Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • foto çekimleri kötü gözüküyor renk solgun noise bol bir de arkadaşın dediği gibi sanki af yok gibi çıkmışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

quote:

oldu olacak nokia nın netbookunu kıyaslayın. gsm ozelliği olmayan aleti bir ceb telefonu ile kıyaslamak nasıl bir mantıksa.

quote:

n900 den once bu cihazlar telefon değildiler. n900 telefon ozelliği sayesinde telefon kategorsine girdiler.
    yani telefon olmayan bir aleti iphone ile kıyaslamak mantıksız. sizin yaptığınız apple ın noteboke larını n97 ile kıyaslamak gibi bir şey.

İkinci mesajınıza 14:08:22'de bir düzenleme yapmışsınız(yani ben sorduktan sonra). Sanırım ondan sonra ikinci kısım(tahmin);

quote:

asıl siz anlamamışsınız n770, n800,n810 cok eski bir seri dir ve internet tablettirler. n900 den once bu cihazlar telefon değildiler. n900 telefon ozelliği sayesinde telefon kategorsine girdiler.
    yani telefon olmayan bir aleti iphone ile kıyaslamak mantıksız. sizin yaptığınız apple ın noteboke larını n97 ile kıyaslamak gibi bir şey.
    bi ekleme. yanlış anlaşılır belki
    ancak şu anda n900 telefon özelliği taşıdığı için iphonela aynı katagoriye gelmiştir. benim bahsim n810 ve gerisi içindir

olmuş.
    Benim söylemim geneldi; her cihazın konusunda defalarca iPhone geçiyor, konusunda cihazlar kötüleniyor. Ve sürekli tartışmalar çıkıyor.

zaten duzenleme yaptığımı belirttim, sanki sizi yanıltmak için duzenleme yaptığımı zannetmeyin. bidaha okuyanlar daha iyi anlasın diye extradan belirttim çunku yazdığım cumleyi duzgun okumayabilirler sizin gibi.

arkadaşın daha onceki mesajına bakarsanız n800 ile iphone 2g ile kıyaslamış. ona karşılık yazıldı. çunku n800 telefon değildi. bu yüzden "oldu olacak notebook ile kıyasla" dedim
    n900 telefon ozelliği kazanması ile artık bir telefon olduğunu belirttim. yani kimse n900 kıyaslamama gibi bir olaya girmedi. n900 bal gibi telefondur ve iphone ile her konuda(şimdilik) yarışabilir. tabi ki ilerde elimize alıp incelediğimizda daha iyi anlaşılaktır nasıl olduğu.
    bide benim yazdıklarımda ne iphone pohpohlanması nede başka bir cihazı kotulemek var. benim butun yazdıklarım GeceBekcisi ve bana gore taraflı olan yazıları hakkında.

• jeofizikci: nesini anlamamışım. asıl siz anlamamışsınız // arkadaşın daha onceki mesajına bakarsanız n800 ile iphone 2g ile kıyaslamış.

"Yazılımsal eksiklikler mi kolay kapatılır, yoksa donanımsal yetersizlikler mi" sorusuna cevaben yazdığım aşağıdaki cümleyi bir daha okuyun:

iPhone 2G ile aynı dönemde tanıtılan ve GSM özelliklerinin olmaması hariç aynı sınıfta olan Nokia N800 den iPhone 3Gs ile aynı dönemde tanıtılan Nokia N900 e olan hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin, bir de iPhone 2G ile iPhone 3Gs arasındaki hem donanımsal hem de yazılımsal farkları inceleyin ve bu incelemeyi yaparken aklınızda bir yandan da iPhone'un Apple için tek cihaz olduğu gibi N800'ün Nokia için tek cihaz olmadığını aklınızdan çıkartmayın, cevaba ulaşacaksınız.

Anlamadıysanız (ki bunu bekliyorum sizden) son kez açıklıyorum: Yukarıdaki cümlede marikanwap'ın Nokia'nın 2 senede yetişebildiğini söyleyerek yavaş kaldığını ima etmesi üzerine N800 - N900 arasındaki farklar ile iPhone 2G - iPhone 3Gs arasındaki farklar karşılaştırıldığında her iki firmanın da birbirine yakın hızlarda olduğunu ve üstelik Nokia'nın Apple gibi yalnızca tek cihaz ile ilgilenmediğini söylemeye çalıştım.

Hala anlamadıysanız çaresizlikten sizi Allah'a havale ediyorum zira yalnızca o yarattığının anlayacağı dili eksiksiz bilir.

jeofizikci: evet herkes bunu yapar doğal olarak. ama siz bahsettiğiniz şeyi yapmiyorsunuz. siz koru korune nokia fanatikliği ve dahada fanatikçe iphone duşmanlığı yapmaktasınız.

Bahsettiğim şeyi yapmadığımı nereden çıkarttınız? Geçmişte kullandığım cihazların tarihlerini ve şu an hangi cihazlara ilgim olduğunu benden daha mı iyi biliyorsunuz? Nokia fanatikliği ve iPhone düşmanlığı konusunda da bir altta cevap vereceğim, tekrarlamaya lüzum yok.

jeofizikci: gene neyi anlamamışım. yaptığınız yorumlardan iphone yada nokia bulumunde olduğunuzu, ust tarafa yazan iphone, nokia ,se başlıklardan anlayabilecek zihinsel kapastede olabilicenizi çıkartıyorum.
    ayrıca sizi kimse nokia nın bolumunden giriş yapmanız için kısıtlamiyor.

Yaptığınız yorumdan verdiğim linke tıklama ve böylece neden bahsettiğimi anlama zahmetine katlanamadığınızı görüyorum, ben daha ne diyeyim...

jeofizikci: neyse ki donanımhaber yöneticileri iphone başlığını diğer cep telefonlerndan tamamen ayrıdılar artık. yokarda bahsettiğim ayrımı (nokia iphone samsung bolumunde olduğunuzu) yapamayacak olsanız bile iphone ayrı bolumde bulunmakta artık.

Allah razı olsun onlardan, onlar bunu yapmasa ben nasıl hangi foruma girdiğimi girmediğimi bilecektim...

Şaka bi yana iyi olmuş. Nasıl ki temelde PDA olan cihazlar bir SIM kartın sunduğu özellikleri desteklemeye başlayınca isimlerine PocketPC dendi ve forumda ayrı bir kategoride barındırıldılar, bir MID+PMP olan iPod Touch'tan tek farkı yine SIM kartın sunduğu özellikleri desteklemek olan bir cihazın cep telefonları arasında olması saçmaydı. Artık N900/iPhone/vs vs cihazlar için örneğin "MIDphone" gibi ayrı bir kategori açılması gerekiyordu ama önce yalnızca iPhone'a özel sonra da tüm mobillere (bakın cep telefonu demiyorum, mobil diyorum) özel site geliştiren pek iPhonesever yöneticilerimiz yine önce sadece iPhone'a özel bir kategori açtılar, belki bir gün kafalarına birşey düşerse daha sonra genel bir MIDphone kategorisi de açarlar...

jeofizikci: benim butun yazdıklarım GeceBekcisi ve bana gore taraflı olan yazıları hakkında.

Sonunda doğru bir cümle. Evet, "size" göre; çünkü iPhone'a öyle kör bir şekilde olumlu bakıyorsunuz ki iPhone'un olumsuzluklarından bahseden biri size iPhone düşmanı gibi geliyor, hele bir de bu "iPhone düşmanı" Nokia'nın olumluluklarından bahsederse ona "Nokia fanatiği" damgasını yapıştırmak sizin için iyice farz oluyor...

marikanwap: Rekabet konusunda arkadaşın ağzıyla söylediği sözü şimdi başka türlü şekillendiriyorsunuz.
    iPhone'dan bahsedip ardından "rekabet şimdi başladı" sözü "Nihayet iPhone ile rekabet edecek bi cihaz çıkarabildi" anlamından başka bişeye gelmez...
    Ara da geçen 2 yıl da cabası...

Aslında şu var ki, N900 den önce çıkartılan ürünlere bakılırsa Nokia iPhone ile rekabet içerisinde değildi çünkü çıkarttığı cihazlar iPhone ile hem aynı sınıfta değildi hem de aynı kesime hitap etmiyordu ve bu yüzden özellikle "Bu rekabetin şimdi başladığını gösterir mi? "Aynı donanımda kim daha başarılı bir MIDphone yapacak" konusunda evet" dedim.

Nokia şu an aynı sınıfta sayılacak bir cihaz üretti, evet; ancak bu kez yine iPhone ile aynı kesime oynamadı atını. N900'de örneğin bir sığasal ekran kullanılmış olsaydı, veya fiziksel klavyesi olmasaydı veya pili çıkartılamıyor olsaydı vs kısmen aynı kesime hitap ediyor olurdu; ama bu cihazın (özellikle işletim sistemi itibarıyle) "janjan" arayan birisinden çok, modern bir "geek"e hitaben tasarlandığı "bence" ortada.

• Bunun fiziksel klavyesi olmayanını da çıkarılar mı acaba?
    180gr ve 2cm kalınlık. Taşıması çok zor olur ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

Bunun fiziksel klavyesi olmayanını da çıkarılar mı acaba?

Mevcut cihazımın (N82) 17.3 mm kalınlığının benim için cidden sorun olmayışını düşündüğümde N900'ün 18 mm kalınlığı pek birşey değiştirmez gibi geliyor ama N82'nin 114 gr ağırlığına ilave 67 gr, sınır zorlayıcı bir ağırlık olur; özellikle de takım elbise giyerken telefonu cebimde taşıdığım zamanları düşündüğümde...

En iyisi tam bir sene beklemek, bu süreç içerisinde hem Nokia'nın N910/N920 gibi N900'ün geliştirilmiş modellerini alışılageldiği gibi kısa süre içinde üretip üretmeyeceği belli olur, hem fiyatı makul bir seviyeye iner, hem de Maemo için derlemeye gerek kalmayacak şekilde* hazır derlenmiş ve çok sayıda Linux yazılımı bulunur hale gelir.

* x86 Linux'ta çalışan uygulamaları ARM Maemo'da çalıştırabilmek için kaynak kodunun Maemo'daki derleyici tarafından derlenmesi (compile) gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

Bunun fiziksel klavyesi olmayanını da çıkarılar mı acaba?

Mevcut cihazımın (N82) 17.3 mm kalınlığının benim için cidden sorun olmayışını düşündüğümde N900'ün 18 mm kalınlığı pek birşey değiştirmez gibi geliyor ama N82'nin 114 gr ağırlığına ilave 67 gr, sınır zorlayıcı bir ağırlık olur; özellikle de takım elbise giyerken telefonu cebimde taşıdığım zamanları düşündüğümde...

En iyisi tam bir sene beklemek, bu süreç içerisinde hem Nokia'nın N910/N920 gibi N900'ün geliştirilmiş modellerini alışılageldiği gibi kısa süre içinde üretip üretmeyeceği belli olur, hem fiyatı makul bir seviyeye iner, hem de Maemo için derlemeye gerek kalmayacak şekilde* hazır derlenmiş ve çok sayıda Linux yazılımı bulunur hale gelir.

* x86 Linux'ta çalışan uygulamaları ARM Maemo'da çalıştırabilmek için kaynak kodunun Maemo'daki derleyici tarafından derlenmesi (compile) gerekiyor.

Bence yanılıyorsun.
    N82 kalın olmasına rağmen avuca oturabilecek boyutlarda bir cihaz. Ancak N900 öyle değil ki. tek sorunu kalınlık değil. Genişlik ve uzunlukta oldukça büyük. Dolayısıyla bu cihazı tek elle kullanmak hemen hemen imkansız. Yani kalınlıktan dolayı parmak eklemlerinizden biri daha kullanılmaz hale gelecek muhtemelen. N82 de cihaz dar olduğundan bir parmak eklemi avantajınız vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 31 Ağustos 2009; 23:11:52 >

• Diger basliga yazdigim yorumu burayada eklemekte yarar var.

3 senedir,symbian dan dolayi birakin Nokia telefon satin almayi,Nokia telefonlari inceleyesim bile gelmiyordu.
    Ancak,Nokia nin internet tablet serisi olan N800,N810 modellerinden asina oldugum Linux tabanli Maemo platformu isin icine girince bir durup dusunmek gerekiyor diye dusunuyorum.Nokia linux tabanli bir gsm yapana kadarda Nokia telefon almiyacagim derdim surekli.
    Nokia cok gec kalmis olsada,tam anlamiyla linux denmesede OS maeomo platformundaki N900 ile azda olsa Rakiplerinin bu segmentteki cihazlarina rakip olacak gibi geliyor bana.
    N900 de beni en cok cezbeden yon ise .ekstra bir klavye takip,herhangi bir monitore baglayip bir pc olarak kullanabilinecek olmasi.

Bunun disinda ,N900 icin buyuk diyenlerede gormemis diyorum sadece :))Yahu tamam bu boyutta ve ozelliklerdeki bir telefon sana gereksiz ve sacma geliyor diyelim.Iyide piyasada bu boyutlarda olan ilk telefon degilki N900 sen kalkip cok buyuk yaziyorsun veya gereksiz diye yaziyorsun.

Piyasada diger markalarin daha buyuk boyutta modelleri varken,niye sadece Nokia yapinca buyuk veya amiyane tabirle takoz oluyor ?Cunku gormemis.Kullanmamis babinda buradaki gormemis, yani Belirli nedenlerden kullanmamis bu tur cihazlari.

Bu tur cihazlari gereksiz ve pahali bulanlari,olayi bir notebook ve basit bir cep telefonu ile cozumleyenlerede sunu diyorum,ya siz cok akillisiniz,yada biz notebook u masa ustu pc si olan ve bu tur cihazlari satin alanlar gerzegiz.

Suan kullandigim cihazlar bunlarin hepsinin farkli farkli artilari eksileri var.Bu teknoloji isi birazda heves gibi bir sey.Kisacasi Nokia nin N900 modelinide cikar cikmaz alacagim simdiden kesin.

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 31 Ağustos 2009; 22:56:13 >

• Ben cihaz için büyük demedim.
    Kalın ve ağır dedim. Eğer kalınlığı fazla olmasaydı boyutları hiç bir problem teşkil etmezdi
    Zira i8910 bu cihazdan daha büyük.
  • DelyMaymun bu yorum senin yorumlarina istinaden yazilmis bir yorum degil.Uzerine alinma lutfen olurmu.
    Bu segmenteki ve ozellikle Nokia nin cihazlarina bilip bilmeden yorum yapan genele yazdim.
    Yillardir buna benzer yorumlar yapilir ve gordugum kadari ile hala bu tur yorumlar yapiliyor.

Bu cihaz oldukca saglam bir cihaz ,tek kotu yani bence 3.5 inc ekran koymalari. Boyle bir cihazDa 3.8 inc olmaliydi en azindan.Ancak Sirf isletim sistemi bile bu cihazi bana aldirmaya yeterde artar bile.
  • 3.8/4 inch ekran bu cihaza daha çok yakışırdı görece büyük olan boyutlarınıda büyük oranda afettirirdi diye düşünüyorum.Kısa bir dönem n800 kullanmışlığım var ve doğal olarak cihazı her kullanan gibi benimde aklıma gelmiştir : Bu platform neden kullanılmıyor diye?

Yinede Nokia geç kaldı gibime geliyor zira günümüzün ekonomik şartları&piyasa dinamiklerinde şu an bile 'platform' fazlalığı söz konusu (Benim değil analistlerin görüşleri/Katılıyorum)İnşallah öyle omaz ve doğru dürüst içerik sağlanır.Zira platform ne kadar güzel olsada donanım ne kadar güçlü olsa da günümüz kullanıcısının beklentileri fazla+sabrı az.
  • GeceBekcisi
    apple nasıl tek bir çihazla ilgilendiğini iddia edersiniz. apple ın başka cep telefonu yok die ürettiği pek çok ürürnle ilgilenmiyormu. onlara arge bütçe emek sarfetmiyormu. bi firmanın bir tane yada 100 tane cihaz üretmesi onun bir şeyleri eksik üretmesini mi gerektiriyor ki bunu dile getiriryorsunuz. 100 tane cihaz üretiyorsa buna gore fabrika, muhendis,labarutuara da sahipdir ve potansyeli vardır. yok ben yetişemiyorsan diyorsada üretmez. bu kadar

sizin mantığınızla ozaman n770 1995 te tanıtılddığını duşunursek. aa bakın nokia taa 1995 te aletlere bunu şunu koymuş. iphone daha doğmamışken nokiada ki bu gelişmişliğe bakın. iphone ancak iki sene sonra yatişebilmiş nokiaya da diyebilirsiniz. dimiiiii

cep telefonu olamayan alettle neyin yetişmesini kıyaslıyorsunuz. bu alett cep telefonu değildi ve ona gore üretilmişti zamanında. her iki(n800,900) aynı aletin devamıda olsalar. n800 cep telefonu değildi ve zamanında nokia bu aleti internet tablet olarak üretmiş ve ona gore yapılandırmıştı.
    demek istediğimi örenkle açıklayayım:
    1995 inanılmaz gelişmiş bir otomobil cikartan fiat, 2020de bu otomobilin yeni modellerine üçma özelliği katar ve bu artık uçanoto sınıfına girerse, 2020 de "fiatin bu üçanotosu taaa 1995 ten beri çok gelişmiş, 1995 te en gelişmiş üçamotoydu" diye bilirmiyiz. diyemeyiz. çünku üretilen o otomobil zamanın gereksimleri için üretilmişti. ve ayrıca üçanoto değildi.

yani demek istediğim n770 üretilirken bu alette devrin cep telefonlarında ki gibi 2" ekran koyamazdı. çunku işe yaramazdı. wifi siz alet üretemezdi çunku bu alet internet tabletti.

başka bir ornek psp ye yakında cep telefonu ozeliği gelebilir. bu özellik gelince "aaa psp zaten zamanaında üretilen butun cep telefonlarından daha iyii idi. sony hemen teknolojik olarak yetişti ve açıklarını kapattımı diyeceğiz. psp nin o şekilde üretilmesinin sebebi oyun konsulu olmasıdır ve ona gore bir eknoloji ile donatılmıştır. zamanında eğerki psp nin gsm ozellliği olsaydı nokia ve iphone o donemde cok farklı aletler, psp ile yarışacak, rekabet edecekleri aletler üretirlerdi. sizin yaptığınız psp ile nokia n-gage i kayaslamak olmuş. ama psp telefon değildi dimi. o yüzden kıyaslayamayız.

gene yazıyorum
    sizin mantığınızla ozaman n770 1995 te tanıtılddığını duşunursek. aa bakın nokia taa 1995 te aletlere bunu şunu koymuş. iphone daha doğmamışken nokiada ki bu gelişmişliğine bakın. iphone ancak iki sene sonra yatişebilmiş nokiaya da diyebilirsiniz. dimiiiii

gene belirteyim n800 ve gerisini telefon değildiler ve iphoneun teknolojisini kıyaslamak yada aynı katogoriye koymak yanlış. siz istediğiniz kadar ben nokiada ki teknoloji ilerlemeden bahsetmek için, eksiklikleri kapatmek için yazdım desenizde bu boyle. eğer eksiklikler bağlamında telefon olmayan bir aleti iphone ile kıyaslıyorsnız çok basiti var. n770 varken iphone nerdeydi deyin olup bitsin.

ikinci kısım
    yaaa siz nasıl bir insansınız. linke tabiki tıkladim. tabiki gsm genel başlığından girdiğinizi biliyorum. zaten ona karşılık yazdım yazımı. bidaha okuyun
    bunuda örnekle açıklayayımmı balki anlarsınız. bidaha okuyun eğer anlamazsanız bana msj atın size anlatayim guzelce. hatta anlamadığınız şeyler varsa forumda onlarıda gonderin size anlatayım
    bende sizinle aynı yerden girdim şimdi,
    bakın şu anda n900 başlığındayim ve nokia bolumunde olduğumu biliyorum. bunun nesini anlamadınız. yukarı bakın yazıyoo nokiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aynı şekilde iphone bolumunde iphoneeeee yazar. dimmi.

üçünu kısım
    ya bi gidin alahını severseniz. daha 3 ay evveline kadar n95 kullanıyordum. ne iphone bağlılığı güldurmeyin. hatta pil konusu yüzünden deliye donuyorum. iphone 3g nin iğrenç kasa tasarımı ve hataları yüzünden 3g-gs almiyorum. 2g kullanıyorum.
    siz sadece başkasına çamur atarak kendi fanatikliğinizi ve iphone duşmanlığınızı gizlemeye çalışıyorsunuz. girin iphone bolumune sizin adınıza bakın nasıl geçiyor forumda. herkes tarafından benimsenmiş sizin nasıl biri olduğunuz. şimdi ordaki herkese çamur atarsınız. atın tabi bi siz duzgunsunuz. diğer herkes kaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 1 Eylül 2009; 9:13:15 >

• cihazın arayüzleri yazılımı baya iyi.klavyesiz maksimum 13 mm kalınlığı olan bir versiyonunu çıkartmış olsaydı nokia baya iyi satardı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayaz77

cihazın arayüzleri yazılımı baya iyi.klavyesiz maksimum 13 mm kalınlığı olan bir versiyonunu çıkartmış olsaydı nokia baya iyi satardı bence.

Evet bencede daha ince ve klavyesiz modeli olmalı. Şu haliyle hedef kitle dar kalıyor.
  • eskiden daha doğrusu foto ceken modellerin çıktığı zamanlarda da aynı muhabbet oluyordu. Telefonlar büyük deniyordu. Diğer cephe de hem telefon hem foto makinesi hemde mp3 player taşımak dahamı kolay diyordu. Şimdi bu alet multitask ve net işlerinde göründüğü kadar başarılı ise bende şunu söylemek istiyorum ebat konusunda eleştiri yapanlara; hem telefon hem netbook yada notebook hemde 3g modemi taşımak mı daha kolay yoksa telefondan hallice bu aleti mi? Ben zaten yanımda bilgisyar taşımam diyen için üretilmiş bir cihaz değil bu.
  • http://video.golem.de/handy/2320/nokia-n900-praesentation-von-jussi-maekinen.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Eylül 2009; 13:09:01 >
  • bu kullanım ve hızı ile netbook işlerini görebilir halde gözüküyor. şarj olayını merak ediyorum en çok bir gün yoğun kullanımı hallederse o zaman süper olur...
  • bunu verdiydim massive
  • Kamera kismi, gordugum kadari ile 2-3 mm kalinliginda disa dogru.Ve hos durmuyor.Kullanimda da, Ilk asinacak kisimlari buralari olur.Bunun yaninda teknik olarak N900 un et kalinligina, kamera kismindaki bu cikintili bolgede dahil.Yani N900 un genel anlamda boyutundaki et kalinligi 18mm degil.
    Ne olursa olsun,alinmaya deger bana gore N900.Ve ilk firsatta alacagim Nasip olursa.
    104 ekran Lcd tv ye takip harici usb klavye ile ayni zamanda bir pc olarakda kullanabilecek. islemcisinin hizi,kalitesi cok cok iyi.isletim sistemininde etkisi ilede performansini cok merak ediyorum dogrusu.

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

@Pardon Reis youtube Turkiye de hala yasak ve herkes izleyemez diye dusundugum icin farkli bir siteden eklemistim.

Sorry

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Eylül 2009; 13:39:07 >

• 800*480px ve kullanışlı 1 arayüz... 104 ekranda zevk verecektir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.