Şimdi Ara

===> Nokia N97 | Ana Başlık - Desktop. Laptop. Pocket. <=== (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.487
Cevap
3
Favori
647.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ===> Nokia N97 | Ana Başlık - Desktop. Laptop. Pocket. <===

şu hoparlör, sensör, vs'yi içeren kısmı tasarlayan arkadaşı eshefle kınıyorum. sadece hoparlör çizgisi olsa ve sensör onun içinde olsa daha iyi olurmuş. hatta kamera bile gizlenip dümdüz bir yüzey yaspalarmış keşke.
  • Temiz alan hoş olurdu cidden.

Ben ön yüzü beğeniyorum ama simetrik 1 yapısı var. Qwerty'le ortada.

touch proda ekran solda, klavye cihaz uzunluğunda garip oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: painkill

===> Nokia N97 | Ana Başlık - Desktop. Laptop. Pocket. <===

şu hoparlör, sensör, vs'yi içeren kısmı tasarlayan arkadaşı eshefle kınıyorum. sadece hoparlör çizgisi olsa ve sensör onun içinde olsa daha iyi olurmuş. hatta kamera bile gizlenip dümdüz bir yüzey yaspalarmış keşke.

Bence böyle güzel tabi zevk meselesi ben sade olmayan sensör ve camera ben burdayım diye bağıran tasarımları daha çok seviyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

klavye büyüse cihaz büyücek o zaman o kötü olacak

Hiç koymayıp daha estetik yapsalar daha güzel olurdu
  • Başlığı gördüm kalbim küt küt atmaya başladı dedim acaba kod:adı corolla olan mı ama değilmiş büyük ihtimal oda yakında tanıtılır.cihaza kalın denmiş ama htc touch pro'yu elinize almadınız galiba.kızak sağlama benziyor (video'daki sesten) tabi incelemek lazım. n96'dan sonra bence nokia bu sefer bu işi başarmış hayırlı olsun hepimize

corollayı beklemeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 4 Aralık 2008; 1:40:21 >
  • Valla bu cihaz bana göre hiç kalın değil, 15,9 mm. kalınlığında ve bu kalınlığın yarısından fazlasını qwerty klavye kullanıyor, 5800 XM nispeten benzer dizayn ve boyutlarda ve de qwerty klavyesi olmamasına rağmen 15,5 mm. yani neredeyse fark yok. Ki düşününce HTC Touch Pro ise klavyesi ile beraber 17,5 mm.

Ayrıca Reis-i Eagles, aynen dediğin gibi ekranın simetrisi kullanım rahatlığı sağlayacaktır, benzer qwerty klavyeli pda tipi modellerde ekranın solda olması biraz rahatsızlık verebiliyor. Bir de paylaştığın fotoğraflar için teşekkürler, koyu rengi çok hoşuma gitti. Umarım ilk olarak her modelde olduğu gibi önce siyah rengini piyasaya sürerler..
  • klavyeyi ortaya çıkarmak için telefonu sağa doğru kaydırdığımızda alttaki kızak türü mekanizma acaba sağlammı yoksa 1 ay içinde sallama falan yaparmı çünkü biraz orayı tehlikeli buldum onun dışında telefon süper.biraz geç oldu ama inşallah temiz olur
  • baştan söliym ne iphone'um var nede başka dokunmatik ekranlı telefoun :) n95 kullanıcısıyım.
    daha önce toshiba g900 ile berbat bi dokunmatik telefon tecrübem oldu 1 ay dayanabildim.o günden bu günede dokunmatik ekrana karşıydım ta ki bi turkcell bayinde iphone kullanana kadar.neden karsıydın dersen telefonun esas amacı olan pratikliği olmadığı için.örneğin ben üni öğrencisiyim benm için kampüs içinde en önemli şey zamandır.kampuste arkadaslarımı ararken suraya gel buraya gel bu cafedeyiz vs derken zaman en önemli şeydir.genelde bir elimde kitap olur o yuzden esas nokta diğer elimle telefonumu cıkarıp ''nerdesiniz'' seklinde mesaj yazmaktır.Bu olay cok basit gibi gözüksede değerini dokunmatik tel kullanınca anladım.Şu anki telefonumla t9 açıkken bu iş ortalama 10 saniyemi alıyor.aynı olay bir dokunmatik ekranda ekranın o köşesine bas şu köşesine bas yazmak için bi kuvvet uygula 2 keremi bastı sil birini veya bastın zannet basmasın hele parmaklar az dolma ise alakasız birşey yazsın tam bir eziyet.araç kullanan arkadaslar halimi daha iyi anlarlar.
    dokunmatik telefonlar hakkında az cok bilgi sahibi oldugum için yorum yapıyorum.heleki g900 tip olarak n97 ye benziyor.
    Şu an hala dokunmatiğe karşıyım ama dokunmatik kullan deseler tek tercihim iphone olur.parmağın en ufak teması yetiyor bu ok güzel bi olay.sanırım parmaktaki enerjiyi algılıyor bu apple'ın teknolojisinin ne kadar iyi oldugunu gösteriyor.Multitouch ise hala benzersiz.
    Apple'a bir kez daha saygı duydum bu önyargımı kırdığı için.
    bu tip telefon kullanan arkadaslar bir an hevesle alıp pişman olabilirler zira 10 saniyeyi alan mesajlasma işi için önce telefonu yan cevirmeniz sürgüyü açmanız ekranın dönmesini beklemeniz en önemliside 2 elinizi kullanmanız gerekir.araç kullanıyorsanız mesajlaşma işini geçin.olaya sadece araç kullanma yönüylede bakmayın yagmurlu bir havada bir elinizde şemsiye ile gidiyorsunuz diğer elinizle bu işlemleri yampayı hayal dahi etmeyin.sanal klavye açarsanızda kuvvete dayalı algıladığı için iphone'daki kolaylığı sağlamayacağı gercek.
    apple'a cep telefonu dünyası cok sey borclu.Pazarlama stratejileri harika(aslında bizler için kötü)
    -piyasada bu tip cihazlar yokken 2g modelini cıkardılar.devrim yarattı cünkü ilkti.kullandığı parmağı tanıma ve multitouch hala bir ilk bakın.Ama önemli eksiklikleri vardı.Kamera yetersiz,bluetooth yok,mms yok en önemlisi 3g yok
    -herkes iphone larını aldıktan sonra,satış grafiği max.tan min.e indikten sonra 3g yi cıkardılar.Yine bir devrimdi ilk iphone cok tutmustu ve gerek 2g sahipleri 3g ye gecmek gerekse hiç kullanmayanların 3g almak istemesi ile satışlar tavan yaptı.yine eksiklikler vardı kamera bt mms gibi.Kabul etsekte etmesekte önce samsung sonra nokiayı bu tip cihazlar yapmaya yönelttiler.eger iphone cıkmasaydı su an hala n95in cilalı versiyonlarını kullanıyor olmayacakmıydık?belkide n97 n95in 8mp lik kameralı hali olmayacakmıydı?tıpkı n95 ile n96nın aradaki fiyat farkını haketmeycek farklarının olmaması gibi..
    şimdi gelelim bu telefona.ilk başta bu telefona hücum etmek kullanıcıları bir süre sonra hayal kırıklığına ugratabilir.cünkü bu telefon cıkana kadar apple 3g'den kaymağını coktan almıs olacak.Telefon cok uzun-kalın ve ağır. iphone unda pek minik oldugu söylenemez ama o inceliği telefona ayrı bir hava katıyor.150 gram ise ciddi manada hantallık.
    Ekran ise bu tip telefonlarda en belirleyici özellik bana göre.Bir kere dokunmatik ekran,tuşlu sistemden sonra gelen bir teknoloji ise onu aratmamalı.Bunu şu an tek yapabilen IPHONE.omnia o kadar özelliğe rağmen bence kullanması eziyet bir cihaz sırf bu yuzden.
    şimdi..
    iphone'u bugun gözü kapalı almamızı engelleyen sebepler neler?
    -2mp kamera
    -jb siz mms,bt vs lerdeki eksiklik
    -2.kamerası olmaması.
    vs vs
    şimdi hepimiz biliyoruzki apple'ın bunları yapamayacak teknolojisi yok.istese cokta rahat koyabilir 3g örneğindeki gibi.
    Bir telefon dokunmatik ekran olmasına rağmen yanında omnia,5800 daki gibi kalem,bu telefondaki gibi klavye koyuyorsa o telefona ''finger friendly'' demek ne kadar doğru olabilir?iphone u aldıgınızda sadece bu aleti elinize veriyorlar yanında ne kalem nede baska bişey,hatta kalemle bassanız bile anlamıyor o derece :)
    nokia bu telefona sağlam bir değer biçecek bu aşikar.iphone da pek farklı değil gerçi ama bu telefonu öyle yada böyle bir takım maddi fedakarlıklarla alıp ardından 1-2 ay sonra içine 5mp kamera entegre edilmiş,mms bt olayı cözülmüş,cift kameralı bir iphone 2 şeklinde bir ciha gelirse açıkcası ben pişman olurum :)
    şu an telefonu inceleme şansımız yok bu yorumum laftada kalabilir ama bence en mantıklısı biraz beklemek bu noktada apple'ın hamlesini hatta samsungun hamlesini beklemek.unutmayın ki iphone baz alınarak yapılmıs ve ondan 2-3 yıl sonra cıkacak bir telefonun can damarı olan ekranı hala o teknolojide değil.Bu nokta bile bende apple'ın hamlesini beklemek için yeterli

• tv izleyebilme özeliği varm acaba telefonda oda varsa eğer tadından yenmez şimdiden para biriktirmeye başlayalım
  • adı üstünde telefon deil bilgisayar olarak tanıtılmıs cepte taşınamıcak kadar kalas boyutları var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pieceofmoon

Ekran tepkisi ve kalitesi iphone'un ki kadar değil gibi. çok kalın kasa. ki N97 piyasaya çıkana kadar iphone 3.jenerasyonunu duyurur...
    Nokia'nın yine her cihazındaki gibi zamanla yawaşlama, stabilite sorunu, kızağın kötüye doğru gitmesi... bunlar değişmez. Çünkü malzemesi hiç iyi olmadı nokia'nın, eski bir N95 8GB kullanıcısı olarak bir daha Nokia alacağımı sanmıyorum, iphone'un işçiliği ve performansını gördükten sonra...

o kadar Symbian os 'li cihaz kullandım, programların ve oyunların bu kadar güzel çalıştığı başka bi cihazla karşılaşmadım. iphone şu haliyle bile N97'den iyidir diye düşünüyorum.

Ben de 20 gün iPhone 3G kullanmış ( 20 gün dayanabilmiş ) biri olarak ,bir daha asla iPhone un yanından geçeceğimi sanmıyorum. Bu topicin de iPhone -Nokia karşılaştırmasına dönmesini mantıklı bulmuyorum. Kimse kimseye zorla bişey sattırmıyor. Herkesin zevkini de kendimize uydurmak zorunda değiliz. Dileyen iPhone, dileyen SE, dileyen Samsung, dileyen Nokia alır. Herkesin zevki ve kullanım alanları farklıdır. Bu tip tartışmalardan ziyade , topicin amacına uygun mesaj ve paylaşımlar daha olumlu olur bence. Bu arada dün bi soru sormuştum, ama daha belli değil herhalde. Kimseden ses çıkmadığına göre...
    N97 de 3D hardware accelerator var mı acep?

• iPhone'a 5 MP kamera koyacak, MMS sorununu çözecek(büyük bir sorunu çözmüş olacak), Bluetooth vardı o da kullanılabilir duruma getirilecek vs vs.
    Bunlar olana kadar Sony Ericsson 12 MP kameralı cihazını çıkaracak, belki X2 çıkacak, Samsung innov10-12'yi çıkaracak vs. O zaman da herkes yine soracak; bu kadar geriden gelirken neden iPhone aldınız?
    O zamanda ''ooo biz çift parmakla kullanıyoruz, ekran bizim parmağımızı uzaktan algılıyor..()'' diyeceksiniz.
    Apple'ın bu özellikleri size iPhone 2'yi aldırabilmek için kısıyor. Bir çoğunuzda bunu anlamışsınız ama hala devam ediyorsunuz. Buda zaten dünyadaki bu ekonomik kriz içinde Apple'ın hala nasıl kâr ettiğini açık bir şekilde gösteriyor.

@fenerist07
    Arkadaşım senin zaten dokunmatik ekranlı ya da klavyeli bir cihaz almana gerek yok. Anladığım kadarıyla senin cep telefonundaki işin birçok öğrencininki gibi mesaj ve konuşma. Senin işini orta segmentteki bir çok cihaz görebilir.

Son sözüm şu; hepimiz o bunu çıkaracak o bunu yapacak diye bekliyoruz, boşa bekliyoruz. Zaten yapılmış

http://forum.donanimhaber.com/m_25843485/tm.htm

• Videolardan görüldüğü gibi Symbian version 9.4 bir çok yenilik getirmiş. Özellikle masaüstü kısayolları çok işlevsel. Hem kişiselleştirilebilir hemde menüler arasında dolaşmadan bir çok şeyi yapabilinecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

iPhone'a 5 MP kamera koyacak, MMS sorununu çözecek(büyük bir sorunu çözmüş olacak), Bluetooth vardı o da kullanılabilir duruma getirilecek vs vs.
    Bunlar olana kadar Sony Ericsson 12 MP kameralı cihazını çıkaracak, belki X2 çıkacak, Samsung innov10-12'yi çıkaracak vs. O zaman da herkes yine soracak; bu kadar geriden gelirken neden iPhone aldınız?
    O zamanda ''ooo biz çift parmakla kullanıyoruz, ekran bizim parmağımızı uzaktan algılıyor..()'' diyeceksiniz.
    Apple'ın bu özellikleri size iPhone 2'yi aldırabilmek için kısıyor. Bir çoğunuzda bunu anlamışsınız ama hala devam ediyorsunuz. Buda zaten dünyadaki bu ekonomik kriz içinde Apple'ın hala nasıl kâr ettiğini açık bir şekilde gösteriyor.

@fenerist07
    Arkadaşım senin zaten dokunmatik ekranlı ya da klavyeli bir cihaz almana gerek yok. Anladığım kadarıyla senin cep telefonundaki işin birçok öğrencininki gibi mesaj ve konuşma. Senin işini orta segmentteki bir çok cihaz görebilir.

Son sözüm şu; hepimiz o bunu çıkaracak o bunu yapacak diye bekliyoruz, boşa bekliyoruz. Zaten yapılmış

Abi renoir iyi hoşda iphone için söylediklerin öyle basit şeyler değil.Dokunmatik segmentte hiçbir telefon iphone un ekranına yaklaşamadı bile her ne kadar BALON cihaz deselerde

• quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Ayrıca Reis-i Eagles, aynen dediğin gibi ekranın simetrisi kullanım rahatlığı sağlayacaktır, benzer qwerty klavyeli pda tipi modellerde ekranın solda olması biraz rahatsızlık verebiliyor. Bir de paylaştığın fotoğraflar için teşekkürler, koyu rengi çok hoşuma gitti. Umarım ilk olarak her modelde olduğu gibi önce siyah rengini piyasaya sürerler..

eyw

@ramaknisnan: senin örneğini verdim 3. sayfada

Renoir'in başlıkta benimmiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: Figure

iPhone'a 5 MP kamera koyacak, MMS sorununu çözecek(büyük bir sorunu çözmüş olacak), Bluetooth vardı o da kullanılabilir duruma getirilecek vs vs.

@fenerist07

MMS ve Video kaydı diye bir sorunu zaten yok.
    Bak şu kadarını söyliyeyim sana.

Iphone 2

Kamera : 5Mp + Xenon Flash + Auto Focus + Carl zeiss Mercek
    Çözünürlük : 800x480 pixel
    İnternet: Flash desteği

şu özelliklerde gelsin, bundan sonra diğerleri isterse zilyon mp li cihaz çıkarsın hepsini toplasan Iphone'un yarısı kadar satamaz.

• Her dokunmatik telefon başlığında söz dönüyor dolaşıyor iphone geliyor. Bunda en büyük etken dokunmatik telefonu dünyaya tanıtan marka olması ve kullandığı ekran teknolojisi ile rakiplerine fark atması.

Ancak, kullanıcıların tek beklentisi ekran hassasiyeti değilki.

Tamam iki parmakla ekranda resimlere takla attırabiliniyor ama hangi resimleri? çektiği resim yokki.
    Videoları çok güzel oynatabiliyormuş, kabul. Peki hangi videoları?
    Tamam interneti kolay kullanabiliyorsunda, flash desteklemiyor ve veri indiremiyorsun.
    Müzik çaları çok iyi kabul. Ancak istediğin gibi mp3 yükleyemiyorsun, iTunesten paralı indereceksin.
    Tamam menüler arasında dans edebiliyorsunda, beleşe program ve oyun yükleyemiyorsun. 3 parti yazılımları desteklemiyor.
    Bluetootu bile kısıtlanmış arkadaşınla veri alışverişi yapamıyorsun.

Apple son sürat araba yapmış, otoban gişesinide cebimize koymuş. Parayı basarsan otobana çıkarsın.
    İnsan doğası gereği kısıtlanmak istemez. Bu telefonu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine verilse yeridir yani.

Pazarlama stratejisi süpermiş. İyide ben müşteriyim, Apple'nin hissedarı değilimki karından payıma düşeni alayım.

Uzun lafın kısası İphone ne telefon nede PDA ayrı bir katogori, karşılaştırma yapmak anlamsız gibi geliyor.

• 5mp yapsa da xenon koymaz diyorum ben. Öyle olsa 3G'yi adam gibi 1şey yapardı. Direkt geçmez o kademeye.
    800*480px Win mobile çözünürlüğü kendine has 1 çöz.de yapabilir N97 gibi nHD yani 640*360 yapabilir.gerçi hali hazırda 480*360 sanırım.
    Apple yavaş yavaş adımları atıyor. 1den güncel cihaz özelliklerine geçmez derim ben. Apple fanatikleri olduğunu biliyor. Azcık iyi 1şey eklese tamam zaten
  • Güzel cihazmış bu 97 kara listeye eklemek lazım
  • askerden geldikten sonra blki alrım cihazı subatta gidicem 15 ay yokum baya bi düşer ilk bahar gibi çıkıcakmış madem bi senemiz var gerçi o bi senede neler çıkmaz ama alır bi 15 gun kullanırız
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.