Şimdi Ara

norton ghost 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ben kullanmadım ama öneririm ...
  • hiç bulaşma derim, al bunu kullan,
    http://forum.donanimhaber.com/m_5452467/tm.htm
  • Kullanmak isteyenler şurdan bilgi alabilirler:
    http://www.turktekno.net/index.php/content/view/702/135/
  • quote:

Orjinalden alıntı: Triquetra

hiç bulaşma derim, al bunu kullan,
    http://forum.donanimhaber.com/m_5452467/tm.htm

arkadaş çok teşekür ederim... sorunsuz bir şekilde backup aldım... 18 GB harddisk 2 GB'a backup oldu... ama geri kurmayı denemedim... umarım ilerde çalışır.. bir de sana birşey sormak istiyorum... ilk başta bir boot cd si hazırladı program... bu boot cd si genel bir boot cd simidir? yani bundan sonra yeni alacağım backuplar içinde kullanılabilir mi? yoksa her backup için ayrı boot cdsi yaratmak mı lazım? mesela şimdi bazı programları yükledim... yeniden bir backup almak istiyorum... yeni cd yaratayım mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: _KoLCu_

Kullanmak isteyenler şurdan bilgi alabilirler:
    http://www.turktekno.net/index.php/content/view/702/135/

teşekür ederim dostum...
    ;)
  • yok hayır, herzaman aynı boot cdyi kullanacaksın, kullanımı çok basit hiçbir sorunla karşılaşmazsın, birde eklediğin programlardan sonra tekrar yedeklemek istersen aldığın image a ilave yapıyor yani ayrı bir image oluşturmana gerek yok, backup yaparken eski image ı göster ilave eder o, kolay gelsin,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de acronis kullan arkadaşım ;)
  • Denemek için ikisini de kullandım. Karşılaştırmalı değerlendirmelerim şu şekilde:

Norton Ghost 10:

- Setup dosyası 45 MB boyutunda
    - Kurulumu esnasında bilgisayarın her yerine kök salıyor, çalışmak için ekstra Microsoft .Net platformunu kurmanızı da istiyor, yeni bir kullanıcı yaratıyor bilgisayarın açılışında ek iş çıkarıyor kullanıcıya,
    - 20 gb'lik hdd'yi yaklaşık 17 dk. 'da yedekliyor,
    - Yedek dosyası 4.5 gb gibi bir yer kaplıyor,
    - Windows açıldığından itibaren arkada çalışan bir sürü program, hizmet yüklüyor,
    - Bootable CD vb. yaratma menüsü yok, programla entegre bootable cd yaratmak çok zahmetli(eski versiyonlarda) bildigim kadarıyla ver.10 için şimdilik bilinen bir yöntem yok. Sitesinde yazdığına göre satın aldığınız orjinal CD hem bootable hem de windows'ta çalışır şekilde yapılmış. Dolayısıyla orijinal kullananlar için problem yok
    - Gelelim geri yüklemeye Ghost diğer bir işletim sisteminden(XP Pro) yaklaşık 18 dk.'da geri yükleme yaptı. Dos'tan yükleme süresini ne yazık ki deneyemedim çünkü bootable bir diskim yoktu. Geri yükleme işini sorunsuz halletti, kasten bozduğum hdd'deki bilgileri başarıyla geri yükledi.
    - Programın uzun vadeli kullanımı için lazım olanları bulamadığım için trial versiyon ile 15 günlük süre içerisinde yaptım bu incelemeleri.

Acronis True Image Server ver.8.0 (build 1,018):

- Setup dosyası 27 MB boyutunda
    - Kurulumu gayet kolay ve öyle her bi tarafa yayılmıyor. Daha sonra sistemin çökmesi halinde kullanabileceginiz Bootable CD'nin oluşturulması da kurulum esnasında mümkün. Herhangi ek bir programa gereksinim duymuyor.
    - Çok güzel ve kullanışlı bir arayüzü var. Ben çok severim böyle oyuncak gibi ikonları ve kısa ve sade açıklamaları.
    - 20 gb'lik hdd'yi yaklaşık 10 dk.'da yedekliyor, her denememde Norton'dan hızlı yaptı bu işi.
    - Yedek dosyası 4 gb yer kaplıyor,
    - Windows açıldığında 1 tane scheduler hizmeti, 1 de program çalıştırıyor arka planda, Sistem tepsisinde ikonu görünmüyor bu esnada,
    - Bootable CD vb. yaratma menüsü var, ilk kurulum esnasında veya daha sonra istediğiniz zaman programla entegre bootable cd yaratabiliyorsunuz. Bu CD ile bilgisayar açılıyor ve alıştığımız grafik arayüzle program çalışmaya başlıyor. Kullanımı gayet basit.
    - Geri yükleme işlemi diğer bir işletim sisteminden(XP Pro) yaklaşık 17 dk.'da gerçekleşiyor. Dos'tan yükleme süresi 1,5 saati buluyor. Geri yükleme işi aynen ghost'ta olduğu gibi sorunsuz halloldu, kasten bozduğum hdd'deki bilgileri başarıyla geri yükledi.
    - Programın uzun vadeli kullanımı için lazım olan birkaç harf ve rakamın temini Ghost'a göre daha kolay.

Tabii ki herkes kendi yorumunu yapacaktır ama bana nihai fikrimi soranlara Ghost'u ve tüm yedeklerini sildiğimi Acronis'i kullanmaya devam ettiğimi söylemek isterim. Herkese iyi çalışmalar!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betelguise -- 5 Mart 2006; 4:50:40 >

• ghost'u çok fazla kullanmanın hard disk'e bir zararı varmıdır?ghost bir çeşit format atmamıdır değilmidir?bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Ghost'la yapılan geri yükleme işlemi bir nevi format atma gibi değerlendirilebilir. Nihayetinde eski verilerin üzerine, hardiskin sektörleri dahil yeniden veri yazdırılıyor. Her ne kadar harddiskler defalarca yazılıp silinmek üzere yapılmış olsalar da, gereksiz fazla kullanım her mekanik cihaza olduğu gibi harddiske de bir miktar zarar verir. Ama bu ne kadardır; ne kadar kullanırsam harddiski kucağa alırım diyorsan onu ben de bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.