Şimdi Ara

norton hesabimdan habersiz para cekti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen yil Norton antivirusten kardesimin bilgisayari icin bir yillik lisans satin almistim. Az once kredi karti ekstremi acip 94.99 lira para kesildigini gordum. Bunun icin kimse beni aramadi, kimse ister misin diye de sormadi. Internette biraz arastirdim ki, norton bu kazigi bir suru kisiye zaten atmis. Sorsaniz, korsana hayir falan derler. gel de kacak antivirus kullanma... siz siz olun, nortondan uzak durun.

Bu arada, konuyla ilgili bilgisi olan, daha once basina gelen varsa bilgi verirseniz sevinirim.

• Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Norton senden habersiz para çekmemiştir. Şöyle izah edeyim. Lisansı aldığından bir norton hesabı da açmış olursun. Geçen yıl muhtemelen Norton hesabına girip "Abonelik ayarları " kısmından "Bu Ürünün Otomatik Yenileme Durumu" açık yapmışsındır. Kapalı olduğunda abonelik yenilenmez.

"
    Norton Otomatik Yenileme Hizmeti, ürün aboneliğinizi ve sürekli korumayı sürdürmek için kullanışlı bir yoldur. Kaydolduğunuzda, ürün aboneliğiniz sona ermeden otomatik olarak yenilenir. Ürün aboneliğinizin otomatik olarak yenileneceğini bildirmek için, aboneliğiniz sona ermeden ve kayıtlarımızdaki en son kartınız veya faturalandırılabilir ödeme yöntemi kullanılarak herhangi bir abonelik yenileme ücreti tahsil edilmeden önce, yenileme ücretinin ayrıntılarını içeren bir e-posta gönderilir.
    Norton Otomatik Yenileme Hizmetiʾni istediğiniz zaman Otomatik Yenileme özelliğini kapatarak iptal edebilirsiniz. Otomatik Yenileme kapalıysa, süresi dolmadan önce aboneliğinizi manuel olarak yenilemeniz istenir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King3455 -- 26 Ekim 2014; 10:34:53 >

• timsahtr T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, mutlaka arkadaşın yukarı anlattığı gibi olmuştur, belki iş işten geçti ama tavsiyem bu tür alış verişleri sanal karttan yapmak daha güvenli, sanal karta alış veriş yapılacağında limit atanıp gerektiğinde limit sıfırlanabildiğinden çekilmesi mümkün olamıyor.
    Örneğin bir alışveriş yapacaksam internet bankacılığı üzerinden sanal karta ürünün değeri kadar limit atayıp alış verişi tamamlıyorum, alış veriş bitince sanal kartta limit kalmadığından, haberim olmadan başka bir işlem yapılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 26 Ekim 2014; 12:11:06 >
  • bahsettiginiz durumun basima gelmemesi icin ilk kurulumda ona dikkat ettigimi hatirliyorum. sadece o degil, bilgisayarima herhangi bir programi kurarken de her adimi okuyorum ki gereksiz baska reklam programlar kurulmasin. Simdi ne yapmaliyim? kendi kullandigim kucuk bir netbook ve norton kullanmiyorum. kardesim de yanimda degil. kaldi ki o da son geldiginde bilgisayarinda norton kurulu degildi. elimde urun anahtari ve sifresi var ama norton un sitesinden satin almaya zorlandigim hesaba giris yapma vs gibi bir sey bulamadim. bahsettiginiz ayarlari nasil degistirebilirim? ne yapmam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsahtr

bahsettiginiz durumun basima gelmemesi icin ilk kurulumda ona dikkat ettigimi hatirliyorum. sadece o degil, bilgisayarima herhangi bir programi kurarken de her adimi okuyorum ki gereksiz baska reklam programlar kurulmasin. Simdi ne yapmaliyim? kendi kullandigim kucuk bir netbook ve norton kullanmiyorum. kardesim de yanimda degil. kaldi ki o da son geldiginde bilgisayarinda norton kurulu degildi. elimde urun anahtari ve sifresi var ama norton un sitesinden satin almaya zorlandigim hesaba giris yapma vs gibi bir sey bulamadim. bahsettiginiz ayarlari nasil degistirebilirim? ne yapmam gerek?

Norton hesabına kayıtlı hesaba gireceksin. Hangi adresi ( gmail, hotmail, yandex v.b ) kullandıysan o hesaptan gireceksin. Yukarıda anlattığım gibi ayarları değiştireceksin.
  • @tihsamtr arkadaşının dediği gibi tüm online alişverişlerimizi sanal karta ile yaparsak güvenlik açısından da iyi olacaktır.
  • Sirf bu tarz olaylar yasamamak icin sanal kart limitimi isim bitince 1 kurusa ayarliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Linkte para iadesi ve nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler mevcut, oku belki yardımcı olur. Yada müşteri hizmetlerini arayarak konuş.
    https://support.norton.com/sp/tr/tr/home/current/solutions/kb20100512172507EN_EndUserProfile_tr_tk?pv=off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 27 Ekim 2014; 14:20:56 >
  • Bankaların, kullanıcı hesaplarından her para çıkışı için onaylama mekanizması yok mudur ? Kullanıcının bir sitedeki ayarları nedeni ile tekrar hesabından para çıkışına bankanın müsade etmemesi gerekir. Bu sistemin bütün bankalarda olması gerekir. Ve sistemleri de böyledir. Aksi durum o banka için güvenlik açığıdır.
    Para iadesi için link

https://support.norton.com/sp/tr/tr/norton-renewal-purchase/current/solutions/v58152595_EndUserProfile_tr_tk?src=cs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 27 Ekim 2014; 20:00:31 >
  • son durum: norton turkiye musteri hizmetlerinden cevap alamadim. telefon kapali, maillere cevap yok. ben de norton amerika musteri hizmetlerine yazdim. canli destek sayfasindan talebimi dile getirdim. parayi aninda iade ettiler. 5 dakikami almadi.

ilgi ve alakaniza tesekkurler...
  • Kardeş norton amerikaya yazdım demişsin, site adresini falan da yazar mısın tam olarak hangi adrese yazmamız lazım, aynı durum benim de başıma geldi.
  • Türkiyede biraz küfürlü olacak ama gerek Kaspersky gerekse NORTON firmlarında babayı alırsınız ancak çünkü ben kaspersky ile çalışıyorum panda firması ilede çalışıyorum ama kaspersky türkiyenin attığı kazığın haddi hesabı yok ve sadece yurt dışı ile irtibata geçtiğimde sonuç alabilmekteyim. symantecin Türkiye ofisi diyede bir şey yok zaten ossuruktan teyyare bir plazada yerleri var oradan caka satıyorlar symantecin adını kullanarak. virüsler ile ilgili sorun dahi yaşasanız yurt dışı ile irtibata geçildiğinde bir kaç saat içinde hemen iletişime geçip işi bitiriyorlar. pandanın şu anki Türkiye sorumluları Allahtan art niyetli değiller de sorun çözmek kolay oluyor. şu kripto virüsünde bile beni ortada bıraktı ya Kaspersky Türkiye hiç bir şey demek istemiyorum başkasından bulsunlar belalarını yurt dışına yazdım 6 saat içinde çözüm üretti adamlar. Türkiyede ne temsilci nede firmaların şubelerinde hiç bir halt yok sadece görüntü.

• quote:

Orijinalden alıntı: polymerr

Kardeş norton amerikaya yazdım demişsin, site adresini falan da yazar mısın tam olarak hangi adrese yazmamız lazım, aynı durum benim de başıma geldi.

hocam tam olarak nereden ulaştım hatırlamıyorum. muhtemelen amerika-norton sitesinden müşteri hizmetlerine bağlanmışımdır. sen googleda norton diye aratırsan sana sadece türkiye-nortonun bilgileri gelir. amerika norton diye arat. o site üzerinden hesabınla giriş yap ve o site üzerinden müşteri temsilcisine ulaşmaya çalış. adamlar iş bittikten sonra yazışmanın bi kopyasını bana mail attılar. özelden mail adresini gönder bi kopyasını sana da göndereyim istersen. amerika müşteri hizmetleri ile işlemin en fazla on dakika sürer diye tahmin ediyorum. olay geçen ay olmuştu ve benim param şu an tamamıyla iade edildi. kredi kartımın ekstresini bu ay az yatırdım bu iadeden dolayı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: polymerr

Kardeş norton amerikaya yazdım demişsin, site adresini falan da yazar mısın tam olarak hangi adrese yazmamız lazım, aynı durum benim de başıma geldi.

hocam tam olarak nereden ulaştım hatırlamıyorum. muhtemelen amerika-norton sitesinden müşteri hizmetlerine bağlanmışımdır. sen googleda norton diye aratırsan sana sadece türkiye-nortonun bilgileri gelir. amerika norton diye arat. o site üzerinden hesabınla giriş yap ve o site üzerinden müşteri temsilcisine ulaşmaya çalış. adamlar iş bittikten sonra yazışmanın bi kopyasını bana mail attılar. özelden mail adresini gönder bi kopyasını sana da göndereyim istersen. amerika müşteri hizmetleri ile işlemin en fazla on dakika sürer diye tahmin ediyorum. olay geçen ay olmuştu ve benim param şu an tamamıyla iade edildi. kredi kartımın ekstresini bu ay az yatırdım bu iadeden dolayı.

Aynen, dün hallettim ben de. Dediğin gibi arattım vehttps://support.norton.com/sp/en/us/norton-renewal-purchase/current/contact-chat?directChat=on&routeQueue=returns adresine ulaştım, oradan mail attım ve çekilen ücretin iadesini istedim. Bakalım dönecekler mi bana da, beklemedeyim...

• Bilincsiz bir kullanicisin nortona bok atiyosun otomatik guncelleme yi kapamassan ceker senin hatan.Uzun yillardir norton kullanirim herzaman icin 1.siniftir benim icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak edenler varsa, ben de çekilen parayı geri aldım. Benim durumda olan pek çok kişi ile karşılaştım sitelerde. Özellikle sikayetvar.com a birsürü kişi yazmış ama tabi ki türkiyede yanıt bulmaları çok zor. Zaten norton türkiye sitesinde ulaşabilecek geçerli ne numara var ne de şikayet formu. America norton da live chat tan müşteri temsilcisine durumu anlatırsanız paranızı 2 gün içinde hesabınıza geri yatırıyorlar... Tabi biraz ingilizceniz olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROUGE44

Bilincsiz bir kullanicisin nortona bok atiyosun otomatik guncelleme yi kapamassan ceker senin hatan.Uzun yillardir norton kullanirim herzaman icin 1.siniftir benim icin

kurulum sırasında her adımı tek tek okuyarak ilerledim. bilinçsiz bir iş yapsam burda yazmam. kurulum sonrası hesap ayarlarını didik didik edip "acaba her sene otomatik güncelleme var mı" diye kontrol edeceksem niye bir yıllık alıyorum? satın aldığım zaman hiçbir yerde de her sene otomatik güncellenir yazmıyor. kurulum sırasında da bahsetmiyor. burada müşteriyi aldatma var. daha doğrusu ilgili kanunlardaki açıkları kullanan şirketlerden gol yememeye çalışıyoruz. bir yıllık lisans alan bir kişiye, kurulum aşamasında hiç değilse güncelleme isteyip istemediği sorulur. sorulmadan bunun yapılması hatadır. olası bir sorunda, müşteri hizmetleri diye bir muhatap yok. sitedeki numarayı her aradığımda aynı şeyi duyuyorum, "aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor vs.." attığım mailleri sallayan zaten yok. kısacası, kartından para çekildikten sonra bir daha para kesilmemesi için resmen deveye hendek atlatıyorsun. ilk kez antivirüs kullanmıyoruz. emin ol, alışveriş konusunda tahmininden daha bilinçli davranıyorum.

• quote:

son durum: norton turkiye musteri hizmetlerinden cevap alamadim. telefon kapali, maillere cevap yok. ben de norton amerika musteri hizmetlerine yazdim. canli destek sayfasindan talebimi dile getirdim. parayi aninda iade ettiler. 5 dakikami almadi.

ilgi ve alakaniza tesekkurler...

Aynı yolu izledim, 5 dakikada iade edildi param.
    Paylaşımınız için teşekkürler.
  • Aman şu nortona kaspersky e para ödemeyin. Bir arkadaş (çok güvenemediğim biri ama) Comodo yüklemiş. Ekran kartı yanmış. Korkmayın şu ana kadar yüzlerce ekran kartı sağlam comodo yüklü bilgisayar gördüm.Ben de dahilim. Neyse ekran kartı yanınca comodo türkiyeyi aramışlar. Parasını ödemişler. Gerçekten comodo iletişim konusunda çok iyi. Hatta programı yüklerken geekbuddy diye bir şey geliyor. Oradan türkçeyle comodo teknik destekle konuşabiliyorsunuz. Ücretli versiyonda her konuda yardım ediyorlar. Ücretsizde sadece programın çıkardığı sorunlarla ilgileniyorlar. Anlayacağınız gibi hem ücretlisi hem ücretsizi var. Ücretsizde avira gibi çok kısıtlama yok. Eksikleri
    1)Online depolama alanı
    2)Virüs girerse 500 tlye kadar olan tamir masraflarının karşılanması
    3)VPN
    4)Her türlü bilgisayar problemleri için teknik destek

Zaten bu özellikler çoğu antivirüste yok. Diğer özellikler (sandbox,hips,viruscope, oto-sandbox,firewall.....) ücretsizde de var.

https://forums.comodo.com/ adresinden comodo foruma üye olabilirsiniz. Çoğu comodo çalışanı foruma sık sık giriyor. Forumda türkçe bölümü de var.https://forums.comodo.com/turkce-turkish-b31.0 Çoğu forum üyesi de türkçe biliyor(ceo dahil). Çünkü kurucu ve ceo türk.

Sitelerinde (https://tr.comodo.com/contact?key5sk1=46a348680589d7d29f5c1d4106512bccfa5756e0) telefon numaraları,mail adresleri ve adresleri var.

İndirmek için https://tr.comodo.com/free-products?key5sk1=4cfbd21016a84af99f4debfca4130f8bbf8729be adresindeki comodo internet security yazısının altındaki ücretsiz indire basın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.