arkadaşlar ya malumunuz ben yeniyim şimdi size 1 şey danışmak isterim bende n 80 var yani kullandığım en rezil cihaz kamerası,videosu,şarzı say say bitmez şimdi bundan kurtulup n 93 almak istiyorum .birkaç yere takas için sordum n93 e üste 50 ytl,n93i ye 190 ytl üste istediler sizce hangisini aliyim ne olur yardım şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: sinemaj
arkadaşlar ya malumunuz ben yeniyim şimdi size 1 şey danışmak isterim bende n 80 var yani kullandığım en rezil cihaz kamerası,videosu,şarzı say say bitmez şimdi bundan kurtulup n 93 almak istiyorum .birkaç yere takas için sordum n93 e üste 50 ytl,n93i ye 190 ytl üste istediler sizce hangisini aliyim ne olur yardım şimdiden teşekkürler
valla bataryadan çok çektiysen direk n93 al derim.
ya millet bu topic ölmüş yoksa hrkes vazmı geçti bu telden
quote:
ya millet bu topic ölmüş yoksa hrkes vazmı geçti bu telden
Yok dostum neden vaz geçelim. Hala sıkı bir PC93'çüyüz evelallah.
Soruna gelirsek sırf yazılım desteği devam ettiği için N93i ama eğer nazik kullanım ile ilgili sıkıntı varsa N93. Neden? Olurya iş nedeni ile teli farklı ve çizilmeye müsait ortamlarda devamlı taşıma ve kullanım yapacaksan N93i biraz daha çizilme konusunda müsait. N93 ün normal clamshell olması onun N93i ye göre çizilmeler konusunda daha iyi yapıyor. Bir de daha önce de defalarca söylediğim gibi bundan önce yazıp çizen tüm yabancı inceleme sitelerindeki editörler N93 lülerin öyle hemen N93i ye geçecek bir hal olmadığı ancak ilk defa alacak olanların N93i almasının daha makul olacağıdır. Burda bir de kişinin beğeni ve zevki işin içine giriyor. Kimi N93 ü daha çok beğenir kimi N93i yi. Ama dediğim gibi en azından Nokia N93i için ilave firmware güncellemesi yaptı. Bizim N93 için hala yok. Nokia ya
Selamlar, saygılar...
komutanım verdiğin bilgiler için çok sağol ben çok kararsız kaldımya ama n 93 i çok karizma duruyo ama sanırım onu alıcam işallah foto çekimlerinde beni üzmez
arkadaşlar1 sorum olucak(malum acemi) bu kullandığınız noise giderici program nasıl 1 şeydir pc yemi kuruluyor yoksa telefona ne olur yardım
valla bende tam bilmiyorum Komutanımız daha iyi bilir hatta kullanırda
quote:
Orjinalden alıntı: mga93
valla bende tam bilmiyorum Komutanımız daha iyi bilir hatta kullanırda
Ya dostlar kusura bakmayın Ramazan başladı başlayalı yemeklerden sonra bir ağırlık çöküyor tumba yatak. Sonra sahur filan derken foruma girmedik. Evet mga93 kadim dostumun söylediği gibi Noiseware professional benim gözde noise yok edici programımdır.
quote:
arkadaşlar1 sorum olucak(malum acemi) bu kullandığınız noise giderici program nasıl 1 şeydir pc yemi kuruluyor yoksa telefona ne olur yardım
Dostum soruna gelirsek internette araştırırsan Noiseware diye bir program var. Bunu PC'ne kuruyorsun ve PC93'ünden PC'ye attığın fotoyu bu program ile açıp tek tık ile bütün noise olayından kurtuluyorsun. Geçmiş sayfalarda bunla ilgili çok örenkler verdim. N93i nin kendi içinde bir şekilde N93 e göre noise olayını yok eden bir mekanizması var. Yani gerçekten N93i N93 ten daha az noise suz foto çekiyor ancak bu arada da detayları götürüyor. Bunu fotolarla da ispat ettik. Olay şu; normal telin ekranından baktığında N93i de çekilen foto daha güzel gözükebilir hatta PC'ye attığın ilk seferde bakarken de bu böyle olacaktır. Ancak dikkatli baktığında N93i nin detayları nasıl götürdüğünü de göreceksin. Adeta suluboya ile boyanmış gibi tabir kullanılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi N93 ile çekilen bir foto bu dediğim Noiseware programında noise olayından kurtarılırsa N93i nin çektiğinden daha kaliteli hale geliyor. Çünkü daha çok detay barındırıyor. Tabi daha sonra bu fotoyu ister direk N93ten pictbridge özelliğini kulanarak ister CD'ye veya flaş diske atıp fotografçıya vererek çıktı alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: tcuneytb
Arkadaşlar şu linkte de N93 ve N93i karşılaşması yapmış, bakın yine ne diyor....
"N93 vs. N93i For current owners of the N93 there is no compelling reason to upgrade to the N93i,"
"Mevcut durumda N93 ü olanlar için N93i ye geçmek amacıyla zorlayıcı bir neden bulunmamaktadır."
N93i daha az noise suz foto çekiyor çekmesine de bakın ne kaybettiriyor.
İşte bu ilginç. N93 ün Noiseware gibi bir programdan geçirilmiş olan 3ncü resmin N93i den hem noise olarak fazlalığı yok, hem de detay olarak çok çok daha zengin. N93i noise u sileceğim diye detayları da götürmüş.
Son örnek olarak koyuyorum.
N93
N93i
Şimdi arkadaşlar bunu da Noiseware programından geçirdikten sonra upload ediyorum.
N93 (Bu mesajdaki fotonun Noiseware sonrası)
+1
+1
evet yeni yeni telefonlar çıktı dokunmatikler ve 8 mplikler sanırsam PC 93 meraklıları bitti... herşey buraya kadar diyip bu forma veda etmek zorunda kalacaktım ama hala deliler gibi işime yarayan PC 93 ile yola devam edeceğim.
Siz yeni alacak ve değiştirecek olan dostlarıma şunu söylemek isterim;
FOTO ÇEKİMLERİ HUSUSUNDA; Henüz 8 mplikler olayına kanmayın.Mümkün olduğunca noise olayı az olan telefonlara yönlenin. Yatay ve dikey çözünürlüklere dikkat edin 72 - 96 - 300 olanlar var.
Video çekimlerinde ÖZELLİKLE her 30 fsp ye inanmayın. VGA MI QVGA MI BAKIN? VGA30 bile anca yeterli oluyor....
Bunlardan sonra ses ve ekran özellikleri başta gelir ki ;
Ses kulaklıkta olsun dışarı ses konusunda nokia herzaman idealdir.
Ekranlarda artık büyük bir oynama söz konusu olduğundan proğramlar oyunlar uyumsuzluklar doğuracaktır. 320*240 ///// 240*400 //// 300*240 //// 320*400 //// 480*640 //// gibi çeşitleri gündemdedir. hala bir oturma olayı yoktur....
Gelelim AĞIRLIK ve BOYUTA ;
60 - 130 arası ağırlıklar idealdir. 130- 200 gr arası ağırlıklar yaz aylarında büyük zorluklar yaratabilir N93 kullanıyorum oradan biliyorum.ama evli isen eşinin çantasına atarsın olay biter ya da kendi bel çantan varsa yine sorun olmaz.
AMA ben artık 180 gr dan sonra ve N93 ün kalın olması vede bol noise içermesinden dolayı sıkıldım.
Artık ince hafif belkide dokunmatik bir model alacağım.Ama 2009 şubat ayına kadar bu yukarıda bahsettiğim konular oturacağını düşünüyorum.
Ancak yaklaşık 1 yıl daha N93 ile devam edeceğim. ÇÜNKÜ ARTILARI HALA ÇOK ÇOK İYİİİ ve fazlasıyla taleplerimi karşılamaktadır.
SAYGILARIMLA
Biter mi hiç... Bulsam bi yerde N93i hemen alacam da ankarada o kadar telefon borsalarını gezdim yok. bi tane var adam 750 lira istiyo bi başka yerde de n93 275 lira demişti almamıştım o zaman biraz daha verip n93i alırım diye ama şimdi onu da kaçırdık
arkadaşlar gel zaman git zaman HTC ve i8510 kafamı çeliyor.
HTC flahşı yok . 640*480 dokunmatik
i8510 ekran çözünürlüğü yetersiz 320*240 iyi kamera
acep hangisi ? şubatı mı beklesek nokia her zaman şubat ayında patlatıyor bakalım bu sefer diğer markalara yetişip Patlatacak mı bir model.
Artık günümüz dokunmatik olmaya başladı.Bu yüzdende 1000 YTL i8510 a veresim yok gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: mga93
arkadaşlar gel zaman git zaman HTC ve i8510 kafamı çeliyor.
HTC flahşı yok . 640*480 dokunmatik
i8510 ekran çözünürlüğü yetersiz 320*240 iyi kamera
acep hangisi ? şubatı mı beklesek nokia her zaman şubat ayında patlatıyor bakalım bu sefer diğer markalara yetişip Patlatacak mı bir model.
Artık günümüz dokunmatik olmaya başladı.Bu yüzdende 1000 YTL i8510 a veresim yok gibi.
Selam dostum, bence de beklersen iyi edersin. Çünkü şu an diğer markaların piyasaya sürdüğü bazı özellikleri yüksek telefonlar için henüz Nokia'dan atak yok. Nokia hala çeşit bolluğu yaptırıyor devamlı eski modellerin biraz daha allanıp pullanmışını ortaya çıkartıyor ama hepsi o. Henüz daha cevap verecek bir tel gelmedi. Onun için bekle diyorum. Karar senin.
Saygılar, selamlar...
valla yeni noki şu özellikleri olursa tercihimdir yoksa HTC HD flahs lısı olursa marka değişikliğine gitmemek elde değil.
125 gr en fazla yeterli flahs hafıza malum gündemde olan 16 GB dokunmatik ekran oled ekran 640/480 16 milyon foto 8 / 5 mp en az 3 inc ince olmalı 100 &110 mm yüksekliği geçmemeli. 528 RAM olmalı. wifi-bluetooth Yazılımı 9.3 yada 6.1 mic olmalı 7.0 tercihimdir( çıkarsa eğer). en önemli detay bunlar.
Sizlerde ekleyin belki bir yetkilinin kulaklarına gider
arkadaşalr bi haber dolaşıyo sanırım nokia ya
8 mp xlon flaşlı ve 6 x optik zommlu geliyormuş hadi hayırlısı diğer özelikler ise sbyiam 9.5 işletim sitemi gelicekmiş dvb t karasal yayın gps w lan blotoht tv out ekran sanırım 2.8 cabası radyo vss bu telfonu bekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: tekno2007
arkadaşalr bi haber dolaşıyo sanırım nokia ya
8 mp xlon flaşlı ve 6 x optik zommlu geliyormuş hadi hayırlısı diğer özelikler ise sbyiam 9.5 işletim sitemi gelicekmiş dvb t karasal yayın gps w lan blotoht tv out ekran sanırım 2.8 cabası radyo vss bu telfonu bekliyorum
dostum seni görmek buralarda iyi oldu sence ne zaman görüntüleri internete düşer dokunmatikse süper olur
bende n93 alacam kardeş ikinci el satanlar pm atsın lütfenn elazığdayımm
samsung i900 de karar kıldım N93 satılık almak isteyenler PM atsın.500