Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scanh

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum. bir tahmin yürütün nokia neden capacitive ekran kullanmıyor resitive ekranın maliyeti daha mı düşük? Neden resitive ekranda diretiyor?

http://www.allaboutsymbian.com/forum/showpost.php?p=435021&postcount=89 adresinde bu konuda alternatif bir görüş mevcut. Konuşmalarda bir kişi aynı şekilde "neden sığasal ekran kullanmaya karşı bir inat? "helsinki kışında eldiven" muhabbeti de sıkmaya başladı artık" diyor, bir başkası ise cevap veriyor: "

quote:

Sıkmaya mı başladı? Neden? Sırf siz duymaktan sıkıldığınız için buradaki onca insan ekrana dokunmak için sıfırın altında bir havada yaşarken eldivenlerini mi çıkartacak? İnanılmaz bencilce bir davranış bu. Bahsedilen geçerli bir sebeptir ve kaç defa duyarsanız duyun geçerli kalmaya da devam edecektir.

Dirençsel ekranın avantajları:

Elyazısı girişi + çizime izin verişi
    Sağlamlık (sığasal ekranlarda kullanılan camlar sert bir dış etkide zarar görmeye daha meyillidirler)
    Çok yönlülük (parmak ucuyla (veya iPhone sahiplerinin durumunda parmağın iz bırakan bölgesiyle) sınırlı değilsiniz, stylus kullanabilir eldivenliyken ekrana dokunabilirsiniz)

Burada belirtilenlerden; örneğin bir ürünü sadece Amerika için tasarlayıp sonra aynı ürünü tüm dünyaya satan Apple'dan farklı olarak Nokia'nın dünya çapında nerede olursa olsun her pazarda ihtiyaçları karşılayıp satacak ürünler hazırlamaya çalıştığı için dirençsel ekranı tercih ettiği sonucuna varabiliriz, ki Nokia'nın sınıfında en iyi olmayan cihazlarla bile sınıfında en iyi olan cihazları dünya çapında satış açısından geçmesi ve Nokia'nın hala global lider olması bunu kanıtlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır yoksa donanımsal yetersizlikler mi?
    Rekabet şimdi başladı dediğinize göre Nokia 2 yıl sonra anca yetişebilmiş. Bu sözden bundan başka bişe anlamak tuhaf olur sanırım...

Daha önce iPhone'dan farklı sınıflarda olup yalnızca dokunmatik ekran içerdiği için iPhone ile benzeşen Nokia ürünleri iPhone ile kıyaslanıyordu ama artık aynı sınıfta aynı güçte kuvvette bir cihazı var Nokia'nın ve bu yüzden iPhone ile karşılaştırılacaksa N900'ün karşılaştırılması gerekir.

Bu rekabetin şimdi başladığını gösterir mi? "Aynı donanımda kim daha başarılı bir MIDphone yapacak" konusunda evet, üstelik yazılımsal olarak iPhone'un hemen hemen her konuda üzerinde kısıtlamalar var ama N900 Linux platformuna dayalı ve hemen hemen her şeye açık.

"Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır, yoksa donanımsal yetersizlikler mi" sorusuna cevabım biraz karışık olacak ama.. iPhone 2G ile aynı dönemde tanıtılan ve GSM özelliklerinin olmaması hariç aynı sınıfta olan Nokia N800 den iPhone 3Gs ile aynı dönemde tanıtılan Nokia N900 e olan hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin, bir de iPhone 2G ile iPhone 3Gs arasındaki hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin ve bu incelemeyi yaparken aklınızda bir yandan da iPhone'un Apple için tek cihaz olduğu gibi N800'ün Nokia için tek cihaz olmadığını aklınızdan çıkartmayın, cevaba ulaşacaksınız.

oldu olacak nokia nın netbookunu kıyaslayın. gsm ozelliği olmayan aleti bir ceb telefonu ile kıyaslamak nasıl bir mantıksa.
    sizin yazılarınızı pek cok yerde okudum, gerçekten milletin dediği gibi fanatik bir nokia cısınız. şimdi bunu dedim diye klasik hareketi yaparsınız. bakın burda nokiayayı eleştirdim diye link verirsiniz.

quote:

Her yeni çıkan Nokia cihazı kendi cihazı ile kıyaslayan ve mütemadiyen aşağılayan fanboylar nerdesiniz, neden fazla sesiniz çıkmıyor?

hele bu laftan sonra devamlı niye iphone bolumune girip tartışma yarattığınızı dahada iyi anladım. tartışmasız yapamiyorsunuz dimi. hani forumda hep yakınılır "bazı insanlar markaları sanki onlara para kazandırıyormuş gibi yada babalarının markasıymış gibi savunurlar" diye aha size cuk diye oturmuş. fanboy muş

• Şimdi şöyle bir seçim yapmak zorundayız o halde.

Eldiven veya başka bir şey ile kullanıp iPhone kalitesine uzak kalmak mı?
    iPhone kalitesine ulaşmak için üşümek mi?

Zaten olay sığasal ekran kullanmakla bitmiyor. Eğer bitseydi i8910HD nşn dokunmatşk ekran başarımı iPhone kadar iyi olmalıydı. Ancak sizi temin ederim hiç ilgisi yok iPhone ile. Demekki olay ekran teknolojisi kadar bu teknolojinin OS ile uyumuna da bakıyor. Dolayısıyla iPhone'un dokunmatik ekrandaki başarımına ulaşabilmek için sığasal ekran yeterli değil. Aynı zaman da mükemmel adapte edilmiş bir OS şart. Yine her zaman söylediğim gibi Multitouch + Kinetic Scrooll da şart.
  • @scanh

Kapasitif ekran ve klavyeleri cihazlar çıkartacaktır nokia. Yukarıda bahsi geçen soğuk v.b durumları nokia iyi değerlendirir. Elbetteki pazarda daha deneyimli bir firma ve bir cihazın satışı için gerekli olan bir çok varyasyonu daha iyi değerlendirebiliyorlar.

Iphone kullanım avantajlarını korumaya devam ediyor diğer markalara karşı. Multi-touch, v.b Ancak birşeye katılmıyorum arkadaşlar o da 100binlerce program olayı. O programların içinde işe yarayanların sayısı symbian'dakilerden fazla değil. Nitelik ve nicelik arasındaki farkı kaçırmayalım. Çok olabilir ama işe yararlar mı? Bence symbiandaki kadar ancak yararlar. Ve birde bu kadar dışa bağımlı olması telefonun hoş değil. Yani office dosyası açmak için satın al, video çekmek için satın al, gps için satın al ya da data bağlantı ücreti öde....
  • bu tartışmaların sebebi aslında iphone ile benzer özelliklere sahip oldukları için karşılaştırılmaları hatırlayın 5800 dokunmatik değilde tuşlu bir telefon olsaydı emin olun iphone ile karşılaştırılmazdı sadece dokunmatik olduğu için ve bu yüzden iphone'a benzediği için kıyaslanıyordu keza n97 nin kaderide böyle oldu

fakat nokia dokunmatik teknolojisinde symbian ile hızlı olamayacağını farketti ve n900 ü çıkarırken aynı hataya düşmeyerek işletim sistemini değiştirdi ve gerçek anlmada bu pazara giriş yaptı aslında 5800 ve n97 symbian ile çıkan ilk dokunmatik telefonlar olduğu için bir bakıma ara geçiş modeller yada deneme olarakda görülebilir belkide sybian ilerleyen yıllarda dokunmatikte yarışabilir hale gelebilir daha bir yıl oldu adamlar dokunmatiğe başlamaları haliyle hatalı olacaktır elbet

fakat iphone 3gs nin vodafone ile reklamını izleyen varsa bilir "yeni iphone 3gs artık veido çekebiliyor üstelik beğenmediğiniz kısımları kesip düzenleyebiliryorsunuz"

bizim insaımız da vayyy be video da çekebiliyor üstelik düzenleiyormuş video çekip düzenleme özelliği özelliği 4 yıl önce üretilmiş n70 de bile vardı sadece video çekme özelliği ise tam olmasada 10 yıla yakın bir süredir var ee bunu söylemenin ne anlamı var sanki yeni bir buluşmuş gibi tanıtıyolar

• arkadaslar benim anlamadıgım bir konu var..bu telefonda GSM ozelligi olup olmadıgı nasıl olurda hala tartısılıyor..hicmi ozellıklerini okumadınız...internette gormedinizmi...reklemlarinda bile telefon cagrı yapilirken gosteriyor
  • tartışıldığı tarihe dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

oldu olacak nokia nın netbookunu kıyaslayın. gsm ozelliği olmayan aleti bir ceb telefonu ile kıyaslamak nasıl bir mantıksa.

Yazdıklarımı anlamadınız galiba. N800, N900 ile aynı seride olan ve 2 sene önce çıkan bir model. Aynı şekilde iPhone 2G, iPhone 3Gs ile aynı seride olan ve 2 sene önce çıkan bir model.

quote:

sizin yazılarınızı pek cok yerde okudum, gerçekten milletin dediği gibi fanatik bir nokia cısınız. şimdi bunu dedim diye klasik hareketi yaparsınız. bakın burda nokiayayı eleştirdim diye link verirsiniz.

Nokia alım gücüm doğrultusunda ihtiyaçlarımı karşılayan cihazlar çıkarttığı sürece Nokia'yı severek kullanırım çünkü pişman olmuyorum; aynı şey PC de anakart için Asus markasında, evde televizyon için Sony markasında geçerli. Yarın SonyEricsson / Samsung / Apple / Motorola / RIM veya herhangi bir üretici ihtiyaçlarımı karşılayan bir cihaz çıkartırsa ve o cihazın benim için önemli olan kriterlerde eksiği olmazsa, ona geçerim; Nokia ile göbeğim bağlı değil (ki elimdeki hayatımda uzun süreli kullandığım 3. Nokia cihaz, bundan öncekiler Sony / SonyEricsson / Ericsson'du)

quote:

hele bu laftan sonra devamlı niye iphone bolumune girip tartışma yarattığınızı dahada iyi anladım. tartışmasız yapamiyorsunuz dimi. hani forumda hep yakınılır "bazı insanlar markaları sanki onlara para kazandırıyormuş gibi yada babalarının markasıymış gibi savunurlar" diye aha size cuk diye oturmuş. fanboy muş

Buradan aslında yazdıklarımdan gerçekten de hiçbirşey anlamadığınızı anlıyorum; daha önceki yazılarımı okumanız işe yaramış olsaydı forumahttp://forum.donanimhaber.com/forumid_188/tt.htm adresini kullanarak girdiğimi, yani özellikle Apple veya başka bir markanın forumuna girmediğimi görürdünüz.

• Şahsen ben N82 den sonra kullanacağım cihaz bu gibi geliyor.Eğer nasip olursa muhakkak alacağım kararım kesin.
  • Cidden beklediğim buydu işte n97'yi i8910'a tercih etmek zorunda kalacaktım işlemcisi belleği vs. gibi ozellklerinden ama nokia bombayı patlattı işte bu :D Türkiye'ye gelsede alsak ya beklenir bu cihaz 2 3 ay daha sıkılmadan etmeden :D
  • işte n82 ve iphonemı satıp alacagım tam ıstedıgım cıhaz zıra vıdeo formatlarını dırek desteklıyor mukemmel nokıa guzel bı donus yapıyor bu yenı ısletım sıstemıyle
  • N900 resmi sitesi ( ingilizce )

http://maemo.nokia.com/n900/
  • quote:

Yazdıklarımı anlamadınız galiba. N800, N900 ile aynı seride olan ve 2 sene önce çıkan bir model. Aynı şekilde iPhone 2G, iPhone 3Gs ile aynı seride olan ve 2 sene önce çıkan bir model.

nesini anlamamışım. asıl siz anlamamışsınız n770, n800,n810 cok eski bir seri dir ve internet tablettirler. n900 den once bu cihazlar telefon değildiler. n900 telefon ozelliği sayesinde telefon kategorsine girdiler.
    yani telefon olmayan bir aleti iphone ile kıyaslamak mantıksız. sizin yaptığınız apple ın noteboke larını n97 ile kıyaslamak gibi bir şey.
    bi ekleme. yanlış anlaşılır belki
    ancak şu anda n900 telefon özelliği taşıdığı için iphonela aynı katagoriye gelmiştir. benim bahsim n810 ve gerisi içindir

quote:

Nokia alım gücüm doğrultusunda ihtiyaçlarımı karşılayan cihazlar çıkarttığı sürece Nokia'yı severek kullanırım çünkü pişman olmuyorum; aynı şey PC de anakart için Asus markasında, evde televizyon için Sony markasında geçerli. Yarın SonyEricsson / Samsung / Apple / Motorola / RIM veya herhangi bir üretici ihtiyaçlarımı karşılayan bir cihaz çıkartırsa ve o cihazın benim için önemli olan kriterlerde eksiği olmazsa, ona geçerim; Nokia ile göbeğim bağlı değil (ki elimdeki hayatımda uzun süreli kullandığım 3. Nokia cihaz, bundan öncekiler Sony / SonyEricsson / Ericsson'du)

evet herkes bunu yapar doğal olarak. ama siz bahsettiğiniz şeyi yapmiyorsunuz. siz koru korune nokia fanatikliği ve dahada fanatikçe iphone duşmanlığı yapmaktasınız.

quote:

Buradan aslında yazdıklarımdan gerçekten de hiçbirşey anlamadığınızı anlıyorum; daha önceki yazılarımı okumanız işe yaramış olsaydı forumahttp://forum.donanimhaber.com/forumid_188/tt.htm adresini kullanarak girdiğimi, yani özellikle Apple veya başka bir markanın forumuna girmediğimi görürdünüz.

gene neyi anlamamışım. yaptığınız yorumlardan iphone yada nokia bulumunde olduğunuzu, ust tarafa yazan iphone, nokia ,se başlıklardan anlayabilecek zihinsel kapastede olabilicenizi çıkartıyorum.
    ayrıca sizi kimse nokia nın bolumunden giriş yapmanız için kısıtlamiyor.

neyse ki donanımhaber yöneticileri iphone başlığını diğer cep telefonlerndan tamamen ayrıdılar artık. yokarda bahsettiğim ayrımı (nokia iphone samsung bolumunde olduğunuzu) yapamayacak olsanız bile iphone ayrı bolumde bulunmakta artık.
    karalıyacak yeni marka lazım dimi şimdi
    hadi ben size soyleyeyim: samsung

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 31 Ağustos 2009; 14:08:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır yoksa donanımsal yetersizlikler mi?
    Rekabet şimdi başladı dediğinize göre Nokia 2 yıl sonra anca yetişebilmiş. Bu sözden bundan başka bişe anlamak tuhaf olur sanırım...

Daha önce iPhone'dan farklı sınıflarda olup yalnızca dokunmatik ekran içerdiği için iPhone ile benzeşen Nokia ürünleri iPhone ile kıyaslanıyordu ama artık aynı sınıfta aynı güçte kuvvette bir cihazı var Nokia'nın ve bu yüzden iPhone ile karşılaştırılacaksa N900'ün karşılaştırılması gerekir.

Bu rekabetin şimdi başladığını gösterir mi? "Aynı donanımda kim daha başarılı bir MIDphone yapacak" konusunda evet, üstelik yazılımsal olarak iPhone'un hemen hemen her konuda üzerinde kısıtlamalar var ama N900 Linux platformuna dayalı ve hemen hemen her şeye açık.

"Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır, yoksa donanımsal yetersizlikler mi" sorusuna cevabım biraz karışık olacak ama.. iPhone 2G ile aynı dönemde tanıtılan ve GSM özelliklerinin olmaması hariç aynı sınıfta olan Nokia N800 den iPhone 3Gs ile aynı dönemde tanıtılan Nokia N900 e olan hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin, bir de iPhone 2G ile iPhone 3Gs arasındaki hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin ve bu incelemeyi yaparken aklınızda bir yandan da iPhone'un Apple için tek cihaz olduğu gibi N800'ün Nokia için tek cihaz olmadığını aklınızdan çıkartmayın, cevaba ulaşacaksınız.

Öncelikle N900'ün donanım özellikleri olarak iPhone'dan daha iyi olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten piyasada N900'e gelene kadar daha bi çok cihaz var iPhone'dan donanım olarak daha iyi olan. Onların en büyük eksiği OS, multitouch, kapasitif ekran vs idi. Bunlardan OS hariç şuan hepsi diğer cihazlarda var. Ama iPhoneOS hala iPhone'a has. Bu yüzden hala tahtını koruyor.

Diğer konuda da yazdım. Maemo5'in arayüzünü çok beğendiğimi. Zaten şu an için bundan başka bişey söylemek imkansız.

Rekabet konusunda arkadaşın ağzıyla söylediği sözü şimdi başka türlü şekillendiriyorsunuz.
    iPhone'dan bahsedip ardından "rekabet şimdi başladı" sözü "Nihayet iPhone ile rekabet edecek bi cihaz çıkarabildi" anlamından başka bişeye gelmez...
    Ara da geçen 2 yıl da cabası...

• Bende bu işi çözemedim; iPhone ile her türlü cihazı karşılaştırırsınız, yok o böyle bu böyle iPhone şöyle dersiniz, iş böyle sağlam cihazlara geldiğinde 'iPhone ile aynı sınıfta değil' dersiniz. Geçiniz bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Bende bu işi çözemedim; iPhone ile her türlü cihazı karşılaştırırsınız, yok o böyle bu böyle iPhone şöyle dersiniz, iş böyle sağlam cihazlara geldiğinde 'iPhone ile aynı sınıfta değil' dersiniz. Geçiniz bunları.

kim dedi
  • quote:

quote:

n900 den once bu cihazlar telefon değildiler. n900 telefon ozelliği sayesinde telefon kategorsine girdiler.
    yani telefon olmayan bir aleti iphone ile kıyaslamak mantıksız. sizin yaptığınız apple ın noteboke larını n97 ile kıyaslamak gibi bir şey.

İkinci mesajınıza 14:08:22'de bir düzenleme yapmışsınız(yani ben sorduktan sonra). Sanırım ondan sonra ikinci kısım(tahmin);

quote:

asıl siz anlamamışsınız n770, n800,n810 cok eski bir seri dir ve internet tablettirler. n900 den once bu cihazlar telefon değildiler. n900 telefon ozelliği sayesinde telefon kategorsine girdiler.
    bi ekleme. yanlış anlaşılır belki
    ancak şu anda n900 telefon özelliği taşıdığı için iphonela aynı katagoriye gelmiştir. benim bahsim n810 ve gerisi içindir

olmuş.
    Benim söylemim geneldi; her cihazın konusunda defalarca iPhone geçiyor, konusunda cihazlar kötüleniyor. Ve sürekli tartışmalar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 31 Ağustos 2009; 14:37:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

Kamera örnekleri:

http://dailymobile.se/2009/08/31/nokia-n900-camera-samples/

Eline sağlık

Gece çekimi ve gündüz çekimleri bence yeterli ama yakın mesafede af yokmuş gibi çıkmış resimler...
  • fiyatı ne kadar mış?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.