Şimdi Ara

===> Nokia N97 | Ana Başlık - Desktop. Laptop. Pocket. <=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.487
Cevap
3
Favori
647.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sonuncusundan cihazın arkası;

===> Nokia N97 | Ana Başlık - Desktop. Laptop. Pocket. <===

• pardon son gönderdiğin resimlerde varmış yeni gördüm.
  • bu kadar büyük bir cihaz yapıyorsun. altına klavyede koyuyorsun bari adam akıllı bir klavye koy. ekran çok uzun ince olmuş ondan hiç baysetmiyorum. bence elindeki kozu iyi kullanamış nokia. halbuki nokiadan çok daha kullanışlı tasarımlar beklerdim. e71 e90 gibi.

tasarımı bence harika olmuş genel anlamda. ekran biraz çubuk gibi kalmış. klavyedeki d pad sol da olsa iyi olurdu.
  • Akşam 7den sonra ne var ne yok toplarım düzenlerim ilk sayfayı.
    1 dersi kırdım, ötekisini de kırmayalım.

Ekran 16:9 olduğu için uzun.
    640*360 çöz. var. iPhone'dan(3.5") çok gerçi ama ne bilim 800*480px olanlar var.

Bana göre şuan eksik yok. Kamera durumunu bilmiyoruz. 5mp ne derece iyidir kötüdür bilinmez.
  • Bu arada cihazın en sevdiğim yanları;

-1500mAh pil
    -3.5" 16M ekran
    -3.5mm out ve TV-out
    -32GB hafıza

İşlemci & ram özelliklerini bulmaya çalışayım.
  • Biraz Xperia özentisi birazda Iphone özentisi olmuş Yinede güzel telefon olmuş.
  • Developers'a baktım henüz bilgileri eklememişler sanırım. Akşama eklerim.

Ama ekran resistive yani multitouch'ı unutun.

benim bildiğim capacitive türünde modellerde çalışıyor multitouch
  • ilk tasarı resimleri falan var sayfa altında:

http://s60blog.com/2008/12/nokia-n97-pictures/

Buraya da 1 göz atın;
    http://www.allaboutsymbian.com/news/item/8590_Nokia_N97-Nseries_with_QWERTY_.php

neyse ben kaçar

• Cihaz bence donanımsal olarak etkileyici özelliklere sahip.Nokia nında yapım kalitesini biliyoruz.Geriye bir tek soru işareti : İşletim sisteminin yeni hali kalıyor.Multitouch benzeri bir teknoloji de varsa kullanılabilirliği iyice artar diye düşünüyorum (Bu arada ana panel/today screen benzeri yeni arayüz hakkında umut verici ip uçları içeriyor.) Eğer işletim sistemi ve GUI de iyi optmize edilip günümüz standartlarında etkileyici hale gelmiş ise Nokianın elinde ciddi bir cihaz var demektir.
  • Fotoğraflarına içim kıpraşarak baktım
  • nokia nın hiç 4x4 lük cihazı olmadı bunda da kesin bişiler eksiktir

quote:

Orjinalden alıntı: manhack

cihazda yok yok valla....
  • 5MP kamerası en az N95 kadar hakkını veriyorsa dizayn konusunda da açıkçası sonunda tutturmuşlar, daha tipsiz modeller bekliyordum, ve de tytn II tarzı eğimli ekran ile kullanılabilen QWERTY klavye sistemi her zaman hoşuma gitmiştir. Masa üzerinde notebook tarzında mesaj yazabilmek için ve bir mini notebook niyetine ideal bir cihaz.. Bu noktada bu ekran ve özellikler için ne kadar kapasitede bir batarya kullandığı önemli ki bu sorun birçok son model telefonun sonunu getirmiştir..

Sanırım ya bu modelden ya da 5800'dan birini mutlaka edinicem. Nokia bu sefer saçmalamadı bana göre..
  • Güzel cihaz olmuş. Bence özenti demek doğru olmaz. Çünkü bu tip cihazların hepsi tasarım olarak birbirine benzemek zorundadır. Zaten en farklı olanı X1'di. N97'de bunu değiştiremedi.
    32 GB çok abartı olmuş Ben 40 GB harddiskli PC kullanan arkadaşlarımı biliyorum
    5 MP bu tip bir cihaz için yeterli ancak Nokia'nın hala 8 MP bir cihaz çıkartmamış olmasına şaşıyorum
  • Nokia'nın başka bir modeline çok benziyor onun dokunmatik hali bu telefon N serisi bir telefondu ismi aklıma gelmiyor
  • başım döndü bu ne yaww süper bir cihaz
  • inşallah gerçektir :D
  • akşama baya hands-on düşer ben de eklerim

ben bu cihazı baya sevdim kağıt üzerinde baya iyi.

4*4lük olmica için kamera 1az zayıf bırakılmış (xenon ve yüksek çöz. olabilirdi) ama bu da yeter sanırım Video zaten VGA@30fps

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Cihaz bence donanımsal olarak etkileyici özelliklere sahip.Nokia nında yapım kalitesini biliyoruz.Geriye bir tek soru işareti : İşletim sisteminin yeni hali kalıyor.Multitouch benzeri bir teknoloji de varsa kullanılabilirliği iyice artar diye düşünüyorum (Bu arada ana panel/today screen benzeri yeni arayüz hakkında umut verici ip uçları içeriyor.) Eğer işletim sistemi ve GUI de iyi optmize edilip günümüz standartlarında etkileyici hale gelmiş ise Nokianın elinde ciddi bir cihaz var demektir.

multi touch olayını açıkladım muhtemelen yok

• Eldar'dan Nokia World 2008 Özeti:

http://www.mobile-review.com/review/nokia-world-08.shtml

Nokia Maps mayyak olmuş bu arada.
  • N95 8GB almadan öncede ilk gördüğümde tamam bu cihaz bana göre deyip almıştım. aynen N97'de aynı izlenimi yarattı bende. kesin N95 8GB ve daha sonrasından N96 çıkarılıp geliştirmeler yapılması gibi bunda da o tür şeyler olacaktır kesin diye düşünüyorum. kızak mekanizması aklıma takıldı nasıl yukarı doğru kalkıyor detaylı bir şekilde inceleme bekliyoruz bana çok sağlam bir sistem gibi gelmedi 5000 sms kullanan bir millet olarak. artık yaz sonuna doğru alırız bu cihazıda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.