Şimdi Ara

Normal TRT1 çekiyor TRT1 HD donmalar oluyor [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uydu alıcılı LG Smart Tv'de TRT1 kanalı sorunsuz çekiyor fakat TRT1 HD kanalında yoğun şekilde parçalı parçalı donmalar oluyor. ATV HD - SHOWTV HD - TV8 HD kanallarında donma yok.
    Rüzgardan oluyordur diye düşündüm fakat, hava güneşliyken yaz ayında bile aynı sorun oluyor.
    Sinyal seviyesi iyi ve diğer kanalların hiçbirinde sorun yok.
    Deneyimlerinizi paylaşıp yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem Bilgisayar -- 26 Kasım 2015; 23:06:42 >

• Uydudaki bir parca degisecek hocam receiver diyesim geliyor ama degil.Cok pahalı bir parcada degil aslinda yakininizda televizyoncu varsa durumu anlatin adini söylerler.Hd yayinlarin kesilmesi o parçanın uyumsuzlugu yuzunden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

Uydudaki bir parca degisecek hocam receiver diyesim geliyor ama degil.Cok pahalı bir parcada degil aslinda yakininizda televizyoncu varsa durumu anlatin adini söylerler.Hd yayinlarin kesilmesi o parçanın uyumsuzlugu yuzunden

LNB herhalde hocam

• cakia1903 C kullanıcısına yanıt
    Evet o sanırım onu değiştirin kesinlikle düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

Uydudaki bir parca degisecek hocam receiver diyesim geliyor ama degil.Cok pahalı bir parcada degil aslinda yakininizda televizyoncu varsa durumu anlatin adini söylerler.Hd yayinlarin kesilmesi o parçanın uyumsuzlugu yuzunden

Değerli hocam, uydu dahili olarak tv içerisinde ve tv garantisi devam ediyor.
    Servise durumu anlatsam yardımcı olurlar mı?
  • Sistem Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Bunun televizyonla alakası yok televizyonun dahili uydu alıcısıyla bir alakası yok yani.Uydunun bağlı olduğu çanaktaki bir parça değişecek bir televizyoncuyla konuşsanız derdinizi anlayacak.
  • Tamam hocam, şimdi anladım.
    Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lnb yi degistirmeden once tvyi guncelleyin.bende lb serisi var bi ara yapti oyle guncelledim duzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay_tech kullanıcısına yanıt
    Tv en son güncellemeye sahip diyor hocam, 15-20 gün önce güncellemiştim. Şu an yeni güncelleme yok yani.
  • Sistem Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    o zaman lnb degistirin..ben next 666 kullaniyorum 3 senedir hic bir sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay_tech kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, dediğiniz gibi ilk işim yarın lnb değiştirmek için bir elektronik yada uyducuya uğramak olacak.
    Zaman ayırdığınız için hepinie tek tek teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem Bilgisayar -- 27 Kasım 2015; 22:42:17 >
  • TRT nin hd yayınları her yerde cok zayıf
    hava muhlaefetlerinden hemen gidiyor bende de yayın
    sinyal güçlendirici alınmalıdır
    LNB ile alakası yoktur.
    Ayrıca normal havalarda da yayın yoksa, sizin çanak ince ayar gerektirebilir
  • Aynı sorun bendede var. Botech piko 300 HD uydu alıcısı kullanıyorum. TRT'nin tüm HD kanallarında bu sorunu yaşıyorum. Bazen görüntü donuyo ve ses gidiyor 10 saniye sonra tekrar geliyor bazende sadece görüntüde donma oluyor. Hatta çok nadir olsada ATV ve STAR HD'lerde de sadece donma sorunu yaşıyorum. Bunu sorunu nasıl çözebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk5334

Aynı sorun bendede var. Botech piko 300 HD uydu alıcısı kullanıyorum. TRT'nin tüm HD kanallarında bu sorunu yaşıyorum. Bazen görüntü donuyo ve ses gidiyor 10 saniye sonra tekrar geliyor bazende sadece görüntüde donma oluyor. Hatta çok nadir olsada ATV ve STAR HD'lerde de sadece donma sorunu yaşıyorum. Bunu sorunu nasıl çözebilirim ?

Sayın hocam, TRT HD yaynında ki sinyal seviyesi ne yazıkki fazla değil-miş. Çanak ayarını yeniden yaptırdım ve %80 etkili oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistem Bilgisayar

quote:

Aynı sorun bendede var. Botech piko 300 HD uydu alıcısı kullanıyorum. TRT'nin tüm HD kanallarında bu sorunu yaşıyorum. Bazen görüntü donuyo ve ses gidiyor 10 saniye sonra tekrar geliyor bazende sadece görüntüde donma oluyor. Hatta çok nadir olsada ATV ve STAR HD'lerde de sadece donma sorunu yaşıyorum. Bunu sorunu nasıl çözebilirim ?

Sayın hocam, TRT HD yaynında ki sinyal seviyesi ne yazıkki fazla değil-miş. Çanak ayarını yeniden yaptırdım ve %80 etkili oldu.

Anladım. Yani cihazın yazılımını güncelleme ile olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sistem Bilgisayar

quote:

Anladım. Yani cihazın yazılımını güncelleme ile olmaz

Yazılımla alakası yok hocam.

• sorun televizyonda gibi gözüküyor. Ben merkezi uydu ( bir binanın tüm dairelerine tek bir çanak üzerinden yayın verme ) işi yapıyorum. her kanal normal ama sadece tek bir kanalda yapıyorsa lnb den kaynaklanan bir sorun değildir. iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.