Şimdi Ara

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan ile şirketin geleceğini konuştuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
16.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Nokia elini symbiandan tamamen çekerse wp7 bayağ bi ilgi görebilir.Bu durumda sadece wp7li telefonlar üretirse tabikide geliştiriciler ile birlikte pek çok uygulaması olur.

Elini symbiandan çekerse n serisi falan ne olacak ? Adamlar yavaş yavaş fazla hissettirmeden çekmeli, ki bu demek olmuyo uygulama falan yayımlanmaz, sadece symbianı geliştirmicekler.
  • No comment.
  • Nokia gibi firmalar rakiplerini vaatlerle degil icraatla gecebilirler. Ancak goruluyorki -cak -cek gibi vaatler artık talepten uzak. Çökuşünüzü görmek için ceo olmaya gerek yok.
  • 2016 a ya kadar symbian diyor yuh ya 5800 kullanyorum ama sunrise ile katlanıyorum :D galaxi S II kullandıktan sonra elime alasım gelmio :)
  • İşin ehli değilim ama birkaç değerlendirmede bulunayım kendimce.
    Mobil platformda apple mihenk taşını koyduktan sonra (masaüstünde yaptığı gibi) diğer firmalar da çalışmalara başladı ve ilk ciddi rakip android oldu. Sonra başka oyuncular da bu yarışa girdi ve şimdi de windows. Bu üç os'a baktığımızda;
    - iOS, kapalı kod ve kapalı platform
    - Android, açık kod ve açık platform
    - WPhone, kapalı kod ve açık platform
    (platfromdan kastım tek cihazda veya bütün cihazlarda kullanılabiliyor olması)

Bu açıdan baktığımızda microsoft bu sektörde masaüstünde yaptığı stratejiyi uyguluyor. Tıpkı windows gibi os'u kendi üretiyor ve dağıtıyor. Firmalara düşen sadece anlaşıp cihaza yüklemek. Gerisini windows hallediyor. Güncelleme çıkıyor ve cihaz güncelleniyor. Geçen açıklama yapılmıştı zaten tüm WP7'li cihazlar mangoya yükseltilmişti.
    Android'de ise yeni versiyon çıkıyor ama bunu cihazlarına aktarma işlemi firmalara kalıyor. Burada firmanın verdiği desteğe göre ya çıkıyor ya çıkmıyor. Donanım olarak çok iyi olsa bile firmanın ilgisizliği yüzünden yeni versiyon o cihaza gelemeyebiliyor(lg optimus gibi).
    iOS'ta ise apple macOS'daki stratejiyle devam ediyor. Güncelleme çıkıyor ve cihaz da kendisinin olduğundan sorunsuz bir şekilde güncelleniyor.

Yukarıda belirttiğim gibi windowsun en rahat yanı firmaların güncelleme derdinin olmaması. Microsoft bunu hallediyor. Eğer firmalar bu rahatlığı androide tercih ederlerse WP'nin önü açılabilir. Tabi kesinlikle gidermesi gereken bazı eksiklikleri var;
    - diğer os'lardan özellik olarak farkı kapatmak (usb otg, hdmi, sd desteği vs.)
    - uygulama zenginliği
    Eğer microsoft bu iki eksiğin üzerine giderse ve firmalar da windowsun güncelleme rahatlığını android'e tercih ederlerse WP akıllı telefon pazarının "windows"u olabilir.
    Bakalım bunlar sadece kendi teorilerim. Gidişatı zaman gösterecek. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Exalted_305

İşin ehli değilim ama birkaç değerlendirmede bulunayım kendimce.
    Mobil platformda apple mihenk taşını koyduktan sonra (masaüstünde yaptığı gibi) diğer firmalar da çalışmalara başladı ve ilk ciddi rakip android oldu. Sonra başka oyuncular da bu yarışa girdi ve şimdi de windows. Bu üç os'a baktığımızda;
    - iOS, kapalı kod ve kapalı platform
    - Android, açık kod ve açık platform
    - WPhone, kapalı kod ve açık platform
    (platfromdan kastım tek cihazda veya bütün cihazlarda kullanılabiliyor olması)

Bu açıdan baktığımızda microsoft bu sektörde masaüstünde yaptığı stratejiyi uyguluyor. Tıpkı windows gibi os'u kendi üretiyor ve dağıtıyor. Firmalara düşen sadece anlaşıp cihaza yüklemek. Gerisini windows hallediyor. Güncelleme çıkıyor ve cihaz güncelleniyor. Geçen açıklama yapılmıştı zaten tüm WP7'li cihazlar mangoya yükseltilmişti.
    Android'de ise yeni versiyon çıkıyor ama bunu cihazlarına aktarma işlemi firmalara kalıyor. Burada firmanın verdiği desteğe göre ya çıkıyor ya çıkmıyor. Donanım olarak çok iyi olsa bile firmanın ilgisizliği yüzünden yeni versiyon o cihaza gelemeyebiliyor(lg optimus gibi).
    iOS'ta ise apple macOS'daki stratejiyle devam ediyor. Güncelleme çıkıyor ve cihaz da kendisinin olduğundan sorunsuz bir şekilde güncelleniyor.

Yukarıda belirttiğim gibi windowsun en rahat yanı firmaların güncelleme derdinin olmaması. Microsoft bunu hallediyor. Eğer firmalar bu rahatlığı androide tercih ederlerse WP'nin önü açılabilir. Tabi kesinlikle gidermesi gereken bazı eksiklikleri var;
    - diğer os'lardan özellik olarak farkı kapatmak (usb otg, hdmi, sd desteği vs.)
    - uygulama zenginliği
    Eğer microsoft bu iki eksiğin üzerine giderse ve firmalar da windowsun güncelleme rahatlığını android'e tercih ederlerse WP akıllı telefon pazarının "windows"u olabilir.
    Bakalım bunlar sadece kendi teorilerim. Gidişatı zaman gösterecek. :)

Bu güzel ve mantıklı açıklamanız için şahsım adına size teşekkür ediyorum.

Dediğiniz gibi ''başarılı'' bir cihazın 3 ana ayağı var.
    -Yazılım(işletim sistemi)
    -Donanım(cihaz)
    -Güncelleme

Bu üçü birbiri ile yeterince ilişkili olduktan sonra o cihazın tutulmaması için hiç bir sebep yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Core2han

evet 1 milyar internete girmemiş insanı hayatlarından soğutacaklar :) n82 de 5 tane sekme aç bakalım ne oluyor :D

hiç bişey olmuyor.telefon zaten mobil web siteleriyle dalga geçiyor normal sürümlerde ise sayfa yüklendikten sonra web sayfasını rahatca tarayabiliyorsun.(flash dahil)zaten ekran küçük mobil sürümler dışında pek kullanışlı olmuyor ekran nedeniyle.Nokia bu internet deneyiminden kastı s40 cihazlarına kendi browseri ile sağladığı server.Yani web sayfalarını mobil sürüme göre conver edilerek server üzerinden tarayıcıya yansıyor.Dolayısı ile bu bakımdan düşük segment için en ideal çözüm de zaten server ile hizmet vermek.Skyfire symbian s60v3de açık olduğu zamanlar telefonun açmadığı site oynatmadığı video yoktu.üstelik yükleme süreleride iyiydi.Hatta server bağlantısı olduğu için youtube kapalı olduğu zamnlar rahatca youtubeye giriliyor ve herhangi bir yasaklama ile kısıtlanmıyordu.Bu bahsettiğim 332mhz ile yapılabiliyorsa şimdiki s40 larında 1ghz olduğunu da düşünürsek nokia bu iddasında çokta haksız sayılmaz.Tbaiki hizmetin kalitesi server ile doğru orantılı olacak.Ama genel olarak doğru bi karar server çözümü...

Videoya dönersek aslında bir bayanın teknoloji ile ilgili bu kadar geniş kapsamlı konuşabilmesi tuhafıma gidiyor.Nokianın genel müdür olarak bir bayanı tercih etmesi gerçekten güzel bir şey.En azından sorulan soruları çarpıtmıyor.Symbian için hala göz bebeğimiz diyebiliyorsa bence bu samimiyetini gösteriyor.Çünkü hala winphone symbianın fonsiyonalitesine sahip değil.

qt platformu sayesinde androidden port edilen bazı uygulamaların videolarını izledim.ve gördüm ki port işi o kadar stabil gerçekleşebiliyor ki symbianın donanım konusunda rakiplerinin gerisinde olsa bile perfromas kaybı olmuyor.geliştiriciler symbiana el atsa symbian o kadar güçlü bir potansiyele sahip olur ki...Mesela python platformu ile kişisel çalışmlara bakın.Belki stabilite sorunları var ama çok fonsiyonel programlar görebiliyoruz.Adamlar bir program yazıyor ardından symbianın diğer platformuna port ediliyor.

Son sözüm basın eksiyi ama kim ne basarsa bassın symbian...

• Nokia hem geç kaldı hemde kapalı bi ekosistem seçti ki bundan kaynaklı kaybettiği pazarı kesinlikle geri alamaz gibi gözüküyo...WP un şu an dünyadaki pazar payı yüzde 2-3 yoktu nokia yla beraber 15 e kadar yükselir ama tasarımı geçersek Lumia 800 ün HTC Titan ve ya Samsung Omnia W dan bi fazlası yok ...Hatta HTC Titanda ve Omnia W da ön kamera da var böyle bi durumda zaten kaybettiği prestiji kazanması çok zor anca Windows eko sisteminden pay alır we Windows biraz daha yayılır pazara o kadar... Meego cidden büyük bi şanstı ki cidden kendine has bi kullanıcı deneyimi var test edenler bilir ama Nokia o treni de kaçırdı çünkü intelde Android e destek vermeye başladı Nokia da daha önce kullanmıcağını bi daha açıklamıştı o platformda büyük prestij kaybına uğradı.Nokiayı pek iyi günler beklemiyor işin açıkçası
  • nokia bu işlemci vs (özetle donanımlarıya) windowsmobile ın altından kalkamaz.
  • Hanımefendi iyi dans edebiliyor mu? ben dans edemiyen nokia bayan yöneticisinin dediklerine inanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

DonanımHaber yönetilcieri neden Nokia ve TTNET gibi şirketlerin reklamlarını yapıyorlar? TTNET ve Nokia gibi şirketlerin, sitede çok fazla şikâyet ve sorunları var. Nokianın bu hale gelmesi Symbian değlldir, bunu açıklayayım isterseniz. Nokia son 3 senede piyasaya hatalı modeller sürdü. Bazı Nokia modellerinde arama yaparken, görüşme sırasında hoparlörü açmadığınız halde, arka hoparlörden ses çıkıyor. Böylece görüşme yaparken çevrenizdeki kişiler sizin görüşmelerinizi duyabiliyor. Bu hatalı modeller şunlardır: 1200 1203 1208 1209 1280 1616 1661 1800 C1-01 C1-02 C2-00 Bu modelleri kullanan birçok kullanıcı çok mağdur oldu. Nokia bu soruna çözüm bulmazken, yaptığı hatayı kabul etmiyor. Bu modeller üzerinden Şikâyetvar.com gibi çeşitli noktalarda şikâyetler mevcut. Bu cihazların çoğu giriş ve bütçe dostu modeller olduğu için herkes tarafından alınması kolay olan telefonlardır. Bu kadar anlamsız bir sorunun Nokia gibi bir firmanın ortaya çıkarması akıl almaz bir durumdur. Nokia bu soruna çözüm bulmayıp, bu kadar kullanıcıyıı mağdur ettiği için kötü günlerine dönmeyi haketti. İnsanlar artık bu yüzden Nokia almamaya karar verdikleri için Nokianın sonu böyle oldu. Şu anda X1-00 ve X1-01 modellerinde bu sorunun kalktığını görüyoruz. Bakalım yeni çıkardığı 100 ile 101 modellerinde aynı sorunları görebilecek miyiz?

hatalı deil ucuz modellerde tek hoparlör var.ses oradan çıkıyor.

• Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan Hanimefendi nasil bir insan oldugunuzu bilmiyorum ama yaptiginiz aciklamalarin hicbirine guvenmiyorum. Dediginiz hicbir yeniligi ve gelismeyi verdiginiz tarihlede yapamadiniz. Sizi izledigimde sadece bos bos konusan bir yonetici goruyorum. Turkiye masasi olarak piyasada yeterli agirliginizi koyamiyorsunuz annada verdiginiz tarihler yalan cikti, N9u hala getiremediniz belleyi yil sonuna diyorsunuz ama kesin ocak subat olur. Kisacasi iyi calismiyorsunuz
  • Ayrıca Nokia sağolsun Symbian'ı da o iğrenç donanımlarıyla resmen öldürdüler...1ghz filan diyolar ama hala ARM v6 tabanlı ARM11 kullanıyolar ve bu işlemcilerden performans bekliyolar... Samsung ARM Cortex A15'e geçiyo sonra niye pazar kaybediyoruz demesinler hiç...Yazık Nokia yazık nerden nereye
  • Liderliğimizi koruyacağız derken? Yahu senin 5228 ve 5250 diye Samsung'a rakip diye çıkardığın telefonlar varken? Neden gidip 50,60 lira fazla vereyim ? Ne kadar çok çeşit yaparsan o kadar çok liderliğe yaklaşırsın Nokia ! Şöyle söylüyeyim bir operatörün alışveriş merkezinde ki bayisinde çalışıyorum. Türkiyenin en büyük bayilerinden; Nokia ile Samsung hele ki satış adedi bakımından karşılaştıramazsınız ! Nokia bitik durumda insanlar "Android" e bildiğin tapıyor ! Açık kaynak kodlu herkes kafasına göre geliştiriyor ! Ben bu durumu şöyle değerlendiriyorum Bir tarafta Windows kullananlar, diğer tarafta Linux kullananlar ! yada PHP , ASP gibi yada olmadı C# , C++ gibi. Bir kere Windows Phone dediğin şey nedir? adam akıllı tanıtımı yok! Geliştiremezsin birşey yapamazsın! Android tamamiyle Google destekli ve işletim sistemi iken ben neden gidip? Nokia alayım! Şunu kabul etmeli artık Nokia; Açık ara lider Samsung! Çok çeşit var ve ucuz satışı var. 5253 ve Star 2 dediğimiz telefonlar ekmek, su gibi gidiyor. Nokia'nın bu ayarda bir telefonunu söyleyin bana? C5-03 mü =) o bile şu söylediğim iki telefona göre daha pahalı ve kullanımı berbat bir telefon. Nokia devri bitti daha doğrusu siz Symbian'a hala göz bebeğimiz diyorsanız Nokia çoktan bitmiş. Yaşasın Samsung değil! YAŞASIN ANDROID ! + olarak şuda bir gerçektir ki; Tuş kombinasyonlu bir telefon alıyorsan EVET! git Nokia al. Ama Nokia dokunmatik asla alma! keşke her çıkardığınız telefon 3310 ve 6300 gibi olsa. En azından ne sattığınız ve adediniz belli olur. Yazık!

• symbian, çok eskidi artık, akıllı telefon kavramının çıkışı olarak görüyorum ancak piyasa değişti ve gelişti artık, akıllı telefon piyasası yaratıldı (görev tamam) ama artık köklü yeniliklere ihtiyaç var.

android, bilmiyorum daha çok yeni olmasına rağmen çok fazla eskimiş gibi duruyor, ortada bir kaos var sanki, her telefonda var neredeyse ve her telefonda farklı bir versiyonu, marka değerini düşürüyor bu. Mağazası sanki halka açık bir çöplük gibi geliyor bana herkez istediğini koymuş bozuk, gereksiz veya kopya program olmasına rağmen, mağazasını koordinasyonu bakımından zayıf buluyorum.

Windows phone, çok farklı, sektöre çok hızlı ve çok farklı bir şekilde girdi bu mevcut cep telefonu kullanıcılarında afallamaya yol acacak bence. Bu yüzden windows phone a çok hızlı bir geçiş olmayacak. Mağazasının büyüme oranı düşük geliyor bana. Çok fazla bir talep yok. Tasarım açısından çok yeni olmasına rağmen diğer işletim sistemlerinin gidip geldiği yolları bi daha gidip gelmeye çalışıyor. Bu bakımdan geride kalıyor. Ancak bu aynı zamanda olası bir kargaşanın önüne geçiyor ve derli toplu daha düzgün bir sistem olduğunu gösteriyor.

iOS, ahhh iOS :)

• symbian symbian symbian yeter artık ya symbiandan birşey olmayacağını herkes anladı bırakın şu symbianı n9 da geleceği olmayan bir telefon zaten kendide videoda bunu söylüyor meegolu telefon başka olmayacak diyor. nokia bu gidişle daha da eriyecek...
  • windows phone gelişene kadar ohooooooo android ios aldı başını gitti ayrıca windows phone gelişecekte diğerleri olduğu yerde mi kalacak ah nokia ah symbian sevdası yüzünden düştüğün hallere bak...
  • Çiçek Hanım'ın ağzından yine bal damlamış. Kendisini kişi olarak seviyoruz ama malesef söze değil, icraata bakarız.

Nokia telefonlar türkiye'de hala çok pahalı, donanım olarak gerideler ve Nokia Türkiye Avrupa pazarının en iyisi olmasına rağmen güncellemeler haftalar sonra geliyor.

Bir N9 u haftalardır getiremediler. lansmanı Türkiye de olması gereken bir üründü. N8 hala ateş pahasına satılıyor. Symbian güncellemeleri haftalar sonra çıkıyor.

Microsoft olayına fazla güvenmesinler, nokia nın donanımları çok eski, diğer firmalarda windows phone cikartacak kimse gidip nokia nın ekstrası olmayan telefonlarına fazla para vermez. ha ben diyorum 1-2 yıla Nokia MS ye gececektir. Motorolanın telefon departmanının akibetine uğrayacaklar.

tek işletim sistemi ile nokia yürümez, Symbian ı Meego olarak devam ettireceklerdi ama MS kapalı kapılar ardında işi bitirdi. geçmiş olsun, şu saatten sonra Nokia nın cihazlarını almam.

• Bu forum beni çok güldürüyor ya. Symbian'a verilen desteği bile sindiremeyen insanların boş boş yorumlarıyla dolu konu. Benim cebimdeki telefonun desteğinin kesilmesini istemek kimin ne haddine? Beğenmeyen almaz kullanmaz bu kadar kasmaya, kendinizi yırtmanıza gerek yok. Adamlar hala çok satıyor hala lider siz üstünüzü başınızı parçalayın. Videodaki kadını bile eleştiriyorlar farkındamısınız bilmem ama hanımefendi Nokia Türkiye Genel Müdürü. Peki siz kimsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala Nokia'yi symbian yüzünden suçlayanlar var.
    En azından Samsung gibi 2-3 ayda bir yep yeni bir telefon çıkartıp 1000 TL verdiğiniz telefonunuzun içine etmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.