Şimdi Ara

Nokia'nın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
48.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alirezzak

quote:

Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

Nokianın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı ;bi kömürlükte iki amele tarafından...

yanına bir amele alıp sen üretseydin

Cok ince.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meego

ya istedigi kadar 41mp çekin ekrana bak
    808 in ekranı:360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density)
    5800 ekranı: 360 x 640 pixels, 3.2 inches (~229 ppi pixel density)
    işte nokianın teknolojisi bukadar sadece mp degeri ile göz boyama.
    Kim inanıyor u telefonun 41mp çektiğine yaa
    Canon EOS 5D Mark III 22.3mp sizce ikiside 8mplik foto çekseler hangisi iyi çeker.
    Cevap belli.
    Nokiayaya artık gülüyorum...

http://inciswf.com/1298717011.swf

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bence gayet başarılı bir sensör ortaya çıkarmışlar, burada fiyat politikasından yada nokianın düşüşte oluşundan bahsetmiyoruz. apple gibi 2000 lira üzerinde bir fiyatla ürün çıkartmıyorlar piyasaya yada 1gün şarjı gidebilen androidler gibi, nokia ürününü gerçekten kaliteli ve sağlam yapıyor, biz burada optik piyasasında üstün bir teknolojiden bahsediyoruz lütfen daha saygılı yorumlar yapın eleştri yorumlarınızı okudugumda kendimi lise çağlarında gibi hissediyorum. Ortada bir emek var böyle boş laf ortaya koyan adamlar haytları boyunca ellerine bir optik cam bile almamış insanlar seviyenizi koyuyorsunuz ve insanları tahrik ediyorsuz yaptıgınız sadece bu...

Daha saygılı yorum yapın demişsin be krdeşim 1 gün dayanamadan android cepler diyorsun alttan alttan iphone reklamıda yapıyorsun

sana şöyle bir soru sorsam bu nokianın yeni cep telefonuyla sabahtan akşama kadar video resim çekersen şarjı 1 günden fazla dayanabilirmi? cevap hayır.

o küçümsediğin ndroid cepten örnek veriyim galaxy 3 normal kullanımda 43 sat gidiyor buda 2 gün 1 saat eder.

Fail :D

• Sırf kamerası için alınabilir bence.

• bu kamera ile çekilmiş fotoları bayağı bir inceledim.belki bir cep telefonu için harika sayılabilir. ama adam çıkıp dslr makinalardan bile fazla megapiksel çekim yapıyoruz demesi çok komik..hemde çok komik.!lütfen 12-15 megapiksel dslr makinada çekilmiş bir fotoğrafı %100 zoom yaparak nokianın 41 mp kamerada çektiği fotoğrafı yan yana koyun..ne kadar bulanık resimler olduğunu göreceksiniz..samsung,apple nokia farketmez..bazısı daha iyi resim çekiyor olabilir.fakat dslr makinayı ağızlarına alırken bence bir destur desinler..ayıp ya..herşey MP değil, bunu çok iyi biliyorlar.ama sanki dslr makinadan bile iyiyiz havasına getiriyorlar.ortalama bir kullanıcıda vay be diyebiliyor...nokia bu kafayla biraz zor gider.sonu ericsondan farklı olmayacak...(biraz sert oldu ama ..kusuruma bakmasın nokia kullanan arkadaşlar..)

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bu kamera ile çekilmiş fotoları bayağı bir inceledim.belki bir cep telefonu için harika sayılabilir. ama adam çıkıp dslr makinalardan bile fazla megapiksel çekim yapıyoruz demesi çok komik..hemde çok komik.!lütfen 12-15 megapiksel dslr makinada çekilmiş bir fotoğrafı %100 zoom yaparak nokianın 41 mp kamerada çektiği fotoğrafı yan yana koyun..ne kadar bulanık resimler olduğunu göreceksiniz..samsung,apple nokia farketmez..bazısı daha iyi resim çekiyor olabilir.fakat dslr makinayı ağızlarına alırken bence bir destur desinler..ayıp ya..herşey MP değil, bunu çok iyi biliyorlar.ama sanki dslr makinadan bile iyiyiz havasına getiriyorlar.ortalama bir kullanıcıda vay be diyebiliyor...nokia bu kafayla biraz zor gider.sonu ericsondan farklı olmayacak...(biraz sert oldu ama ..kusuruma bakmasın nokia kullanan arkadaşlar..)

Adamlar D-SLR'dan daha iyi demedi.Çoğu D-SLR'lardan daha fazla çözünürlüğe sahibiz dedi.Zaten fotoğraf makineleri ile karşılaştırılmaz bile sonuçta bu bir telefon.Ayrıca resim çekilmez, yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rastlantisal

Merhabalar.Nokikanın sustalı kapalı ve koca kafalı telefonu çıktığından beri iyi kötü cepten nete girerim. Zaman içinde telefondan beklentim iyi ses kalitesi, iyi fotoğraf kalitesi, uzun şarj süresi ve stabilite olarak şekillendi. Telefonu bilgisayar, oyun konsolu, multimedia üssü vb gibi kullanan arkadaşlara saygım var. Vakti ile bende öyle kullanıyordum. Şuan öyle kullanmıyorum diye onları aşağılamıyor, hor görmüyor veya hakaret etmiyorum. Çünkü böyle bir şey fanatizme girer ve akıllı insanların yapacağı iş değildir.Gelelim bu telefona.Yarı profesyonel fotoğrafçıyım. Her zaman yanınızda DSLR makinenizi taşıyamıyorsunuz. Hatta iyi bir kompak makineyi de taşıyamayabiliyorsunuz. Spontane gelişen kareler için veya basit çekimler için SLR taşımak angaryadan öteye geçmiyor. İyi bir kompak makine 800 liradan ucuz değil. Videodan göründüğü kadarı ile iyi bir kompak olduğunu varsayarsak sadece 1000tl fotoğraf kısmına gidiyor ve piyasayı bildiğimden bu oldukça makul. Telefon kısmınında piyasadaki 800 - 900 liralık telefonlar ile yarışabileceğini düşünüyorum.Yani piyasadaki mevcut akıllı telefonlar benim için herhangi bir anlam ifade etmiyor. Veya daha çok RAM, işlemci gücü vb gibi gelişmeler beni hiç alakadar etmiyor. IOS, Android, windows phone vs vs vs bunların hepsi bizlere hizmet ediyor arkadaşlar. Yersiz yüceltip anlamsız fanatizme düşerek lütfen kalp kırmayalım.Saygılarımla.

böyle yorumları okumak, hala fanatizm değil de aklı başında değerlendirme yapanları görmek sevindiriyor insanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

quote:

ya istedigi kadar 41mp çekin ekrana bak
    808 in ekranı:360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density)
    5800 ekranı: 360 x 640 pixels, 3.2 inches (~229 ppi pixel density)
    işte nokianın teknolojisi bukadar sadece mp degeri ile göz boyama.
    Kim inanıyor u telefonun 41mp çektiğine yaa
    Canon EOS 5D Mark III 22.3mp sizce ikiside 8mplik foto çekseler hangisi iyi çeker.
    Cevap belli.
    Nokiayaya artık gülüyorum...

evet ben bilir kişi olmayabilirim ama bu konulara baya hakimim...
    Ya böyle çocuksu yorumlar yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi .
    Bişey biliyorsanız söyleyin bilmiyorsanız susun öğrenin...

• fazla iyi gibi ya helal olsun da prof fotoğrafcılar gidip DSL makina alıyor sırf bu özelliği için tercih edilceğini sanmıyorum.

bir de videodaki adam animasyon gibi ya bi değişik töbe töbe
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meego ya istedigi kadar 41mp çekin ekrana bak 808 in ekranı:360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density) 5800 ekranı: 360 x 640 pixels, 3.2 inches (~229 ppi pixel density) işte nokianın teknolojisi bukadar sadece mp degeri ile göz boyama. Kim inanıyor u telefonun 41mp çektiğine yaa Canon EOS 5D Mark III 22.3mp sizce ikiside 8mplik foto çekseler hangisi iyi çeker. Cevap belli. Nokiayaya artık gülüyorum...

:SDFAS:FDSD:A:SD

• Malzeme kalitesinde nokia üzerine telefon tanımam, ama bir türlü sevemedim gitti bu markayı...

• her ne kadar nokiayı sevmesemde adamlar yapmış kardeşim,emek vermişler 5 sene 400 kişi boru eğil bu...

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meego ya istedigi kadar 41mp çekin ekrana bak 808 in ekranı:360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density) 5800 ekranı: 360 x 640 pixels, 3.2 inches (~229 ppi pixel density) işte nokianın teknolojisi bukadar sadece mp degeri ile göz boyama. Kim inanıyor u telefonun 41mp çektiğine yaa Canon EOS 5D Mark III 22.3mp sizce ikiside 8mplik foto çekseler hangisi iyi çeker. Cevap belli. Nokiayaya artık gülüyorum...
    evet ben bilir kişi olmayabilirim ama bu konulara baya hakimim... Ya böyle çocuksu yorumlar yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi . Bişey biliyorsanız söyleyin bilmiyorsanız susun öğrenin...

Sen şimdi telefonla gidip EOS 5D MARK 3 ile karşılaştırıyorsan bize susmak düşer. Nokia o telefona HD çözünürlük koysa 100 dolar daha fazla verecekmisin ? Sen telefonlarda Nokia kadar kaliteli kamera kullanan bi marka gördünmü ?

• Samsung telefon kullanan birisi olarak üst konularda linki verilen
    http://www.androidturkiye.net/2012/01/11/16mplik-optik-yakinlastirmali-android-hd-akilli-kamerasi-polaroid-sc1630-duyuruldu/

Telefon ile buna baktığımda, android fotoğraf makinasına monte edilmiş tlf. gibi duruyor. Bundan daha ince fotoğraf makinaları var. Nokia ise iyi fotoğraf çeken bir telefon olmuş, belki hiç kullanmayacağım ama tercih şansım olsa Nokia daha iyi duruyor.

• takdir etmek şazım adamlar klasik fotograf makineleri gibi optik zoom yapamayacaklarını anlamışlar çözümü daha büyük sensör koyup yakınlaşmayı direkt görüntü üzerinden yapıyorlar,artık telefonlarda zoom yaptığımızda görüntüler bozulmayacak bence bu teknolojiyi diğer firmalarda yakında kullanmaya başlar,
    işlemcisininde tırt olmayacağını düşünüyorum çünkü 41mp görüntü yakalayıp işlemek çok da kolay değil, bence android ile beraber bu çözünürlükte görüntünün işlenmesi şu anki telefonlarla çok uzun süre alır bu da fotograf çekmeyi bayağı zorlaştırır

• Bide android olsa su telefonda satış rekorları kırar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan_61

quote:

quote:

quote:

evet ben bilir kişi olmayabilirim ama bu konulara baya hakimim... Ya böyle çocuksu yorumlar yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi . Bişey biliyorsanız söyleyin bilmiyorsanız susun öğrenin...

Sen şimdi telefonla gidip EOS 5D MARK 3 ile karşılaştırıyorsan bize susmak düşer. Nokia o telefona HD çözünürlük koysa 100 dolar daha fazla verecekmisin ? Sen telefonlarda Nokia kadar kaliteli kamera kullanan bi marka gördünmü ?

arkadaşım öncelikle o kamera degil lensdir.
    evet nokia Carl-Zeiss lens kullanmaktadır.çok kaliteli bir lenstir ancak bu tek lens olayı ile bitmiyor sensör, arka yadınlatmalar vs vs bir çok ayrıntıda gizlidir.
    Tek başına Carl-zeiss mercek koyarak güzel fotograflar elde edemezsin.
    yani gerçek 41mp fotograf kalitesi asla veremez.
    araştırdıklarım ve forumdaki arkadaşlarında dedigine göre
    7 komşu sensörün en iyi kalitede fotoğraf üretip 41mpx kalitesinde fotoğraf sunması cihazın 41mpx foto çektiği anlamına gelmiyor...
    Nokia 41mpx reklamlarda insanları etilemek için yapıyor
    ikincisi farkındaysan ben karşılaştırma yapmıyorum sadece 41mp ile 22.3mp arasındaki dağlar kadar farkı söylemeye çalıştım.
    canon veya nikon fark etmze bir fotografmakinasının verdiği 22mpx nokia asla veremez bunu demeye çalışıtım.
    Okudugunuz için teşekkürler...

• Hımmm demek peçeteden kendi imkanlarıyla doğmuş dedikler bu oluyormuş
  • ah ah...şu kamera galaxy s3 te olcaktı.tüm zamanların satış rekorları kırardı.

• Acaba prototipi hangi yüksek performanslı yeni çıkan kamerayla karşılaştırdılar çok merak ettim..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.