Şimdi Ara

Nokiam Nereye Koşuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cep telefonunun ilk piyasa çıkışını bilenlerdedim...

Hayatımda nokia markasından başka telefon kullanmadım..Her sene telefon değiştiririm...

Şu anda N73 kullanıyorum ve bugüne kadar en fazla kullandığım telefon oldu kendisi..

Şimdi yeni bir telefon almak istiyorum fakat Nokia'nın durgunluğu beni ümitsizlendiriyor...

Her sene muhakkak bir Nokia modelini sabırsızlıkla ve heyecanla beklerdim ama son yıllarda maalesef bu duyguyu yaşatmıyor bana Nokia artık...

Diğer markalar 8mp leri çıkardı , dokunmatik ekranlı bir çok model piyasada , bu konuların öncüsü Nokia'da nedense beklenilen haberler yok daha ortada...

Samsung Omnia modeli şu anda beni en fazla heyecanlandıran telefon, bunun gibi bir telefon çıkaracağını bilsem beklerim yine Nokia alırım ama nedense baştada dediğim gibi Nokia'da bir durgunluk var..

Umarım en kısa sürede yeni modelleri hakkında bilgi verirler...

• nokiadan beklenilen haber yok değil. N98 touchscreen N800 N810 yolda. Nokia güvenilir bir marka olarak bu haliyle bile daha iyi olma yolunda rakiplerinden daha iyi ilerleyip büyüyorsa bunu güvenilirlikleri sayesinde başarıyorlar
  • siyah beyaz ekran varken nokia kral telefondu zaten şimdiki namını da oraya borçlu yalnız artık kocaman takoz gibi telefon çıkararak tamamen soğuttu beni... artık benim için en iyi tel se modeller
  • Katılıyorum...

Ben de şu an N73 kullanmaktayım ve LG Renoir adlı modeli de beğenmeye başladım.. Fakat ülkemizde Nokia dışında başka telefonların 2. elde para etmediği hep söylenir .. Bu doğru mu acaba?
  • güven meselesi dışında symbian hisseleri için samsung ile rakabet ortadan kalksın diye bu hisselerin hepsini alıp symbian ile birlikte daha da büyüme çabaları da var nokianın. belkide ondan bekliyo olabilirler.
  • se al rahatla.
  • se kadar karizma tlefon nokia artık malesef üretemiyor yada çok büyük bir atak yapmayı planlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemkurt

nokiadan beklenilen haber yok değil. N98 touchscreen N800 N810 yolda. Nokia güvenilir bir marka olarak bu haliyle bile daha iyi olma yolunda rakiplerinden daha iyi ilerleyip büyüyorsa bunu güvenilirlikleri sayesinde başarıyorlar

Bu bahsettiğin modeleerin resimlerini yada özelliklerini nerden bulabilirim?
  • 5800 heyecanlandırmıyorsa nasıl nokiacısın :)
  • n800 ve n810 piyasadan kalkacak ki zaten onlar telefon değil internet tablet.
    Bir diğeri ise diğer firmalarda olupta nokia da olmayan telefon nedir onu anlamadım?

Takip etmemişin pek demek ki, aralık ayında bir kaç model bekle derim ve 2009 yılını bekle,
    ayrıca 8mp telefon ne olyuro Allah aşkına? nedir bu megapixel e takıntı anlamadım. 5mp lik telefonda en fazla kaç mp lik foto çekiyorsunuz? Ben benim n95 de 3mp den yukarı cıkmıyordum ki anlamı yok.

megapiksel i kalite ile oranlayan zihniyet devam ettikçe....
  • alış tarihini bile bilmediğim 2mp lik kodak makinem piyasadaki en baba fotoğrafı ben çekerim diyen telefondan kat kat daha güzel fotoğraf çeker:):)
  • Valla herkesin olaya bir bakış açısı vardır..Kimsenin zihniyetini yargılamak kimsenin haddine değildir...

Ben kendi adıma mp'den ziyade merceğin çok daha önemli olduğunu biliyorum..

MP'in kaliteyi yansıtmadığınıda biliyorum...

Benim anlatmak istediğim ortada bir pazar var ve bu pazarda rakiplerin 8mpleri çıkarırken sen neden armut topluyorsun?

Yoksa 8 mp iyi çeker gibi birşey söylemedim...

Lütfen yazıları okuyun..Anlayın..Sonra yazın...İllada yazmak zorunda değilsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer1989

alış tarihini bile bilmediğim 2mp lik kodak makinem piyasadaki en baba fotoğrafı ben çekerim diyen telefondan kat kat daha güzel fotoğraf çeker:):)

fotoğraf makinesi ile cep telefonunu kanıtlamanız baştan hatalı.Fotoğraf makinesinin yapılış amacı fotoğraf çekmektir.Ve bu yüzden cep telfonları ile karşılaştırılamazlar.
  • bence nokı anın şimdiki durgunluğu diğerlerin yapacağı telefonu görmek sonrada onlardan daha üstün özellikli telefonu yapmak.yani fırtına öncesi sessizlik diyebiliriz.mp olayına gelince mp önemli ama sensör mercek çok önemli kalitede.6288 ven70 ikiside2mp ama n70 daha iyi çekiyor iki tlf kullandım ve ayni zamanda ve ayni yerde çektim resimleri.mp olayına takma kafanı, sensör ve mercek kalitesine bak nokia en iyi merceği kullanıyor yüksek modellerinde(carl zeiss vario_sonnar t*)nokianın 5mp diğerinin 8mp iyi çeker deneyeblirsin.bu merceği sony de kullanıyor video kameralarında.önemli olan kaliteli ürün.selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: sony kamera

bence nokı anın şimdiki durgunluğu diğerlerin yapacağı telefonu görmek sonrada onlardan daha üstün özellikli telefonu yapmak.yani fırtına öncesi sessizlik diyebiliriz.mp olayına gelince mp önemli ama sensör mercek çok önemli kalitede.6288 ven70 ikiside2mp ama n70 daha iyi çekiyor iki tlf kullandım ve ayni zamanda ve ayni yerde çektim resimleri.mp olayına takma kafanı, sensör ve mercek kalitesine bak nokia en iyi merceği kullanıyor yüksek modellerinde(carl zeiss vario_sonnar t*)nokianın 5mp diğerinin 8mp iyi çeker deneyeblirsin.bu merceği sony de kullanıyor video kameralarında.önemli olan kaliteli ürün.selamlar

Ya fazla nokia cısın yada piyasayı takip etmiyorsun.

8 MP de ve su an piyasada bulunan diğer telefonlarında içinde an iyi fotograf çeken telefon.
    1.3 te SE
    2 d SE
    3.2 de SE
    5 de SE

• quote:

nokiadan beklenilen haber yok değil. N98 touchscreen N800 N810 yolda. Nokia güvenilir bir marka olarak bu haliyle bile daha iyi olma yolunda rakiplerinden daha iyi ilerleyip büyüyorsa bunu güvenilirlikleri sayesinde başarıyorlar

N98'in ne zaman çıkacağını bilen var mı? Yada tahmin yürütebilcek olan

quote:

Orjinalden alıntı: mrc71

quote:

Bu bahsettiğin modeleerin resimlerini yada özelliklerini nerden bulabilirim?

http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/N810
    http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/N800
    http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/N98

• Nokia'yı ne kadar büyütmüşsünüz böyle. Nokia ne zaman diğerlerinden aşırı farklı model çıkardı ki şimdi çıkarsın, ha diğerlerinden aşırı pahalı telefon çıkarıyor doğrudur, o konuda rakiplerinden hayli ileride. Nokia'nın tasarım ilkeleri zaten aynı modelleri süsleyip üzerine birkaç yenilik eklemekten ibaret. E her çıkardığı modele saldıran bir tüketici kitlesi de var, neden uğraşsın da iyi bir model çıkarsın ki? IPhone çıkmasına rağmen hala onun yarısı bile etmeyecek modelleri onunla aynı fiyata satışa sunuyor ya daha ne söylesek azdır. Hani şu telefonları beğenilmeyen Philips bile adam oldu ama aksine Nokia devamlı geriye doğru gidiyor.

Cepte kamera olayına gelirsek, isterse 50mp yapsınlar, sensör boyutu değişmedikçe farketmez, ne zaman telefonlar yeterince büyür o zaman iyi fotoğraf çekebilirler, ama küçücük telefona ister 50mp sensör koyun, ister Carl Zeiss mercek olsun küçücük aletin çekeceği fotoğraf 100 YTL'ye alacağınız kompakt dijital kameradan daha iyi olmayacaktır. O zaman sırf üzerindeki kameranın özellikleri şöyle böyle diye neden bir dijital kameradan fazla fiyat farkı konuyor telefonlara? Tamamen bir satış pazarlaması. "Yerseniz" hesabı . . .

Son bir söz de Carlz Zeiss gibi herkesi duyduğunda heyecanlandıran markalar için edelim. CZ gibi markalar gerçekten de yıllardır optik sektöründe lider firma olmuşlar, deneyimleri en üst düzeyde. Ancak bu gibi firmaların gerçekten ününü hakedecek kaliteli ürünleri sadece ve sadece oldukça pahalı olan üst düzey ürünlerdir. Örneğin CZ'nin 3000Euro'luk bir SLR lensi birçok markayı yanına bile yaklaştırmaz. Deyim yerindeyse bir sanat eseridir. Ama 500 hatta 1500 YTL'lik bir telefondaki ufacık CZ lensinin performans bakımından adı bile okunmaz. Kısacası bu markaların binlerce euroluk ürünleri dışındakiler sıradan bir üründür, cam parçasıdır. Sakın herhangi bir makinada bu markaları görüp te kanmayın derim.

• yahu iphone kadar amele bir telefonu hala üstün teknoloji diye göstern zihniyete şaşıyorum.
  • 8800 serisi bence nokia yı temsil eden çizgilerini taşıyan göz kamaştıran temsilcisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.