Şimdi Ara

Noontec Kullanıcıları Yardımlaşma Derneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
7.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle derneğimiz hayırlı olsun, eğer bu forumda bu cihazı (Noontech V8 Pro ) kullanan bir tek ben varsam vay halime yok başkalarıda varsa buyursun dernek üyeliğine.

İlk konumuz benim sorunum olsun, şöyleki;

Cihazı hepsiburada.com dan aldım kurdum ve hemen en son yazılım olan 1073_V3.0816.09_HDD_V8_NOONTEC yazılımını yükledim,

Hali hazırda mevcut olan USB min içine birisi avi diğeri mkv olan iki film attım.

Avi filmde .SRT altyazı dosyasını uyumlu olarak açıyor, ancak spartacus yani mkv filminin aynı ada sahip .SRT altyazı dosyasını açmıyor.

İşin ilginci SETUP menüsüne geri dönüp alyazıyı açıyorum ve filme dönüyorum ama filme girdiğimde kumandadan SUBTITLE düğmesine bastığımda yine altyazı menüsüne müdahale edemiyorum, tekrar SETUP menüsüne baktığımda altyazı yeniden kapanmış olarak görünüyor.

Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan varmı arkadaşlar.

Bu arada nette yaptığım araştırmada bizim noontech'in amerikada bir kardeşi olduğunu öğrendim. Bizim Noontech V8 Pro amerikada Mvix Ultio (MX-800HD) olarak satılıyormuş. Bkz.http://www.mvixusa.com/product/ultio

Mvix firması noontech yerine kendi yazılımını kendisi sağlıyor ve yine forumlarda okuduğum kadarıyla noontechden çok daha iyi bir yazılım hazırlamışlar ve bu yazılım bizim noontech ürünlerde tam uyumlu olarak çalışıyormuş. Yazılım :http://www.mvixusa.com/support/index.php?_m=downloads&_a=viewdownload&downloaditemid=84&nav=0,29,34

Yukarıdaki Mvix'in yazılımını bizim noontechlere kuran var mı?

Noontec Kullanıcıları Yardımlaşma Derneği

• aleti bugün aldım. yanında srt dosyası olan mkv'yi oynattı. bir tek altyazı için kodlamayı türkçeye çevirmem gerekti.
    siz wireless adaptörü kullanmayı denediniz mi? adaptörü görüyor fakat kablosuz ağımı bulamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haksancan

aleti bugün aldım. yanında srt dosyası olan mkv'yi oynattı. bir tek altyazı için kodlamayı türkçeye çevirmem gerekti.
    siz wireless adaptörü kullanmayı denediniz mi? adaptörü görüyor fakat kablosuz ağımı bulamıyor.

Merhaba; hayırlı olsun. Ben yaklaşık 2 haftadır yoğun kullanıyorum bayram tatilininde katkısı ile.

Elimdeki Spartacus MKV dosyalarının altyazı problemi dışında tüm SRT altyazılı MKV doyalarını avileri gayet akışkan sorunsuz oynatıyor, içinde 1TB HDD taktım şimdilik sorun yok.

Youtube filan girmiyor, sanırım youtube bu cihazları engellemiş para talebi reddedilince. Belki ileride bir yazılımla çözülebilir.

Yanlız uluslararası forumlarda bu cihazın kardeşlerinin yazılımlarının bu cihazla tam uyumlu çalıştığını okudum ama Türkçe desteği olmadığı için yükleme riskini almadım.

Wireless konusuna gelince ben adaptör almadım zira içine HDD taktım ve bağlantı gereği duymadım. Güle güle kullanın...

• wireless adaptörü çalışmaya başladı.

dün alet ayarlar ekranındayken kilitlendi. ne kumandaya ne de aletin üzerindeki düğmelere yanıt veriyordu. defalarca açıp kapattım, açılıp kapanışında sorun yoktu, fakat açıldığında kilitli kaldığı ekran görünmeye devam ediyordu. fişini falan da söktüm yine olmadı. fakat 5-6 saat kadar sonra tekrar açtım bu sefer normal açıldı. sizin başınıza geldi mi böyle bir şey?

bir de altyazılar çok çok büyük. ayarını falan bulamadım acaba küçültmenin bir yolu var mıdır?

şimdi sambayı falan da kurdum bilgisayardaki filmleri oynatıyorum, çok hoş bişey :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 4 Eylül 2011; 15:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haksancan

wireless adaptörü çalışmaya başladı.

dün alet ayarlar ekranındayken kilitlendi. ne kumandaya ne de aletin üzerindeki düğmelere yanıt veriyordu. defalarca açıp kapattım, açılıp kapanışında sorun yoktu, fakat açıldığında kilitli kaldığı ekran görünmeye devam ediyordu. fişini falan da söktüm yine olmadı. fakat 5-6 saat kadar sonra tekrar açtım bu sefer normal açıldı. sizin başınıza geldi mi böyle bir şey?

bir de altyazılar çok çok büyük. ayarını falan bulamadım acaba küçültmenin bir yolu var mıdır?

şimdi sambayı falan da kurdum bilgisayardaki filmleri oynatıyorum, çok hoş bişey :)

Sen bende hızlı gidiyorsun maşşallah.

Ben hiç kilitlenme gibi bir sorunla karşılaşmadım henüz.

Kumandadaki SUBTITLE tuşuna bastığında açılan menüden BOYUT ayarına gelerek değiştirebilirsin.

Bu arada SAMBA nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: maxalanya

Kumandadaki SUBTITLE tuşuna bastığında açılan menüden BOYUT ayarına gelerek değiştirebilirsin.

Bu arada SAMBA nedir?

ağdan dosya paylaşımı için. hem aletten bilgisayardaki paylaşımlara ulaşabiliyorum hem de bilgisayardan aletin dahili diskine ulaşabiliyorum. torrent ve samba birlikte kuruluyor zaten.

teşekkürler !
  • bir çek sitesinde v8s modeli için 4.0 firmware'i var anladığım kadarıyla sdk4 ile yapılmış bir firmware. v9 için 4.0'ın can sıkan bir takım sorunları çözdüğünü okumuştum ama v8 için durum nedir bilmiyorum, ayrıca bu v8s firmware'ini v8 pro'ya kurarsak ne olur onu da bilmiyorum, ama yine de linkini vereyim. aynı sitede v9 modeli için de firmware var.
    http://www.umax.cz/index.php?modul=podpora&strana=detail_ovladace&cislo=UMNP00176&stare_cislo=UMNP00176&skupina_zbozi=DH-NON&kategorie=DH

linki bulduğum konu da şu:
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/1426992

v8'de pek değişiklik yok sanırım:
    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&prev=/search%3Fq%3D%252Bpod%2Binstaller%2Bdriver%2Bnoontec%2B-ipod%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DZ1K%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26biw%3D919%26bih%3D506%26prmd%3Divnsfd&rurl=translate.google.com&sl=cs&twu=1&u=http://noontec.cz/viewtopic.php%3Ff%3D41%26t%3D2774%26sid%3D5f5dbcce7c5a177a4dbdc3d6ca625dad&usg=ALkJrhh-BQl8yAb44qlUMJSoGyk9xC02XA

bir de birkaç sorum daha olacak:
    1) aletin içindeki diskin markasını modelini nasıl öğrenebiliriz?
    2) siz v8 pro'ya v8 firmware'i mi yüklediniz? ikisinin farkı nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 9 Eylül 2011; 3:41:51 >

• merhaba arkadaşlar yeni v9 modelini aldım bır kaç sorum olcaktı tarayıcıdan ağ kısmından pcye ulasamıyorum ağ kullanıcı adı ve şifresi istiyor onu beceremedim birde uydu alıcısına bağladığımda noontecden kontrol edemıyorum youtube de ızledım vıdeoda kontrol edılıyoo onu nasıl yapcaz yardımcı olursanız sevınırım
  • ben de nootech v9 2 tb aldım hepsiburadadan... pasif sogutma sistemi olduğunu söylereyerek sattılar... 0 db gürültü oranı varmış ...
    ama farkttimki gece torrent indirirken gerçekten çok ses çıkarıyor... rahatsız ediyor.. hatta film yüksek sesle izlemezseniz fan sesini duyuyorsunuz... şu an iade etmeye çalışıyorum.. sizlerde de böylemi.
    bir de bilgisayardan hemen inmeye başlayan torrentler makine hemen inmiyor...inmeye başlaması uzun sürüyor ya da hiç inmiyor... güncellemeleri yapmama rağmen düzelmedi...makine açık kalınca kilitleniyor kendi kendine bazen.. bu da son update de oldu... ve düzelmedi bir türlü...
  • bni fan sesı o kadar rahatsız etmedı torrent daha denemedım pekı bunu iade etsem ne alabılırımkı yerıne benı sınır eden kısmı asıl uyduyu kontrol edemıyorum ıkı kayıt bırden yapılabılınıyor dıye almıstım halbukı kontrol edemıyınce uyduyu, verımlıde olmuyoo onun ıcın ıade etcem belkı
  • benim alma amacım torrent idi... torrentende çok verim alamadım... bir de dedidim gibi geceleri torrent için açık bıraktığımda sesten uyutmadı beni.. uykum da hafiftir gerçi....
  • demin teslim aldığım tarihe baktım ürün elimde kaldı aslında sendekı sıkıntılar benı fazla rahatsız etmıyo fan sesı var evet torrentte dedım gıbı denemedım daha cunku netım lımıtlı fazla kulanamıyorum su uyduya uyum ısını sen halledebıldın mı bnde olmadı nasıl olur bılmıyorumda.bu arada noontec a9 dıye yenı urun cıkarmıs smart tvlı androlıd ısletım sıstemlı ama torrent varmıdır bılmıyorum acele ettım sanırım bıraz
  • Uydu denemedim... şu an ürün de serviste... denerdim elimde olsa...
  • servise fan sesi içinmi gönderdin ? bugun daha bir fazla fan sesı var cok haklısın bnce bayabi fan sesi var triyoya mesaj attım dun bır cevap gelmedı uydu konusunda bugun bıda attım işte olmadıgım bır zaman arayıp sorcam bıde su pc baglantısını yapabılmısmıydın ag uzerınden ne denedıysem olmadı bıyerde hata yapıyorum kullanıcı adı ve sıfresını yapamıyorum
  • bana satarken sessis diye sattılar.. pasif soğutma sistemi var 0 db gürültü oranı dediler ama fandan gelen sesi farkedince gönderdim...kullanıcı adı şifre kullanma kalvuzunda vardı.. admin- admin idi sanırım....
    pc yi yaptım.. ben de mac var... mac ve pc den yaptım ama mac de ek yazılım kullandım.
    mesaj atma.. Telefon ile ararsan servise ulaşabiliyon.... zaten 1 tane adam var serviste... o da hep orada... ben çok aradım... haklarını yemiyeyim açıyorlar telefonu ve cevap veriyorlar...
  • servis bakalım ne diyecek sese cunku bugun cok ses yapıyo ve kılıtlenmeler oluyo,inş olumlu sonuç alırsın sana göre bende göndercem servise,servisten gelince bilgilendirirsen sevinirim ızın gunumde kesın ararım umarım ıse yarar bı cevap alırım ,bende kasasına bakılırsa saglam bır seye benzıyodu bıde uyduyla uyumlu oldugunu gorunce nette dark manıa 2 yerıne bunu tercıh ettım ısletımı aynı dıye ama farklıymıs..
  • kilitlenmeler bende de oluyordu. Son updateten sorna arttı. Torrent indirirken de film izlerken de kilitleniyordu.
  • arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum ama bu fan sesi kafamı kurcalıyor?
    kullanan arkadaşlar çok mu ses yapıyor?fansız wd live tarzı cihaz mı almalıyız yoksa?

fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.bir de cihazın kumanda kalitesi nasıl?

netsipariş.com sitesinde 150 tl şu an v8 pro:

http://www.netsiparis.com/detay/20753705009/NOONTEC-V8-PRO-MKV-H-264-FULL-HD-1080P-DTS-BITTORENT-MEDIA-PLAYER--HDMI-KABLO-HEDIYELI

alınır mı bu fiyata ama çok ses yapıyorsa hoş olmayabilir!

• Bende ki v9 2tb idi ve gerçekten ses çıkarıyordu. Filmi çok yüksek sesle izlemiyorsan dahi duyuluyordu. ama v8 kasası değişik geldi. aynı sorun var mıdır bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makforever

Bende ki v9 2tb idi ve gerçekten ses çıkarıyordu. Filmi çok yüksek sesle izlemiyorsan dahi duyuluyordu. ama v8 kasası değişik geldi. aynı sorun var mıdır bilmem.

teşekkürler ilginize.

o zaman v9 ses yapıyor söylediğinize göre onu eledim.arkadaşlar v8 için de yorum yapabilir misiniz?kullananlar memnun mu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.