Şimdi Ara

Nokia tasarımıyla dikkat çeken X7 modelini 21 Mart'ta tanıtabilir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
12.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wortexxx

Nokia "bayatlamış" teknolojisini ne zaman yenileyecek acaba...

dostum nokianın teknolojisi diğerlerine yakındır... .tek fark arm 6 cpu kullanıyor ayrıca nokia ovi storeyi biraz geliştirmeli yazılıma ağırlık vermeli.birde ram miktarını 512 mb a yükseltse sorun kalmaz..aşağıdaki tabloyu incele....

*N8-C7-C6.01 :

680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.

________________________________________________________________________________________________________________________

*Apple iPhone 4 :

iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.

_________________________________________________________________________________________________________________________

*Samsung Galaxy S :

Android işletim sistemi kullandığı için ARMv7 komut setli 1000 MHz'lik CPU'sunun yanı sıra 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX540) kullanamaz, toplam işlemci saat hızı 1000 MHz'de kalır ve uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı 480 ~ 675 MHz arasındadır.

_________________________________________________________________________________________________________________________

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti198080 -- 18 Mart 2011; 3:21:11 >

• bu tasarım ne böyle resmen rezalet ya
  • Symbian.
  • artık tasarımı guzel telefonlar cıkmıyor su nokiadan gerçi çoğu firma öyle
  • iflası yakındır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: srky43

quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx

Nokia "bayatlamış" teknolojisini ne zaman yenileyecek acaba...

dostum nokianın teknolojisi diğerleriyle hemen hemen aynı...grafik işlemcisiyle toplam işlemci hızı 980 MHZdir.tek fark arm 6 cpu kullanıyor ayrıca nokia ovi storeyi biraz geliştirmeli yazılıma ağırlık vermeli.birde ram miktarını 512 mb a yükseltse sorun kalmaz..aşağıdaki tabloyu incele....

*N8-C7-C6.01 :

680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.

________________________________________________________________________________________________________________________

*Apple iPhone 4 :

iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.

*Samsung Galaxy S :

Android işletim sistemi kullandığı için ARMv7 komut setli 1000 MHz'lik CPU'sunun yanı sıra 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX540) kullanamaz, toplam işlemci saat hızı 1000 MHz'de kalır ve uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı 480 ~ 675 MHz arasındadır.

işlemci ile ekran kartını toplamak ayrı bir güzellik zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

ne ekran kartı dostum masa üstü telefonmu sandın.....3d çip demek istedin herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti198080 -- 18 Mart 2011; 3:09:10 >
  • Nokia die bi marka varmi hala???
  • İnsaf be Nokia yeter bu kadar saçmaladığın 1000 tane benzer telefon çıkarıcağına 1 tane adam gibi telefon yapta millet onu alsın. Ne böyle x miş. C miş. E miş. Hepsi aynı senin gibi taş olmuş. Bunları taş devrindekiler kullanır.
  • Batan geminin malları bunlar...

Symbian devam ettikçe, Nokia'nın düşüşü devam edecek.
  • aklıma geldikçe güzel andığım bi firma,kesinlikle çevremdekilere önermiyorum nokiayı iyice burnu sürtülsün.Donanımda haklarını yemek istemiyorum ama onu kullanan yazılımı olmadıktan sonra.
    gelelim bu konuya,şunun tasarımına bak ya mal gibi telefon olmuş.yüz liralık çin telefonları bundan daha kaliteli duruyo... Samsung geriden geldi tam geldi yakında nokia silinir gider..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

ne ekran kartı dostum masa üstü telefonmu sandın.....3d çip demek istedin herhalde

niye toplanmayacak 3d uygulama çalışınca işlemci+grafik işlemci gücü kullanılmayacakmı????ha yok farklıysa açıklada bilelim

farkli islemci mimarilerinde bile ayni frekanslarda tamamen farkli performanslar gorulurken, cpu ile gpu nun frekanslarini toplayip sonuca gitmek nasil bir mantiktir anlamis degilim.

elmayla saksagani toplayip bu kadar kertenkelem oldu demek gibi bir sey.
    oldu olcak gsm radyo frekansinida ekleyin. havadan 1800mhz daha, mis gibi.

kaldiki arm cortex a8 her 1mhz de 2 DMIPS/MHz performans verirken, armv6 1.18 DMIPS/MHz performans anca verebiliyor.
    kaynak:http://www.arm.com/products/processors/classic/arm11/arm1136.php

nokianin bayat donanimlarini savunmak icin sinegin yagini cikarmissiniz. ama nerden bakarsaniz bakin her iste 1ghz arm cortex a8 in dengi olmakdan cok uzak. dengi olabilse bile millet cift cekirdek a9'a gecti. nokia mhz hesabina devam ededursun.

simdi symbian hafif, android gibi agir degil, fazlasiyla yeterli diyecekseniz de, benim eski celeron 300de windows95i son derece akici sorunsuz calistiriyordu. niye emekliye ayrildi. onun gunahi neydi.

maharet uzerindeki isletim sistemini kaldirmak degil. 3310da bunu sorunsuz yapiyordu. ben uygulamalarda yaptigi ise bakarim. bir tarayici actigim anda aradaki farki goruyorum. gerisi hikaye.

• çakma çin işi telefonlar gibi duruyo fake dir yaw
  • Orijinalden alıntı: darkaura

arkli islemci mimarilerinde bile ayni frekanslarda tamamen farkli performanslar gorulurken, cpu ile gpu nun frekanslarini toplayip sonuca gitmek nasil bir mantiktir anlamis degilim.

elmayla saksagani toplayip bu kadar kertenkelem oldu demek gibi bir sey.
    oldu olcak gsm radyo frekansinida ekleyin. havadan 1800mhz daha, mis gibi.

kaldiki arm cortex a8 her 1mhz de 2 DMIPS/MHz performans verirken, armv6 1.18 DMIPS/MHz performans anca verebiliyor.
    kaynak:http://www.arm.com/products/processors/classic/arm11/arm1136.php

nokianin bayat donanimlarini savunmak icin sinegin yagini cikarmissiniz. ama nerden bakarsaniz bakin her iste 1ghz arm cortex a8 in dengi olmakdan cok uzak. dengi olabilse bile millet cift cekirdek a9'a gecti. nokia mhz hesabina devam ededursun.

simdi symbian hafif, android gibi agir degil, fazlasiyla yeterli diyecekseniz de, benim eski celeron 300de windows95i son derece akici sorunsuz calistiriyordu. niye emekliye ayrildi. onun gunahi neydi.

maharet uzerindeki isletim sistemini kaldirmak degil. 3310da bunu sorunsuz yapiyordu. ben uygulamalarda yaptigi ise bakarim. bir tarayici actigim anda aradaki farki goruyorum. gerisi hikaye.

dostum nokiayı niye savunayım banane babamın şirketi değil son tanıttığı telefonları bende beğenmedim...ama her yerde işlemci kötü diye bir tabir var...onun için işlemci karşılaştırmalarını yazdım ....2sinin farklı olduğunu bende biliyorum cpu ile gpu tabiki farklı ama sisteme 2 sininde etkisi var.....

iPhone 4 ve Galaxy S’te kullanılan PowerVR SGX GPU’lar kendi içlerinde RAM barındırmadığı için sistemin RAM’ini kullanırlar ve sistemin RAM’ine tek RAM kontrolcüsü olduğu için aynı anda hem CPU hem de GPU erişemez, birbirlerini beklemek zorunda kalırlar ve bu saniyede yapılabilen işlem sayısını düşürür.

Symbian^3 cihazlarda kullanılan Broadcom BCM2727 GPU içerisinde 32 MB RAM ve haliyle bir de kendine ait RAM kontrolcüsü barındırdığından sistemin RAM’ini pek kullanmaz, kullansa bile ayrı RAM kontrolcüleri ile belleğe eriştiklerinden hem CPU hem de GPU aynı anda RAM’lerine erişir ve birbirlerini beklemek zorunda kalmazlar ve saniyede yapılabilen işlem sayısında bir düşüş yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti198080 -- 18 Mart 2011; 1:13:58 >

• bu sekilde aciklamaya lafim yok. ama ne bu mhzleri ustu uste toplayarak karsilastirma yapmak. ilkokul cocugu kandirir gibi. kaldiki ilkokul matematikde ilk ogretilen elmayla armutun toplanmiyacagidir.

nokianin bu optimizasyonlarla bile benchmarklarda a8e denk sonuclar elde edemedigide ortada. a9a hic girmiyorum.
    bu kadar optimizasyonun varken hala bayat islemci cekirdeginde israr etmeleride ayri bir muamma tabi. ver 1ghz a8'i tum rakiplerini ezsin gecsin.
    bu durumda aklima iki sey geliyor:
    ya en yuksek fiyattan sattiklari cihaza iki kurusluk islemciyi fazla goruyorlar.
    yada symbian bundan fazlasiyla daha ileri gidemiyor, baska bir darbogaza takiliyor.

dedigim gibi ben sonuca bakarim. uygulamayi actigimda hangisi daha akici sorunsuz. n8 kullanmis biri olarak. bu konuda fazla yoruma gerek olmadigini dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

bu sekilde aciklamaya lafim yok. ama ne bu mhzleri ustu uste toplayarak karsilastirma yapmak. ilkokul cocugu kandirir gibi. kaldiki ilkokul matematikde ilk ogretilen elmayla armutun toplanmiyacagidir.

nokianin bu optimizasyonlarla bile benchmarklarda a8e denk sonuclar elde edemedigide ortada. a9a hic girmiyorum.
    bu kadar optimizasyonun varken hala bayat islemci cekirdeginde israr etmeleride ayri bir muamma tabi. ver 1ghz a8'i tum rakiplerini ezsin gecsin.
    bu durumda aklima iki sey geliyor:
    ya en yuksek fiyattan sattiklari cihaza iki kurusluk islemciyi fazla goruyorlar.
    yada symbian bundan fazlasiyla daha ileri gidemiyor, baska bir darbogaza takiliyor.

dedigim gibi ben sonuca bakarim. uygulamayi actigimda hangisi daha akici sorunsuz. n8 kullanmis biri olarak. bu konuda fazla yoruma gerek olmadigini dusunuyorum.

ben yabancı sitenin birinde okumuştum...3-5 sitede türkçesini buldum ... orada işlemcilerden bahsediyor.........

LİNK: http://www.kocakbilisim.com/uk/2010/10/akilli-telefonlarda-islemci-hizlari-ve-performans/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti198080 -- 18 Mart 2011; 1:21:21 >

• nookia = inatci teke
  • Tasarım çok şık fakat özellikleri iyi değil, işlemci hızı özellikle.
  • quote:

ben yabancı sitenin birinde okumuştum...3-5 sitede türkçesini buldum ... orada işlemcilerden bahsediyor.........

LİNK: http://www.kocakbilisim.com/uk/2010/10/akilli-telefonlarda-islemci-hizlari-ve-performans/

kaynak gecebekcisi. ayni tartismayi bizzat kendisiylede yapmistim.
    konuya hakim bilgili birisi ama tarafsiz oldugunu soyliyemiyecem. bilgileri cok yanli saptiriyor.
    sitesini mobilbekcisi.com u biraz dolasirsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

• Valla işletim sisteminin hantallaşması vs gibi negatif özellikleri olsa da Nokia batmaz... Burada baba parasıyla yada yemeyip içmeyip telefona yatıran 3-5 kişi iPhone aldı diye hiç batmaz... Dünyada satılan 400 milyondan fazla telefonun 123 milyondan fazlası Nokia'dır...

Üstelik ülkemizde dahil olmak üzere teknoloji delisi %10-15 civarı genç nüfus dışında insanların büyük çoğunluğu bilgisayar niyetine taşınabilecek telefonlar aramıyor, psp varken oyun oynamak için telefon almıyor, telefon alırken saniyede kaç işlem yaptığına bakmıyor...

Sözlerim yanlış anlaşılmasın Nokia mükemmel vs demiyorum... Son 4 ay içinde sırasıyla 3.5 ay iPhone 4, 15 gün kadar HTC Desire HD ve son olarak 1 haftadır Nokia C6-01 kullanmış biriyim... Rahatlıkla söyleyebilirim ki iphone gibi dokunmatiği, android kadar kişiselleştirilebilir özelliği ve (bence) C6-01 kadar tasarımı hoş, çekim kalitesi yüksek (6. katta oturuyorum C6-01 dışında hiçbir telefon asansöre bindiğim andan daireme ulaşana kadar çekmemişti) olan ve bu bütün özellikleri tek başına barındıran bir cihaz yok... He SE nin yeni modellerinden ümitliyim en azından netteki resimleri güzel görünüyor...

Kısacası kapitalist düzene kafayı takmayın hepsinin biiir sürü eksiği var... Zevkinize göre takılın gitsin... İnanın hiçbir firma siz dediniz diye batmaz...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.