdan sonra da sormadan edemeyeceğim, Apple iPhone 9 Ocak 2007'de duyrulmasından önce kaç yıl boyunca geliştirildi acaba?

Hem Ocak 2007'de duyrulan ve donanımsal olarak hazır olan bir cihazın önemli yazılımsal eksiklerini Apple ancak (yaklaşık) 2,5 sene sonra (OS 3.0 ile) kısmen kapattıysa, Nokia gerçekten de yavaş mıdır bu konuda, tartışılır...

Hem ayrıca yukarıda şugar_klavyeci'nin yalnızca bir tek açıdan yaklaştığı bir olay da var, sunduklarının tamamına bakınca iPhone'dan çok daha fazlasını çok daha daha ilerisini sunan bir cihaz bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_guler -- 29 Ağustos 2009; 9:09:53 >

• arkadaslar kendi dusunceme gore bu urunun basarili olacagi kesin.ayrica turkiyeye geleceginede eminim.iphone 3g turkiyeye gelisi ile 3gs in gelisi arasindaki fark belli.yani artik turkiyede satis potansiyeli var.ericcsonda inansaydi oda bonkor davranirdi.
    Tamam bu urun basarili olacak gibi.fakat sunuda soyluyebilirmiyiz.bu telefon daha sonra cikacak oldugu belirtilen n920icin bir hazirlikmi yoksa.ornegin pil gucu.mutlaka testini yapmislardir ama bizde testini yaptik.5800kullanicisi olarak ayni pil gucu fakat daha fazla multimedya.5800da multimedyaya yuklendikce pilin gucunun yetmedigi asikar ki n97 den daha dusuk guclu olmasini mantigim almadi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.