Şimdi Ara

Nokia'nın yeni iş telefonu: E72 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.860
Cevap
20
Favori
695.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: biaihl

Bugün Nokianın Genel Merkezini aradım. Kasım ayında çıkacak olan telefondan hala ses yok dedim. Onlarda Kasım ayı içerisinde planladıklarını ve bir sorundan dolayı Aralık ayına sarktığını söylediler. Bende aralık Ayı dediğimiz göreceli bir kavram 1 ile 30 arasında dağlar kadar fark var dedim. Onlarda son haftası diye cevap verdiler.

Ben anlamıyorum. Bu telefon bugün 900 TL ye çıksa TC de ki bütün Nokia shoplarda bir yoğunluk ve para döngüsü söz konusu. Alıcıyı bu kadar bekletmenin bi anlamı yokki. Millet sinirlenir basar parayı alır E71 i sonra çıksa ne olur satış düşüklüğünden 2 ay sonra üretim durdurulur.

Mantıksız bir satış teorisi !

Zaten amacta bu. Ellerindeki nokia e71 stoklarini bitirmek istiyorlar. dikkat ettiyseniz turkcell yeni e71 kampanyasi baslatti. hatta kampanyanin reklami bile cikti. sonuc itibariyle nokia'nin en buyuk musteri turkcell. eger turkcell onlara bu kampanya biraz daha devam etsin, sen bu urunu geciktir dediyse nokia bunu dinlemek zorunda. e71 stoklarini eritmeden e72 piyasa girmeyecektir. umarim yil basindan sonraya sarkmaz. en fazla 1 ay daha bekleyebilirim.
    bu sirada bold 9700 piyasa girecek. rekabet artacak.

• 1.000 tl nin ustunde cikmaz bence . yoksa smartphone almak isteyenler nokia da n900 e kayabilirler .
  • Bencede fiyati oyle kaçık bir rakkam olmayacak.Olamayacak!! Nedeni ise : Artik piyasada bütün markalar çok özellikli telefon üretmeye basladi...Piyasada o kadar çok özellikli ve aynı segmentte telefon varki rekabet günbe gün kızışıyor.Nokia artik eskisi gibi yüksekten uçamayacaktır..Eski dönemler bitti..Bu telefon 1000 üstünde olursa eğer..Tüketicinin büyük bir bölümü ; Samsung'a Sony'e HTC'ye ne bilim LG'ye ve diger markalara kayarlar..Vakit nakit zamani...Bence Nokia bunun farkinda olmayacak kadar acemi bir firma degil.Elindeki mevcut müşterisini tutmak isteyecektir.Artik eskisi kadar firmalar kendilerini ikiye üçe katlayamıyorlar..Bu yüzden beklentilerin üzerinde bir fiyat çıkarmayacaktır.Bu tabi benim şahsi fikrim...Eğer aksini yaparsa ne alırım nede aldırttırım yakınlarıma arkadaslarima...muadili olan daha uygun fiyatli markalari tercih ederim...

• Fiyat için konuşmak erken her kafadan bir ses çıkıyor FONCU da hemen havalara girdi dur bakalım son gülen iyi güler bekleyelim ve görelim.
    Fiyat Foncunun dediği gibi olursa kendisine özür borcum var özrümü diler Bold 9700'ımı alırım görüntü olarak daha klas duruyor aralarında en az 600 tl fark olmalı bence 200-300 lük farklar beni Bold'a taşır.
  • eger 1.000 alti cikmazsa bende htc hd2 yada nokia n900 alirim .

fiyat fazla olursa nokia kendi kasiniyor derim :) e71 kampanya yapiyorlar belki e72 yi de turkcell verebilir .
  • Eğer uçuk kaçık bir fiyat olursa bende Blackberry bold 9700 onyx alirim.Tahmin ettiğim civarlarda olursada E72..Bakalim...Bekliyorum..Sabirla..Sebatla
  • Nokia telefonu geciktirmeye devam eder ve çıkış fiyatını da yüksek tutarsa, merakla bekleyip bu telefonu almak isteyenleri başka markalara kaptırabilir...
  • bold 9700 1.500 TL'den daha ucuz olacağını sanmıyorum. Şuan yurt dışında 550 - 600 euro civarında satılıyor.
    Türkiye'de eklenen vergileri de düşündüğünüzde minimum fiyat 1.500 TL olacaktır.
    Umarım sizin dediğiniz gibi Nokia E72 1.000 TL'den ucuz olur ama çok zor çünkü Nokia E71 ile çok büyük başarı yakaladı. Telefonu alan kişilerin çoğu çok memnun. Ayrıca telefonun hem görünüşü, hem de içeriği gayet başaralı. Dolayısıyla insanların 1.000 TL gibi bir fiyata bu telefonu hayli hayli alacağını düşünüyorlar. Tabi bir kaç istisna çıkacaktır. Eğer Nokia fiyatı abartır 1.400 TL gibi bir şey yaparsa bende Bold 9700'ye yönelirim.
  • Valla kendi bilir...Piyasada artık telefon çok...Eskisi gibi piyasada tek el degil..Bunu kendide çok iyi biliyor...Tüketilerimizde artık daha bilinçli..Gözü kapalı almıyor artık...İhtiyacına ve durumuna göre alıyor...
  • E serilerindeki anlık mesajlaşma ücretsiz Bold serilerinde bunun için ek bir abonelik(bis) almak gerekiyor diye biliyorum.Bis özelliği olmadan anlık mesajlaşma yapılamıyor zannedersem.Bu da ek bir maliyet anlamına geliyor.

Bu konu hakkında daha detaylı bir bilgisi olan var mı acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavkan -- 23 Kasım 2009; 13:04:47 >
  • bis için ayrı ücret ödüyorsun sanırım .

HTC TOUCH HD2 :$865 ile $874.99
    Nokia N900 : abd dell de 550 dolar mail in rebate var 50 $ yani 500 $ a alınıyor . bu fiyatın altında olması lazım

E71 : 330 $ sıfırı E72 yi de 485 $ a satıyorlar dengeli bir fiyat vericekler bence 1.000 üstünde cıkarsa zaten tutmaz umarım bunları okuyan nokia çalışanı vardır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavkan

E serilerindeki anlık mesajlaşma ücretsiz Bold serilerinde bunun için ek bir abonelik(bis) almak gerekiyor diye biliyorum.Bis özelliği olmadan anlık mesajlaşma yapılamıyor zannedersem.Bu da ek bir maliyet anlamına geliyor.

Bu konu hakkında daha detaylı bir bilgisi olan var mı acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Şöyle bir şey buldum ben, belki işine yarar

http://img140.imageshack.us/img140/919/bisx.jpg

• Acaba bu Mega pakette sınırsız internete de girebiliyor muyuz? Yoksa sadece BIS için mi bu fiyat?
  • Blacberrylerde bis aboneliğin yoksa anlık mail alışverişi yapamıyorsun ama nokia da sadece internet paketiyle yapılabiliyor doğru anladım galiba.
  • quote:

Blacberrylerde bis aboneliğin yoksa anlık mail alışverişi yapamıyorsun ama nokia da sadece internet paketiyle yapılabiliyor doğru anladım galiba.

Evet doğru, BIS aboneliği sadece anlık maili mi kapsıyor yoksa, internete de girebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: foncu

quote:

Blacberrylerde bis aboneliğin yoksa anlık mail alışverişi yapamıyorsun ama nokia da sadece internet paketiyle yapılabiliyor doğru anladım galiba.

Evet doğru, BIS aboneliği sadece anlık maili mi kapsıyor yoksa, internete de girebiliyor muyuz?

İnternet'e paketi aldığın servis sağlayıcısı otomatik olarak sana BİS aboneliği veriyor diye biliyorum ama emin değilim.
    İnternete paketi alan herkese ücretsiz veriliyormuş gibi düşün. BİS almıyorsun, internet paketi alıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -23-

quote:

Orijinalden alıntı: foncu

quote:

İnternet'e paketi aldığın servis sağlayıcısı otomatik olarak sana BİS aboneliği veriyor diye biliyorum ama emin değilim.
    İnternete paketi alan herkese ücretsiz veriliyormuş gibi düşün. BİS almıyorsun, internet paketi alıyorsun.

Neyse biz E72'yi beklemeye devam edelim

• Bilgiler için teşekkürler...

Telefonu almadan telefonun gelmesini beklemek telefon hakkında forumda düşüncelerimizi paylaşmak bana daha çok keyif veriyor telefonu aldın mı iş bitiyor yak bi sigara 1 saat kadar kurcala 2 gün sonra herşey bitiyor bırakın biraz daha sürsün bu bekleyiş.

Daha bi de alanların düşüncelerini paylaşıcaz ben bekledikçe daha çok zevk alıyorum sanki.

Foncu dostum yeni bir haber var mı Nokia'daki çalışandan senden başka kimse somut birşey getirmiyor.
  • quote:

Bilgiler için teşekkürler...

Telefonu almadan telefonun gelmesini beklemek telefon hakkında forumda düşüncelerimizi paylaşmak bana daha çok keyif veriyor telefonu aldın mı iş bitiyor yak bi sigara 1 saat kadar kurcala 2 gün sonra herşey bitiyor bırakın biraz daha sürsün bu bekleyiş.

Daha bi de alanların düşüncelerini paylaşıcaz ben bekledikçe daha çok zevk alıyorum sanki.

Foncu dostum yeni bir haber var mı Nokia'daki çalışandan senden başka kimse somut birşey getirmiyor.

2-3 gün önce konuştum, Aralık ayı içinde Türkiye'de çıkacağını söyledi, ama Ocak ayına kalmayacağı kesin artık. Nokia'nın bir pazar araştırmasında talebin oldukça yüksek olacağı tahmin ediliyormuş, bunun içinde Nokia'nın elinde çok bir fiyat kozu var, ve bunu kullanacağa benziyor.

• Ben bu anlamsızca beklemekten bıktım..Blackberry Bold 9700 Onyx alacağım.Hem düşündümde E72 alsamda wifisi olan yerlerde e-postalarımı kontrol edebilecek ve interneti kullanabilecektim.Her zaman ve her yerde internetimin olmasını istediğimdeyse internet paketi satın almam gerekiyor.Bu da aylık 30-40 arası birsey.Hal böyle olunca bana Blackberry almak daha mantıklı üstelik BIS ayarlarını açtırarak.Taahhüt ile daha da ucuz.Sanırım aylık 20tl oluyor yıllık taahhütte bulunduğumuz zaman.

Şimdi Blackberyy hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum.Benim gibi düşünen varsa karar vermekte faydalı olacagini dusunuyorum.
    Blackberry' i BIS siz zaten düşünmeyin arkadaslar..BIS ayarları olmadan sıradanlaşıyor.ve onca parada vermek mantıksız oluyor haliyle Blackberry'e!
    Ama BIS ayarlarını açtırıp kullandıgınız zaman tadından geçilmez bir hal alıyor.BIS oldugu zaman: E-postalarınızı anlık alabiliyor-gonderebiliyorsunuz.24 saat internet elinizin altında.BIS'i sadece e-posta olarak düşünmeyin.Aynı zamanda internette ne yapmak istiyorsaniz buna olanaca sagliyor.Facebook'a girin,Msn açın sohbet edin,Resim cekin 5sn sonra facebook taki profilinize yüklesin vs vs...Blackberry BIS ozelligi ile beraber düşünüldüğü için her yerde wifi ye ihtiyacınız kalmaz zaten bu yüzden Blackberry'nin bazı modellerinde wifi bulunmaz.Neden? Çünkü BIS özelliği açıldığı zaman gerek kalmıyorda ondan!

Benim için en önemli şeylerden biride Güvenliktir!.Çünkü hem şahsi hemde iş e-postalarımın üçüncü kişilerce görüntülenmesini istemem.İşte burda Blackberry yazılımıyla tam koruma saglamakta.Bu da Blackberry'i benim için önemli bir cihaz kılıyor.kısacası bir cihazı masaya koydugunuzda size güven ve konforu veriyorsa o cihaz dogru cihazdir...

Yukarıdaki görüşler tamamen şahsi fikrim olup aksini idda eden olabilir fakat arakdaşta var biliyorum.5-10 tane e-postası var takır takır çalıştırıyor.Multimedya özellikleri zaten ne arasan var. GPS var..Ve sayamadıgım bir sürü özellik...

Beni gıcık ettin Nokia ! Blackberry bekle beni geliyorum.!!!!

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.