ben bekleyemedim e72.yi.. bizim buraya grey ürünler gelmiş 980 civarı satıyorlar.. grey almak istemedim, garantilisi ise beklediğimden pahalı çıkacak, o fiyat yüksek geldi, aradaki farka değmez deyip e71 aldım bugün.. çok memnunum şu an için telefondan.. uzun zamandan beri ilk defa bi telefonu uzun süre kullanabileceğimi hissettim.. bu cihaz bu kadar hoşsa e72yi düşünemiyorum.. sabretmeyi başarıp alacaklara şimdiden hayırlı olsun :)
Arkadaşlar E72 nin şarj süresi nedir kullananların yorumlarını bekliyorum
slm arkadaslar bu ara E71 almayı dusunuyordum ama teli ararken nokia sitesinde E72 yı gordum inceledim (siteden) pek fark goremedim. su anda Bangkonk / Tayland tayım bugun gezdım E71 e 450 Tl E72 ye 700 Tl fiyat verıyorlar ( Bluetooth kulaklık dahil) gozle gorulur bi fark yok sanki ama dıkkatımı ceken klavyenın tus ebatları E71 e gore buyuk parmaklarda yazarken pek sorun olacagını sanmıyorum. forumu okurken ısık sızmasından bahsedılmıs ona hıc dıkkat etmedım bı rahatsız verıcı ozellıgı kamerası bıraz kasadan cıkıntılı masaya koydugunuzda cızılme olayı olabılır tabıkı cercevesi. :) on tus takımının oradakı kısayol tuslarının rengı ve gorunumu guzel. 700 lıra ıyı fıyat Turkıyede 1049 a satısa sunulacagını duynca ılgımı cektı. almadım cunku bu tel Hongkongta bıraz daha ucuz oluyor. ha unutmadan menuye gırdıgınızde E71 de sıyah olan sımgeler E72de renkli aynı N95 serisi gibi (digerlerini Bilmiyorum). artık aldıktan sonra is Sayın Reis-ieagles ' e alıyor Turkce kodu falan. bakalım Hongkongta ne verecekler ama su gercek tus takımının bıraz buyuk olması (baa oyle geldi) menulerın renkli olması işlemcisi gps i fark yaratı bence. aldıgımda daha detaylı incelerimbilgi veririm iyi aksamlar
quote:
Orijinalden alıntı: kbrtyl
quote:
Orijinalden alıntı: biaihl
Bu kadar iyi habere bi kötü haber daha vereyim
E 71 in kampanyası 31 Ocak 2010 da bitecek :D
e71'in kampanyası 31 ocak'ta mı bitecek?? lanet olsun. 2 aydır bekliyorum sonunda e71 alıcam. 400 lira fark ve 1.5 ay daha beklemek . amerikadan bi getiren olsa 600tl'ye hiç kaçırmıcam.. çok ayıp etti nokia çok. hayır o kadar beklicem, htc pro2 falan da gelir o zamana. fiyatı da çok pahalı e72'nin.
PS: nokia messaging ücretli mi? şimdi e71 alırsam, aylık 100mb internet paketi maillerimi almak göndermek için yeterli olur mu??? mail hizmetini sık kullanıcam ama.
Dün lansman yapıldıysa 30 ocak'a kadar bekletmeleri çok müşteriyi soğutur bence. umarım oyle birşey yapmazlar..
Nokia messaging service şu anda ücretsiz, email.nokia.com 'dan inceleyebilirsin. 10 taneye kadar maili de destekliyor. Ayrica mevcut S60 telefonların hepsine kurulabilen birşey, sadece E72'de olan birşey değil yani ( sadece default kurulu geliyo). 100mb testini ben de yapacağım, mail attach'lerini çekmezsem yeterli olur gibi geliyor. Ayrıca belli bi sure sonra bunu ucretli yapabilirler, blackberry gibi..
bugün gazetede E72 ile ilgili haber çıkmış:
quote:
Nokia E72, beraberinde birçok yeni işlev getiriyor...
İş ve kişisel mesajlaşma için özel olarak tasarlanan ve mesajlaşma konusunda birçok yeni işlevi beraberinde getiren yeni Nokia E72 ve artık e-postanın yanı sıra anında mesajlaşma çözümünü de içeren Nokia Mesajlaşma Servisi 14 Aralık’ta düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı.
Yeni yıla yeniliklerle merhaba diyen Nokia’nın etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği yeni yıl partisinde ise katılımcılar doyasıya eğlendi. Nokia’nın servis vizyonu kapsamında geliştirdiği ve artık en popüler e-posta hesapları ve Ovi Mail’in yanı sıra en popüler anında mesajlaşma topluluklarına da erişim sağlayan Nokia Mesajlaşma servisiyle birlikte, kurumsal ve kişisel mesajlaşma için özel olarak tasarlanan yeni Nokia E72 cihazı, 14 Aralık 2009’da Blackk’de düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.
Tanıtımın ardından gerçekleşen yeni yıl partisinde katılımcılar eğlenceli ve keyifli bir zaman geçirdi. Dünyanın en popüler e-posta ve anında mesajlaşma (IM) çözümleriyle birlikte Ovi Mail’den oluşmuş Nokia Mesajlaşma servisiyle bütünleşen ve tüketicilere mesajlaşma konusunda en gelişmiş çözümü sunan Nokia E72 Aralık sonundan itibaren 1099 TL fiyattan satışa sunuluyor.
E-posta ve anında mesajlaşma (IM) çözümlerini Nokia cihazlarıyla mobil hale getiren Nokia Mesajlaşma servisi kullanıcılar için pek çok Nokia cihazı üzerinden Yahoo! Mail ve Yahoo! Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail ve Google Talk, AOL Mail ve Ovi Chat gibi e-posta ve anında mesajlaşma (IM) hesaplarına erişim sağlıyor. Kullanıcılar Nokia Mesajlaşma servisi ile 10 adet kişisel e-posta hesabını ve bir adet kurumsal e-posta hesabını Nokia mobil cihazlardan takip edebiliyor, masaüstü bilgisayarlardan sohbet edermiş gibi gerçek zamanlı olarak birçok toplulukta bulunan arkadaşlarına, iş arkadaşlarına anında yanıt verebiliyorlar. Nokia Mesajlaşma servisi, her yönüyle mobil e-postayı desteklemek için tasarlanmış bir e-posta uygulaması. Uygulama, e-posta hesabını kurmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcıların girmeleri gereken tek şey, e-posta adresleri ve şifreleri oluyor. E-postalar, sorunsuz bir biçimde mobil cihazlarına yönlendiriliyor.
Nokia Mesajlaşma, e-postaları okumayı, göndermeyi, yönlendirmeyi ve yanıtlamayı, ekleri indirmeyi ve okumayı, e-postalara doğrudan Nokia cihazı üzerinde dosya eklemeyi de kolaylaştırıyor. Bununla birlikte Nokia Mesajlaşma kapsamında Facebook’tan doğrudan mobil cihazın ana ekranına durum güncellemelerini ve uyarılarını anında görüntülemeyi sağlayan bir servis uzantısı da eklendi. Kullanıcılar fotoğraflarını, videolarını ve bulundukları konumu doğrudan Facebook topluluklarıyla paylaşabiliyorlar. E-posta tuşuyla her zamankinden hızlı erişim Nokia Mesajlaşma servisi yeni Nokia E72’ye kişisel ve kurumsal e-posta ve anında mesajlaşma olanakları ekleyerek en gelişmiş mesajlaşma çözümünün sunulmasını sağlıyor. Nokia E72, Nokia’nın en başarılı tam QWERTY klavyeli cihazı Nokia E71’in formülünden yararlanarak oluşturuldu, ancak masaüstü benzeri e-posta ve sohbet deneyimi gibi yeni deneyimler de eklendi. Ayrıca A-GPS navigasyon ve pusulaya sahip en son Ovi Maps haritaları, optik bir gezinti tuşu ve 5 megapiksel kamera da bu ince, zarif ve şık tasarımlı cihaza dahil edildi. Nokia E72’de bulunan özel e-posta tuşuyla kişisel ya da kurumsal e-postalara her zamankinden hızlı ve kolay erişim sağlandı. Nokia E72’yle birlikte Nokia, artık daha çok kişinin önemli bilgilerini gönderir ya da yanıtlarken, geleneksel telefon aramaları ya da kısa mesajlardan çok e-postaya güvendiğini ortaya koyan bir araştırmayı da açıkladı*. Araştırma sonuçlarına göre insanlar yılda ortalama beş tam günlerini e-postalarını yanıtlamaya ayırıyorlar. Araştırmaya katılanların yarısı (yüzde 46) önemli bilgileri göndermek ve almak için ses ya da kısa mesaj yerine e-postayı tercih ediyor. İş e-postaları alınmaları açısından en önemli mesajlar olarak sıralansa da, her zaman en acil olarak yanıtlanması gereken e-postalar olmayabiliyorlar. Nokia’nın araştırmasına göre yanıt verenlerin yarısı (yüzde 49) için eşleri, patronlarına ya da yöneticilerine (yüzde 29), iş arkadaşlarına (yüzde 23) hatta müşterilerine (yüzde 31) göre çok daha öncelikli.
Nokia Mesajlaşma servisi ve Nokia E72 tanıtım toplantısında konuşan Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce, “Nokia Mesajlaşma servisi en sık kullanılan e-posta ve anında mesajlaşma topluluklarını mobilleştiren bir e-posta ve anında mesajlaşma çözümüdür. 50’den fazla ülkede 1 milyonu aşkın kişinin kullandığı Nokia Mesajlaşma servisi e-posta ve anında mesajlaşmayı ana ekranda kullanıma hazır hale getiriyor. Yeni ürünümüz Nokia E72 ise e-postanın yanı sıra anında mesajlaşma olanağı da sağlayan Nokia Mesajlaşma servisini sunan ilk Nokia cihazı olarak dikkat çekiyor. Nokia’nın yaptırdığı araştırma sonuçlarına göre yarımız (yüzde 46) önemli bilgileri göndermek ve almak için ses ya da kısa mesaj yerine e-postayı tercih ediyoruz. Yeni cihazımız Nokia E72 de özellikle bu nitelikte insanlar düşünülerek tasarlandı. Kullanıcılara istedikleri anda, istedikleri yerde, istedikleri şekilde iletişim kurma ve daha hızlı yanıt verme olanağı sunuyor. Nokia Mesajlaşma servisi ile bütünleşen Nokia E72 iş ve eğlence için ayrı profiller dahilinde birden çok iş ve kişisel e-posta hesabına erişim sağlıyor ve insanların nerede, ne zaman, kime ve nasıl yanıt vereceğini seçmeleri konusunda esnek olmalarına olanak tanıyor.”
Etkinlikte Nokia Mesajlaşma servisiyle ilgili bilgiler veren Nokia Türkiye Servis ve Çözümler Müdürü Salih Özkan şunları söyledi: “30’dan fazla Nokia cihaz modelinde desteklenen Nokia Mesajlaşma çözümü artık e-postanın yanı sıra anında mesajlaşma çözümü de sunuyor. En popüler e-posta hesaplarıyla birlikte Ovi Mail hesaplarına da erişim sağlanıyor. Dünyanın yüzde 25’i şu anda bir e-posta hesabına sahip bulunuyor. Ovi Mail servisi geri kalan yüzde 75’i hedefliyor ve tüm dünyada herkesin bir bilgisayara bağlı olmadan e-posta hesabına sahip olması için sunuluyor. Şu anda tüm dünyada 4 milyon Ovi Mail hesabı bulunuyor.”
(*) Nokia’nın araştırması insanların çeşitli konu ve durumlara nasıl yanıt verdiklerini etkileyen çeşitli etkenleri incelemek üzere gerçekleştirildi. Araştırma Temmuz 2009’da İngiltere, Rusya, İspanya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve İtalya olmak üzere yedi ülkeden 7,826 kişiyle ICM tarafından yürütüldü. Araştırmaya ek olarakhttp://www.nokia.com/responsiveness adresindeki online bir kampanya ile tüm dünyadan insanlar çeşitli konulara yanıt vermeleri ve yorum yapmaları için davet edildi.
Sıfır telefon almak isteyen biri, E71 e 700 TL. vermek varken buna asla 400 TL. fazla verip 1100 Liraya yeni ama benzer özellikte bir telefon almak istemez. Elinde başka bir tlf veya E71 olup onu satarak E72 almak isteyenler ise yaklaşık 500 - 700 Lira fark vereceklerini de pek sanmıyorum. Bu fiyattan rekabet şansı da pek yok gibi. Sonuç olarak tüketicinin beklentisinin üzerinde bir fiyatla çok satış yapması mümkün değil....
arkadaşlar dün gece itibariyle telefona kavuşmuş bulunuyorum.. E51'mden birebir backup/restore yaptim.
şu ana kadar izlenimlerim çok olumlu.. bir an önce ovi maps 3.0 ve nokia messaging'i de test edip yorumlarımı yazarım
Araştırmalarım sonucunda da Türkçe Dil Paketini bulup yükledim.
E 72 TÜM TÜRKİYEDE BÜGÜN GELDİ.Tüm türkiyede 3-5 gün içinde her bayide satışta olacakmış.
E hadi hayırlı uğurlu olsun...
cihazı kullanan arkadaşlar kulaklık ses kalitesini değerlendirebilirler mi yeterince iyi ise bu teli alacağım. e-mail ve internetin sürekli kullanıyorum yanında ses de iyi ise çok iyi olur..
Çıkardılar iyi güzel de galiba sadece siyah rengi çıkacak.
eline saglık bisi sormak isterim bu phoneix le nasıl yukluyoruz bu dil pakedini yardımcı olabılırmısın?
quote:
Orijinalden alıntı: mfkybe
Araştırmalarım sonucunda da Türkçe Dil Paketini bulup yükledim.
bir turlu karar veremiyorum e72 mi n900 mu sizce hangisi
quote:
Orijinalden alıntı: the_CRIMINAL
cihazı kullanan arkadaşlar kulaklık ses kalitesini değerlendirebilirler mi yeterince iyi ise bu teli alacağım. e-mail ve internetin sürekli kullanıyorum yanında ses de iyi ise çok iyi olur..
Kulaklıktan kastın hariçten takılan kulaklısa henüz test etmedim onu..
Ama normal telefon konuşma sesini diyorsan, o kesinlikle çok iyi. Ben E51den cok muzdariptim, gurultulu yerlerde hoparloru açıp konuşuyordum, E72 de sesini kısmam gerekiyor..
Dışındaki hoparlör ise benim için yeterli ama N96ya gore daha yetersiz.. Yani cok fazla bangır bangır bağırmıyor.
Kulaklık için ise zaten 3.5mm çıkışı var, kaliteli bi kulaklık alırsan sorun olacağını sanmam
bekleyenler için hayırlı olsun.. ben bekleyemedim bir ay önce E71 aldım.
selamlar.. bu telefonu almayı düşünüyorum en büyük eksiklikleri nelerdir? ve ayrıca navigasyonu türkiyede nasıl, iş görüyormu? yani arabamda kullandıgım navigasyon aletini satsam bu telefondaki navigasyon yeterince iş görürmü ? teşekkkürler
bende bekleyemeyip başka telefon alanlardanım. hayır bir nokia yetkilisi bu forumu okuyursa, bilsin diye yazıyorum. seneye pazarlama stratejilerini daha düzgün hazırlasınlar yada kesin çıkış tarihi belli olmadan basın bülteni yayınlamasınlar.