Şimdi Ara

===> NOKIA N95 8GB | ANA BAŞLIK, SSS, DESTEK, PAYLAŞIM <=== (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.965
Cevap
20
Favori
1.722.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçektende güzel yapmıs nokia telefonu
    acaba ne zaman gelir türkiyeye
    yoksa yurt dısından mı getirtsek
    bunu almam lazım benim
  • 2008 başında gelir diye düşünüyorum veya aralık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

2008 başında gelir diye düşünüyorum veya aralık

Keske nerde hatirlarsan N95 te 2006 Eylul gibi tanitilmisti ancak 2007 Mayis sonu civari cikmisti. Ben sahsen erken cikmasindan pek umitli degilim ama umarim yanilirim.
  • işte onu diyorum 6da çıktı buda 3 ay olsun
  • Daha once yazidim N81 roprtaji gibi yine Darla Mack "Nokia Event" te bu sefer "N895 Product manager a sormus":

http://darlamack.blogs.com/darlamack/2007/08/nokia-n95-8gb-q.html

Q: What was the Idea behind the Nokia N95 8GB? It this the Response of Nokia to the Complaints of the Internet Forum World/Blogosphere?
    A: The main theme was exactly to listen to the feedback we've received on N95 and try to make things better. In addition to normal consumer research we do, reviews and the feedback from blogosphere is really helpful for us/; its just great to me to get direct comments from real users. And I think we managed to respond quite well to what people really want.

Q: Are there any software improvements on the N95 8GB, compared to the regular N95?
    A: in addition to those HW changes we've updated quite a bit on SW side. new multimedia menus are the first step to new contend driven UIs, new Maps sw, faster camera + other improvements here and there

Q: Aside from the battery effect, the internal 8GB memory will have, what other improvements have been done (e.g. the brower)? Is there more memory available (RAM) to the user. This is the main disadvantage of the N95. The browser is really RAM hungry.
    A: Yep, memory has been one of the comments we've got and now it is doubled and it shoud be way better use experience with browser and multiple apps running background

Q: Are there any changes to the flash? Xenon?
    A: there is led flash in N95 8GB

Q: and i think this is one question, that has come in everyone's mind so far: Why is Nokia presenting this Device now and not back in October last Year INSTEAD of the current N95?
    A: In general we've got tremendously good feedback on original N95 but there has been some clear weaknesses pointed out by you guys as real hard core users. So there is always a learning curve when doing something really new nobody has tried before.. and hope we did well with 8GB this time.?

Q: What's the release date in France ? and the price ?
    A: The product will be available in volumes in Oct. the price will be approx 560€ without local taxes

Q: Will there be N-Gage experience for Mac users?
    A: I don't know exactly the n-gage support for Mac but in general N95 8GB appears as external hard drive and you can drag and drop files. we expect that there is also iSync support our device in Tiger

Q: Will I be able to part-ex my N95 for an 8GB variant?!
    A: I guess that you can't get extra memory chips on your N95 pwb and the sw wouldnt work either.

Q: What has been the Idea of putting the Slider BEHIND the Screen Part? For the bigger Screen only or will we see a very improved Slider?
    A: yes there is still QWGA, but actually you can see the difference on screen size when holding 8GB next to it's predecessor. Video quality and e.g. visibilty of subtitles is really stunning to me, as they say in marketing papers..
    A: we increased the size of the display, the slider is pretty much the same, although we have lot's of more experience from N95 to manufacture that slider mechs.

Q: Is the build quality improved? This was one of the main downside of N95. Does it feel solid ? No more sckueking, cracking slider space...etc??
    A: regarding the build quality.. I guess you'll get objective comments soon from the blogger guys here at the London but what I heard from them was positive: handfeel, weight balance, slider, improved key cluster, all had gone further.

Q: Does it support MicroSD as well as having 8GB internal? Also has the system memory been improved like the new US variant so that there will be less 'Out of memory' errors?
    A: there is not unfortunatelly microSD slot, we needed to find a place for the 8G

Q: Has the TV-out resolution changed from the N95? :)
    A: TV out is the same, unfortunatelly I don't know the GPS chip

Q: Has there been any improvements to the GPS? The N95 has A-GPS nowadays as well, so does the N95 8GB have something to offer GPS wise, that the N95 can't do or doesn't have?
    A: Regarding to GPS, the maps app has been improved and I think that's the biggest alongside the A-GPS

Kisa bir ozet:

Yeni cihazda donanim degisikliklerinin yani sira bazi yazilimsal degisiklikler de olucakmis: kullanici arayuzu degisiklikleri, yeni harita yazilimi ve daha hizli kamera gibi

Ram icin iki katina cikardik demis ama daha once verdigim linkteki ScreenShot a gora yaklasik 80MB yani dort katina cikarmislar.

Xenon flas yine yok yani Led flash var.

Frasada Ekim ayinda 560Euro fiyatla piyasada olucakmis (Ona bakarsak normal N95 te guya gecen yilbasinda piyasada olucakti 6 ay gecikmisti).

Ekran cozunurlugu ayni ama daha buyuk boylece Video lar daha rahat izlenicekmis (Sahsi fikrime gore cozunurluk sabit kaldikca erkrani buyutmek kalitesini dusurmekten baska ise yaramaz).

Normal bir N95 i N95 8GB ye cevirmak mumkun degil.

MacOs Tiger da N95-8GB icin Apple iSync destegi olucak.

N95-8GB de N95 ten daha kaliteli malzeme kullanilacak ve daha iyi bir kizak mekanizmasi olucakmis.

N95-8GB de ayrica bir MicroSD kart girisi olmayacak.

TV cikisi ayni ama adamin GPS cipi hakkinda bilgisi yok (Bu nasil urun muduru anlamadim, bence Nokia hemen kovsun).

GPS i A-GPS olucak ve yeni harşta yazilimi olucak.

• beni isteklendiren tek ram... başka 1 şey deil...

bu arada 5000. mesajda N95 8GB'ye oldu...
  • quote:

beni isteklendiren tek ram... başka 1 şey deil...

bu arada 5000. mesajda N95 8GB'ye oldu...

Tebrikler Reis-i Eagles.

Bu arada su linki veren olmamistir umarim:

http://www.allaboutsymbian.com/media/gallery/N95-8GB.php?phid=1269094551&page=1

[simage]http://farm2.static.flickr.com/1439/1269094551_0d230446c7_o.jpg[/image ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 31 Ağustos 2007; 11:00:49 >

• N81 versiyonu verilmişti eline saalık
  • Rica ederim
  • reis inde dediği gibi bende en çok ram e heves duyuyorum
    şayet 8 gb olması içinde ufak bi hdd demek
    ama bu disk darbelere ne kadar dayanıklı olur
    yani elinden düşürdüğünde hdd deki bilgiler gidermi
    8 gb ı doldurdugunda yada 7 gb ı kullandıgında makinede bi zorlanma olurmu acaba
    n91 kullanmıstım ama hafızasından memnun kalmamıstım kasıyodu yada benim kullandıgım öyleydi
  • flash hafıza bu hdd deil
  • quote:

flash hafıza bu hdd deil

pardon flash hafızadan kastın ne? bilmiyorum özür dilerim.. yani bu 8 GB nasıl bir hafıza.. ne işe yarar?
  • HDD bildiin içinde sürekli dönen 1 disk olan hafıza türüdür acaayip pil yer
    flash, senin bildiin usb bellek gib, hafıza kartı gibi anladın?
  • quote:

HDD bildiin içinde sürekli dönen 1 disk olan hafıza türüdür acaayip pil yer
    flash, senin bildiin usb bellek gib, hafıza kartı gibi anladın?

Read Access Memory gibi bir şey yani.. CMOS tamamiyle, fiziksel olarak dönen bir hard disk değil..

Peki bu 8 GB hdd olsa ne farkederdi flash olunca ne farketti.. kapladıkları yer dışında.. erişim hızı mı farklı? yazma okuma hızı mı farklı? yoksa enerji kullanımı mı farklı?
  • Flash Bellekler, güç kesintisinde dahi içerdiği bilgileri kaybetmeyen ve tekrar tekrar yazılıp silinebilen bir bellek çeşididir. Flash belleklerin yapısı RAM'lere, kullanımı Hard Disk'lere benzer.

flash belleklerin yapısı mekanik deildir; elektroniktir.burda hdd ile içerisinde hareket eden bir parça yoktur. cok şarj yemesler. Bu özelliklerinden dolayı bu tarz bellekler "solid-state" olarak, yani "durağan" olarak adlandırılırlar. Hareket eden parça olmamasından dolayı hassasiyet değerleri yüksek değildir ve özellikle mobil alanda kullanımları çok yaygındır. MP3 Player'larda, cep telefonlarında, el bilgisayarlarında, dijital fotoğraf makinalarında ve dijital görüntü aygıtlarında yaygınca kullanılırlar.

flash bellekler, bir EEPROM çeşidi olarak adlandırılabilir. "elektriksel olarak programlanabilen sadece okunabilen bellek" olarak çevirebileceğimiz EEPROM'ların üzerindeki veriler elektriksel yolla değiştirilebilir. Sadece okunabilir bellek denilmesinin sebebi, blgilerin kalıcı olmasından kaynaklanır. Klasik bellek yapılarından bilindiği üzere, flash bellekler de hücrelerden oluşur. Her hücrenin kendi transistörleri vardır. Bilgisayar otamında bilgiler 0 ve 1'lerden oluşur. 0'lar düşük voltaj, 1'ler ise yüksek voltaj anlamına gelir. Veri yazılmak istendiği anda, transistörlerin voltaj seviyeleri değiştirilerek bilgiler yazılır / silinir / yenilenir.

• yanlız ben 8gb nn yanlarında kart girişi goremedim hdd olmasın
  • hayır dahili...
    kart yuvası yok onunyerinde zaten kart
  • HDD demedim Reis hdd gibi dedim
    n91 kullandıgımdan biliyorum flash disk diyorlar
    Ayrıca flash disk için verdiğin bilgiler içinde tesekkürler Reis
    gayet açıklayıcı oldu sayende bişiler daha öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByTKN -- 31 Ağustos 2007; 18:02:38 >
  • n95 me nın ekran cozunurlugu kac ?
  • quote:

n95 me nın ekran cozunurlugu kac ?

Telefonun ekran çözünürlüğü 240x320 pikseldir. (QVGA)

Telefonda kullanılan dahili flash bellekler mikro sürücülere (micro drive) göre daha performanslıdır, daha az enerji harcar, daha stabildir ve şiddetlere karşı daha dayanıklıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.