Şimdi Ara

Nokia'nın yeni iş telefonu: E72 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.860
Cevap
20
Favori
695.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANAMUR07

E 72 Mİ ?
    MİNİ N 97 Mİ?
    N 900 MÜ ?

Bilgisayar istersen n900 telefon istersen n97 mini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoomreturn

ben bu telefona olan inancımı tamamen yitirdim.bugün nokia shopdaki mal kadın demezmi ocak gibi cıkıcak diye.dedim lanet olsun sizin gibi serefsizlere almıom nokia falan cıktım shopdan önce ekim dediler cıkmadı kasım kesn dediler cıkmadı aralık kesn dediler 4 gün önce bugün nokia shopa sordum ocak gibi dedi a.q NOKİA

ağzına sağlık .Abarttılar iyice e52 gibi telefonu getirmediler e72 alırız dedik oda yok.
  • merak etmeye e72 cikinca bold mold almaz kimse bundan eminim ki nokia e72 baya tutacak .

satis stratejisidir belki oyle yada boyle cikacak .
  • Bold 9700 ve E 72 arasında bir kıyas yapmak gerekirse;

1-Bold kasa olarak çok daha karizma ve tok bir kasaya sahip(işçilik ve malzeme açısından)
    2-Ekran çok daha net ve geniş
    3-Daha ergonomik
    4-İşletim sistemi daha randımanlı

Nokia'nın bu telefona karşı tek bir silahı var o da fiyat.

Sizce bu telefonlar arasındaki fiyat farkı ne olmalı ki tercihimiz Nokia E 72 olsun bana göre farkın en az 500 TL-olması gerekir.
  • 1 kasa olarak bold cok daha kalın ve e72 de karınca misali daha küçük sıkı ve metal kasasıyla gayet sağlam duruyor.

2 ekranı 0.08" daya büyük bold'un ve ekran kalitesi daha iyi, bu da bold'un tek avantajı

3 işletim sistemine gelince bold cok az bir farkla daha iyi diye gösteriliyor.

4 kamera açısından bariz bir fark var. ne kadar iş telefonu olsa da yeri gelince tatmin edici bir resim cekmesini bekliyorsun

5 öte yandan 1500 mAh'lik batarya bold'da olmadığı için e72 burda fark atmış. zaten e71 olsun e63 olsun bu özellik hep takdir konusudur.

kaynak:http://cellphones-news-reviews.blogspot.com/2009/11/blackberry-bold-9700-versus-nokia-e72.html

PS: çıksa da alsak bu telefonu.

• Bir de sorum olucak.

Bu telefon sanalreyonum.com veya buroteknik.com'da satışta. Kvk veya Genpa ile gelince onların garantisi var tamam da buralardan almamın (ürünün elime sağ sağlim geçtiğini varsayıyorum) bir sakıncası var mı? garanti konusunda kime başvuracağım böyle bir durumda?
  • optik trackpad'i denemek istiyorum, çok da merak ediyorum nasıl bir şey diye.

hala türkiye'de satışa şaşırtıcı ve sinir bozucu. türkiye nokia'nın en büyük kalelerinden biri. neden üvey evlat muamelesi yapılıyor anlamıyorum !?
  • Aldığın firmanın garantisi, yada onların satın aldıkları ithalatçının garantisi söz konusu oluyor. Mesela Gold bilgisayar ithalatı kendi yapıp bir ürün getirirse, sorun olduğu zaman servis hizmetini de kendi veriyor.

"Cihazın garanti süresi 2 (İki) yıldır.Ürün kutunun içerisinden çıkan garanti kartında belirtilen servis noktasında 2 yıl süresince garanti kapsamında işlem görmektedir.

Distribütör Ürün DEĞİLDİR

KVK, GENPA firmalarının garantisinden yararlanılamaz"

(www.istanbultoptan.com sitesindeki e52 ilanından alınmıştır)

quote:

Orijinalden alıntı: kbrtyl

Bir de sorum olucak.

Bu telefon sanalreyonum.com veya buroteknik.com'da satışta. Kvk veya Genpa ile gelince onların garantisi var tamam da buralardan almamın (ürünün elime sağ sağlim geçtiğini varsayıyorum) bir sakıncası var mı? garanti konusunda kime başvuracağım böyle bir durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 6 Aralık 2009; 17:27:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubruquis

a_anak isimli arkadaşa bir sorum olacak. Telefonu Almanya'dan almışsın, ben de Almanya'dan almayı düşünüyorum. Ama Almanca klavye olayı nedir acaba? Yani harfler değişik Almanca harfler falan mı var klavyede yoksa Q klavye değil başka bir harfla başlayan bir klavye mi? Bir de Almanya'dan alınan bütün telefonlar böyle mi?

kardes qwert diye başlıyo ama Z ile Y nin yeri değişik onun dışında noktalı A harfi var. Almanyadan olmasına rağmen turkce menu koymuslar ayrıca yazı dili ayarı yapabiliyorsun zaten mesjlarda turkce karakter kullanmıyom o yuzden yazma dılını ingilizce olarak ayarladım o yüzden sıkıntı olmuyo ama mail atmak gerekirse nolur denemedim....bu arada menu hızı cok guzel bataryası da 3-4 gun gidiyor tabı kullanıma gore ılk aldıgım ıcın kurcalıyorum kusura bakmayın detaylı karsılastırma yapamıyorum ilk defa böle telefon kullandığım için çözmeye çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Aldığın firmanın garantisi, yada onların satın aldıkları ithalatçının garantisi söz konusu oluyor. Mesela **** ithalatı kendi yapıp bir ürün getirirse, sorun olduğu zaman servis hizmetini de kendi veriyor.

"Cihazın garanti süresi 2 (İki) yıldır.Ürün kutunun içerisinden çıkan garanti kartında belirtilen servis noktasında 2 yıl süresince garanti kapsamında işlem görmektedir.

Distribütör Ürün DEĞİLDİR

KVK, GENPA firmalarının garantisinden yararlanılamaz"

(www.istanbultoptan.com sitesindeki e52 ilanından alınmıştır)

quote:

Orijinalden alıntı: kbrtyl

Bir de sorum olucak.

Yani ürünü örneğin kvk yerine buroteknik.com'dan almamın ne gibi bir dezavantajı var?
    Bi kaç yerde ürün satışa çıktı ama forumda telefonu alıcak herkes nokiashop kvk veya genpa üzerinden telefonun gelmesini bekliyor.

• Bence tek fark garanti/servis hizmeti. Önemli mi bu? Şimdi evet. Eskiden (paralel ithalat yokken) yurtdışı diye satılanlar vardı. Fiyat cazibesinden dolayı az almadık bu yurtdışı telefonlardan. Eskiden cepler alo demek içindi ve genelde sorun çıkmazdı. Şimdi ise herbiri bir pc gibi. Sorun çıkma olasılıgı fazla artık. Bu yüzden garanti kapsamında verilecek teknik hizmet bugün daha da önemli.
  • 240x320
  • Nokia E 71 Turkcell ile yeniden sahalara indi bu da E72 in çıkışını erteliyor. Çok sinir bozucu bir durum.

Bu kadar bekledikten sonra bu telefon 1000 TL üstünde çıkarsa NOKİA Hakkında ki düşüncelerimi tekrar gözden geçireceğim

Tam 1,5 Ay oldu çıkacak dedikleri zamandan sonra.

E72 çıkacak E71 in fiyatı düşecek diye kampanya ile cazip gösterip piyasadan toparlamaya çalışıyorlar ... Pöf ..
  • E 72 video çözünürlüğü nokianın sitesinde QVGA 15 fps 6700 classic'de VGA olarak gösteriliyor aradaki fark ne anlama geliyor bilmiyorum bir sitede QVGA'nin VGA'e göre kalitesi düşük olarak anlatılmış Q harfi çeyrek anlamındaymış ben Quality olarak algıladım ama tam tersini söylüyor 6700 classic'ın video kalitesi iyi değil öyleyse e 72'nin video kalitesi pek tatmin edici olmasa gerek.
    E 71 için sadece 15 fps deniyor video kaliteleri aynı mı acaba?

Mercek olarak Carl Zeiss mercek mi olacak bilen var mı?

E 72 sahipleri bizlere örnek resim ve video koyabilirler mi acaba?
  • telefonun sisteminin kirildiginida belirteyim. malum cikali cok oldu. helloxV2.03 ile kirabilirsiniz. external bir imzalama programi ile programlari imzalayarak istediginiz gibi kurulum yapabilirsiniz. gps canavarlarina duyurulur. malum nokia maps 3.0 ile nokia tum gps rakiplere epey bir fark atti. hizli bir islemci ve touch pad ile bu program cok daha keyifli olacagi kesin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavkan

E 72 video çözünürlüğü nokianın sitesinde QVGA 15 fps 6700 classic'de VGA olarak gösteriliyor aradaki fark ne anlama geliyor bilmiyorum bir sitede QVGA'nin VGA'e göre kalitesi düşük olarak anlatılmış Q harfi çeyrek anlamındaymış ben Quality olarak algıladım ama tam tersini söylüyor 6700 classic'ın video kalitesi iyi değil öyleyse e 72'nin video kalitesi pek tatmin edici olmasa gerek.
    E 71 için sadece 15 fps deniyor video kaliteleri aynı mı acaba?

Mercek olarak Carl Zeiss mercek mi olacak bilen var mı?

E 72 sahipleri bizlere örnek resim ve video koyabilirler mi acaba?

mercek carl zeiss evet.
    video kalitesine gelince yetersiz ve kötü demek doğru olur.
    ama 5mp kamera ile resimleri gayet tatmin edici.

kamera incelemesini burada bulabilirsin, ingilizce gerçi ama çekilmiş resimler var:http://www.gsmarena.com/nokia_e72-review-422p6.php

• Bilgiler için teşekkürler
  • Benim aldığım son bilgiye gore, aralık'ın 15'inden sonra piyasaya cikacak ve fiyatı da 1100(arti eksi 100TL) civarında olacakmis..

Amerika nokia.com sitesinde satis fiyati 470$.. genelde diğer sitelerde de bu civardayken, amazon.com da fiyat bi anda 400$'a düştü..

http://www.amazon.com/Nokia-Unlocked-Phone-Version-Warranty/dp/B002QEBM96/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=wireless&qid=1260193035&sr=8-1
    600 TL bu telefon icin cok uygun fiyat, alip bir sene kullansan yine seneye bu fiyata satılır..

gelecek arkadasim amerikadan fakat telefonu da kullanmadan kurcalamadan direk almis olmak istemiyorm :s

edit: amazon'daki 399$ fiyat buy.com üzerinden verilen fiyattı fakat kaldırmışlar.. şimdi 450$ civarında fiyat.
    ama buy.com'da hala 415$..http://www.buy.com/prod/nokia-e72-smartphone-unlocked-quad-band-tri-band-gsm-850-gsm-900-gsm/q/loc/12435/212355901.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkybe -- 7 Aralık 2009; 16:12:46 >

• U.S. Version diyor ama yinede 429 $ a var abd de bu persembe bende olacak inceleme yapmaktan anlamam ama resimlerini videolarini siteye koyarim en kotu . ben kahve rengini alicam .
  • ben arkadasima siparis verdirdim, kargo dahil 415$'a dun amazon.com'dan aldim.. arkadasim da haftaya sali turkiyede olacak.. us version olarak şebeke konusunda bi sikinti cekmem umarim ama avrupa uretimi olmayacagi icin heralde turkce menu olmaz..

siz perşembe nerden alacaksınız ? turkiyeden mi
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.